![]() |
skoro strzałka jest DO zwierciadła, to grot strzałki jest zwrócony w stronę zwierciadła, czyli ich rysunki są dobre
<imo> |
Cytuj:
|
Cytuj:
Chociaż nie jestem w tej chwili do końca trzeźwy, więc może nie jestem najlepszym autorytetem. |
Cytuj:
@ Racja, domin3x powiedział coś zupełnie nie związanego z tematem ufocznika, ale miał racje (o ile grot strzałki ma tu jakieś znaczenie). Ufoczink zresztą też. Poprzednie rysunki przedstawiały kąt 30 stopni, którego jeden z odcinków przebiegał poziomo, a drugi po skosie, natomiast jeden ma przebiegać pionowo, a drugi po skosie : P |
Cytuj:
|
dobra nvm, nie łapię tego chyba xd
|
Słuchajcie, misie, pomóżcie mi z chemią:
Wyznacz masę wody, w której rozpuszczono 50 g substancji, aby otrzymać roztwór 15% I teraz tak: wiem, jak to się robi, mam wszystko elegancko rozpisane na karteczce, ale na niej jest chyba błąd, bo mam tak: 50g - 15% x - 75% X = 50*75%/15% = 250 Ale tutaj chyba nie będzie 75%, no bo niby skąd? Tutaj trzeba chyba od 100% odjąć to 15% i będzie 85%. Możecie mi właśnie to wytłumaczyć? Czy będzie 75% (i jak tak - to skąd?) czy 85%? |
Yoh, owszem, powinno być 85%.
50 - 15% x - 80% x = 283,(3)g spr: mr= mh20 + ms = 283,(3) + 50g = 333,(3)g 333,(3) - 100% x - 15% x = 50g. |
:*
Jak zwykle Yoh jest nieomylny.:cup: |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@topic A ja dzisiaj nie poszedłem, wolałem giercować w tajbie. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Dzisiaj w szkole Mariusz pobił się z Michałem w szatni na wfie na zastępstwie za polski. Tłukli, się kastetami, aż mariusz się wypieprzył i walną głową w ścianę.
EPIC @ARGEN POŁOWĘ ŻYCIA BĘDZIESZ DOSKONALIŁ POSTAĆ W TIBII AŻ tu nagle ja cie hakne i się potniesz kryształkami lodu :) |
@Argen
Który lvl? |
182-183 dzisiaj : D
@down 2 lic. ; d |
jakbym był w podstawówka/gimnazjum/liceum/technikum i NIE MIAŁ FREEZOW! tez bym tul w tipke całymi dniami zamiast do szkoły chodzić ;D
|
Cytuj:
Musze sie uczyc. bye |
Cytuj:
noob ; |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:38. |