Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Czegochcesz 03-10-2008 19:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rothes (Post 2284641)
A ja uważam SnS za świetne anime i (uwaga, uwaga!) oglądam Naruto, jednocześnie nie czując się przy tym gorszym od kogokolwiek w tym temacie. Nie mam bladego pojęcia jak ktoś, kto sam lubuje się w ecchi śmie zarzucać Naruto bycie płytką produkcją i dziecinadę. Że niby wszędobylskie cycki i majtki są takie dojrzałe? Może dla śliniących się na ich widok nastolatków...

Ecchi dzielą się na te lepsze, i gorsze np.
Kanokon - bullshit
Iketeru Futari - Zabija ze smiechu...

Nari 03-10-2008 19:21

To już! Dorwałem torrenty z RtV i Clannada AS. Teraz tylko czekać na suby.

Rayza 03-10-2008 20:08

wracam z 3 dniowej terapii bez-netowej [czyt. byłem w szpitalu na badaniach]
chwałą netowi na komórce i kasy wystarczyło mi tylko na 15min na fakku xD
ale już wracam do anime ; )
co do naruto....zależy manga czy anime i czy 1 sezon czy 2gi ....
i kupiłem haruhi #2 a w pon naruto [manga] #28 pl ^^ a pod koniec m-ce wędrowiec z tundry YAY!

Juzefek 03-10-2008 20:46

A kojarzy ktoś takie anime o czarodziejce która już w pierwszym odcinku rozwaliła zuego smoka (i pół miasta) a później latała z jakimś rycerzem co miał jakiś tam legendarny miecz czy coś takiego? Pamiętam, że w jakimś odcinku gdy poszli do lasu jej moc została ograniczona czy coś takiego. Leciało to na TVN7.

Grocix 03-10-2008 21:07

No, zaliczylem 1 ep Clannada AS - ladny opening i odprezajaca fabula (chociaz nie zawierajaca nic specjalnego).
Swoja droga, ma ktos piosenke z openingu? Bo nigdzie nie moge znalezc...

sphinx123 03-10-2008 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2285062)
A kojarzy ktoś takie anime o czarodziejce która już w pierwszym odcinku rozwaliła zuego smoka (i pół miasta) a później latała z jakimś rycerzem co miał jakiś tam legendarny miecz czy coś takiego? Pamiętam, że w jakimś odcinku gdy poszli do lasu jej moc została ograniczona czy coś takiego. Leciało to na TVN7.

Tak, Slayers, jedno z moich ulubionych anime <3 Ostatnio wyszła czwarta seria :P

Gangrel 03-10-2008 22:51

Wlasnie skonczylem ogladac pierwszy ep clannada as. Cóż, w rytmie poprzedniej serii, kreska jakby ciut ladniejsza.

Polecam na mininovej, jak ktos nizej pisal. Seedow i peerow od cholery.

Nari 03-10-2008 22:53

No może Clannad stał się trochę sztuczny z tym całym haremem.

Serious Sam 03-10-2008 23:40

A mnie się podoba, że nie zmienili dużo w Clannadzie, kreska rzeczywiście milsza dla oka.

Illya_von_Einzbern 03-10-2008 23:46

Zdaje mnie się czy ktoś tu ogląda tylko tytuły znane i reklamowane wszedzie spamowane i omija to co już dawno wyszło i jest dostępne w całości od zaraz?

Np z mojego avka w clannadzie takiej postaci nie zobaczycie , może to i lepiej dla całego świata...

Nari 04-10-2008 00:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Illya_von_Einzbern (Post 2285399)
Zdaje mnie się czy ktoś tu ogląda tylko tytuły znane i reklamowane wszedzie spamowane i omija to co już dawno wyszło i jest dostępne w całości od zaraz?

Np z mojego avka w clannadzie takiej postaci nie zobaczycie , może to i lepiej dla całego świata...

O tych starszych nie co gadać, bo wszystko jest już przecież przedyskutowane, nie?

Gangrel 04-10-2008 00:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Illya_von_Einzbern (Post 2285399)

Wybacz, ale każdy ma własne gusta. Nie chcesz się włączyć do dyskusji, zaproponuj temat równie ciekawy dla ogółu albo won do kąta.

