Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

VibulZiom 21-01-2010 22:04

Cytuj:

Dla właśnej satysfakcji ściągnij wersje od AnimeClipse - idealny przykład na to, że fani potrafią lepiej "zremasterować" tytuł od twórców...
Sciągam od AnimeClipse, na początku jarałem się tym HD i w ogóle, teraz to niespecjalnie. Ale nie jestem tutaj żeby wam narzekać...

@tenfilmikhatmesheljes
Zmotywowało mnie to do zainteresowania się ToraDorą, i tym pierwszym anime

Taa, wiem, moje posty śmierdzą nudą... Tentacle was ... ...

eerion 21-01-2010 22:47

Różne tasiemce oglądałem, ale...
Jeśli chodzi o protagonistów serii to Sakata Gintoki (Gintama) kładzie wszystkich na głowę. Ta postać jest genialna ^^.
Pomijam sam fakt, że samo anime jest wywalone w kosmos. Jestem na 160 odcinku, fabuły tyle co kot napłakał, ale seria i tak jest genialna.
A humor... musieli zgarnąć całkiem pokaźną grupkę ludzi o bardzo skrzywionej psychice, żeby to wymyśleć. Jednakże gagi jakie potrafią wyłożyć... mistrzostwo!
A no i ostatnia kwestia - Gintama odnosi się tonami do innych mang, anime itd. Więc lepiej jest obejrzeć kilka serii zanim się za to zabierze.
Jednakże - polecam tę serię z całego serca.
Why?
1. Humor. Po prostu część tekstów urywa dupę przy samej szyji
2. Ta seria choć jest parodią potrafi stworzyć genialne momenty (często poważne)
3. Postacie zarówno pierwszoplanowe jak i drugoplanowe zostały stworzone z rozmysłem. Jeśli ktoś występuje na dłużej niż 1 odcinek - ma zawsze jakąś historię do opowiedzenia. No... prawie. Ale łatwo rozpoznać statystów :P
4. Nieprzwidywalność. Akcje jakie są odstawiane często przyjmują taki obrót, że po prostu nie da rady przewidzieć ;D
5. Parodie. Parodiują dosłownie wszystko. Od historii, aktorów czy programów poprzez mangi, anime i filmy (np. piła xD).
6. Gintama jest jak Lucky Star. Trzeba wczuć się w klimat, żeby to ogarnąć. A nie czekaj, to nie jest plus. Nvm.
7. Bodajże jedyny tasiemiec w którym pokazują śmierć ludzi, lejącą się krew itd. Ale nie jak w bleachu, że cieknie ci z głowy czy masz plamę na ramieniu...

edit:
Kto ze mną się modli by ane doki zostało zanimowane?

Smuggy 21-01-2010 23:26

Nioh, nioh nie ma to jak druga tura rezerwacji wejścióweczek, na którą się załąpujesz : D

Grycan 22-01-2010 18:49

Używając Ognistego Lisa ver. 3.6 RC jako przeglądarki od dzisiaj mogę używać skórki przywodzącej na myśl Japonię. Fajnie to wygląda, nie jest oczo-uderzające. Postarali się. Mi się podoba.

@top

Ostatnie dwa dni upłynęły pod znakiem szkoły, więc dopiero dzisiaj wieczorem cokolwiek zobaczę. ;)

@down

Czego?? Dokładniej??

http://www.mozilla-europe.org/pl/fir.../releasenotes/

Tu masz link do ściągnięcia MF w wersji finalnej 3.6, a ta skórkę, to powinieneś móc ustawiś przy pierwszym uruchamianiu. :)

eerion 22-01-2010 20:10

Cytuj:

Używając Ognistego Lisa ver. 3.6 RC jako przeglądarki od dzisiaj mogę używać skórki przywodzącej na myśl Japonię. Fajnie to wygląda, nie jest oczo-uderzające. Postarali się. Mi się podoba.
Zarzuć linkiem.

Grycan 23-01-2010 00:14

@Tonagura ep. 4

HA! Motyw kotów świetny. Potrafi ktoś robić gify ze scen filmowych, a później do wielkości avatara to zmniejszyć?? Jeśli tak to niech do mnie napisze, a ja powiem co i jak. :)

milano8 23-01-2010 01:46

koncowka .com ?
ogar czlowiekum, pokaze ci drzwi ale pierw wypierdole cie przez nie z takim syfem, co typ...

