Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Lemir 03-09-2006 15:41

@up i up2

No poprostu n/c to zdjęcie to nie fake tylko zdjęcie z Test Servera, gdzieś już je zresztą widziałem na forum.

SzurnietyCzolgista 04-09-2006 16:26

A to, ze mm mozesz zaatakowac to tylko dla zmylki jest :p

Celoz 04-09-2006 18:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SzurnietyCzolgista (Post 970549)
No wiec przeczytalam WSZYSTKIE posty (ufff, ciezko bylo) i wniosek jest prosty (swoja droga, dziwne ze nikt jeszce na to nie wpadl..). Otoz:
Jak wiadomo nazwa Sword of Fury tak na zdrowy rozsadek laczy sie z Maze of Fury. Kiedy poprosi sie Boza o tenze maze of fury kupujesz walek do ciasta. A zatem wszystko jasne! Kluczem do rozwiazania zagadki jest... oczywiscie chlebek!! Dalej juz wszysko mozna sie domyslic: idziesz do domku Williego, robisz tyle chlebka ile mozesz uniesc i zasuwasz do mino maga stajesz przed drzwiami i mowisz "hi>bread" mino pyta sie "do you have some bread for me?" no bo przeciez musi byc glodny o ile wiem nie wykupil karnetu u williego na miecho z dostawa do domu. Wtedy odpowiedasz "yes" a mino na to "that's good, just w8 a little while, i'll open the door for you", otwiera drzwi, ty mowisz "halo, pizza", wchodzisz do srodka dajez polowe zarcia na trade z mm a reszte kladziesz na stol. Kiedy juz wszystko pozre mm mowi "Aaah i haven't eaten such good food for a veeery long time" i sie pyta za ile ty odpowiadasz "za free wspomagamy akcje caritas" a on na to ze dobry z ciebie chlopiec, ale ze teraz to juz nic za free nie ma wiec prosi, azebys laskawie przyjal od niego maly prezent w postaci boots of waterwalking ty na toze to naprawde za darmo bylo ale mino cie nie slucha i teportuje cie do pokoiku nad sklepem Toma ty ruszasz dzwignia i wyskakuje napis "ale jestes fajny udalo ci sie pokonac najtrudniejsza zagadje rooka ale jak cos komus o tym powiesz to masz bana wiec lepiej trzymaj gebe na klodke milej gry". A potem to juz z gorki: przelazisz przez zamkniete drzwi idziesz do wyspy i spajk twoj!! (aha no i jestes humble bo przeciez co za debil robilby kilkadziesiat chlebkow) 8o

I co wy na to?

No, synku, wzruszyłeś mnie tą historyjką!
na prawde palnij sie w ten pusty łeb zeby zagrzechotało -,-'

wizu 04-09-2006 18:58

dla zmyłki, to chyba ciebie do kompa dopuścili....

SzurnietyCzolgista 04-09-2006 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celoz (Post 973758)
No, synku, wzruszyłeś mnie tą historyjką!
na prawde palnij sie w ten pusty łeb zeby zagrzechotało -,-'

coreczko, a nie synku, pisalam juz ze jestem dziewczyną! 8o

Lord'Micu 04-09-2006 20:20

@up
hehe babka o nicku "SzurnietyCzolgista" wez bez przesady tys chlop co sie podszywa pod babe:/

Berry 04-09-2006 20:22

@SzurnietyCzolgista
Jasne jak Ty jestes córeczką to ja jestem Adolf Hitler :S

SzurnietyCzolgista 04-09-2006 20:43

witam panie Adolf

Nie wierzycie to nie ;( nick jest szurnietyczolgista bo pomyslcie :p : szurnietaczolgistka - jakby to brzmialo? W to to by juz nikt nie uwierzyl 8o

Stonodze wierzycie ze jest facetem chociaz nie nazywa sie panem stonogiem

Borpol 04-09-2006 21:09

Poison...

...dagger! Tak widziałem go. ( nie powiem ze ja go mam bo i tak nikt nie uwierzy :D ) W normalny dzien se ide do trade roomu a tu ludzi od groma przy jednym gościu co pokazuje... Poison Daggera!!! Niebył polakiem niewiem jak go zdobyłX(

Kon Warrior 04-09-2006 23:17

@ten caly czolgista
no, chyba najbardziej prawdopodobny i najinteligentniejszy pomysl na zdobycie ss, gratz, zaraz ide wyprobowac ;)
@wszyscy, ktorzy czepiaja sie czolgisty
zeby zrozumiec jego (czy tam jej) teorie trzeba znac takie jedno, bardzo trudne slowo, ironia
a poza tym, to co z tego, ze ma taki nick a nie inny? i co was to obchodzi, czy to chlop, czy baba? czy to ma jakies znaczenie?

