Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Marcin24 22-11-2007 18:21

A wy to naprawdę chcecie zrobić? I myślicie, że to coś da? Jak skończycie to powiedzcie, co zdobyliście. Oczywiście, po za doświadczeniem w skillu "głupie pomysły".

Herbi_Oxyna 22-11-2007 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1759278)
A wy to naprawdę chcecie zrobić? I myślicie, że to coś da? Jak skończycie to powiedzcie, co zdobyliście. Oczywiście, po za doświadczeniem w skillu "głupie pomysły".

Nie wiem, według mnie teoria Vermiliona pokrywa się z legendami o minotaurze i z tym, że SS'a zdobędzie osoba skromna.

Marcin24 22-11-2007 21:43

Cytuj:

Nie wiem, według mnie teoria Vermiliona pokrywa się z legendami o minotaurze i z tym, że SS'a zdobędzie osoba skromna.
Pokrywa się? Znajdź mi labirynt z Minotaurem i owcami (bo tak w micie jest).

Herbi_Oxyna 22-11-2007 22:10

Z tego co pamiętam przed MH jest labirynt, a owiec rzeczywiście brak :p

Ghazbaran 23-11-2007 11:49

I tak jakiś noob zrobił sobie Konto na Forum po to zeby napisac (LoL) jak zdobyc SoF'a według poradnika Shadow'Rex'a(Noob)

mucek 23-11-2007 16:21

MIno w gorach

Wiem ze pomyslicie ze oszlalem ale chyba skaplem sie co trzeba zrobic. Trzeba wejsc (kilka krzesel lub skrzynek i po sprawie)powiedziales ze tam jest dziua, wejsc do niej.Minohell jest daleko polozone prawda , wienc moza ta dziura prowadzi to pokoiku mm a telport doprowdzi nas na wysepke z spike swordem....... Nieśmiejcie sie;)

Qert 23-11-2007 16:32

Oszalałeś to za mało powiedziane .............

Wiceros 23-11-2007 19:42

Moze spike znika i mozna go zdybc na mainlandzie miasto thais, 8 lvl i spike to juz cos hehe , moze byc? Malo prawdopodobne ale teraz juz wszystko moze miec sens , jesli to nie ma sensu to ktora teoria ma ? ze przejdziesz przez kamienie? ;)

Herbi_Oxyna 23-11-2007 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghazbaran (Post 1760068)
I tak jakiś noob zrobił sobie Konto na Forum po to zeby napisac (LoL) jak zdobyc SoF'a według poradnika Shadow'Rex'a(Noob)

Nie dziw się, nie nabił stu postów na TORG'u więc nie mógł tam puścić tego linka

@edit
Sorki, to nie był link

Dziwack 24-11-2007 01:20

Niusy

Wiem, że troszkę pomieszam w opowieściach o MinoMagu, ale mam pewne informacje. To zaczyna nabierać sensu. A mianowicie, to słyszałem legendę o 'magicznych drzwiach' z MinoMagiem w komnacie. Słyszałem, że trzeba zebrać ciała niektórych potworów (chyba troll, orc, wolf oraz minos) i złożyć je na podziemnych grobach (wejście koło orców spearmanów) pilnowanych przez skeletony, w odpowiedniej kolejności, której nie znam :( ale podobno z krwi tych potworów ma złożyć się klucz, który pasuje do drzwi z MinoMagiem. Żadna magia nie otworzy tych drzwi, bo nikt na Rooku nie umie czarować, a poza tym, to dlaczego są te podziemne groby, jak nie w celu złożenia tam ciał potworów?? :) Znowu dobrze wykonana robota ;) Podejrzewam, że gdy pokona się MinoMaga i wejdzie się do dalszych komnat, to znajdzie się tam teleport prowadzący do Spike Sworda. Ma sens?? Ma!

