Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Goban 17-09-2008 22:44

@DDoS
Cóż, tak się tylko wydaje, na prawdę anime jest dość... pouczające.

Wie ktoś, gdzie mogę znaleźć anime na podsatawie mangi SAIYUKI? Wiem, ze jest podobno słabe, ale chciałbym obejrzeć.

milano8 17-09-2008 23:42

Fate / Stay Night <=== Wyjeb*** anime bardzo mi sie spodobalo i chcialbym oj chcialbym zeby z gry fate hollow ataraxia zrobili anime bo w fsn nie powiedziano wiele ciekawych rzeczy...

Noi mam kolejna prosbe o anime niezadlugie niezakrotkie ale fajne noi nie szukam jakis komedi przez cale anime tylko zeby fight byl ;]

I najlepiej zeby mozna bylo ogladnac online bo ze sciaganiem to nie za bardzo ;]

Grocix 18-09-2008 00:06

@Czego~
No obejrzalem dwa odcinki "Hanbun no Tsuki~" i wedlug mnie, jest dobrze ^^ Zobaczymy jak sie rozwinie, jutro dokoncze.

@DDoS
Dzieki! Zabiore sie jak tylko znajde chwilke.

Oyasuminasai!

Hazuma 18-09-2008 00:51

Milano8 jako fsn ci sie spodobało to proponuje ci Zero no tsukaima na anime.wbijam.pl niby nie ma podobieństw lecz tak samo jak w fsn jest watek romantyczny hrhr, walki na spoko poziomie , animacja jak i muzyka tez sa calkiem udane no i najważniejsze główny bohater (laska) tez przyzywa sługę (chlopaka)(Na odwrót żeby nie było) wiec jak dla mnie podobieństw było całkiem sporo aby zacząć ta serie no i oczywiście nie zawiodłem sie na niej

ps.są 3 sezony każdy po około 12 odcinków.

Oyasumi

ps2. A jak naprawdę zależy ci na samych walkach i całkiem udanej fabule to polecam ci niby dziecinnego naruto którego oglądam po dziś i nie mogę doczekać sie nowych odcinków które wychodzą przeważnie co tydzień. (Za 2 tygodnia będą 2 tzw. Naruto Shipunded Special hyhy

Nari 18-09-2008 11:04

Wyjaśni mi ktoś jak jest ze sprawą napisów? Te typu .ssa, czy .ass działają normalnie. Chodzi głównie o .txt- te się spóźniają/spieszą. Nie jest to raczej wina odtwarzacza, próbowałem około 5. Może trzeba by było je jakoś przekonwertować?

Koszyk 18-09-2008 14:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milano8 (Post 2271182)
Fate / Stay Night <=== Wyjeb*** anime bardzo mi sie spodobalo i chcialbym oj chcialbym zeby z gry fate hollow ataraxia zrobili anime bo w fsn nie powiedziano wiele ciekawych rzeczy...

Noi mam kolejna prosbe o anime niezadlugie niezakrotkie ale fajne noi nie szukam jakis komedi przez cale anime tylko zeby fight byl ;]

I najlepiej zeby mozna bylo ogladnac online bo ze sciaganiem to nie za bardzo ;]

Hmm Ikki tousen? walka praktycznie nonstop są 3 serie... ( 3cia wciaz trwa, albo sie juz skonczyla nawet nie wiem...)

odcinki online znajdziesz na www.veoh.com

Rothes 18-09-2008 15:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2271276)
Wyjaśni mi ktoś jak jest ze sprawą napisów? Te typu .ssa, czy .ass działają normalnie. Chodzi głównie o .txt- te się spóźniają/spieszą. Nie jest to raczej wina odtwarzacza, próbowałem około 5. Może trzeba by było je jakoś przekonwertować?

Cinema Player -> Edytor Napisów (F11) -> Korektor czasu

Inne odtwarzacze zapewne też posiadają podobną funkcję.

Slythia 18-09-2008 15:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2271276)

Best Player także posiada opcję przesuwania napisów. Wystarczy w czasie filmu nacisnąć shift+< lub shift+>. Opcja ta przesuwa napisy o 0,5 sekundy. Do tego zauważyłam tam jakiś edytor, lecz ani razu go jeszcze nie użyłam.

Koszyk 18-09-2008 15:20

Posiada ktoś może już napisy do 188 ep Bleacha ?

Juzefek 18-09-2008 16:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hazuma (Post 2271201)
Milano8 jako fsn ci sie spodobało to proponuje ci Zero no tsukaima na anime.wbijam.pl niby nie ma podobieństw lecz tak samo jak w fsn jest watek romantyczny hrhr, walki na spoko poziomie , animacja jak i muzyka tez sa calkiem udane no i najważniejsze główny bohater (laska) tez przyzywa sługę (chlopaka)(Na odwrót żeby nie było) wiec jak dla mnie podobieństw było całkiem sporo aby zacząć ta serie no i oczywiście nie zawiodłem sie na niej

ps.są 3 sezony każdy po około 12 odcinków.

