Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

Frapper 09-06-2010 10:14

sell pp 3k gold, kk?= D

_WrD_ 09-06-2010 10:33

A ja mam pytanie. Bo w pewnym priest guide przeczytałem, że do levelowania wziąć sobie profesje gatheringowe (skinning + mining/herbalism), a na 80 zmienić na jewelcrafting i blacksmithing. Czy ma sens levelowanie profki zupełnie od nowa? Toż to dziwne i nielogiczne jest ;x

eerion 09-06-2010 10:56

Cytuj:

A ja mam pytanie. Bo w pewnym priest guide przeczytałem, że do levelowania wziąć sobie profesje gatheringowe (skinning + mining/herbalism), a na 80 zmienić na jewelcrafting i blacksmithing. Czy ma sens levelowanie profki zupełnie od nowa? Toż to dziwne i nielogiczne jest ;x
Nie. Przy obecnych cenach bardziej się opłaca mieć 1 gathering i 1 crafting profkę. Ze względu na stare matsy, które praktycznie nie pojawiają się już na AH, a ich cena jest przeokrutna. Więc to samo co zarobisz, ewentualnie będziesz musiał kupić, co nie ma sensu. No i jeśli okaże się, że do zużycia masz więcej niż wyfarmiłeś i sprzedałeś to dokładasz do interesu, zamiast dofarmić.

CytrynowySorbet 09-06-2010 13:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2764284)
Nie. Przy obecnych cenach bardziej się opłaca mieć 1 gathering i 1 crafting profkę. Ze względu na stare matsy, które praktycznie nie pojawiają się już na AH, a ich cena jest przeokrutna. Więc to samo co zarobisz, ewentualnie będziesz musiał kupić, co nie ma sensu. No i jeśli okaże się, że do zużycia masz więcej niż wyfarmiłeś i sprzedałeś to dokładasz do interesu, zamiast dofarmić.

Dziwne, ja mam BS + JC i mimo kilkudziesięciu wipom na LK hc wciąż mi kasy przybywa (a robię 9 daily dziennie) o.o Nie mówiąc o flaskach i jedzeniu i reagentach. Trzeba umieć :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 2764196)
Jak szybko zarobić dużą sumę golda(chcę legi i buty 264ilvl crafted) , nie mam żadnych profesji ,które miałbym wylevelować?

Rofl, najlepiej to czekaj aż Bóg na ciebie golda ześle... To tak jakby powiedzieć "jak szybko zbudować dom, nie mam żadnych materiałów".

@down: H ci w D.

Rybzor 09-06-2010 14:07

Jak jak będę potrzebował kasy to napiszę do sorbeta "daj 1000g" : ///

eerion 09-06-2010 14:37

Cytuj:

Dziwne, ja mam BS + JC i mimo kilkudziesięciu wipom na LK hc wciąż mi kasy przybywa (a robię 9 daily dziennie) o.o Nie mówiąc o flaskach i jedzeniu i reagentach. Trzeba umieć :)
Ja mam Tailora/JC. Jednak Wrd pytał o opłacalność brania samych gatheringów na levelowanie, po to by na 80 zamienić je na crafting profesje. A to się nie opłaca.
Zaś co do kasy - daily nie robie w ogóle.
Mam na maxa JC, tailora, alchemika, inskrypcjonera, BSa (no 441), herbala, minera. I też nie mam problemów z kasą ;). Teraz sobie leveluje jeszcze (naraz) drugiego JC, 2 tailorów i enchantera. A potem dobije pewnie inżyniera, skinnera i LW.
I jeśli chodzi o levelowanie profesji od 0 to trochę już się o tym dowiedziałem. I to na 3 serwerach nie na 1. I lepiej jest do levelowania wziąć jeden crafting, który chcesz mieć na 80. a jak chcesz mieć 2* crafter to najlepiej załóż sobie gatherera :D
Cytuj:

Jak jak będę potrzebował kasy to napiszę do sorbeta "daj 1000g" : ///
Jak ja mam mniej niż 10k golda, to się biedny czuje (I teraz się właśnie tak czuje, bo przez to levelowanie profek troche kasy mi odpłynęło xD)

Rybzor 09-06-2010 14:51

Ta, ja też się biedny czuje kiedy zakładam chara na nowym serwerze i nim lvluje : p

CytrynowySorbet 09-06-2010 16:27

Mi tam kasy nie zabraknie z jednego fajnego powodu - mam bogatego kumpla :D 36k atm + 2 hilty (zastanawia się, czy sprzedać czy zrobić quest), trochę nie dziwota skoro ma 10x 80 leveli na serwerze. Najwięcej zarobił właśnie na primordialach, kiedy były warte jeszcze 2k.

Poza tym powiedzmy sobie szczerze - na co teraz gold jest potrzebny? 3 rzeczy: prepaid (jak nie masz kasy), mounty i pety.