Grocix 04-10-2008 00:50

Zeby napisac cos w koncu na temat - obejrzalem True Tears. Kreska ladna, ale brakuje detali w scenografii. Fabula - czegos takiego szukalem, mi sie bardzo spodobalo.

Polecam

Gangrel 04-10-2008 00:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2285534)
Zeby napisac cos w koncu na temat - obejrzalem True Tears. Kreska ladna, ale brakuje detali w scenografii. Fabula - czegos takiego szukalem, mi sie bardzo spodobalo.

Polecam

Obejrzałem jakiś czas temu, nie było to straszne przeżycie, ale jakoś się nie zachwyciłem. Do clannada, Kanona czy Myself, Yourself troche temu tytołowi imho brakuje.

Grocix 04-10-2008 00:59

@Up
IMHO, True Tears jest powazniejsze niz podane tytuly ;)

@Topic
Zna ktos jakies OVA/Filmy/Serie podobne do tych Makoto Shinkai'ego (tworcy Byousoku 5cm, Hoshi no Koe)?

Hanndo90 04-10-2008 02:29

Właśnie skończyłem ''Jigoku Shoujo Futakomori'' i powiem tyle ,ze to niepowinno sie tak skończyć!! aaaa ;(;(;( :'(((( Ai!!!

hmmm właśnie miałem zasiadać do ''Burst Angel'' kiedy zainteresowała mnie Sygnaturka Pana Up tzn: Tajemnicza Horo
i stwierdziłem ,ze obejrze Spice and Wolf : )

eerion 04-10-2008 06:42

Cytuj:

Teraz nagle zaczynasz oglądać starsze tytuły?
Z gorszą kreską?
Od kiedy...

No, ale cóż. Ilya zawsze chce być oryginalny/jedyny/cokolwiek

milano8 04-10-2008 07:06

elos mowie wam
ogladal ktos erementar gerad ? fajne czy takie suxowate ?

kołbaś 04-10-2008 10:48

ahh moja leniwa dupa właśnie wstała wypoczęta po obejrzeniu relaksacyjnego odcinka clannad afterstory. Aż się nie mogę doczekać następnego. Co do True tears, fakt faktem ze anime calkiem niezle, z ciekawą fabułą ale jednak czegos mi tam brakowało. Tego czegos co ma clannad i kanon.

Grocix 04-10-2008 10:54

A ja zaraz dokoncze Ikkitousen, bo przerwalem tak w polowie 3 serii ^^

Illya_von_Einzbern 04-10-2008 10:59

Cytuj:

O tych starszych nie co gadać, bo wszystko jest już przecież przedyskutowane, nie?
Naruto , DB , ZnT i to już wszystko? w jakim ty świecie żyjesz...

Widziałeś np Kino no Tabi: The Beautiful World , Monster albo Nodame Cantabile i mógłbyś mi coś o nich powiedzieć skoro już było przedyskutowane?

Juzefek 04-10-2008 11:17

Aaaaa dzięki za przypomnienie nazwy :P Już zacząłem ściągać :PP

Czegochcesz 04-10-2008 12:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2285548)
@Up
IMHO, True Tears jest powazniejsze niz podane tytuly ;)

Signed

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2285548)
@Up
@Topic
Zna ktos jakies OVA/Filmy/Serie podobne do tych Makoto Shinkai'ego (tworcy Byousoku 5cm, Hoshi no Koe)?

Comedy
Toki wo Kakeru Shoujo

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Illya_von_Einzbern (Post 2285767)
Widziałeś np Kino no Tabi: The Beautiful World , Monster albo Nodame Cantabile i mógłbyś mi coś o nich powiedzieć skoro już było przedyskutowane?

Akurat te tytuły nie są takie stare, jak np. Golden Boy czy Iketeru Futari (obydwie serie polecam)
Ale fakt faktem, że nowsze produkcje(kanokon itp.) imo nie powinny byc porównywane do tych starszych...

@
Dla mnie jedyne dobre, co zostało ostatnio wydane to: Clannad - troche zripowany i CG r2, zobaczymy co przyniesie październik...

