Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje światopoglądowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205236)

kołbaś 13-07-2009 23:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miszczu
Biblia:
Księga Rodzaju, rozdz. 19,1-29
Sodoma i Gomora ,mieszkańcy Sodomy byli w związkach homoseksualnych ,co było jednym z przyczyn kary jaka na nich później spadła.
Księga Kapłańska 18,22 i 20,13
2 wersy
,,Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość oraz Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli."
a czy normalne jest wierzenie w to , że kosmiczny, żydowski zombie, który był własnym ojcem może sprawić, że będziesz żył wiecznie, jeżeli symbolicznie będziesz jadł jego ciało i telepatycznie uznasz go za swojego pana, by mógł zdjąć z ciebie złą siłę, która jest w każdym człowieku ponieważ gadający wąż przekonał kobietę zrobioną z żebra do zjedzenia jabłka z magicznego drzewa.

wiec sie biblia przestan wysługiwać

zoliax 14-07-2009 00:04

O, kołbaś, cóż za oryginalność, kiedy to wymyśliłeś ten skrótowy opis chrześcijaństwa?
Nie wiem co dokłanie miał wtedy Miszczu na myśli, ale w kraju w którym stanowcza większość mieszkańców twierdzi, że wyznaje wiarę katolicką, nie można oczekiwać, że wszyscy pokochają homoseksualistów-bo to się kłóci z ich poglądami. A słowa "sie biblia przestan wysługiwać" nawet jeśli są na miejscu, to z pewnością nie o czasie, bo ten post Miszczu napisał dziesiątki stron temu.

Argen 14-07-2009 00:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2597129)
a czy normalne jest wierzenie w to , że kosmiczny, żydowski zombie, który był własnym ojcem może sprawić, że będziesz żył wiecznie, jeżeli symbolicznie będziesz jadł jego ciało i telepatycznie uznasz go za swojego pana, by mógł zdjąć z ciebie złą siłę, która jest w każdym człowieku ponieważ gadający wąż przekonał kobietę zrobioną z żebra do zjedzenia jabłka z magicznego drzewa.

Hahaha, jak już napisał zoliax, przezabawna oryginalność.

Litawor 14-07-2009 00:15

Jeśli Biblia nakazuje wrogość wobec homoseksualizmu, jest to powód, żeby odrzucić Biblię.

Albertus 14-07-2009 00:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2597147)
Jeśli Biblia nakazuje wrogość wobec homoseksualizmu, jest to powód, żeby odrzucić Biblię.

nie wiem czemu az tak lubisz tych pedarastow? od poczatku tematu propagujesz zeby ich tolerowac i szanowac. Moge znac kilka powodow dlaczego akurat TY ich tak lubisz i szanujesz? moze jestes jednym z nich ?

Litawor 14-07-2009 00:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2597149)
moze jestes jednym z nich ?

Rozbawiłeś mnie tym. Może jestem. A co?

Lotress 14-07-2009 00:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2597149)
nie wiem czemu az tak lubisz tych pedarastow? od poczatku tematu propagujesz zeby ich tolerowac i szanowac. Moge znac kilka powodow dlaczego akurat TY ich tak lubisz i szanujesz? moze jestes jednym z nich ?

Może dlatego, że to też są ludzie, tacy sami jak ty, tylko że postrzegają mężczyznę tak jak ty kobietę?

Exodus 14-07-2009 00:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2597155)
Może dlatego, że to też są ludzie, tacy sami jak ty, tylko że postrzegają mężczyznę tak jak ty kobietę?

Sa tez ludzie, ktorzy postrzegaja dziecko/drzewo/umarlaka/zwierze jak inni kobiete.

http://demotywatory.pl/24704/ONI-SA-NORMALNI

Albertus 14-07-2009 00:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2597153)
Rozbawiłeś mnie tym. Może jestem. A co?

poprostu pytam , bo ciekawi mnie skad taka wielka tolerancja (malo kto na tym forum taka ma w tym przypadku) a jak jestes to jestes , trudno ; poprostu bede mial o tobie inne zdanie. Przez neta i tak nic nie zrobie.

@ Lotress

Nie mow ze homoseksualisci sa tacy sami jak ja , bo zglosze to gdzies do modow ze mnie obrazasz ;D a wydaje mi sie ze wyzywanie kogos jest zabronione. ;D

Litawor 14-07-2009 00:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2597158)
Sa tez ludzie, ktorzy postrzegaja dziecko/drzewo/umarlaka/zwierze jak inni kobiete.

1. Praktyki seksualne z większością wymienionych "obiektów" krzywdziłyby drugą jednostkę.
2. Nie są oni zdolni do wytworzenia trwałych więzi emocjonalnych, miłości z tymi obiektami. Tymczasem związek dwóch (żywych, dorosłych) osób tej samej płci może być całkowicie udany pod każdym względem, nie tylko seksualnym.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2597159)
poprostu pytam , bo ciekawi mnie skad taka wielka tolerancja (malo kto na tym forum taka ma w tym przypadku) a jak jestes to jestes , trudno ; poprostu bede mial o tobie inne zdanie. Przez neta i tak nic nie zrobie.

Pewnie stąd, że tak zostałem wychowany. Tak jak pewnie sposób, w jaki Ty zostałeś wychowany, zadecydował, że masz względem homoseksualistów takie odczucia, jakie masz.

Śmieszne jest to, że Twoje zdanie mój temat zależy od tego, która płeć mi się podoba. Nie potrafię pojąć, dlaczego miałoby to mieć jakieś znaczenie.