Oyasumi

ps2. A jak naprawdę zależy ci na samych walkach i całkiem udanej fabule to polecam ci niby dziecinnego naruto którego oglądam po dziś i nie mogę doczekać sie nowych odcinków które wychodzą przeważnie co tydzień. (Za 2 tygodnia będą 2 tzw. Naruto Shipunded Special hyhy

Serio? Mi się zdawało, że 1 seria ma 13 :P

@top
Hah, wziąłem się za Haruhi...

Rayza 18-09-2008 16:47

szukam jakiegoś fajnego nie zbyt długiego wciągającego anime bez większego ecchi...

milano8 18-09-2008 16:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hazuma (Post 2271201)

dzieki zobacze zaraz

Cytuj:

Hmm Ikki tousen? walka praktycznie nonstop są 3 serie... ( 3cia wciaz trwa, albo sie juz skonczyla nawet nie wiem...)

odcinki online znajdziesz na www.veoh.com
a to jest po pl ? czy bede musial sie trudzic z angielskim

btw. koszyk ty ze szczecina ? z ciekawosci moge zapytac jaka ulica i gdzie ? ;]

Czegochcesz 18-09-2008 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2271516)
szukam jakiegoś fajnego nie zbyt długiego wciągającego anime bez większego ecchi...

To samo co podałem Grocixowi(dobrze napisałem ? : P)/ :
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora
do tego:
Hoshi no Koe
Saikano
Kimi ga Nozomu Eien
also Koi Kaze

Jak widziałeś, moge podac więcej.

~~Torrent pusty ; /

Rayza 18-09-2008 17:12

dzięki,sprawdzę hoshi no koe,bo reszta to romanse/ecchi+ ...
jakieś Jeszce propozycje :P?

kołbaś 18-09-2008 17:20

Interlude
3 odcinki kazdy po 40min, 0 ecchi ani romansow.
@no ba. Jak chcesz top zagadaj do mnie na gg to ci powiem dokladnie bo tutaj spoilowac nie chce.

Walekifa 18-09-2008 17:24

Ooo,ktoś tu oglądał Interlude ^^ zrozumiałeś,o co chodzi na końcu? Bo ja tak średnio ; p

Grocix 18-09-2008 17:37

@Rayza
Obejrz Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, warto ;)

@Czego~
Dzieki, naprawde fajne anime, co prawda nie spodziewalem sie takiego zakonczenia a raczej zlego, no ale zostalem mile zaskoczony, a moral tez poruszajacy. Takze polecam wszystkim!

Nari 18-09-2008 17:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2271413)
Best Player także posiada opcję przesuwania napisów. Wystarczy w czasie filmu nacisnąć shift+< lub shift+>. Opcja ta przesuwa napisy o 0,5 sekundy. Do tego zauważyłam tam jakiś edytor, lecz ani razu go jeszcze nie użyłam.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rothes (Post 2271409)
Cinema Player -> Edytor Napisów (F11) -> Korektor czasu

Inne odtwarzacze zapewne też posiadają podobną funkcję.

Tak więc napisy były źle napisane. Lub, co bardziej prawdopodobne, miałem inną wersję odcinka tzn. czas trwania.

@down, jakieś szczegółe dla niedorozwiniętego Nariego? ; P. Zresztą to nie jest aż takie ważne, po prostu będę ściągał z dołączonymi napisami.

Czegochcesz 18-09-2008 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2271554)
@Rayza
Obejrz Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, warto ;)

@Czego~
Dzieki, naprawde fajne anime, co prawda nie spodziewalem sie takiego zakonczenia a raczej zlego, no ale zostalem mile zaskoczony, a moral tez poruszajacy. Takze polecam wszystkim!

Nie na darmo mam nick Czego chcesz : P

@Rayza
Żaden z tytułów które podałem, nie podchodzą pod ecchi...

@Nari
Kumpel mówi, że bawi się w subowanie - nawet na subedicie Ci pójdą dobrze napisy, jak zmienisz FPS.

Tana 18-09-2008 18:16

A ja znowu z zupelnie innej beczki. Czy ktoś z was golądał Serial Experiments Lain?
Jak wrażenia? Spotykałam się z całkowicie rozbieżnymi opiniami. Jak dla mnie cała seria miażdży 8o

DDoS 18-09-2008 18:24

@Tana

Widziałem, nie podobało mi się jakoś.

