![]() |
Cytuj:
Cytuj:
Woda po kisielu zawsze jest kapowata. Niestety, ale już tłumaczenie z japońskiego na angielski b. często zawiera niedociągnięcia, zwłaszcza jeśli oglądają w tym języku obcokrajowcy (inne odbieranie poszczególnych zdań, słownictwa, synonimów i jeszcze parę innych pierdół). Tłumaczenie z tłumaczenia prowadzi do tego, że przekaz nie jest taki jaki być powinien. Cytuj:
Po tej wiadomości Cytuj:
BTW - byłem dzisiaj na BAKA Y2K8. Panele w większości nudne, nic ciekawego. Inne oferty jak figurkowce i reszta też się pakują w ten sektor. I choć niektórzy wierzyli, że baka wróci do dawnej świetności, to chyba jest jeszcze gorzej niż rok temu. Cytuj:
|
@eerion
Wiem, ze pojawiaja sie liczne niedociagniecia. Ludzi tlumaczacych fansuby jap-pol mozna policzyc na palcach jednej reki, a chetnych na ogladanie jest wielu. Z reszta, patrzac na odbiorcow, wazne jest, zeby zachowac sens, a nie wszystkie smaczki typu japonskie idiomy, ktore i tak umkna gdzies po drodze ^^ |
@eerion
zazdroszczę ci : < @One-chan właśnie ang-? |
Cytuj:
Cytuj:
A nie pujde se z tąd , bo mi siem niechce. |
Wiecie może z kąd moge zassać Napisy do ''Lucky Star''?
są na Animesub.info ale niepasują :( Plx Helppp! okok juz znalazlem ;* |
@up:NA PRZYSZŁOŚĆ xD.Subedita se ściąnij i dostosuj. Innej opcji nie widze.
Aktualnie 2 raz oglądam Wolf's Raina, później chce się zabrać za Lucky Stara. A może coś innego polecicie ? :P |
Może ktoś wie, gdzie mogę znaleźć wszystkie odcinki Higurashi No Naku Koro Ni Kai?Utknąłem na 17, a nigdzie nie mogę znaleźć 18 z polskimi napisami, poratuj ktoś.
|
Cytuj:
Anime: Hagane no Renkinjutsushi znamy je jako FullMetal Alchemist. Tłumacze z USa przetłumaczyli to tak by: oddać coś zawarte w ich języku/coś ich pogieło i to ostro. Gdybyś ty teraz chciał przetłumaczyć tą nazwę na polski wyszłoby ci alchemik pełen metalu. Hagane znaczy stal (tak jak to przetłumaczył JPF) A to tylko prosty przykład z nazwy anime ;) W samym anime jest tego o wiele więcej i często jeszcze bardziej skomplikowane. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Clannad to fail , są na pewnoż o wiele lepsze tytuły o których zapomnieliście bo ludzie którzy już te pozostałe oglądali gadają tylko o nowych bo wkońcu już all obejrzeli a wy się do nich przymierzacie. |
Cytuj:
Cytuj:
gadają tylko o nowym? czyli mamy przeważnie gadać o starych anime jak np: Akira? |
A mi tam pasuje że Grocuś został tłumaczem ;p Dzięku temu będe miał jakiś udział w polskich tłumaczeniach..... Bo coś mi się tak wydaje ze nieraz Gro się będzie pytał jak coś przetłumaczyć. A co do tłumaczenia ang-pol. Nie każdy umie ang w stopniu wystarczającym do czytania mangi po angielsku. Ciekawy czy gdybyś nie umiał angielskiego to miałbyś takie samo zdanie. A poza tym są jeszcze ludzie którym koniec końców nie chce się wysilać mózgu i wolą mieć wszystko podane na tacy.