Serdecznie proszę o ocenę mojego posta i proszę o wyrozumiałość, bowiem mam 12 lat :D

MasterTusk 24-11-2007 01:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dziwack (Post 1761264)
Wiem, że troszkę pomieszam w opowieściach o MinoMagu, ale mam pewne informacje. To zaczyna nabierać sensu. A mianowicie, to słyszałem legendę o 'magicznych drzwiach' z MinoMagiem w komnacie. Słyszałem, że trzeba zebrać ciała niektórych potworów (chyba troll, orc, wolf oraz minos) i złożyć je na podziemnych grobach (wejście koło orców spearmanów) pilnowanych przez skeletony, w odpowiedniej kolejności, której nie znam :( ale podobno z krwi tych potworów ma złożyć się klucz, który pasuje do drzwi z MinoMagiem. Żadna magia nie otworzy tych drzwi, bo nikt na Rooku nie umie czarować, a poza tym, to dlaczego są te podziemne groby, jak nie w celu złożenia tam ciał potworów?? :) Znowu dobrze wykonana robota ;) Podejrzewam, że gdy pokona się MinoMaga i wejdzie się do dalszych komnat, to znajdzie się tam teleport prowadzący do Spike Sworda. Ma sens?? Ma!
Serdecznie proszę o ocenę mojego posta i proszę o wyrozumiałość, bowiem mam 12 lat :D

To, ze masz 12 lat nie znaczy ze mozesz plesc glupoty(taka uwaga przydatna na przyszłosc).Co do ortografii - smiac mi sie teraz chce z tych wszystkich kozaków co 'wjedzą wjęcej' i mają po 15-16lat, a tu 12latek ich wyprzedza;)

Jesli chodzi o tą 'teorię' to jest ona wymysłem gracza, mijająca się z rzeczywistym questem(o ile takowy istnieje)

Herbi_Oxyna 24-11-2007 09:45

@2up
Ty też oglądałeś film Shadow Rex'a, czy czytałeś temat aryt'a?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez aryt (Post 1760049)
Wjelu słyszało o spike swordzie.
Lecz nie wielu wje jak go zdobyć więc wam wytłumacze.
Wjęc tak najpierw idziemy do nory szkieletów na północny-zachód tam gdzie jest krąg i ork sperman.
Następnie zchodzimy na dół i na grobach ustawiamy ciała . Czaszki nie tykamy!
-minotaur
-ork sperman(lub zwykły)
-troll
-tu jest czaszka-
-wilk
-pająk
-sarna
Jakość ciał jest bezzanczenia.

Potem na czaszke wylewamy lifefluid czaszka się zapali i zdobędziemy golden key...

Następnie idziemy w pęłni "wykonać" mino hell . Ponieważ wielu myśli że najlepsza rzecz z tego qłesta jest to carlin sword lecz to nieprawda.
Wjęc zchodzimy na dól z kolegami albo sami wycinami minotaury i otwieramy drzwi do mino maga.
Następnie i go powalamy i idziemy dalej potem na końcu korytarza znajdziemy teleport.
Przeniesie nas on do sali bez potworów na końcu będzie skrzynia
Otwieramy skrzynie i wchodzimy w prawy teleport co nas teleportuje na małą wyspe niedaleko rockengarda. Na końcu tej wyspy jest skrzynia.
W tej skrzynie leżą chain legsy.
Potem wchodzimy w teleport i wracamy na Rockengard.

Tak Jak powiedziałem arytowi, powiem i tobie - Nagraj to na Video i zuploaduj na Youtube jak próbujesz zrobić klucz i pójdź do MM.

Qert 24-11-2007 11:37

Ten filmik to oszustwo sprawdziłem tą teorie z ciałami potworów i to nie działa więc najpierw sprawdzi a potem mów ......

Morze gram krótko w Tibie ale wiem co mówię

Maff 24-11-2007 12:05

Ten kretyński filmik sprawdzało dużo osób. Nie wiem, po prostu nie jestem w stanie tego pojąć jak Ci "koffani rookstayerzy" potrafią wałkować ten sam filmik tyle razy. Tyle ludzi powtarza, że to jeden wielki wałek a Ci dalej "Fiem jaq zdłobyć szpike szworda" ...