<cry> no i kolejny dysk 400 GB pełny za chwilę :) Teraz czekanie aż skończą się torrenty ściągać (Inukami; Hikaru no Go; Tengen Toppa Gurren Lagann; Darker than Black). Jeszcze mam 40 GB wolnego, więc jak ktoś ma coś ciekawego do polecenia (aby nie romansidła :P) pisać.

Grocix 18-09-2008 18:26

@Tana
Ja poddalem sie po jednym odcinku :S Kiedys dokoncze.

..::QRAS::.. 18-09-2008 19:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czegochcesz (Post 2271570)
Nie na darmo mam nick Czego chcesz : P

@Rayza
Żaden z tytułów które podałem, nie podchodzą pod ecchi...

@Nari
Kumpel mówi, że bawi się w subowanie - nawet na subedicie Ci pójdą dobrze napisy, jak zmienisz FPS.

No watpie , ja kombinowalem i mozesz zmienic o 6 godzin do przodu a to dalej swoim czasem leci ... -.-

Czegochcesz 18-09-2008 19:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 2271643)
No watpie , ja kombinowalem i mozesz zmienic o 6 godzin do przodu a to dalej swoim czasem leci ... -.-

Wiesz wogle co to jest FPS? Czas napisów zostawiamy, musimy zmienic fps ANIME/EPA:

http://img264.imageshack.us/img264/7041/fpsak9.jpg

A potem:
UWAGA! Plik ze zmianą FPS pokaże się dopiero po odpaleniu epa minimum 1x
http://img264.imageshack.us/img264/571/dgdsmh5.jpg

Zmieniamy FPS epa na taki, jakie mamy suby.

@
Na 2gim screenie miało byc zmieniamy : DDD
Ten trick nie zawsze działa, ale w wiekszości przypadków

@down
Kimi ga Nozomu Eien, jak masz ochote na dramacik ^ ^

@downagain
Zajebiste.

Grocix 18-09-2008 19:37

@Czego~
Nieno, jestes moim idolem :/

@Topic
Obejrzalem Hoshi no Koe, anime skladajace sie z jednego dwudziestominutowego odcinka. Jest naprawde dobre, wlasciwie u mnie podczas ogladania mialem podobne odczucia jak przy Byousoku 5cm. Wyobrazcie sobie tylko, ze jeden mail idzie 8 lat...
Sciagam Sky Girls i torrentuje Kimi ga Nozomu Eien, jak myslicie, co najpierw obejrzec?

@Edit
Torrentuje jeszcze Place Promised In Our Early Days, ogladal ktos? Tego samego autora co Byousoku~ i Hoshi no Koe ^^

kołbaś 18-09-2008 20:54

ja ci polecam Pale Cocon tez 1 odcinek 25 min chyba. Swietna historia i wg mnie bardzo prawdopodobna przyszlosc. Albo Kigeki
Cytuj:

Legenda głosi, że w trakcie irlandzkiej wojny o niepodległość pojedynczy żołnierz pokonał oddział ciężkozbrojnej angielskiej kawalerii. Legenda głosi, że gdy wynaleziono pismo, przez jakiś czas ludziom nie wolno było mówić ani się śmiać, bo zamiast tego pisano księgi… Legenda głosi, że w zamku na wzgórzu, za czarnym lasem, mieszka wojownik, który…
i to mnie w tym anime najbardziej kreci. Narazie znalazlem tylko 1 odcinek i mam nadzieje ze to nie bedzie anime 1 odcinkowe.

Goban 18-09-2008 20:59

@DDoS
Widzę, ze dałes się namówić! To dobrze, dobrze... Jesteś widzę znawcą anime, wiesz gdzie obejrzę/ściągnę Saiyuki z polskimi napisami?

DDoS 18-09-2008 21:02

Kigeki to OVA, ma tylko 1 odcinek. - jak ktoś ma źródełko skąd moszna pobrać będę wdzięczny (no youtube / no rmvb, avi w ostateczności mkv/ogg)

Pale Cocoon też OVA, tylko 1 odcinek. - już na torrent.

Wole coś długiego, ale chyba ściągnę oba z nudy :P

@up, niestety do z polskimi napisami nie mam :) ja głównie ściągam z ang sub / audio z torrentów, jestem dość cierpliwy i nawet ściągam gdy torrent ma 2 seedów :P

@Grocix - Place Promised In Our Early Days- alternatywa II Wojny Światowej, ciekawy film.

Czegochcesz 18-09-2008 21:19

Comedy (Kigeki) i Pale Cocoon są zajebiaszcze. Kigeki to bardziej ułamek pamięci który trwa 11min. Ale warto.

Pobrało mi się Blue Drop~ - awesome ?