Koszyk 23-01-2010 14:27

@Toradora!

Hmm, całkiem dziwna nie mniej jednak przyjemna seria ;).

Juzefek 23-01-2010 15:45

Full metal panic! na kompie, wszystkie serie, średnio po 500 mb odcinek, krótko mówiąc: żyć, nie umierać!

Pacz_knight 23-01-2010 16:43

A ja sie pochwale moim AMV, ktory i tak suxi. :p
Uwaga! Film sam w sobie moze byc spoilem!
Ukryty tekst:
http://www.youtube.com/watch?v=TzNDnWXlJj4

No i jeszcze oblukajcie sobie nowy ending z Narutarda. Jeden z lepszych moim zdaniem, dlatego rowniez go opublikowalem na YT. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=w3xljcKrHMc

@topic
D. Gray Man manga w trakcie przerabiania. ;p

@down
Shippuuden.pl

Pan i Wladca 23-01-2010 16:57

Skąd ściągasz odcinki w takiej fajnej jakości? :>

ps. ending świetny

Tompior 23-01-2010 17:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2723719)
Skąd ściągasz odcinki w takiej fajnej jakości? :>

ps. ending świetny

Gdzie ty tam widzisz fajna jakosc? 0.0
Wez sobie full screena na YT i zobaczysz, jak to wyglada :P
BTW. Horrible subs zawsze maja odcinki w 720p.

Corgar Frizz 23-01-2010 17:13

Full Metal Panic zacząłem oglądać, fajniuchne mechy, ładna kreska i narazie tyle moge powiedziec... Ale ile można stwierdzić po 10 minutach ^^

Nippah~!
Corgar Frizz

Pacz_knight 23-01-2010 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2723722)
Gdzie ty tam widzisz fajna jakosc? 0.0
Wez sobie full screena na YT i zobaczysz, jak to wyglada :P
BTW. Horrible subs zawsze maja odcinki w 720p.

Bo dopasowalem rozdzielczosc do malego okna na YT. Same odcinki na Shippuuden.pl sa zarowno w wersji normalnej, jak i HD. ;)

@up
Napewno ci sie spodoba. Ja sam nielubiac niegdys mechow, ogladalem FMP i seria calkowicie mi przypadla do gustu. ^^

Juzefek 23-01-2010 17:26

Full Metal Panic 1-3 odc
Fajne anime, podoba mi się.

Grycan 23-01-2010 17:30

Zaczynam oglądać 5 odcinek Tonagury. Ciekawe jak dużo czasu zajmie mi obejrzenie tego animca. (JA chcieć .gif avatar z kitkami z odcinka 4!! to co jest obok nieruchome ma się ruszać :()

@ending Naruta

Nie jest zły, ale i tak mnie nie zachęci do oglądania tego tasiemca. ;)

Juzefek 23-01-2010 19:18

FMP!6
Ukryty tekst:
O kurde, kolejny Lancelot :O

milano8 23-01-2010 21:28

co do pacza amv
Pseudo rock, dlatego wylaczylem, nie lubie takiej muzyki co to niby rock, ale nie rock. < ofc only imo.
Tez nie obejrzalem do konca z powodu ze w narutardzie ladna kreska widze i chyba czas nadgonic te ~50 odcinkow co jestem w tyle...Wiec nie chcialem tez sobie spoilnac...

@edit
gdy czytam wlasne posty, to nie widze w nich sensu, ale wy moze sie doszukacie

Pacz_knight 23-01-2010 21:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milano8 (Post 2723816)
co do pacza amv
Pseudo rock, dlatego wylaczylem, nie lubie takiej muzyki co to niby rock, ale nie rock. < ofc only imo.

Niestety, ale sciezka dzwiekowa byla zupelnie inna. Niestety firma WMG, ktora zajmuje sie prawami autorskimi zablokowala moja pierwsza piosenke, dlatego tez musialem ja zastapic ta obecna...
A tak po za nawiasem to raczej mieszanka rocka z domieszka metalu.

@topic
D.GM jak narazie mi sie podoba. Fajna kreska, wciagajaca fabula i to by bylo tyle. ;)

milano8 23-01-2010 21:47

ale zato widze ze reszta twoich filmikow jest fajna, te maple story smiechowe i te naruto i bleach fake (zwlaszcza jak itachi pojawil sie w bleachu huehue ) Dawaj moar, bo az dalem subskryszyn...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:31.