Tibijczyk222 09-06-2010 16:41

No wiesz ja bym chciał sobie kupić
http://www.wowhead.com/item=49890
http://www.wowhead.com/item=49891

Są one drogie na moim serwie , przynajmniej jak na moje fundusze , 8k golda za legi i z 5-6 za buty.

Cytuj:

Rofl, najlepiej to czekaj aż Bóg na ciebie golda ześle... To tak jakby powiedzieć "jak szybko zbudować dom, nie mam żadnych materiałów".
Powiedziałem ,że nie mam profesji i pytam się które miałbym wylevelować aby tego golda szybko zdobyć :S

eerion 09-06-2010 17:12

Cytuj:

Powiedziałem ,że nie mam profesji i pytam się które miałbym wylevelować aby tego golda szybko zdobyć :S
A ja ci powiedziałem, że poza AH control (które jest trudne + pod koniec WotLKa nieopłacalne) nie ma takiej opcji

CytrynowySorbet 09-06-2010 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2764341)
A ja ci powiedziałem, że poza AH control (które jest trudne + pod koniec WotLKa nieopłacalne) nie ma takiej opcji

To zależy. Ja swego czasu mając mining + JC, farmiłem skałki 4 godziny i miałem z tego 2,5k. Oczywiście wszystko zależy od szczęścia (titaniumy i rozdrabnianie), ale też od cen epic gemów i od tego czy masz czas i nie nudzi cie taka farma.

Jest też inny sposób - wylevelować nową postać. Mając boe, w OL i NR wchodzi łącznie jakieś 4k golda.

ponczus 09-06-2010 17:38

Najlepsza kasa jest z lvlowania DK z heirlomami. Od 55 do 80 robiąc wszystkie q po drodze (bo nie każdą klasą się da, a DK tylko dungeonów nie wysolujesz) idzie zarobić ponad 20k na czysto.

eerion 10-06-2010 01:17

Cytuj:

Najlepsza kasa jest z lvlowania DK z heirlomami. Od 55 do 80 robiąc wszystkie q po drodze (bo nie każdą klasą się da, a DK tylko dungeonów nie wysolujesz) idzie zarobić ponad 20k na czysto.
20k na czysto jestem w stanie zarobić mając na maxa profesje w ciągu 20-30h gry (czyli o wiele mniej, niż trwa levelowanie DK :P)

edit:
A tak btw to gdzie ty widzisz tam 20k? Ja widze z 10 ;P

CytrynowySorbet 10-06-2010 11:56

Co wy pierd'licie, jakie 20k, jakie 10k? Po pierwsze, nie zapominajmy o skillach, które potem kosztują 14-18g i nie zapominajmy o flying mouncie i cold weather flying, które pewnie byście kupili, żeby zaoszczędzić czas. Nawet 10k to gruba przesada.

eerion 10-06-2010 12:32

Cytuj:

Co wy pierd'licie, jakie 20k, jakie 10k? Po pierwsze, nie zapominajmy o skillach, które potem kosztują 14-18g i nie zapominajmy o flying mouncie i cold weather flying, które pewnie byście kupili, żeby zaoszczędzić czas. Nawet 10k to gruba przesada.
Robiąc q z outlandu jesteś w stanie zarobić na latajke zwykłą. I chyba na northern flying (mam 64 lvl i już mimo ciśnięcia profek, itd mam 500g po wszystkich skilach).
A weź pod uwagę, że jakbym miał mining/skinning czy coś podobnego to zamiast 500g bym miał spokojnie z 2 klocki, bo ludzie z AH rzeczy kupują na profki zamiast farmić (bo im się bardziej opłaca sfarmić np. 50 flasków, sprzedać i kupić ory z outlandu). W northrendzie to tak samo. Z samych questów i mimo kupienia skili będziesz mieć 5-6k na 80 lvlu. Jeśli dodasz do tego profkę wyjdzie o wiele więcej. 20k może i by było, ale już zbyt długo jest dodatek - nie ma takich cen :P

ponczus 10-06-2010 18:47

W sumie na DK zarobiłem około 35k złota. Około 2/3 to było z lvlowania, reszta z późniejszej profesji. Samo Icecrown to jest 5k złota. A ile funu daje zrobienie całego questa z dzieciakiem.

Co do farmienia to:
a) nie farmię na top end materiałach tylko na takich jak mithrill (dużo szybciej i dużo droższe).
b) Farma jest NUDNA. O wiele więcej zabawy daje questowanie.

Rybzor 10-06-2010 19:03

O czym rozmawiamy? co to jest DK? Ktoś jest w ciąży?