Więc jak z czegoś nie korzystasz to nie mów o tym jak o niepotrzebnym śmieciu. Bo mówiąc tak obrażasz kogoś... i mam takie odczucie że podoba ci się obrażanie innych. Drugą sprawą jest to że zaraz poucinam rączki tym którzy proszą o linki do anime... macie na 1 stronie kilkanaście linków. ======================================= No Black Lagoon jest trochę nierealne, ale jeśli takie byłoby to skończyło by się już w 1 epie.... Corgar Frizz |
@Up
Haiii, sensei! Pewnie, że będę! Prace nad pierwszym odcinkiem zbliżają się ku końcowi, następny wychodzi w środę. |
no właśnie, jesteśmy z tobą :PP
|
Cytuj:
@ Teraz to ja mam znajomości :P @ Mam jeszcze jeden problem, z napisami.Ściągnąłem sobie to anime, a napisy z animesub.info - niestety nie działają - są w formacie .ass.Następnie spróbowałem programu napiprojekt - też nie działa -.- napisy się ściągnęły, tylko nic się nie pokazuje, jak film oglądam... PS Oglądam anime w Media Player Classic. |
@Up
Wejdz na Gadu na dluzej to wyjasnie ^^ @Topic Obejrzalem w koncu (!) R+V Capu2, bardzo pozytywnie :D |
Hum zapewne dużo osób to wie ale pewien typ wydal remix eminema z znanymi anime jeśli do teraz nie wiecie o co chodzi to zapraszam
Higurashi Remix http://www.youtube.com/watch?v=7mBoZLnU8pk Naruto Remix http://www.youtube.com/watch?v=msoFPr8dI0A Bleach Remix http://www.youtube.com/watch?v=M0nei...eature=related Death Note Remix http://www.youtube.com/watch?v=M0nei...eature=related I naprawdę wiele innych wiec jeśli ktoś lubi muzykę z openingow anime i chce puścić to w towarzystwie ( u mnie sie przyzwyczaili) to zgrywa sobie na komę i niem a problemu ;p No wlasnie zainteresowani proszeni na pw po linka do torrentow z dobrym seedem (trochę go poszukacie na własną rękę) ;p Ps. Przesłuchując płytkę doszedłem już do hellsinga , claymora , ef tale , berserkera , chobbitsa a nawet onegai teacher które są świetne wiec szczerze polecam ;s Full Metal Alchemist http://www.youtube.com/watch?v=aSErUdOAdUo Cowboy Bebop http://www.youtube.com/watch?v=cVLLI...eature=related |
@Up
Dobre, sciagam ;) |
ahahah remixy smiechowe ; DD
|
Fajna muzyczka ;p Ale troche dziwnie brzmi Eminem feat. Naruto.....
Corgar Frizz |
3 dni nieobecności, a tu tyle postów się narobiło (studia znowu się zaczęły, a tak miło było mieć weekendy wolne), teraz znów powrót w niedziele, komp on i zasysanie mangi, pocieszenie że w niektórych pozycjach doszło do czegoś ciekawego.
Mhm ostatni odcinek Macross Frontier do ściągnięcia :) Potem wałkowanie TTGL (mimo iż kiepskie, obejrzę jak już ściągnąłem) |
Od dziś przechodzę z Ecchi na Dramat :3 dzieki Gro który pokazał mi Myself:Yourself ^^ tyle smutku w tym jest ze az jestem radosny,i sie wzruszyłem xD [zawsze to oglądałem happy story i wogle]
wiec jakieś propozycje na kolejne serie ? :3 |
Tak jeśli chodzi o Dramat to Polecam ''Seto na Hanayome'' ;)
nie radze oglądać po 23:00 xD |
New Claymore. Spodziewałem się czegoś innego- trochę się zawiodłem. Myślałem o uchyleniu rąbka tajemnicy o alfonsach Claymore- a tu niespodzianka. Przynajmniej dowiedzieliśmy się czegoś o relacjach. Nie będę dalej spoilował, tylko powiem krótko- jak na mnie mogło być lepiej.
|
Ray jeśli przeszedłeś na stronę dramatów to z całego serca polecam produkcje z 2007 roku mianowicie
Ef - a tale of memories 12 odcinków i po których obejrzeniu wrzucisz je do jednego wora z (clannad , kanon , myself , air , kimi ga ~ etc) wiec polecam |
Dobra lece i nie wracam.
