Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Zokar 15-11-2009 11:19

Naruto
Ukryty tekst:
Kisame jest seksi!
I znowu... Demon bez Ogona >< Przecież ten w Naruto Ship movie 3 był Demonem bez ogona ><
Niech się zdecydują!

Ghernie 15-11-2009 11:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grycan (Post 2686934)
"Green Green" done. Seria ok, ale zakończenie mi nie za bardzo przypadło do gustu. A OVA miał zmienioną kreskę, co też mi się nie podobało!!

A teraz wezmę się za Spice and Wolf.

A 13 (czy tam 14) odcinek Ci się podobał? (To był chyba OAV, tyle że nie ten gdzie chłopcy idą do dziewcząt tylko ten drugi, wcześniejszy).

Grycan 15-11-2009 12:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghernie (Post 2687755)
A 13 (czy tam 14) odcinek Ci się podobał? (To był chyba OAV, tyle że nie ten gdzie chłopcy idą do dziewcząt tylko ten drugi, wcześniejszy).

Eee... widziałem tylko jedno OVA. Jest ich więcej?? Znaczy się widziałem OVA z tym, co chłopcy do dziewcząt idą, innego nie było (chyba).

@edit
Chyba znalazłem ten drugi OVA o który ci chodziło. Tytuł to jest "Green Green Thirteen Erolutions"?? Jak tak, to właśnie się pobiera. :P

Fenel 15-11-2009 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grycan (Post 2687797)
Eee... widziałem tylko jedno OVA. Jest ich więcej?? Znaczy się widziałem OVA z tym, co chłopcy do dziewcząt idą, innego nie było (chyba).

@edit
Chyba znalazłem ten drugi OVA o który ci chodziło. Tytuł to jest "Green Green Thirteen Erolutions"?? Jak tak, to właśnie się pobiera. :P

Powiem za kolege - tak to ten. Miej na uwadze że jest bardziej soft-hentai niż hard-ecchi, ale przynajmniej poprawia nastrój po kiepskim zakończeniu.

Ghernie 15-11-2009 18:39

Green Green 13
Ukryty tekst:
Tak, szczególnie ten złoty środ.. tzn. członek.
Miałem na myśli "miłego oglądania".

Przypomniał mi się 1 cytat stamtąd:
- Co ty robisz?!
- Ahh... Przyszłam, aby zrobić Ci dobrze, Yūsuke!

Woogle wszyscy byli inni w tym odcinku, jacyś tacyś śmielsi (pielęgniarka przykładowo)

Green Green
Ukryty tekst:
Mi tam koniec się podobał, chociaż spodziewałem się śmierci Chidori, a nie Yūsuke. W każdym bądź razie nie było to złe ecchi

Hehe...

Fenel 15-11-2009 21:37

^^ Poprawie kolege, bo z drugiego spoilera wynika, że:
Ukryty tekst:
Yūsuke umrze - dla sprostowania - nikt nie umarł, Reika zabrała Midori do przyszłości, wszyscy przeszli pranie mózgu i o niej zapomnieli (oprócz Yūsuke).

Co do Erolutions (ep 13):

Ukryty tekst:
Cytat kolegi @up oddaje cały klimat, mogłaby powstać druga seria będąca kontynuacją tego OAV ale w stylu TV (ecchi).

Ogólnie czas spędzony nad Green Green uważam za dobrze zagospodarowany i polecam to anime..

Ghernie 15-11-2009 23:15

Green Green 12
Ukryty tekst:
O ile dobrze zrozumiałem z anime, to Yusuke umarł (prawie), a Chidori go uleczyła swoją mocą po czym musiała iść do wrót prowadzących do przyszłości. Tyle, że Reika powiedziała, iż nie przeżyje ona tej podróży, więc jak wnioskuje to ona umarła. Zakończenie naprawde kończy się śmiercią Chidori ale ich związek skończył się na śmierci Yusuke (Bo gdyby nie umarł to by dalej byli razem... chyba)

Green Green 2
Ukryty tekst:
Niby czemu nie ale teraz u dziewcząt...
. . .
. . .
Chociaż po przemyśleniu, nie byłoby to już te same Green Green. 2 część nie jest już potrzebna, lepiej jest stworzyć cos zupełnie nowego

Również polecam anime. Lekko pogrzane ale po Excel Saga, nic mnie już nie zdziwi.

