![]() |
Cytuj:
*Celowy błąd w 'polskiemu'. |
Cytuj:
Nie chce mi sie :p Wiadomości z frontu http://img.photobucket.com/albums/v4...108_220039.jpg *Grafika zjebana celowo, aby nie lagowało mnie podczasz nadciągającej hordy nieumarlaków ;p |
Cytuj:
|
@Kołbaś:
Mam na myśli patch 2.4 I oblężenie tej wysepki :P |
Cytuj:
To, że wszyscy cisną questy by otworzyć bramy to jest zrozumiałe. |
Dla Xzonixek.
Cytuj:
Priest- Z reguly postac leczaca w druzynie(powiedzmy ze tibijski druid) Potrafi podwyzszyc poziom hp dla calego party. Zaleznie od buildu, sprawdza sie rowniez jako DPS(trudniejsze terminy opisze na koncu posta) Moze wskrzeszac poleglych. Mage-tibijski sorcerer. Jego rola to jedynie DPS, potrafi takze zmieniac wrogow w owieczki, co pomaga w instancjach. Potrafi wyczarowac wode dla graczy w party ( ow woda regeneruje mane jak sie ja pije, mozna tez kupic w sklepie) Potrafi tez powiekszyc intelect calego party. ( zwieksza ilosc many i szansce na crita z czarow) Druid-Tank/DPS/healer. Zaleznie od builda, moze byc tankiem lub DPS, healer. Druid moze zmieniac sie w rozne formy np niedzwiedzia ( moze pelnic role tanka w tej formie) kota ( Jest jak rogue w gorszym wydaniu( nie posiada np Sap i paru innych umiejetnosci, o ktorych nie bede sie rozpisywac) Druid moze przybrac forme "podrozna" dzieki czemu porusza sie o 40% szybciej. Posiada czary leczace i atakujace. Druid albo specjalizuje sie w leczeniu, albo w magii atakujacej, albo w silnych formach ( kot niedziedz) zaleznie od buildu. Warlock-DPS,uzywa demonow do walki i glownie DOT'ow potrafi podwyzszyc poziom hp calego party, ma duzo czarow trzymajacych wroga(rowniez gracza) w "strachu" ( biega jak malpa, nie da sie kontrolowac postaci) Nie uzywane w instancjach. W instancjach moze uzywac seduction aby wrog nie atakowal (powiedzmy ze jego kobieta demon rozkochuje w sobie wroga, uniemozliwijac mu jakikolwiek ruch) Shaman-Zaleznie od builda, moze to byc DPS magiczny, DPS walczacy bronmi, lub healer. Potrafi wskrzeszac poleglych. Jak grales w warcraft 3 to wiesz co to totemy u witch doctorow (nie pamietam jak polsku sie nazywal, doktor cos tam) Jak grales w war3 to powiedzmy ze shaman stawia "słupy" wspomagajace party. Np. Podwyzsza leczenie i sile czarow, regenruje mane, powieksza sile itd. Hunter- tibijski paladin.DPS. Posiada z zwierzaka, ktory walczy u jego boku. Walczy na dystans. Moze roztawiac pulapki. Jedna z nich zamraza wroga, przydatne w instancji. Paladin- Healer/DPS/tank ( bloker) zaleznie od buildu. Najczesciej spotykamy healerow, potem blokerow, DPS. Leczy towarzyszy, posiada rozne aury wspomagajace ( np zmniejszajace dmg z czarow typu fire, frost, podwyzszajaca twoj def) Moze takze wrzucic czary dodajace Ci sily, regenerujace mane, zmniejszajace threat ( o tym na koncu) Rogue-DPS. Lotrzyk, bazuje na szybkich atakach i ogluszeniach( nie mozna sie ruszac przez x sekund lub uzywac czarow jakiegos typu), moze wejsc w tryb "skradania sie" przez co go przeciwnicy nie widza. Rogue z po uzyciu specjalnych atakow zdobywa combo pointy, zeby moc uzyc spalic combo pointy uzywajac odpowiedniego ataku ( np. duzy dmg, ogluszajacy, powodujacy krwawienie przez x sek) W instancjach uzywa umiejetnosci Sap, ktora oglusza przeciwnika czlekoksztaltnego ( do 45 sek na potworach, do 10 sekund na graczach) Trudne terminy: DPS- Damage per second.