Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Juzefek 09-10-2009 08:03

Naruto
Ukryty tekst:
Lols znowu wara robią :/

Bleach
Ukryty tekst:
Epicki chap- dali tym od robienia anime niezłą zagadkę- jak ocenzurują przeciętą na pół pasie Hyiori?

Grocix 09-10-2009 12:08

Temat się stacza, o samych tasiemcach rozmawiacie... Jak tak można?:<

Corgar Frizz 09-10-2009 13:39

Gdzie tam się stacza. Gadanie o tasiemcach w piątek to tradycja tego tematu.

Co do Bakemonogatari to w 100% się zgadzam, czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Po 5 epach, zdecydowanie najlepsza pozycja tego sezonu.

Nipah~!
Corgar Frizz

Nari 09-10-2009 14:10

Bakemonogatari? Nie słyszałem, ale sprawdzę =).

Argen 09-10-2009 18:00

Naruto

Ukryty tekst:
Ta, a jak skończy się temat 10ogoniastego, to okaże się, że jest on częścią 11 ogoniastego itd. Chociaż sama wizja 4th ninja war jest całkiem ciekawa. odcinek na plus, chociaż widać, że Kishimoto nie ma już czego wymyślić

Bleach

Ukryty tekst:
No, zbliżające się odcinki zapowiadają fajne walki trójka aizena vs gotei+wizards. Hiyori DEAD. No, prawie, bo na 90 % ją wyratują :< a nie lubie s**i

@juzefek

Co do bleacha

Ukryty tekst:
Zrobią tak jak robili z obciętymi członkami wcześniej, poprostu dadzą troche krwi i pozostawią ja w jednym kawałku, proste.

Nari 09-10-2009 18:09

Yeah, wyszedł pierwszy odcinek drugiej serii Darker Than Black. Zasysam, później obejrzę.

Corgar Frizz 09-10-2009 21:13

Macross Frontier już dawno obejrzany, a ja zapomniałem cokolwiek wspomnieć o tej serii. Rozpisywać się nie będę, bo moje zdolności literackie nie pozwalają ubrać w słowa co myślę o tej serii.

Powiem tylko że to jedna z najlepszych serii jakie widziałem, a prawdopodobnie też najlepsze mecha jakie będą miał okazje obejrzeć w życiu. Nie licząc TTGL oczywiście, chociaż sam nie potrafię określić które z tych dwóch jest lepsze.
Ale ciężko je porównywać, bo mimo iż oba są pełną gęba mecha, to są skrajnie różne.

Nipah~!
Corgar Frizz

Nari 09-10-2009 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2663238)
Macross Frontier już dawno obejrzany, a ja zapomniałem cokolwiek wspomnieć o tej serii. Rozpisywać się nie będę, bo moje zdolności literackie nie pozwalają ubrać w słowa co myślę o tej serii.

Powiem tylko że to jedna z najlepszych serii jakie widziałem, a prawdopodobnie też najlepsze mecha jakie będą miał okazje obejrzeć w życiu. Nie licząc TTGL oczywiście, chociaż sam nie potrafię określić które z tych dwóch jest lepsze.
Ale ciężko je porównywać, bo mimo iż oba są pełną gęba mecha, to są skrajnie różne.

Nipah~!
Corgar Frizz

A wyobraź sobie to w takiej wersji, że pierwszy odcinek waży ~1k mb. Piękne =).

Pacz_knight 09-10-2009 22:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2663091)
Yeah, wyszedł pierwszy odcinek drugiej serii Darker Than Black. Zasysam, później obejrzę.

Woah! Ja jeszcze czekam na nowa serie Zero no Tsukaima. ;p
Ktos wie kiedy ma sie ukazac owy tytol? ;)

Btw.
No i jak najbardziej zaczne ogladac nowego Darkera ^^

Grycan 09-10-2009 23:37

A ja już się zastanawiam, co oglądać po Toradora. Może jakiś mech(??)?? Tylko nie komedie, muszę od nich odpocząć. ^^

Corgar Frizz 10-10-2009 01:11

@Nari
Rożnica w obrazie raczej będzie niewielka, za to podejrzewam kolosalną różnicę od strony audio. Jak kiedyś najdzie mnie na powtórkę Macross F, to obejrzę wersje bluray

@Grycan
Jak mecha i niekomedia, to Macross Frontier ^^ Jeśli nie przeszkadza ci rozbudowany wątek komediowy, to także Tengen Toppa Gurren Lagann.

Nipah~!
Corgar Frizz

Koszyk 10-10-2009 21:18

@NAruto Anime

Nowy opening <333 ale ending </3 nie ma już machającej dupeczką Sakury :(

Zokar 10-10-2009 21:27

Naruto
Ukryty tekst:
Jezuuu, i co jeszcze może 100 ogonowy demon Chujbi? I 4 wojna ninja... Już widzę jak się demony naparzają...

Corgar Frizz 11-10-2009 00:26

Bekemonogatari... No cóż mogę o tym anime powiedzieć. Jak dla mnie to arcydzieło. Podobnie jak w wypadku Macross F nie będę próbował pisać recenzji, czy czegoś co recenzje by miało imitować. Tego nie trzeba opisywać słowami, to trzeba obejrzeć.

Nipah~!
Corgar Frizz

Pacz_knight 11-10-2009 10:48

Naruto
Ukryty tekst:
Jeny... CO to ma byc za 10 ogoniasty!? Jestem jak narazie neutralnie nastawiony do tego pomyslu...
A co do wojny, to czekam na nia z niecierpliwoscia. Mam nadzieje ze bedzie to juz ostatnie wielkie wydazenie w swiecie shinobi, a w nim zobaczymy pelna moc i potege Uchiha Madary, jak rowniez walke Naruto vs Sasuke (o ile takowa bedzie miala miejsce). ;p

raven 11-10-2009 10:57

@up

Ukryty tekst:
raczej tego nie zobaczymy jako ze madara "is just a mere shell of his former self" :P

Argen 11-10-2009 14:39

@up

Ukryty tekst:
Nawet jeśli tak powiedział, to sama umiejętność unikania jakichkolwiek ataków za pomocą techniki czasoprzestrzeni stawia go w ścisłej czołówce shinobi.

#hot edit

Dwa dolne panele. lol

http://www.onemanga.com/Absolute_Boyfriend/1/31/

Juzefek 12-10-2009 17:50

Podczas oglądania Macross Frontiera odkryłem zaskakujące potwierdzenie pewnej egzystencji

http://i175.photobucket.com/albums/w...mapa_UK2-1.jpg

ALL HAIL ZERO!

-=DanieL=- 12-10-2009 23:17

damn it! jak darker bedzie tak dobry jak 1 odcinek drugiej serii to zostane darker's nerdem dosłownie

zaczalem ogladac macross frontier, ale takie tam pierdołowate postacie, że dałem sobie spokoj ;/

Grocix 13-10-2009 00:25

@DtB
Zaczyna się fajnie, może jednak sezon jesienny nie będzie taki zły. ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:23.