Arcan 15-11-2009 23:17

Nie Green Green, tylko DDO! Ale to migiem, żebym cię więcej offline nie widział! ;d

Nie oglądałem anime od miesiąca... Jedno zdanie, a tak wiele znaczy.

Ghernie 15-11-2009 23:25

@Up
Dobra już ściągam, Wuadco.
Nie oglądasz anime od miesiąca? Chore.

@Edit
Jestem przedstawicielem wdzięcznej rasy noł-lajfuf... Ja zawsze jestem Online, zapomniałeś?

Arcan 15-11-2009 23:32

Bądź czujny, nigdy nie wiadomo, kiedy ktoś cię zdisconnect'uje. Zjednoczona Federacja No-lifeów czuwa, ale nie może czuwać nad każdym.

Furizu 16-11-2009 00:23

@Ghernie
Ty jesteś cały czas online? Furizu był cały czas online przez ponad 2 lata! Jam jest prawdziwym TRV no-lifem!

@Mango@Animu
Chyba straciłem powołanie do anime, od niemal miesiące praktycznie nie tykam. Jedynie Hajime no Ippo trzyma mnie przy tym. Codziennie kilkanaście chapterów, ale niestety jak każdy tasiemiec zmierza zdecydowanie w złym kierunku. Postacie zaczynają się robić zbyt potężne i regularnie trafiają na minimalnie słabszych przeciwników.

Potwierdza się stara zasada Dungeon&Dragons... Im dalej na wschód, tym potwory silniejsze.

Ghernie 16-11-2009 00:32

@Up
A co ty myślisz? Jasne, że tak.. Wprawdzie 2 lata nie wytrzymam.. chociaż może? :]

@Edit
Dupa, stary. DUPA. Czy ty będziesz umiał żyć beż A&M?

Koszyk 16-11-2009 00:32

Miesiąc bez anime?
To chyba tak siedziałeś przy kompie:
http://www.youtube.com/watch?v=j007OcRYNYU

Ja tam oczekuje na naruciaka bo zapowiada się ciekawe battle :D

Ghernie 16-11-2009 00:36

@Up
Szybszy! :D

Mówisz o anime czy o mandze?
Jeśli anime, to racja.
Jeśli manga, to muszę przyznać, że Naruto robi się powoli nudne, a w walce xxx vs xxx, jakoś nie widzę nic ciekawego oprócz mocy xxx.

xxx - nie chce mi się wstawiać w [hajt] więc ukryłem imiona.

AzuranskiRookstayerXL 16-11-2009 01:02

Ja od dwóch miesięcy praktycznie nie oglądam, bo nie mam czasu. Ale jak tylko mam wolne pół godziny, to sobie zapuszczam.

Ghernie 16-11-2009 01:06

Może odrazu oznajmijcie, że nikt z Was już nie ogląda anime, a ja jestem dziwacznym zjebem, którego nikt nie lubi.

..::QRAS::.. 16-11-2009 06:48

Darker 2 xd

http://i4.photobucket.com/albums/y102/Qras/aaaa-2.jpg

Gangrel 16-11-2009 09:54

Ja powolutku męczę Nanę, ale nie bardzo mam ciągle czas :/

Grycan 16-11-2009 17:15

@Green Green Erolutions
Ukryty tekst:
Scena seksu Yuusuke i Midori mnie powaliła. Szczególnie przebudzenia po śnie z Midori, Yuusuke, i jego "odkrycie", oraz tekst:
-Nie chce zejść. B)
Małpki podglądające Yuusuke i Midori też rozbrajające były. :P

A dobił mnie tekst Kutsuki(??)
Ukryty tekst:

-Yuusuke-kun... Czy ty... już to zrobiłeś??
Oczywiście na niby zakończenie ich stosunku. :P

Ogólnie, cały odcinek był dziwny, ale nie powiem że mi się nie podobał. B)

Ghernie 16-11-2009 18:25

@Up
Ha! Mówiłem? Trochę taki zbyt śmiały jak na Green Green ale dobry.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:19.