@topic
a teraz sluchajcie! znalazlem super artykul o ss'ie, mm'ie itp! musicie go koniecznie przeczytac!!! to rzuca zupelnie nowe swiatlo na caly nasz temat! niejedna osoba po przeczytaniu tych informacji wiele na tym zyska i dowie sie baaardzo istotnych informacji!! przeczytaj koniecznie!! szybko!!
link:
info o SS!!
info o MM, itd!!

P.S.
Naprawde starczy juz tego spamu...

Wievioor 05-09-2006 14:37

@ Czolgista

Tak, a jego avatar potwierdza fakt, że jest facetem :)

SzurnietyCzolgista 05-09-2006 16:54

Dzieki, Kon Warrior :*
Trudno, twierdzcie sobie ze jestem facetem, wasza sprawa ;(

Melvirekin666 05-09-2006 22:01

Mam dowod na to ze mozna zdobyc spike sworda!!
Kilkanascie minut temu spacerowalem sobie po swiecie Tibii, a tak dokladniej to po targowisku na rooku i jakis gostek dal mi trade, zobaczylem co chce pokazac wiec tez dalem i zobaczylem... Spike Sworda!! Gdy pytalem go jak go zdobyl to zaraz sie wylogowal i tyle ;/
Screen:
http://img330.imageshack.us/img330/1...keswordlr9.png

- Prodigy - 05-09-2006 23:08

Wiesz jaki to dowód ? Żaden. Każdy może zrobić takie zdjęcie w mniej niż 5 minut. Na prawdę rozśmieszysz mnie, jeśli sądzisz, że ktoś uwierzy, że 1 lvl na takim świecie jak Candia ma Spike Sword.

Melvirekin666 06-09-2006 14:03

nie mam niepodwarzalnych dowodow, chociaz sam zrobilem tego screena. wiem ze niewierzycie, bo na forum jest duzo ludzi ktorzy mowia ze SS zostal juz przez kogos zdobyty i robia Fake'i na "dowod"...
wiem ze trudno w cos takiego uwierzyc, ale nie mam niepodwarzalnego dowodu zeby wam to udowodnic...

Ununul 07-09-2006 18:20

@Tom the TannerNo wiesz nie mogę tego sprawdzić bo nie mam PACC, a kasy szkoda, bo to tylko gra... ale mógłbyś się trochę ładniej wyrazić.
@ Wszyscy, którzy sie starają
Cieżka jest rola nawet teoretyka w tym temacie....
Mino Mag to tylko potworek nie da rady nakarmić go chlebem.

Poborca_Podatkowy 07-09-2006 18:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ununul (Post 977577)
Mino Mag to tylko potworek nie da rady nakarmić go chlebem.

A inne potwory da się?

bartek92 07-09-2006 18:44

Stonoga ma racje

Mam pytanie przeczytalem wszystkie strony na ten temat tysiace opowiadan i nic z tegoX(
A co z dziwnie wazacymi cialami??
A co sie stalo z Vendorem??
mam 13 rookstlayera i dreczy mnie to pytanie?
jak otworzyc te holerne drzwi!!!!
Hyacinth?? tajemniczy alez nie takie to proste!!
Hiacynt zmienil sie w slepego orca a vendora podmienil za siebie i dostarcza mu eliksiry ktore zrobi na wierzy!! bo tylko tam da rade zrulowac rata!! od wejscia ropowac!! I co o tym mysliciee??

- Prodigy - 07-09-2006 19:01

Cytuj:

A co z dziwnie wazacymi cialami??
A co sie stalo z Vendorem??
Czytanie ze zrozumieniem...

Cytuj:

mam 13 rookstlayera i dreczy mnie to pytanie?
To nas się pytasz, czy Cię dręczy pytanie ?

Cytuj:

jak otworzyc te holerne drzwi!!!!
Najpierf otwuz ten holerny suownik.

Cytuj:

Hyacinth?? tajemniczy alez nie takie to proste!!
Dziwna Twych kolejność słów jest.

Cytuj:

Hiacynt zmienil sie w slepego orca a vendora podmienil za siebie
W Tibii można być napitym, ale nie naćpanym.

Cytuj:

ktore zrobi na wierzy!!
Lamerzy na wieży, kto nie wierzy, niech zmierzy !

Cytuj:

bo tylko tam da rade zrulowac rata!!
Yeah, Raty Rulez ! Swoją drogą, czy ktoś próbował kiedyś zwijać rata w rulonik ? Może Hyacinth zwinął rata w jointa, zajarał się i wydawało mu się, że jest Blind Orkiem ? Nie, Knightmare nie mógł mieć aż takich faz, projektując Rookgaard. Twoja teoria bierze w łeb...

Berry 07-09-2006 19:19

@Melvirekin666
Jak sam da mi trade z tym SS to wtedy uwierze:P a tak to sorry ale mało wiarygodne;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:33.