Mefiu121 24-11-2007 15:15

Rook

Ja myśle, że to jest tak:
-jest gdzieś teleport na rooku do którego jest bardzo trudno się dostać a ponieważ zadużo minosów teleportowało sie tym teleportem został on uszkodzony dlatego tylko farciażom którzy odnajta ten teleport udaje się dosjć do mino maga a tym którym sie niepowiedzie zostanął przeniesieni do Więzienia w tym mieście mino :]

Vermilion 24-11-2007 22:23

Po co niby mialy by sie tym tp teleportowac=.= Wez idz stad

Herbi_Oxyna 24-11-2007 22:24

Ashlon, dlaczego usunąłeś mój inteligentny pomysł? X(X(X(X(X(X(

@2up aha jasne

@down
No fłaśnie :D

A tak na serio
1. jeżeli już szukacie jakiegoś powiązania MM z SS to poprzyjcie je faktami.
2. Jeżeli macie teorię zdobycia SS, to nie walcie jej od razu do topicu, tylko postarajcie się ją wprawić w życie (ewentualnie dobrze przemyśleć)
3.Nie spamujemy tekstami typu: >>mam szpejk szforda<<

@Marcin 24
Teraz ok?

Athelas 25-11-2007 00:31

Nie no ludzie nie podniecajcie się shadow rexem, bo on nie "says" tylko "muwi".

@topic Jeśli droga do SS prowadziłaby przez MM i przypuscmy ze bym sie dostal do MM'a i po teleporcie bym mugl wziasc SS'a to bym go sprzedał, a walilbym zlootowanym Z MM TM (Taurusus Mace). no to niemialoby sensu. to tak jakby ze stworuw przed roomem z nagrodami w PoI wypadaly rzeczy lepsze niz z samego questa:p to tylko umacnia mnie w wierze ze MM ma malo wspulnego z SS'em.

@Herbi_Oxyna
No ja cie przeciez to byl najlepszy i najbardziej prawdopodobny pomysł!!! jak Ashlon mugł to zrobić!!!

Ghazbaran 25-11-2007 10:45

Cytuj:

Ten kretyński filmik sprawdzało dużo osób. Nie wiem, po prostu nie jestem w stanie tego pojąć jak Ci "koffani rookstayerzy" potrafią wałkować ten sam filmik tyle razy. Tyle ludzi powtarza, że to jeden wielki wałek a Ci dalej "Fiem jaq zdłobyć szpike szworda" ...
A wez sie zamknij . Sam nie masz Rooksteyera a masz juz cos do nich X( wez sie schowaj albo nie pisz tu

PS.Kup sobie słownik !

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Herbi_Oxyna (Post 1761118)
Nie dziw się, nie nabił stu postów na TORG'u więc nie mógł tam puścić tego linka

@edit
Sorki, to nie był link

No ale pisał wedlug poradnika SR(walić "Drania":p) tam że czaszki nie ruszamy wylewamy LF na czache

PS. I tak to tu było pokazane jak ten Noob pisał To

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Herbi_Oxyna (Post 1757104)
Owszem, ale skąd Lord of Gula ma meski outfit druida?

Name: [char]Lord of Gula[/char]
Sex: female
Profession: None
Level: 45
World: Danera
Residence: Rookgaard
Last login: Oct 12 2007, 13:29:55 CEST
Comment: Retired?
Maybe ;]

First Player with 1kk of experience on Rookgaard-Danera.

..::Lord of Gula::..

Account Status: Free Account

Bo da sie zmienić Płeć za 5 dni PACC'a:]

PS. Był Filmik jak [char]Lord of Gula [/char]z jakims kolesiem deda MM
ale tam na koncu :p komnaty jest Sciana cala bez ziemi tylko cala :]

Cukierek 25-11-2007 11:26

@Ghazbaran

Czy Ty nie możesz edytować postów ?

Ghazbaran 25-11-2007 11:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cukierek (Post 1763350)
@Ghazbaran

Czy Ty nie możesz edytować postów ?

Umie edytować ale co cie to !X(

Coś Stonogi nie widac :(

Herbi_Oxyna 25-11-2007 11:52

@up
1. Teraz się nazywa Tom The Tanner, bo Vialix zapomniał hasła do Stonogi
2. On pewnie zdobył "szpejk szforda" i czeka, aż my sami wpadniemy na rozwiązanie

Ostatni tekst Vialixa jako Tom the Tanner w tym topicu był dnia 21-06-2007, 22:28
Cytuj:

To zostało rozszyfrowane już dawno. Nikt Ci nie pomoże, raczej mało kto lubi wychodzić na idiotę. No, może jeszcze ktoś ma taki podpis jak Ty. Będzie Ci raźniej, przyjacielu.

