Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Grocix 04-10-2009 01:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2659523)
Nyan Nyan Nyan Nyan Ni Hao Nyan ^^ 12k należy do mnie~!
Zachowuje się jak małe dziecko...

+1:
http://i441.photobucket.com/albums/q...m/frizbaka.jpg

Corgar Frizz 04-10-2009 01:43

@Grocix
Cóż za bezczelny fake :) Zdecydowanie wpisałem inne liczby.
+1 dla ciebie ^^

PS. Zauważyliście że dziewczyny w m&a wytrzymują maksymalnie 2-3 tygodnie? A potem nagle znikają... Grocix, Que... dalej zbieracie krew z dziewic?

Nipah~!
Corgar Frizz

Pacz_knight 04-10-2009 09:41

@Corgar
Ostatniego tytolu nie widzialem, ale skoro ogladales juz K-ON! to zostaw go narazie w spokoju i obejzyj Fullmetal Panic. Swietna akcja z mechami, od czasu do czasu przewijaniezly sie humor, ktory trafil do mnie w 100% i calkiem ciekawa fabula.
Ghost in the Shell jest kiepskie jak na moj gust. Moze to dla tego ze nie doroslem do tego anime, ale tak naprawde nie podobalo mi sie i nie zaciekawilo, zwlaszcza ze wszystko bylo przezemnie zrozumiale i nie wyobcowane. Gdzie niegdzie ta seria przypominala mi Black Lagoon, ale tu juz bez wiekszego porownania, bo BL bylo calkiem niezle.

Tak wiec bierz sie ty za Fullmetal Panic i nie marudz. ;)

Gangrel 04-10-2009 10:24

Fumoffu! Fumoffu!

Otakuma 04-10-2009 12:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2659518)
Wy dalej w polowanie na posty się bawicie....

. . . . .
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2659518)
Teraz do rzeczy, dopadł mnie ogromny dylemat.

-Ghost in the Shell
-Full Metal Panic
-K-ON! po raz drugi
-Macross Frontier

Które z tych mi polecicie? W tej chwili prowadzi Macross, dzięki "Nyan Nyan". Za Gitsem i FMP przemawia świetność tych anime, a na temat K-ON! chyba nie muszę nic pisać.

Oglądałem tylko FMP i K-ON!, K-ON! już znasz a ta druga seria też warta obejrzenia, czas poświęcony na jej oglądanie nie jest czasem zmarnowanym. Fabuła mnie jakoś specjalnie nie zachwyciła, za to jest całkiem niezły humor no i są mecha

Quezacoatl 04-10-2009 12:10

Cytuj:

Grocix, Que... dalej zbieracie krew z dziewic?
Nie. Ale piwnica juz prawie cala zajeta...

Cytuj:

Fumoffu! Fumoffu!
Jestem kiepski w te klocki, ale z tego co pamietam to jest z jakiego anime o niedzwiadkach czu szczurach... Takich duzych. :p

Rekin Master 04-10-2009 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2659663)
Jestem kiepski w te klocki, ale z tego co pamietam to jest z jakiego anime o niedzwiadkach czu szczurach... Takich duzych. :p

Fullmetal PAnic Fummofu!
Tak, pojawia się tam postać niedźwiedzia(czy innego stwora) jako mecha.
@Corgar
FMP polecam. Wszystkie 3 serie są świetne
FMP!- mechy, akcja, całkiem przyzwoita fabuła no i dobry humor
FMP Fummofu?- seria złożona jakby z odcinków OVA. Głównie skupia się na (moim zdaniem) świetnym humorze.
FMP SR- chwilami dramatyczne, dużo walk mechów. Humor znacznie rzadziej się pojawia. Również polecam
Dlatego nie zastanawiaj się dłużej i bierz sie za FMP, bo nie znać tego to aż wstyd!:p

DDoS 04-10-2009 17:53

Z tych co podałeś najlepiej brać się za Macross Frontier. :)

Corgar Frizz 04-10-2009 18:00

Macross Frontier już jest na dysku ^^. Po obejrzeniu Nyan Nyan song na youtubie, nie potrafiłem sie przekonać do oglądania innej serii ;p