(obrazenia na sekunde) Najczesciej uzywa sie jak potrzeba kogos kto ma zadawac obrazenia na instancji. Healer- osoba leczaca. Instancja- Wyobraz sobie ze idziesz w tibi z kolegami na hunta na powiedzmy D lair venore. A tu jak zwykle D lair oblegane 24h przez gildie rzadzacem serverem, wiec masz po huncie. W wowie istnieja specjalne jaskinie, gdzie jak wchodzisz w party, to dostajesz wlasna kopie jaskini dla calego party. Tzn. moze byc kilka party w tej samej instancji, ale nie koliduja one ze soba, nie widza sie i nie zabijaja sobie nawzajem potworow, bo kazda ma wlasna kopie. Party- z reguly tworzone zeby isc na instancje. Kazde party sklada sie z Tanka, healera i z reguly 3 DPS. Tank- po prostu bloker. Najczesciej to warrior w protection buidzlie, druid w formie niedzwiedza feral build, paladin w protection build. Talent- specjalne punkty otrzymywane od 10 lv. Mozna miec maksymalnie 61 talentow ( na 70 poziomie) Punkty te rozdaje sie w celu np. zwiekszaja sily jakiego ataku, lub otrzymania zupelnie nowej umiejetnosci. Build- Tym ktorzy grali w diablo bedzie latwiej to zrozumiec. Kazda klasa postaci w Wowie ma 3 mozliwe drogi dla talentow. Np. Priest ma magie swiatla, magie cienia, discipline ( niewiem jak to przetlumaczyc :D) Idac w magie leczenia zwiekszamy sile czarow leczacych, skracamy ich czas rzucania, zwiekszamy dmg czarow swiatla itp itd. Idac w magie cienia, zwiekszamy dmg czarow cienia, skracamy ich CD ( co ile sekund mozna uzywac dany czar) itd Discipline zwieksza nasza obrone i przezywalnosc. Tzn. podrasowuje nam czar dodajacy hp, wzmacnia czar dajacy nam armor, zwieksza dmg abrosrbowany przez pewien czar priest zwany shield, umozliwiamy regeneracje many podczas walki. Bardzo rzadko ktos idzie tylko w jedno " drzewko" rozwoju. Z reguly miesza sie talenty z powodu ze nie wszystkie czary/ umiejetnosci sa przydatne. CD- cooldown. powiedzmy ze w tibi CD na uzycie uhow trwa ( o ile dobrze pamietam ) 1 sek W wowie zaleznie od umiejetnosci, jest to od 1 sek do 40 min. CC- Crowd Controlled. Skrot oznacza wszelkie umiejetnosci/czary ktore uniemozliwiaja przeciwnikowi atakowanie, uzywanie czarow, swobodne poruszanie sie. Threat- Za kazdym razem jak recznie atakujemy, rzucamy jakis czar, leczymy, zgarniamy threat. W instancji cala zabawa polega na tym ze tank ma zgarniac jak najwiecej threat'a, bo jezeli ktos go przegoni to potwor zmienia cel i atakuje tego ktory przescignal tanka. Aggro- tego kogo atakuje potwor, ten ma na sobie aggro. Czesto ma znaczeniu to samo co Threat Buff- czar wspomagajacy, dziala x minut na graczu. Np . + 1000 hp na 30 min itp |
:-d
Garść dzisiejszyk nowinek z przymróżeniem oka:
The Molten Core Collector's Edition New Hero Class Revealed: Bard Tauren Marine Diablo Loot Piñata |
lol to z bardem najlepsze :D
|
@Lord Dreathan
Omg, nie musisz tłumaczyć mi wszystkiego 'po tibijsku', rozumiem wszystko... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Dawno fot nie dawałem, tutaj trochę stare i nie specjalnie ekscytujące ale chętnie pokażę. Spróbuję coś uchwycić w najbliższym czasie.
Oto nasz szanowny Dreathan, którego spotkałem na bg :P http://img396.imageshack.us/img396/7...8154155bk4.jpg Raid boss atakuje! http://img384.imageshack.us/img384/5...8165206gr7.jpg |
Przesyłka doszła, piękne pudełko Battlechest.. instalacja wlasnie jest w toku zaraz będe grał :) O ile nie będzie zadnych komplikacji ^^
|
Cytuj:
|
Jak ma lacze 1 MB to przez nocke powinno sciagnac wiec aktywuj konto dopiero jak bedziesz po pathu zeby nie marnowac cennych chwil.
|
Cholera macie rację nie przewidziałem tego :)) Lacze 512kb/s predkosc sciagnia 50kb/s jakoś także jutro po szkole pierwsze wejście :) Zostawiam na noc kompa aby sie sciągneło. I tak dobrze, to czekanie tylko podsyci mój apetyt :D
|
no to teraz wszyscy na bronze dragonflight!
|
jak to nie priv to czekaj dalej =P
|
Cytuj:
Ja też zapraszam na bronze~~ |
A ja (NIE) zapraszam na Auchindoun.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:19. |