Vial

Marcin24 25-11-2007 16:59

Cytuj:

A tak na serio
1. jeżeli już szukacie jakiegoś powiązania MM z SS to poprzyjcie je faktami.
2. Jeżeli macie teorię zdobycia SS, to nie walcie jej od razu do topicu, tylko postarajcie się ją wprawić w życie (ewentualnie dobrze przemyśleć)
Dodaj trzecią zasadę: "Nie spamujemy tekstami typu: >>mam szpejk szforda<<".
@Ghazbaran
Cytuj:

Umie edytować ale co cie to !X(
To korzystaj z tej umiejętności, a nie chwal się nią.
Cytuj:

@topic Jeśli droga do SS prowadziłaby przez MM i przypuscmy ze bym sie dostal do MM'a i po teleporcie bym mugl wziasc SS'a to bym go sprzedał, a walilbym zlootowanym Z MM TM (Taurusus Mace). no to niemialoby sensu. to tak jakby ze stworuw przed roomem z nagrodami w PoI wypadaly rzeczy lepsze niz z samego questa:p to tylko umacnia mnie w wierze ze MM ma malo wspulnego z SS'em.
Taurus Mace nie wypadałaby za każdym razem, i to, że akurat by ci wypadła z tamtego MM, to byłby chyba cud. Po za tym może być "zablokowana", tak jak Poison Dagger.
A teraz najważniejsze, jeżeli macie zamiar:
- pisać głupoty,
- idiotyczną ironię,
- udawać, że umie się edytować posty
- nie wypowiadać się na temat
- wspominać o Shadow Rexie
- inne podobne, to lepiej w ogóle się nie wypowiadajcie. Potem się ludzie dziwią, że jest spam. Te słowa kieruję głównie do: Herbi_Oxyna i Ghazbaran'a.

Maff 25-11-2007 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghazbaran (Post 1763306)
A wez sie zamknij . Sam nie masz Rooksteyera a masz juz cos do nich X( wez sie schowaj albo nie pisz tu

PS.Kup sobie słownik !

Przepraszam o wielki i wspaniały rookstayerze. Kiedy ja zaczynałem grę na rooku Ty uczyłeś się w szkole pisać. Lepiej sam zajrzyj do słownika i zwróć uwagę na pojęcie "sarkazm".

Andain 25-11-2007 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maff (Post 1764465)
Kiedy ja zaczynałem grę na rooku Ty uczyłeś się w szkole pisać.

Tu sie zgodze z Toba :)

@Ghazbaran

Maffex jest mi osoba bardzo dobrze znana z Rookgaard'u na Iridii. Pozatym jeslis taki wielki i wszechpoterzny Rookstayer to pokaz go.
I miej odrobine szacunku dla inych;) najlepiej wez zimny prysznic i przemysl swoje posty.

Marcin24 26-11-2007 17:17

Cytuj:

@Marcin 24
Teraz ok?
Jeśli się do niej ustosunkujesz, to będę zadowolony.
@topic
Widzę, że napadliście na młodego, niedoświadczonego użyszkodnika forum. Ale nie żebym się sprzeciwiał. http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
@edit down
Nie napisałem, abyś się zamknął, tylko doradziłem abyś przestał używać tej idiotycznej ironii.

Herbi_Oxyna 26-11-2007 17:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1765212)
Jeśli się do niej ustosunkujesz, to będę zadowolony.

Ok, ok, juz sie zamykam

Poiu_Ziom 26-11-2007 18:27

Wyspa Z Sofem... Latwo SIe Dostac

hmm... ja cos fajnego odkrylem... na tibi pl jest takie cos ze mapke przeszukujesz... tam niema all bo so urywki a ja znalazlem ze równo pod tp u mino mage jest droga urwana to jest 1.
a z wyspo z sofem (sword of fury a dla noobków spike sword) znalazlem wejscie prosto na ss'a xD niedodkniesz ogni ale jeden problem kliknelem lino zeby wejsc i mnie ciongle tepalo do mostu obok tego npc Dallheim czy jakos tak ;(

Andain 26-11-2007 18:59

Ciekawe :)

Nakrecisz filmik ? Bylo by fajnie.

