Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Faytah 17-05-2010 16:09

Zbytnio uogolniasz. Sevilla byle chlopkiem do bicia nie jest,podobnie Valencia. Atletico ktore mialo 8 miejsce w La Liga pokonalo Fulham z 11 miejsca w Premiership.

Pan i Wladca 17-05-2010 17:55

I nie zapomnij, że wyeliminowało Liverpool (tak tak wiem, że nic w tym sezonie nie grali).

AnonimowyPowrot 18-05-2010 14:13

dobra, ale ja to wiem, ale popatrzcie na czolowke ligi angielskiej (ktora nawet juz czolowka ciezko nazwac, bo zalicza sie do niej zbyt wiele druzyn), a hiszpanskiej...

Xendriel 18-05-2010 14:21

Według mnie to wcale inne angielskie drużyny nie nadgoniły, tylko po prostu Chelsea, Manchester, Arsenal nie wspominając już o L'poolu są po prostu dużo słabsi niż sezon czy dwa lata temu.

Yoh Asakura 18-05-2010 15:06

Ahahahaha :D

Xendriel, weź nie pindol głupot, bo taką herezję prawisz, że to głowa mała.

Arka_Sath_Wielki 18-05-2010 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2759449)
Ahahahaha :D

Xendriel, weź nie pindol głupot, bo taką herezję prawisz, że to głowa mała.

A ile drużyn z Anglii było chociażby w półfinale LM? A ile Angielskich zespołów było tam rok/dwa lata temu?

Xendriel 18-05-2010 17:01

Jaką herezję? Manchester po stracie Ronaldo i przede wszystkim Teveza nie gra już tak samo. W Chelsea piłkarze są coraz starsi, brakuje tam świeżości. Grali słabiej niż rok czy dwa lata temu. Ciągłe zmiany trenera także zrobiły swoje. Mimo, że Chelsea wygrała to nie jest już taka mocna jak w poprzednich sezonach. Nad Liverpoolem postawię świeczkę, bo to tylko Gerrard i Torres. Jedynie Arsenal grał jak przystało i jak zwykle powtarzał błędy z poprzednich sezonów. Plaga kontuzji i krótka ławka. Gdyby nie to Arsenal byłby mistrzem w tym sezonie, bo nawet nieźle im szło. Joł

Faytah 18-05-2010 17:15

Wcale nie sa slabsze. Manchester odpadl przez czerwona kartke, Chelsea przez plage kontuzji. Arsenal to samo.

Morves 18-05-2010 17:30

I weźcie pod uwagę, że ten sezon w lidze hiszpańskiej nie na darmo nazywany był dziwnym i pełnym wahań w dominacji Katalonii dążącej do zniszczenia Realu". I uważam, że rację mają Ci, którzy twierdzą, że w Premier złożył się z różnych aspektów po prostu słabszy sezon...

Visca ;)

Yoh Asakura 18-05-2010 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2759481)
Jaką herezję? Manchester po stracie Ronaldo i przede wszystkim Teveza nie gra już tak samo.

No trudno, żeby grał tak samo po stracie 2 zawodników. Gra inaczej - na pewno nie gorzej. Trzyma ten sam poziom. Bez Rooneya jest im ciężej, ale skoro go mają w składzie, to nie można mówić, że "gdyby nie on". Fakt jest taki, że to ciągle ta sama silna i doświadczona drużyna, doskonała w defensywie, gorzej z atakiem.
Cytuj:

W Chelsea piłkarze są coraz starsi, brakuje tam świeżości. Grali słabiej niż rok czy dwa lata temu.
No, szczególnie słabiej grali Lamps, Anelka, Malouda i Drogba :D Człowieku, o czym ty gadasz - drużyna, która strzela w tym sezonie 103 gole, grała słabiej sezon temu? Sezon temu to było dno w wykonaniu Chelsea, bo Scolari nie potrafił zmienić taktyki i był tak ogromnym debilem, że w ogóle nie korzystał z Drogby, który robił ogromną różnicę. Chelsea nic nie straciła na jakości, a drugą młodość przeżywają Malouda, Drogba i Anelka - nie masz prawa mówić, że to zespół gorszy. Brakuje świeżości? Pewnie w przyszłym sezonie tak będzie - ale Carlo planuje wzmocnienia zespołu.
Cytuj:

Ciągłe zmiany trenera także zrobiły swoje. Mimo, że Chelsea wygrała to nie jest już taka mocna jak w poprzednich sezonach.
Bzdury pieprzysz. Wywalenie Scolariego i zastąpienie go Ancelottim wyszło Chelsea tylko i wyłącznie na dobre, co doskonale było widać w tym sezonie, który był świetny dla Chelsea.
Cytuj:

Nad Liverpoolem postawię świeczkę, bo to tylko Gerrard i Torres.
A kogo obchodzi ten prowincjonalny klubik, który już od ładnych paru lat się ostro stacza. W jego miejsce wchodzą scumy, City, Aston Villa i Everton.

Cytuj:

Jedynie Arsenal grał jak przystało i jak zwykle powtarzał błędy z poprzednich sezonów. Plaga kontuzji i krótka ławka. Gdyby nie to Arsenal byłby mistrzem w tym sezonie, bo nawet nieźle im szło. Joł
Gdyby nie absencja Robina, Cesca - ten sezon byłby nasz, ale to nie jest wina Arsenalu, że Van Persie odniósł tak poważną kontuzję w starciu z Chiellinim w meczu O NIC.