CytrynowySorbet 10-06-2010 19:28

Pończuś, pomyliłeś chyba levelowanie z wbiciem 80 lev jak najszybciej poprzez pvp / random dungeon, a następnie zrobienie wszystkich questów w całym NR. Tak, wtedy możliwe jest zdobycie dużych sum. Ale gdyby 35k było tak łatwo dostępne, jak mówisz, to widywalibyśmy mase afkerów na tundra traveller's mamutach w dalaranie. Gold jest łatwo dostępny, ale bez przesady.

_WrD_ 10-06-2010 19:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2764332)
Poza tym powiedzmy sobie szczerze - na co teraz gold jest potrzebny? 3 rzeczy: prepaid (jak nie masz kasy)

Ee? A to nie jest czasami, no wiecie.. lewe? Blizz się nie kapnie? :D

CytrynowySorbet 10-06-2010 20:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2764581)
Ee? A to nie jest czasami, no wiecie.. lewe? Blizz się nie kapnie? :D

Czego Blizz nie widzi, to go nie zaboli :)

_WrD_ 10-06-2010 20:12

Tzn, ty im dajesz kasę, a oni ci wysyłają kod prepaid na podany mail/gg/sth? Po ile mniej więcej?

ponczus 10-06-2010 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2764580)
Pończuś, pomyliłeś chyba levelowanie z wbiciem 80 lev jak najszybciej poprzez pvp / random dungeon, a następnie zrobienie wszystkich questów w całym NR. Tak, wtedy możliwe jest zdobycie dużych sum. Ale gdyby 35k było tak łatwo dostępne, jak mówisz, to widywalibyśmy mase afkerów na tundra traveller's mamutach w dalaranie. Gold jest łatwo dostępny, ale bez przesady.

Nie. Jak lvlowałem DK od 55 do 80 i później dobijałem w northrend to nie ruszyłem ani jednebg albo random dungeona. Czysty grind na questach. BTW. u mnie na serwerze standardem jest 30 osób afk przed north bankiem na mamutach z miejscami dla sprzedawców.

CytrynowySorbet 10-06-2010 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2764615)
Nie. Jak lvlowałem DK od 55 do 80 i później dobijałem w northrend to nie ruszyłem ani jednebg albo random dungeona. Czysty grind na questach. BTW. u mnie na serwerze standardem jest 30 osób afk przed north bankiem na mamutach z miejscami dla sprzedawców.

To udowodnij jakoś. Chociażby link do jakiejś innej strony, że inni też tyle zarobili. Bo ja jakoś nigdy 35k nie miałem. A może kupiłeś specjalny premium pack +100% gold?

@WrD: Dokładnie, ale wiesz... sporo oszustów wokół ;) U nas na serwerze cena za pp około 10k za 2 miesiące od nieznajomego.

Rybzor 11-06-2010 00:10

Jak 10k za 2 miechy pp, to niezły interes można na allegro na tym robić : P

ponczus 11-06-2010 00:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2764651)
To udowodnij jakoś. Chociażby link do jakiejś innej strony, że inni też tyle zarobili. Bo ja jakoś nigdy 35k nie miałem. A może kupiłeś specjalny premium pack +100% gold?

@WrD: Dokładnie, ale wiesz... sporo oszustów wokół ;) U nas na serwerze cena za pp około 10k za 2 miesiące od nieznajomego.

Nie znajdziesz tego na żadnej stronie. Po prostu załóż sobie DK, wykup mu cały heirloom i zrób do 70 lvla. Zobaczysz ile kasy nagle ci się pojawi.

CytrynowySorbet 11-06-2010 13:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2764673)
Nie znajdziesz tego na żadnej stronie. Po prostu załóż sobie DK, wykup mu cały heirloom i zrób do 70 lvla. Zobaczysz ile kasy nagle ci się pojawi.

Przeciętnie za 1 quest w OL dostajesz 3,3g. Do tego mniej więcej z co drugiego questa jest nagroda plate warta 4,5g. Więc na 1 quest przypada około 5,5g. Robiąc wszystkie questy w HFP, Zangarmarsh, Terrokar i Nagrand wbijesz 70 lev.

Łącznie tych questów (na achi) jest 272.

272x 5,5 = 1496g. Podczas levelowania może wylootujesz na czysto 100g + 200g z crapów, które sprzedasz. Można nawet zaokrąglić i powiedzieć, że w OL siedząc od 58 DO 70 levela zdobędziesz może 2k golda. Nie wiem jak dla ciebie, ale dla mnie to nie za wiele.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2764666)
Jak 10k za 2 miechy pp, to niezły interes można na allegro na tym robić : P

W jakim sensie? Na allegro prepaidy normalnie za złotówki chodzą, chyba, ze chodziło ci o coś innego.

Rybzor 11-06-2010 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2764734)
W jakim sensie? Na allegro prepaidy normalnie za złotówki chodzą, chyba, ze chodziło ci o coś innego.

