![]() |
Cytuj:
Kanokon - bullshit Iketeru Futari - Zabija ze smiechu... |
To już! Dorwałem torrenty z RtV i Clannada AS. Teraz tylko czekać na suby.
|
wracam z 3 dniowej terapii bez-netowej [czyt. byłem w szpitalu na badaniach]
chwałą netowi na komórce i kasy wystarczyło mi tylko na 15min na fakku xD ale już wracam do anime ; ) co do naruto....zależy manga czy anime i czy 1 sezon czy 2gi .... i kupiłem haruhi #2 a w pon naruto [manga] #28 pl ^^ a pod koniec m-ce wędrowiec z tundry YAY! |
A kojarzy ktoś takie anime o czarodziejce która już w pierwszym odcinku rozwaliła zuego smoka (i pół miasta) a później latała z jakimś rycerzem co miał jakiś tam legendarny miecz czy coś takiego? Pamiętam, że w jakimś odcinku gdy poszli do lasu jej moc została ograniczona czy coś takiego. Leciało to na TVN7.
|
No, zaliczylem 1 ep Clannada AS - ladny opening i odprezajaca fabula (chociaz nie zawierajaca nic specjalnego).
Swoja droga, ma ktos piosenke z openingu? Bo nigdzie nie moge znalezc... |
Cytuj:
|
Wlasnie skonczylem ogladac pierwszy ep clannada as. Cóż, w rytmie poprzedniej serii, kreska jakby ciut ladniejsza.
Polecam na mininovej, jak ktos nizej pisal. Seedow i peerow od cholery. |
No może Clannad stał się trochę sztuczny z tym całym haremem.
|
A mnie się podoba, że nie zmienili dużo w Clannadzie, kreska rzeczywiście milsza dla oka.
|
Zdaje mnie się czy ktoś tu ogląda tylko tytuły znane i reklamowane wszedzie spamowane i omija to co już dawno wyszło i jest dostępne w całości od zaraz?
Np z mojego avka w clannadzie takiej postaci nie zobaczycie , może to i lepiej dla całego świata... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Zeby napisac cos w koncu na temat - obejrzalem True Tears. Kreska ladna, ale brakuje detali w scenografii. Fabula - czegos takiego szukalem, mi sie bardzo spodobalo.
Polecam |
Cytuj:
|
@Up
IMHO, True Tears jest powazniejsze niz podane tytuly ;) @Topic Zna ktos jakies OVA/Filmy/Serie podobne do tych Makoto Shinkai'ego (tworcy Byousoku 5cm, Hoshi no Koe)? |
Właśnie skończyłem ''Jigoku Shoujo Futakomori'' i powiem tyle ,ze to niepowinno sie tak skończyć!! aaaa ;(;(;( :'(((( Ai!!!
hmmm właśnie miałem zasiadać do ''Burst Angel'' kiedy zainteresowała mnie Sygnaturka Pana Up tzn: Tajemnicza Horo i stwierdziłem ,ze obejrze Spice and Wolf : ) |
Cytuj:
Z gorszą kreską? Od kiedy... No, ale cóż. Ilya zawsze chce być oryginalny/jedyny/cokolwiek |
elos mowie wam
ogladal ktos erementar gerad ? fajne czy takie suxowate ? |
ahh moja leniwa dupa właśnie wstała wypoczęta po obejrzeniu relaksacyjnego odcinka clannad afterstory. Aż się nie mogę doczekać następnego. Co do True tears, fakt faktem ze anime calkiem niezle, z ciekawą fabułą ale jednak czegos mi tam brakowało. Tego czegos co ma clannad i kanon.
|
A ja zaraz dokoncze Ikkitousen, bo przerwalem tak w polowie 3 serii ^^
|
Cytuj:
Widziałeś np Kino no Tabi: The Beautiful World , Monster albo Nodame Cantabile i mógłbyś mi coś o nich powiedzieć skoro już było przedyskutowane? |
Aaaaa dzięki za przypomnienie nazwy :P Już zacząłem ściągać :PP
|
Cytuj:
Cytuj:
Toki wo Kakeru Shoujo Cytuj:
Ale fakt faktem, że nowsze produkcje(kanokon itp.) imo nie powinny byc porównywane do tych starszych... @ Dla mnie jedyne dobre, co zostało ostatnio wydane to: Clannad - troche zripowany i CG r2, zobaczymy co przyniesie październik... |
Ma ktoś do zaproponowania jakieś ciekawe anime choć trochę podobne do Makai Senki Disgaea?