Nipah~!
Corgar Frizz

Pacz_knight 05-10-2009 15:47

Hejze ludkowie! Uswiadomcie mnie co to za postac! Ci co byli na Balconie pewnie wiedza!
Chodzi mi o taka dziewczyne w niebieskawo-zielonych wlosach z porem w dloni (ale to opcjonalnie). Byla to postac wzieta z japonskiego syntezatora mowy.
Sephi z Balconu pokazywal nam gre z ta ze dziewczyna na PSP, dodatkowo kupil sobie z nia figurke.
Ktos wie o kogo mi chodzi? ;<

Otakuma 05-10-2009 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2660432)
Hejze ludkowie! Uswiadomcie mnie co to za postac! Ci co byli na Balconie pewnie wiedza!
Chodzi mi o taka dziewczyne w niebieskawo-zielonych wlosach z porem w dloni (ale to opcjonalnie). Byla to postac wzieta z japonskiego syntezatora mowy.
Sephi z Balconu pokazywal nam gre z ta ze dziewczyna na PSP, dodatkowo kupil sobie z nia figurke.
Ktos wie o kogo mi chodzi? ;<

Niekoniecznie z porem, ale oczywiście to Hatsune Miku

Grycan 05-10-2009 22:29

Podoba mi się opening Toradory, szczególnie muzyczka. ^^ A z postaci to tylko Taiga. ^^ \o/

MichalOlkuszanin 05-10-2009 22:39

Witam. nie wiem czy ktoś to już wklejał, ale mnie miażdżą niektóre motywy :)

http://www.maxior.pl/film/133516/Smi...aczenia_glosow

http://www.maxior.pl/film/133857/Smi...zenia_glosow_2

Smuggy 05-10-2009 22:55

Gleba i nic więcej. \,,,/

#topic
20 ep Evangeliona za mną.

Ktoś poleca Lucky Star bo ciekaw jestem co to jest? ; o

Grycan 05-10-2009 23:04

@up
Ja polecam, jak chcesz się pośmiać trochę, to oglądaj. \o/

Corgar Frizz 06-10-2009 00:01

Ja też polecę Lucky Stara. Świetna serie, ale czasem naprawdę pierniczą o niczym... między innymi o tym, która część czekoladowego rożka jest głową. Ja uwielbiam taki humor, więc LS'a cenię bardzo wysoko. Poza tym masa humoru sytuacyjnego, czasem trafi się jakaś aluzja, czy parodia innej serii. Do tego ogromna ilość pozytywnie zakręconych postaci.

@Grycan
A co z Ami? Nie podoba ci się? Przecież to najlepsza postać w całym Toradora!... nie licząc nauczycielki, oczywiście.

Nipah~!
Corgar Frizz

Grycan 06-10-2009 00:06

@Frizz

Ami?? Zależy pod jakim względem. ^^ A i tak dopiero po 7 odcinkach jestem (wiem, mało żeby oceniać postacie (przynajmniej dla mnie)). Więc ocenie postacie dopiero po obejrzeniu całego anime. ^^

PS.
Nie ma to jak powiedzieć do dziewczyny: "Jesteś... płaska??" Leżałem po tym tekście. ^^

Quezacoatl 06-10-2009 14:26

Cytuj:

PS.
Nie ma to jak powiedzieć do dziewczyny: "Jesteś... płaska??" Leżałem po tym tekście. ^^
Dla mnie takie sceny nie sa ani nowe ani zadkie.

:p

Rayza 06-10-2009 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2661117)
Dla mnie takie sceny nie sa ani nowe ani zadkie.

co to za manga? ^^

@
Zaczął sie nowy m-ce i nowy sezon anime u mnie też na psp ~
Shikabane hime/kuro , Tayutama , Shinsoukai polyphonica crimson s,Goku sayonara zetsubou sensei skończone XD!

Jakieś propozycje? [może być z ang. napisami]

Juzefek 06-10-2009 18:17

Na mininovej natknąłem się na Bleach the movie 3 (czy jaki to tam ma tytuł ;]), tyle że na blueraya + do tegi 1 seed na 84 peery. Jak myślicie, czy to możliwe, że 3 jest już w necie?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:24.