Disseny__ 04-10-2008 12:35

Ma ktoś do zaproponowania jakieś ciekawe anime choć trochę podobne do Makai Senki Disgaea?
Laharl jest fajny. ^^

Illya_von_Einzbern 04-10-2008 12:46

Cytuj:

Akurat te tytuły nie są takie stare, jak np. Golden Boy czy Iketeru Futari (obydwie serie polecam)
Ale fakt faktem, że nowsze produkcje(kanokon itp.) imo nie powinny byc porównywane do tych starszych...
łał skapowanie tematu na który mówie to już dla ciebie troche za dużo co...
przeczytaj jeszcze raz albo 8 co napisałem.

Grocix 04-10-2008 12:59

@Czegochcesz
Dzieki :)

@Illya
Nie bulwersuj sie tak.

@Topic
Ikkitousen Great Guardians - watched, ale 4 seria to juz pewnie bedzie hentai z elementami walk ^^
Swoja droga, widze, ze SS-Eclipse wzielo sie za Clannada, bardzo dobrze!

Czegochcesz 04-10-2008 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Illya_von_Einzbern (Post 2285937)
łał skapowanie tematu na który mówie to już dla ciebie troche za dużo co...

Nie zrozumiałem tego zdania, możesz pisac jaśniej?

Chciałem Ci poprostu pomóc, bo moja opinia jest taka sama jak twoja, ale widzię, że się nie dogadamy, trudno.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2285954)
@Topic
Ikkitousen Great Guardians - watched, ale 4 seria to juz pewnie bedzie hentai z elementami walk ^^
Swoja droga, widze, ze SS-Eclipse wzielo sie za Clannada, bardzo dobrze!

Pobrałem 1szy ep Clannad AS w formacie mkv i jestem zawiedziony jakością...

Rayza 04-10-2008 13:26

a ja skończyłem CGR2 zakończenie jak dla mnie było ciekawe i fajne :D
[spoiler]
Ukryty tekst:
jednak to ze Nunnaly znów widziała rozbiło mnie na łopatki a ja myślałem ze pojawienie sie Marianne która tez miała Geassa mnie rozbiło,ale kiedy był moment ze kiedy Nunnaly szukała klucza i nagle obróciła głowę w jego stronę już można było się domyślić ze znów widzi *przewraca oczami*

ja już miałem nadzieje ze będzie dobrze w państwie etc. ale nie daleko pada jabłko od jabłoni : o

teraz wracam do Myself:Yourself xD

Gangrel 04-10-2008 17:42

@Grocix

Z pewnego punktu widzenia mogę się zgodzić...z tym, że taki clannad i true tears przekazuje w gruncie rzeczy podobne treści, to true tears jest bardziej ponure, przez co moze wydawac sie tytulem powazniejszym. Napewno clannad czy kanon maja duzo wiecej watkow, sa bogatsze w postacii i charaktery, wiecej jest w nich humoru. Pewnie dlatego chetnie do tych serii wrocilem, czego nie moge o true tears powiedziec.

Corgar Frizz 04-10-2008 17:47

Rayzuś ja na zakończeniu Code Geass R2 płakałem.... spoiler
Ukryty tekst:
jak lelouch zjechał przebity mieczem do nunally, a nunally zaczeła płakać i mówić do leloucha ;p

@Illya, a ja ciebie nie lubiałem..... 2 twoje teksty dosłownie ścieły mnie z nóg....
A starsze tytuły... jakoś dziwne to brzmi jak to piszesz, kiedyś pisałeś że nie lubisz arachicznej kreski, a teraz bronisz starych anime. I tu się z tobą całkowicie zgadzam. Liczy się treść anime, a nie "medialny" szuk wokół niego. Bo zwykle mało znane tytuły są najlepsze.

Jak ktoś lubi anime z dużą ilością akcji niech obejrzy Black Lagoon. Ja narazie jestem w trakcie, ale jak ktoś lubi czarny humor to musi to zobaczyć.

PS. Dawno mnie tu nie było, ale muszę zacząć spamować na bierząco bo Nari zajmię moją pozycje w TOP GO SPAMMERS.
PS. Znalazlem fajną grę. O czym? Zagrajcie.... somoe.org/typing/ Grocus ją znalazl, ja daje linka

Corgar Frizz

kołbaś 04-10-2008 19:00

hmm jak teraz przez prawie godzine odsluchiwalem to 1 openingu to 2 z clannad. To doszedłem do wniosku ze ten 2 jest lepsiejszy =P A inni ? Ktory sie wam bardziej podoba. Btw co do endingku to 1 bije 2 na głowe. DANGO!!!