Fajnie było podczas wakacji tu popisać z kilkoma ludzmi jak tematu praktycznie nie było ( 550 posts~ ) , wtedy jeszcze mogliście mnie znosić ale tera ju macie z kim gadać to sayonara. Self pwn pic , bo wiem że was nie stać. http://i305.photobucket.com/albums/n...3066950365.jpg |
Cytuj:
PS Fajny obrazek. |
Kurde koniec 11 epa Myself;Yourself jest taki wzruszający T.T,1 anime na którym się o mały włos nie popłakałem [a niech któryś powie chłopaki nie płaczą to naśle tentacle]...
to jak wrócę z kolejnych badań w szpitalu to biorę się za kolejny dramat Oyasumimase ps: Illya jest jak [DATTEBAYO] wiele razy mówili ze kończą tłumaczenia a i tak wracali po paru dniach xD |
@Nari
Nowy Claymore, chyba manga?:P @Illya Oyasuminasai! @Topic Obejrzalem Blue Drop i musze przyznac, ze jest swietne. Co tu wiecej gadac, naprawde polecam. |
Rayza spróbuj Chrno Crusade. Przy ostatnich odcinkach płakałem jak bóbr a i nudzić się nie będziesz bo i walki jest trochę =)
|
Cytuj:
Ukryty tekst:
Macross Frontier takie w miarę te zakończenie, mała łezka. |
Rayza polecam ci Kanon 2006 ;)
|
kurde widać ze większość osób lubi sobie popłakać/po wzruszyć się przy anime i bierze dramat xD
a sobie dziś kupiłem 240 str. Wędrowca z Tundry ^^ jak na razie jestem zadowolony z zakupu ale kreska w WzT jest bardzo ładna i zakończenie 1 z 6ciu historii inne niż myślałem to plus ^^, @down nie,jesteś normalny inaczej xD |
Dla mnie wzruszające jest gdy jest dużo krwi i łby lecą na ziemię, ale ja jetem dziwny :P
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
A ja po prostu kocham anime... nie ważne jaki rodzaj, ważne żeby było dobre! A co do płakania przy anime ;p bardzo lubię. Im smutniejsze anime tym lepiej. A zwłaszcza jak ma trochę więcej odcinków ( 13+ ) i już polubię bohaterów. Wtedy to naprawdę... łzy, płacz, ale jaki potem ciekawy jestem że się wzruszyłem ;p prawie jak katharsis.
"Seto no Hanayome" dramatem? Ja przy tym kilka razy na podłodze leżałem. Ale ogólnie seria zacna. Do Lucky Star jeszcze brakuję, ale niektóre gagi są niesamowicie śmieszne. @Illya Dla ciebie: "Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą zostaną po nich buty i telefon głuchy Ale z Illya raczej będzie inaczej Po swoje gadce niezwykle czczej on tu bardzo szybko wróci bo brakować mu będzie z tego tematu ludzi" ks. Jan Twardowski feat. Corgar Frizz Corgar Frizz |
Ja sie prawie popłakałem przy ostatnim odcinku Wolf's Raina... Naprawdę niewiele mi brakowało xD. A teraz mam zamiar obejrzeć He is My Master (słyszałem że niezłe).
|
obejzalem 8 odcinkow i mialem dosc tak to glupie bylo...
|
Rayza onee-chan wejdz na gg ;p to sobie pogadamy.
Jak myślicie za ile Illya wróci? Bo mi go strasznie brakuje. Corgar Frizz |
@Corgar
Rayza jest w szpitalu. A Illya sie obrazil :< Musisz go przeprosic na GG! @Xantro HIMM jest... średnie. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:51. |