Hazuma 18-09-2008 21:22

Topic - No to jak tak każdy proponuje to zaproponuje Sekirei skonczone jakos 2 tygodnie temu a tu taki maly wstep

Sahashi Minato jest kompletnym nieudacznikiem. Dwukrotnie oblał egzaminy wstępne na studia, nie ma powodzenia u dziewczyn i jest bezrobotny. Mimo wszystko ma duży potencjał by zostać Ashikabi – jednym z tajemniczych "mistrzów" prowadzących walki 108 cudownych dziewcząt i krzepkich kobiet, zwanych ‘Sekirei'.

Gatunek – akcja, ecchi, harem, supernatural, komedia

------------------------------------
Offtop

Juzefek proszę naucz sie czytać ze zrozumieniem zanim zaczniesz podważać moje racje (Napisałem wyraźnie około a nie po 12 ....)

Oyasumi (to już ten czas dla niektórych z nas) ;>

Koszyk 18-09-2008 22:13

jakby ktos bardzo chcial, to sa juz polskie napisy do 188 ep Bleacha

TUTAJ.

@Edit.

Obejrzalem, nawet nawet. Pozostalo czekac na nastepny odc : P

Rayza 18-09-2008 23:16

obejrzałem Hoshi no Koe i czuje jakiś nie dosyt....
to takie 1 epowe ova będące czymś w rodzaju monologowego [więcej mono- niż dialogów było] pamiętnika z dnia dzisiejszego i następnego/poprzedniego....jakby akcja działa się-środek akcji i ciach koniec :|
czuje jakiś niedosyt...ale było ciekawe

Grocix 18-09-2008 23:29

@Up
No nie?:P

@Topic
Zdecydowalem sie jednak na razie na Sky Girls, obejrzalem 6 odcinkow i moze byc, jako cos niemeczacego i niewymagajacego myslenia ^^ Kimi ga Nozomu Eien dopiero sie sciaga, a ze mam plany na weekend to obejrze pewnie w przyszlym tygodniu.

Oyasumi!

Rayza 19-09-2008 00:01

obejrzałem Pale Cocoon anime tak zaparło mi dech w piersi ze stwierdzam za CG I DN które uważałem za świetne/genialne to po prostu anime z ponad przeciętym pomysłem a PC było wspaniałe....
to takie z bardzo podobnych podłożem psychicznym w fabule jak w matrixie ale bez złej sztucznej inteligencji a wizji zniszczonego pustego pozbawionego 'szczęścia' świata gdzie technologia zastąpiła podst. elementy życia jak światło słoneczne....jednym słowem bardzo mi sie podobało

@---
czy tylko ja przeważnie mam takiego farta ze pisze ost. lub przed ost. post na stronie xD?

Goban 19-09-2008 14:49

@DDoS
Prosił bym, abyś wyraził swoją opinię o HnG kiedy obejrzysz choć jeden odcinek.

@Topic:
Ponaiwam pytanie: Gdzie obejrzę/Ściągnę Saiyuki z polskimi napisami?

Hazuma 19-09-2008 15:22

Gob z polskimi subami dostaniesz tylko 2 wersje ale śmiało obejrzyj bez znajmosci pierwszej bo jest ona praktycznie o dorastaniu ekipy sanzo co powinieneś znać z mangi ;s

Link do anime

http://www.mininova.org/tor/914577

suby

http://animesub.info/szukaj.php?szuk...uki&pTitle=org

Z tego co pamiętam spiesza sie 3 sekundy wiec ustawisz sobie na opóźnienie i będzie git pzdr

..::QRAS::.. 19-09-2008 19:21

Znacie moze strone (stronki) na ktorych mozna obejrzec online (z napisami po polsku) 3 serie Zero no tsukaima oraz Melancholy of cos tam xD (dziewczynka z pomaranczowymi wstazkami na glowie) , bede bardzo wdzieczny ;]

Rayza 19-09-2008 19:45

zeronostsukaima.wbijam.pl / anime.wbijam.pl< znt
kreskowka fani - haruhi ją chyba każdy zna.....

Corgar Frizz 19-09-2008 22:15

Dawno mnie tu nie było, ale maturka za rok więc trza się uczyć.
Ktośtam (sorki za to określenie, ale mam słabą pamięć do imion/nazw/ksywek) napisał że ma "długą listę" a tam 10 pozycji ;p. Ja mam coś koło 140 pozycji, a nie uważam tego za szczegolnie wielką listę.

A teraz pytanko:

Poleci ktoś jakieś ecchi/slice of life/harem ? Ważne żeby było ładne, śmieszne, a jak na końcu wyciśnie łzy to już całkowicie super.

Corgar Frizz

Goban 19-09-2008 22:20

@Corgar
Ecchi... Może Tonagura? Lekko przesadzona, ale fajna.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:10.