Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Yoh Asakura 17-02-2010 22:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Obiektywny kibic
Wy*******aj jebany partaczu grający z numerem 21 o nazwisku Fabiański. Wy*******aj i nigdy więcej nie pokazuj się w Londynie

+66666666666

Pan i Wladca 17-02-2010 22:49

Pierwszy raz widzę pośredni :>

@down
co prawda to prawda, ale mina Fabiańskiego - bezcenna :>

Yoh Asakura 17-02-2010 23:03

Ten pośredni to był kpina. Taka sama kpina jak ten sędzia.

Xendriel 17-02-2010 23:08

Dobra nie przeżywaj i tak Arsenal awansuje...

AnonimowyPowrot 18-02-2010 09:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2733825)
Debile z Porto czują się już bezsilni, więc koszą Fabregasa - takich pederastów i, eufemistycznie mówiąc, kutasów to się z miejsca powinno dyskwalifikować. Dodać do tego korupcje, której dopuszczało się Porto - co te ogry w ogóle robią w LM?

Rozwalają Arsenal? :D:D:D:D:D

@Edit

A nie jest przypadkiem tak, że jak bramkarz przyjmie podanie nogami, to może złapać ją później w ręce? Często coś takiego się ogląda przecież...

@Down

Symulka Hulka z pierwszej połowy była chamska strasznie, nie lubię takich graczy. Tymbardziej, że tam nie było nawet do czego symulować, zero ruchu.

Yoh Asakura 18-02-2010 10:09

No przecież co ten jebany sędzia zrobił to była kpina. Najpierw kazał oddać Fabiańskiemu piłkę - musiał oddać, bo kartonik. Potem ustawił ją na ziemi, przyblokował Campbella, żeby ten przypadkiem nie mógł jakoś zapobiec strzeleniu gola, a potem pozwolił na szybkie wznowienie gry. Równie dobrze mógł stanąc i powiedzieć "mata, jebnijta se gola, bo nie lubię Arsenalu". A jeszcze kilka chwil wcześniej Rosicky skoszony w polu karnym, ale oczywiście - po co gwizdać?

I w*****ał mnie niemiłosiernie ten Hulk. Takiej cioty nie widziałem od dawna.

Dawaj, Tompior, +5 za brak kultury.

ggostekxd 18-02-2010 11:38

Brawo Arka najlepiej sprzedać modą co nie? Lepiej skończ się wypowiadać sprzedawczyku.

Justyna ma srebro w sprincie1!1!

Arka_Sath_Wielki 18-02-2010 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ggostekxd (Post 2733964)
Brawo Arka najlepiej sprzedać modą co nie? Lepiej skończ się wypowiadać sprzedawczyku.

Justyna ma srebro w sprincie1!1!

O co Ci chodzi? Srsly nie rozumiem.

Sędzia miał prawo za to podyktować rzut wolny pośredni. Bramkarz nie może łapać piłki zagranej do niego celowo przez zawodnika swojej drużyny nawet po wcześniejszym kontakcie piłki z stopą kolanem, czy czym tam jeszcze można ją trącić.

AnonimowyPowrot 18-02-2010 17:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2734053)
O co Ci chodzi? Srsly nie rozumiem.

Sędzia miał prawo za to podyktować rzut wolny pośredni. Bramkarz nie może łapać piłki zagranej do niego celowo przez zawodnika swojej drużyny nawet po wcześniejszym kontakcie piłki z stopą kolanem, czy czym tam jeszcze można ją trącić.

Teraz zczaiłem sens wyrazu "modą". Twierdzi, że raportujesz, khe khe.

Jednak takie sytuacje się zdarzają, a sędziowie nie reagują. Jakiś mecz tego sezonu, w którym bronił Kuszczak to może być przykład. Nie pamiętam dokładnie który, ale jestem pewny, po prostu pewny, że tak się stało. Kilka razy inni bramkarze także się tak zachowywali. Mam tu na myśli podanie od obrońcy, dłuższy spacer z piłką u nogi w polu karnym, a następnie chwytanie jej w ręce na widok nadbiegającego napastnika drużyny przeciwnej. Dałbym sobie włosy uciąć (ręka to jednak duże ryzyko :()!

@Down

Też tak myślałem. Ba, nawet byłem tego pewny! Do czasu, aż na wakacjach kolega zaczął mówić inaczej, podając takie same przykłady. Od tego czasu zawsze bacznie przyglądam się zachowaniu bramkarza w takich sytuacjach. Co się okazało? Miał racje, robią tak! Sędziowie nigdy nie reagują! To bardzo dziwne! Zauważyliście, że Fabiański też jakby czekał, żeby piłka wpierw dotknęła jego stóp? Myślę, że jednak coś w tym jest.