Poiu_Ziom 26-11-2007 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andain (Post 1765382)
Ciekawe :)

Nakrecisz filmik ? Bylo by fajnie.

xD Gdybym Umiał To Bym To Zrobił xD.
Spoko Ale Te Miasto Minosów Chyba Malvin czy jakos tak niepamietam xD co jest tp u mino mage i ja tibi pl jak sie sprawdza mapke widac tako dziwno powierzchnie więc odszukałem te miasto na mapce i daje wam dowód!!!! ze Mino Mage Niema nic wspólnego z Spike Swordem (sof) oto daje linki
PHP Kod:

http://tibia.pl/earth.php?x=32526&y=32155&z=12&q=219.07&r=1 

PHP Kod:

http://tibia.pl/earth.php?x=32120&y=32046&z=12&q=359.48&r=1 

@EDIT
A Jeszcze Link Miasta Minosów

Oto One Miasto Minosów Zaraz Tam Na -5 Troche Szlem Po Uliczkach I Byla Bramka : Expercine Gate xD I Tam Szukalem TP I ZNalazlem Zyli JAkies 30sqm od Miasta

PHP Kod:

http://tibia.pl/earth.php?x=32431&y=32104&z=15&q=78.53&r=1 

Marcin24 26-11-2007 19:16

Ten teleport prowadzi do pewnego miejsca z Ghoulami i Demon Skeletonami, wiem bo tam byłem. Jeszcze jakieś sprawdzone dowody?

Qert 26-11-2007 20:33

Zadam małe pytanie co to za szary punkt w mino hell przy piecyku??

Maff 26-11-2007 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1765212)
@topic
Widzę, że napadliście na młodego, niedoświadczonego użyszkodnika forum. Ale nie żebym się sprzeciwiał.

Przepraszam bardzo ale to on na mnie napadł. :>>

@Up
Bug w Tibian Earth.

Andain 26-11-2007 23:37

@Maffex

Przestancie sie juz urzerac jak dzieki, glupszym sie ustepuje (bez obrazy)

@Poiu_Ziom

Wiec tak:
http://tibicams.tibianetwork.net/en/links
a)sciagasz xD
b)odpalasz to
c)odpalasz tibie
d)active>record>browse>zapisujesz jak chcesz
e) lugujesz sie
f)jezeli chcesz zakonczyc film wylaczasz TibiCAM'a

wrzuc go np na :http://www.mediafire.com/ i daj linka tu

Herbi_Oxyna 28-11-2007 21:41

Refresh, ze względu, aby ten temat nie osiadł nagle na 3 stronie ;)

Meneriarz 30-11-2007 10:57

Wszyscy spotkamy sie na Arcani na Rooku

Pomyslalem o tym zeby zostac rookstayerem i Zbadac ROOKA chcecie ze mną muj nr gg :2522082:)

Andain 01-12-2007 00:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Meneriarz (Post 1769754)
Pomyslalem o tym zeby zostac rookstayerem i Zbadac ROOKA chcecie ze mną muj nr gg :2522082:)

Jedyne czego chcesz to chyba slownik.

Mój bo Moje.

Poiu_Ziom 02-12-2007 17:37

Coś Mam :]

PHP Kod:

http://www.youtube.com/watch?v=-WGZ5tV16-Y&feature=related 

To Jest Filmik Niewiem Czy Prawdziwy Ale Jest Wszystko W Mino Mage Room Zobaczcie Sami Wszystko Pokazuje Jak Zrobić Żeby SpikeSword Znikł Z Wysepki I Ognie Gasno Puźniej Gdzie Iść Po Golden Key I Co Zrobić Żeby Go DOstać. Pużniej Walka z Mino Mage I SS Zdobyty I Go Pokazuje Patrzeć. ;]

@Andain
Co To Tego Filmiku o Nieumiem Kręcić To Okazało Się Tylko Debugiem Którego Raportnełem i Dostałem 5k Nagrody ;]

Patton 02-12-2007 17:47

:D Ile jeszcze osob wrzucie link do tego filmiku? Mam cos!!1111oneone!!111,A mosze tak to tszepa sropic!!!1one!one!11!

Andain 02-12-2007 17:49

Ten film to walek.

Btw.

@Poiu_Ziom

Później sie pisze, a nie puźniej.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:07.