Cytuj:

A ile drużyn z Anglii było chociażby w półfinale LM? A ile Angielskich zespołów było tam rok/dwa lata temu?
To nie jest podstawa do ocen siły zespołów, Liga Mistrzów nigdy nie była wymiernym wyznacznikiem siły poszczególnych teamów, bo jeśli tak, to w 2004 roku Porto było światową potęgą, a to wierutny bzdury, to samo Monaco. Popatrz sobie na to, jak wygląda tabela na zakończenie Premier League, a zobaczysz w czołówce niesamowity ścisk - to był bardzo trudny sezon, w którym do ostatniej kolejki walczyło się o swoje miejsca, mistrzostwo i honor. Arsenal do końca nie był pewien 3 miejsca, Chelsea musiała ostro walczyć o mistrzostwo i dawać z siebie 110% w każdej kolejce, United tak samo, City i Tottenham były zdesperowane, żeby rozbić Big4 i każdy walczył do upadłego, co odbiło się na rozgrywkach europejskich, które nie były traktowane już tak poważnie, bo lepsze jest domowe podwórko.

AnonimowyPowrot 18-05-2010 20:49

Manchester gra słabiej? Szkoda, bo myślałem jakoś dziwnie, że strzelają więcej bramek, a gra wygląda ciekawiej... Widać, że lepiej popatrzeć na historię transferów niż chociażby na jakieś mecze :(

Co do innych - Yoh wam styknie. Nie wiem jak wy w ogóle chcecie porównywać inne europejskie ligi (a już w szczególności hiszpańską!) do PL.

Pan i Wladca 18-05-2010 21:39

Cytuj:

Manchester po stracie Ronaldo i przede wszystkim Teveza nie gra już tak samo.
chyba kurwa na odwrót

Arka_Sath_Wielki 18-05-2010 23:13

A Villa już na 90% w Barcelonie <3 Szkoda, że dopiero w tym sezonie, bo mając w składzie połowę reprezentacji Hiszpanii wydaje się, że ten zawodnik jest stworzony do gry w Barcelonie

Monte 18-05-2010 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2759549)
chyba kurwa na odwrót

Jak na moje, to Tevez, gdy grał, odwalał większą robotę niż Ronaldo. Szkoda tylko, że Ferguson na niego nie stawiał. Uwielbiałem tego piłkarza, gdy grał w WHU i Man U.

Xendriel 19-05-2010 14:07

Villa Blaugrana:D Laporta odchodząc sprawił kibicom piękny prezent. Gdyby jeszcze udało mu się sprowadzić Cesca, to byłby kosmos.

AnonimowyPowrot 19-05-2010 14:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2759661)
Villa Blaugrana:D Laporta odchodząc sprawił kibicom piękny prezent. Gdyby jeszcze udało mu się sprowadzić Cesca, to byłby kosmos.

Na waszym miejscu wolałbym lewego obrońcę lub skrzydłowego, no ale...

Xendriel 19-05-2010 16:26

Xavi wiecznie grać nie będzie, a kiedy łapię kontuzję to jest ciężko. Fabregas byłby kapitalnym wzmocnieniem.
Lewa obrona na ten sezon starczy. Jednak gdyby Abidal odszedł to marzy mi się Clichy. Skrzydłowego pewnie kupi nowy prezydent, najprawdopodobniej Rosell. Tutaj najbardziej chciałbym widzieć Arshavina. On kocha Barcelonę nawet może bardziej niż Cesc i gdyby tylko do Arsenalu napłynęła oferta, to zrobiłby wszystko byle tylko zagrać dla Barcy. Zdecydowane NIE mówię takim piłkarzom jak Ribery czy przereklamowany Di Maria.
W sumie to przydałby się jeszcze jakiś młody perspektywiczny zmiennik dla Alvesa, np. Azpilicueta.

PS. Ciekawe co teraz będzie ze Zlatanem. Myślę, że za niego będzie można dostać około 35 - 40 mln lub włączyć go np. w transfer Fabregasa. Tylko czy Arsenalowi potrzebny jest taki napastnik? Bardziej prawdopodobne jest włączenie w tą operację Toure:(

A po finale LM kibice Realu pewnie zaczną świętować przybycie zbawcy.

Maggic 19-05-2010 17:16

http://www.youtube.com/watch?v=zmcWn...eature=related

w końcu dorwałem filmik. Taka tęcza, pokazała się w 90 minucie meczu z Ruchem :D i to słońce <3 ;d 3 dni left, pośle wam pocztówki z Bydgoszczy :)

Pan i Wladca 19-05-2010 18:12

Ja mogę powiedzieć, że chce Mourinho w Realu ale z drugiej strony chciałbym jeszcze zobaczyć drugi sezon z Pelle na czele :D

Arka_Sath_Wielki 19-05-2010 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 2759725)
http://www.youtube.com/watch?v=zmcWn...eature=related

w końcu dorwałem filmik. Taka tęcza, pokazała się w 90 minucie meczu z Ruchem :D i to słońce <3 ;d 3 dni left, pośle wam pocztówki z Bydgoszczy :)

jak byś nie miał gdzie nocowac to wiesz, mieszkam jakieś 40 min od stadionu autobusem ;d

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:03.