Po prostu da się sprzedać prepaida za 10k golda, a potem sprzedać ten gold na allegro i wyjść na plus, z tego co widzę : P

ruszek 11-06-2010 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2764795)
Po prostu da się sprzedać prepaida za 10k golda, a potem sprzedać ten gold na allegro i wyjść na plus, z tego co widzę : P

Pan cytrynka nie zauważył pewnie że pripejdy na allegro są po 70 zł. a tak to 5-6zł na burning legionie jest za 1k G.

Zostaje 10-20 zł na piwo, fuck yeah!

CytrynowySorbet 11-06-2010 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2764805)
Pan cytrynka nie zauważył pewnie że pripejdy na allegro są po 70 zł. a tak to 5-6zł na burning legionie jest za 1k G.

Zostaje 10-20 zł na piwo, fuck yeah!

Hmm? Mi chodziło o to, że jak nie masz kasy, albo żal ci wydawać, to możesz kupić prepaida za golda (imo, jak masz golda i możliwość, to bardziej sie oplaca kupic tak, zawsze to 70 zl w kieszeni).

Rybzor 11-06-2010 17:50

No pewnie, że się opłaca tak : P.

Tibijczyk222 12-06-2010 00:28

Robię sobie alta ,preja i mam pytanie. Czy doty(i hoty)zyskują coś dzięki crit ratingowi i haste?

_WrD_ 12-06-2010 01:10

Z tego co wiem to crit rating działa na DoTy, ale czy haste to nie wiem, chociaż prawdopodobnie tak :d

P@wcik 12-06-2010 02:03

Tylko u priesta w shadowform'ie. (Devouring plague, Vampiric Touch)

Rybzor 12-06-2010 04:11

I gdzie go robisz, tibijczyk? ;;

CytrynowySorbet 13-06-2010 12:42

Przemówcie temu debilowi Rybie, że na levelu innym niż 80 magowi nie potrzebny jest dual spec, bo mi już ręce opadają :( Rybko kochana a po co ci dwa spece na 64 levelu. Zmieniaj w arcane i prawdopodobnie i tak będziesz w nim gral jakieś 3 miesiące :cup:

Tibijczyk222 13-06-2010 13:32

Niby czemu? Ja miałem build do questów a drugi pure dps i było dobrze. No chyba ,że specjalnie na to kasę od ciebie żydzi.

CytrynowySorbet 13-06-2010 14:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 2765209)
Niby czemu? Ja miałem build do questów a drugi pure dps i było dobrze. No chyba ,że specjalnie na to kasę od ciebie żydzi.

Eksjuzmi? A czy mag ma jakieś inne buildy oprócz pure dps? W low level dungeonach build nie ma znaczenia, a od 64 levela naprawdę przyjemniej się leveluje w arcane, w który zostanie na 80 lev dość długo, więc nie wiem po co mu frost w offspecu.

Tak, żydzi. Ale, co jak co, na taką głupotę swojej kasy naprawdę nie mam zamiaru wydawać. To tak, jakby kupić epica na 60 level na AH za 1k golda.

Tibijczyk222 13-06-2010 14:42

Ja kupiłem dual speca w okolicach 65~~ lvl , miałem speca do levelowania we froscie ,a drugi miałem arcane do random dungeonów. Jeśli ma od ciebie ciągnąć na to kasę to bezsens , ale jak starczy z własnej to czemu nie , szczególnie ,że potem i tak się to kupi.

Rybzor 13-06-2010 16:13

Ojapierdole sorbet, srsly ciężko ci zrozumieć, że dobrze mi się gra we frost i łatwiej, i nawet jeżeli ma 30% mniej dmg, to lepiej mi się expi we frost z uwagi na wszystkie zamrażania itp? Zamierzam więc lvlować do 80 we frost. Nie wspominam już o tym, że jak ktoś zacznie mnie na*******ać podczas robienia questów to mam 20x większe szanse na przeżycie jak będę do niego z lodu naparzał. I gówno mnie tutaj obchodzi, że jest jakaś święta prawda, że arcane jest jedynym boskim specem.

I nie, nie bezsens, bo nie zamierzałem "ciągnąć od niego kasy", tylko pożyczyć i oddać jak uzbieram ten 1000g. Pewnie koło 70 lvla już bym miał. Ale ten kretyn ofc i tak nie wydaje na nic kasy, ma jej pod dostatkiem, ale zesra się, jak mi pożyczy te 1000g, które za parę dni mu oddam. Człowiek porażka.

Tibijczyk222 13-06-2010 16:24

Uuuu sorbet , masz przesrane :DD

Fakt faktem , we froście się fajniej lvluje , nawet po 64 , arcane jest strasznie nudne i wcale nie ma aż takiej przewagi nad frostem. Arcane nie rozpędzi się na potworach z taką ilością hp , do tego właściwie 0 defensywy , a pet , ice barrier to naprawdę potężne talenty.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:56.