Albertus 14-07-2009 00:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2597170)
1. Praktyki seksualne z większością wymienionych "obiektów" krzywdziłyby drugą jednostkę.
2. Nie są oni zdolni do wytworzenia trwałych więzi emocjonalnych, miłości z tymi obiektami. Tymczasem związek dwóch (żywych, dorosłych) osób tej samej płci może być całkowicie udany pod każdym względem, nie tylko seksualnym.

Pewnie stąd, że tak zostałem wychowany. Tak jak pewnie sposób, w jaki Ty zostałeś wychowany, zadecydował, że masz względem homoseksualistów takie odczucia, jakie masz.

Śmieszne jest to, że Twoje zdanie mój temat zależy od tego, która płeć mi się podoba. Nie potrafię pojąć, dlaczego miałoby to mieć jakieś znaczenie.

nie wiem , prawie kazdy ich broni ale ty to robisz w taki sposob jakbys byl jednym z nich , takie odczucie po czytaniu postow.

Zegenis 14-07-2009 00:43

@Litawor: Nie ma co z nim nawet dyskutowac, jego wszystkie posty na jaki temat nie sa az ciekna glupota ;x
@Albertus: Nie zebym do ciebie cos mial, ale do twoich pogladow jak najbardziej ;s

Litawor 14-07-2009 00:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2597173)
nie wiem , prawie kazdy ich broni ale ty to robisz w taki sposob jakbys byl jednym z nich , takie odczucie po czytaniu postow.

Bo pozostali (nie mówię o wszystkich - żeby nikt się nie poczuł urażony) mówią o "tolerancji", ale podświadomie czują, że to są "oni", "inni". Homoseksualizm nie jest w ich przekonaniu niczym złym, ale nie chcą, żeby ktoś pomyślał, że oni mają z nim coś wspólnego.

Vasudanin 14-07-2009 00:49

Cytuj:

Przez neta i tak nic nie zrobie.

A twarzą w twarz co byś zrobił? Zabił, bo ktoś jest gejem?

Cytuj:

Homoseksualizm nie jest w ich przekonaniu niczym złym, ale nie chcą, żeby ktoś pomyślał, że oni mają z nim coś wspólnego.
Bo większość żyje w zasadzie "jest dobrze, póki mnie to nie dotyczy".

Albertus 14-07-2009 00:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2597182)
A twarzą w twarz co byś zrobił? Zabił, bo ktoś jest gejem?

kiedyś pisałem co u nas w mieście zrobili dla 2 gejów. wtedy bylem mały , teraz chętnie bym się do pościgu dołączył, w sumie mam już własna siekierę ;D podwędziłem z budowy ;D Wiatrówki nie mam , ale maja inni.

@Down.

O co ci chodzi?

Arfyd 14-07-2009 00:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2597185)
kiedyś pisałem co u nas w mieście zrobili dla 2 gejów. wtedy bylem mały , teraz chętnie bym się do pościgu dołączył, w sumie mam już własna siekierę ;D podwędziłem z budowy ;D Wiatrówki nie mam , ale maja inni.

Lecz się. dziesieńćznakuf

Exodus 14-07-2009 01:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2597170)

1. Dwoch by nie krzywdzily na pewno, a co do dwoch zywych - to kto wie? moze by tego chcialy? moze by im sie podobalo?
2. No wlasnie kiedys mowiono, ze trwaly zwiazek mozna zbudowac tylko miedzy kobieta i mezczyzna, teraz ze takze miedzy osobami tej samej plci, kto wie moze kiedys ludzie odkryja ze zwiazek doroslego z dzieckiem lub zwierzeciem jest po prostu orientacja seksualna i miedzy obydwoma partnerami moze byc trwale uczucie

wiem, ze to moze juz troche niesmaczne, ale zwykly homoseksualizm takze jest niesmaczny

@Albertus
Poglady pogladami, ale zeby za kims biegac z siekiera to juz nieco przesada, o to mu chodzilo.

Argen 14-07-2009 01:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2597185)
@Down.

O co ci chodzi?

Zgaduj. Jesteś tak tępy, że aż brakuje mi słów. Chyba, że to szeeeroko zakrojona prowokacja (całe twoje wypowiedzi i "poglądy"), to jesteś niemalże geniuszem.

@down

Szybko, bunkruj się w domu, nadchodzi Albertus z siekierą.

Gimlos 14-07-2009 01:18

Cytuj:

Nie mow ze homoseksualisci sa tacy sami jak ja , bo zglosze to gdzies do modow ze mnie obrazasz ;D a wydaje mi sie ze wyzywanie kogos jest zabronione. ;D

Jesteś kryptogejem.

Litawor 14-07-2009 01:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2597193)
kto wie moze kiedys ludzie odkryja ze zwiazek doroslego z dzieckiem lub zwierzeciem jest po prostu orientacja seksualna i miedzy obydwoma partnerami moze byc trwale uczucie

"Odkryto" już dawno, że na dzieci takie związki mają dewastujący wpływ, nawet jeśli dobrowolnie się na nie godzą (przecież to nie jest tak, że dzieci są tylko gwałcone siłą). Jeśli chodzi o zwierzęta, to jest to relacja czysto seksualna i z oczywistych względów inna być nie może. Poza tym zwierzę nie może wyrażać swojej woli, co wyklucza dopuszczanie takich praktyk.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:02.