Serious Sam 04-10-2008 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2286399)
hmm jak teraz przez prawie godzine odsluchiwalem to 1 openingu to 2 z clannad. To doszedłem do wniosku ze ten 2 jest lepsiejszy =P A inni ? Ktory sie wam bardziej podoba. Btw co do endingku to 1 bije 2 na głowe. DANGO!!!

Zgadzam się, 1 end rządzi.Dango <3
Co do 2openingu, to się nie wypowiadam, bo jeszcze nie słuchałem.

Nari 04-10-2008 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Illya_von_Einzbern (Post 2285767)
Naruto , DB , ZnT i to już wszystko? w jakim ty świecie żyjesz...

Uch, będę musiał Cię pocieszyć/zasmucić, oglądałem Kino no Tabi, oraz Monstera, zaś pominąłem DB. Może nie mam takiego doświadczenia jak ty, ale nie oznacza to, że piszę bezpodstawnie ;-;.

Grocix 04-10-2008 20:51

Też urzekł mnie opening drugiej serii Clannada ;)

A TERAZ! POCHWALĘ SIĘ!
Zostałem tłumaczem dla jednej, całkiem sporej grupy. Jestem w trakcie tłumaczenia Akane-Iro Ni Somaru Saka ^^ Jakby ktoś chciał polskie napisy to pisać.

Illya_von_Einzbern 04-10-2008 21:19

Akari , my new fav.

http://www.youtube.com/watch?v=FGtpNhdXR38

A ja jestem taki bulwersywny bo ten temat jest tak żałośnie nudny... że nawet w większości nie czytam waszych postów , i pisze coś bulwersywnego żeby coś wkońcu... Moglibyście być bardziej interesujący , gry słowne do niczego nie prowadzą chyba że lubicie naprawde rozmawiać tak jak tera "oh to fajne to też , na to czekałem , na to poczekam" no skolei jak Grociax się dostał do tłumaczenia to coś nowego i GZ dla niego ale cuż ... nigdy mi niemówił że zna nawet japoński , chyba że tłumaczy angielskie suby na polskie... o lolz.

Grocix 04-10-2008 21:26

@Illya
Tak, tłumaczę angielskie, w kontekście japońskiego, który jednak trochę ze słuchu rozumiem. Strona grupy: http://animebrat.pl/ . Fajny AMV, będę musiał kiedyś zobaczyć to anime. Temat nudny? Każe Ci ktoś tu być?

Rayza 04-10-2008 21:28

Illya jedynie co mi sie w tym twoim favu podoba to piosenka :P
Illya jest,i zawsze tak jest,temat potrzebuje jakiś duchów tematu jak np: ty,ale 1-2 nie wystarcza zwłaszcza jak są jakieś tarcia pomiędzy tymi osobami
co do subów każdy robi to co lubi :p co z tego ze na polski?...

takie jest moje zdanie...

Serious Sam 04-10-2008 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Illya_von_Einzbern (Post 2286600)
Akari , my new fav.

http://www.youtube.com/watch?v=FGtpNhdXR38

A ja jestem taki bulwersywny bo ten temat jest tak żałośnie nudny... że nawet w większości nie czytam waszych postów , i pisze coś bulwersywnego żeby coś wkońcu... Moglibyście być bardziej interesujący , gry słowne do niczego nie prowadzą chyba że lubicie naprawde rozmawiać tak jak tera "oh to fajne to też , na to czekałem , na to poczekam" no skolei jak Grociax się dostał do tłumaczenia to coś nowego i GZ dla niego ale cuż ... nigdy mi niemówił że zna nawet japoński , chyba że tłumaczy angielskie suby na polskie... o lolz.

Em.. trochę się zgodzę, że nudnawy, ale o czym pisać innym? Dobrze, że przynajmniej offtopu nie ma...

Rayza 04-10-2008 22:04

ale wiesz i tak jest lepiej niż kiedyś z dnia na dzien...kiedyś nie było Illyi , Mnie, i reszty dusz tematu xDDD

Illya_von_Einzbern 04-10-2008 22:16

Moje przełomowe obrazki i komixy to było coś a tera macie to... i dobra.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:53.