Patro~ 18-02-2010 17:25

@up
niemozliwe, bramkarz moze zlapac pilke tylko jesli zawodnik z jego druzyny poda mu pilke glowa badz zgra klatka. co wy nigdy w klubie zadnym w pilke nie graliscie? chociaz no kto wie moze tak bylo w jakims meczu ale to ewidentny blad sedziego

Arka_Sath_Wielki 18-02-2010 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2734066)
Teraz zczaiłem sens wyrazu "modą". Twierdzi, że raportujesz, khe khe.

A no widzisz, ja bym na to nie wpadł :D

@topic
Cytuj:

Rzut wolny pośredni wykonywany jest, kiedy bramkarz we własnym polu karnym popełnia jedno z wykroczeń: przetrzymuję piłkę w rękach dłużej niż 6 sekund, łapie piłkę kopniętą przez zawodnika z tej samej drużyny, łapię piłkę, którą do gry z rzutu wprowadzał współpartner oraz gdy gra na czas.
Amen

Parafeks 18-02-2010 19:46

Arsenal przegral bo grac nie umie, koniec kropka.

AnonimowyPowrot 18-02-2010 20:18

@2 Up

Ja też czytałem 3 razy wcześniej, a dopiero w twoim poście zrozumiałem, musiałem się aż pochwalić <Ty sprzedawczyku!> :D

Yoh narzeka dlatego, że nie wznawiano gry na gwizdek... Zresztą, sam to opisał dokładnie.

@Up

Rajt.

@Down

Wydaje mi się, że to zależy tylko i wyłącznie od sędziego. Jeśli uzna, że potrzebny jest czas na ustawienie muru/cokolwiek, to należy czekać. Tzn. tak mi się wydaje, bo przepisów nigdy nie czytałem.

Arka_Sath_Wielki 18-02-2010 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2734161)

Yoh narzeka dlatego, że nie wznawiano gry na gwizdek... Zresztą, sam to opisał dokładnie.

W takim razie jest przepis, który mówi o tym, że jeśli po przewinieniu nie została pokazana kartka to można rozpocząć grę bez wznowienia jej przez arbitra i zaraz go poszukam

@edit
Nie moge znaleźć, ale wydawało mi się, że coś takiego jest.

Parafeks 18-02-2010 21:52

Cos takiego bylo. Bylem na turnieju halowym, to identiko sytuacja ( Bramkarz lapie w rece ) i gra bez gwizdka. Chyba zawsze tak jest.

Maggic 18-02-2010 22:56

kurde też bym narzekał, jak na moje takie coś powinno być grane na gwizdek, dopiero po ustawieniu muru... ; dddd

Yoh Asakura 19-02-2010 00:32

No bez jaj, że z takiej odległości drużyna nawet nie ma możliwości obrony. Oczywiste jest to, że takie coś się rozgrywa na gwizdek. Na dodatek ten matoł arbiter przyblokował Campbella i Sol nie mógł dojść do piłki.

Patro~ 19-02-2010 00:46

przy kazdym rzucie wolnym gra sie bez gwizdka chyba ze sam pilkarz wykonujacy sobie tego zazyczy, dlatego zawsze gracz z druzyny broniacej zawsze staje przy pilce ;p henry kiedys widzialem strzelil kilka takich goli za czasow arsenalu gdy bramkarz ustawial mur a sedzia nie nakazal grac na gwizdek;p

Parafeks 19-02-2010 10:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patro~ (Post 2734283)
przy kazdym rzucie wolnym gra sie bez gwizdka chyba ze sam pilkarz wykonujacy sobie tego zazyczy, dlatego zawsze gracz z druzyny broniacej zawsze staje przy pilce ;p henry kiedys widzialem strzelil kilka takich goli za czasow arsenalu gdy bramkarz ustawial mur a sedzia nie nakazal grac na gwizdek;p

Yoh nie zaprzeczy, chyba...

Yoh Asakura 19-02-2010 11:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patro~ (Post 2734283)

LMAO.
Przypomnę ci tylko mecz zeszłosezonowej edycji Ligi Mistrzów. Arsenal - Villarreal na Mestalla, kiedy Fabregas bez gwizdka wykonał rzut wolny, a sędzia wlepił mu żółtą kartkę (strzelił wtedy gola bezpośrednio z wolnego).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:07.