Laharl jest fajny. ^^ |
Cytuj:
przeczytaj jeszcze raz albo 8 co napisałem. |
@Czegochcesz
Dzieki :) @Illya Nie bulwersuj sie tak. @Topic Ikkitousen Great Guardians - watched, ale 4 seria to juz pewnie bedzie hentai z elementami walk ^^ Swoja droga, widze, ze SS-Eclipse wzielo sie za Clannada, bardzo dobrze! |
Cytuj:
Chciałem Ci poprostu pomóc, bo moja opinia jest taka sama jak twoja, ale widzię, że się nie dogadamy, trudno. Cytuj:
|
a ja skończyłem CGR2 zakończenie jak dla mnie było ciekawe i fajne :D
[spoiler] Ukryty tekst:
ja już miałem nadzieje ze będzie dobrze w państwie etc. ale nie daleko pada jabłko od jabłoni : o teraz wracam do Myself:Yourself xD |
@Grocix
Z pewnego punktu widzenia mogę się zgodzić...z tym, że taki clannad i true tears przekazuje w gruncie rzeczy podobne treści, to true tears jest bardziej ponure, przez co moze wydawac sie tytulem powazniejszym. Napewno clannad czy kanon maja duzo wiecej watkow, sa bogatsze w postacii i charaktery, wiecej jest w nich humoru. Pewnie dlatego chetnie do tych serii wrocilem, czego nie moge o true tears powiedziec. |
Rayzuś ja na zakończeniu Code Geass R2 płakałem.... spoiler
Ukryty tekst:
@Illya, a ja ciebie nie lubiałem..... 2 twoje teksty dosłownie ścieły mnie z nóg.... A starsze tytuły... jakoś dziwne to brzmi jak to piszesz, kiedyś pisałeś że nie lubisz arachicznej kreski, a teraz bronisz starych anime. I tu się z tobą całkowicie zgadzam. Liczy się treść anime, a nie "medialny" szuk wokół niego. Bo zwykle mało znane tytuły są najlepsze. Jak ktoś lubi anime z dużą ilością akcji niech obejrzy Black Lagoon. Ja narazie jestem w trakcie, ale jak ktoś lubi czarny humor to musi to zobaczyć. PS. Dawno mnie tu nie było, ale muszę zacząć spamować na bierząco bo Nari zajmię moją pozycje w TOP GO SPAMMERS. PS. Znalazlem fajną grę. O czym? Zagrajcie.... somoe.org/typing/ Grocus ją znalazl, ja daje linka Corgar Frizz |
hmm jak teraz przez prawie godzine odsluchiwalem to 1 openingu to 2 z clannad. To doszedłem do wniosku ze ten 2 jest lepsiejszy =P A inni ? Ktory sie wam bardziej podoba. Btw co do endingku to 1 bije 2 na głowe. DANGO!!!
|
Cytuj:
Co do 2openingu, to się nie wypowiadam, bo jeszcze nie słuchałem. |
Cytuj:
|
Też urzekł mnie opening drugiej serii Clannada ;)
A TERAZ! POCHWALĘ SIĘ! Zostałem tłumaczem dla jednej, całkiem sporej grupy. Jestem w trakcie tłumaczenia Akane-Iro Ni Somaru Saka ^^ Jakby ktoś chciał polskie napisy to pisać. |
Akari , my new fav.
http://www.youtube.com/watch?v=FGtpNhdXR38 A ja jestem taki bulwersywny bo ten temat jest tak żałośnie nudny... że nawet w większości nie czytam waszych postów , i pisze coś bulwersywnego żeby coś wkońcu... Moglibyście być bardziej interesujący , gry słowne do niczego nie prowadzą chyba że lubicie naprawde rozmawiać tak jak tera "oh to fajne to też , na to czekałem , na to poczekam" no skolei jak Grociax się dostał do tłumaczenia to coś nowego i GZ dla niego ale cuż ... nigdy mi niemówił że zna nawet japoński , chyba że tłumaczy angielskie suby na polskie... o lolz. |
@Illya
Tak, tłumaczę angielskie, w kontekście japońskiego, który jednak trochę ze słuchu rozumiem. Strona grupy: http://animebrat.pl/ . Fajny AMV, będę musiał kiedyś zobaczyć to anime. Temat nudny? Każe Ci ktoś tu być? |
Illya jedynie co mi sie w tym twoim favu podoba to piosenka :P
Illya jest,i zawsze tak jest,temat potrzebuje jakiś duchów tematu jak np: ty,ale 1-2 nie wystarcza zwłaszcza jak są jakieś tarcia pomiędzy tymi osobami co do subów każdy robi to co lubi :p co z tego ze na polski?... takie jest moje zdanie... |
Cytuj:
|
ale wiesz i tak jest lepiej niż kiedyś z dnia na dzien...kiedyś nie było Illyi , Mnie, i reszty dusz tematu xDDD
|
Moje przełomowe obrazki i komixy to było coś a tera macie to... i dobra.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:53. |