Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   Niedokończone fake'i (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=147124)

Pacz_knight 11-11-2009 19:58

Takie tam... Zrobione dzisiaj z nudow, gdy jakis hardkor urwal mi od internetu i nie mialem co robic. ;p
http://img4.imageshack.us/img4/4621/widok1.png

Arashel 11-11-2009 20:06

Największy błąd to zrobienie SS'a z tej porytej chińskiej bajki Naróto... Jezu! Obejrzyj coś ambitniejszego...

A tak na serio to:
Wszystko co jest pod wodą powinno być w jakiś sposób zniekształcone i niewyraźnie z powodu załamania światła...
Cienie, czytaj UP.
Te odbicie tego geja z sexi klatą jest jakieś takieś dziwne, a poza tym skoro jest odbicie dałeś to wszystkie te rośliny co wystają wysoko ponad wodę też powinny się odbijać...

@dałn
Cytuj:

A co do pomysłu robienia nawiązań do poważnych dzieł w tibijskiej grafice- lol:D
Czemu Lol? Tibia, jej fabuła i starsza grafika(ta nowa mniej) są poważne i jak ktoś potrafi to może stworzyć poważny fake, a takie już się pojawiały...

Muszkiet 11-11-2009 20:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arashel (Post 2685603)
Największy błąd to zrobienie SS'a z tej porytej chińskiej bajki Naróto... Jezu! Obejrzyj coś ambitniejszego...

Ja nie widzę nic złego w nawiązaniu do tej kreskówki, jest popularna- sporo osób skojarzy to z tym obrazkiem. Nie wszystko co oglądamy musi być ambitne, czasami(no dobra nie czasami, ale zazwyczaj) oglądamy coś dla czystej rozrywki;)
A co do pomysłu robienia nawiązań do poważnych dzieł w tibijskiej grafice- lol:D

Pacz_knight 11-11-2009 20:20

@2up
A no, tu sie zgodze ze powinny byc przy kazdej roslince odbicie jak i znieksztalcenia.
Co do pierwszego bledu ktory mi wymieniles, to powiedzialbym zebys poszedl sie samemu palowac, ale pewnie jestes juz na tyle niepelnosprawny (umyslowo o.O"), ze nie zdolalbys tego zrobic drogi Arashelkó-arrabie soutyśe.
Usprawiedliwie sie tym, iz nie mialem zadnych outfitow, a ten pasuje w sam raz do otoczenia.

Btw.
A i Naruta, niestety juz nie ogladam, tak po za nawiasem. ;/

@down
No tak, dla tego zgodzilem sie z twoja opinia...

Arashel 11-11-2009 20:28

Cytuj:

(...)odbicie jak i znieksztalcenia.
To nie możliwe aby jedna rzecz się odbiła w wodzie a druga nie...
Aby coś sie nie odbiło musiałoby nie być tam światła, ale wtedy obrazek byłby czarny i kij byłoby widać...
Zniekształcenia, choćby malutkie są widoczne nawet jeśli tafla wody jest całkowicie gładka...

Drakon 11-11-2009 21:01

Arashelu drogi, jednak nie wszystko odbija się w tafli wody. Wampiry nie mają odbicia, proste nie? Gdyby ktoś nie wiedział o co mi w tym momencie chodzi wytłumaczę pewną zależność:
Sasuke jest emo, pedał bo pedał, ale jednak emo. Od emo to już niedaleko do umarlaka, no a jak sami wiecie Wąpierze są nieumarłe.
Vu a la! I o to ma prosta, wręcz komiczna i głupia zależność, problem tylko w tym, że Pacz zrobił wszystko odwrotnie.

A tak z innej beczki, to jednak chętnie zobaczył bym fake'ową interpretacje Dziedów szczególnie cz. III-ej. Przemyśl to Arashelu ;)

@edit
A tak nawiązując jeszcze do tworu Pacza, to wygląda on całkiem nieźle, aczkolwiek te cienie są zbyt mocne. Biorąc pod uwagę fakt, iż znajdują się pod wodą powinieneś zrobić je o wiele jaśniejsze i lekko niebieskawe.

Muszkiet 11-11-2009 21:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arashel (Post 2685603)
Czemu Lol? Tibia, jej fabuła i starsza grafika(ta nowa mniej) są poważne i jak ktoś potrafi to może stworzyć poważny fake, a takie już się pojawiały...

Poproszę o link, ale nie tylko takie wannabe poważne, tylko naprawdę ambitne.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drakon (Post 2685675)
A tak z innej beczki, to jednak chętnie zobaczył bym fake'ową interpretacje Dziedów szczególnie cz. III-ej. Przemyśl to Arashelu ;)

Ja chętnie zobaczył bym Dziady w wersji Tetris ;|

Shivek 11-11-2009 21:21

Ja popieram Araszela drogiego z tymi odbiciami.
Dodatkowo: Odbicia powinny być spłaszczone, przekręcone o 45 stopni, więc mini fejl.

Arashel 11-11-2009 21:33

Jak tak chcecie jutro mogę pokombinować i zrobić kilka SS ze scen III cz. Dziadów...
Ale to jutro, bo dziś tylko dokończę oglądać coś na red... youtube i idę spać...

Muszkiet 11-11-2009 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arashel (Post 2685721)
Jak tak chcecie jutro mogę pokombinować i zrobić kilka SS ze scen III cz. Dziadów...

Litości, nie!

X-Zero 11-11-2009 23:18

Litości, tak!

Drakon 12-11-2009 14:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Muszkiet (Post 2685687)
Ja chętnie zobaczył bym Dziady w wersji Tetris ;|

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Muszkiet (Post 2685725)
Litości, nie!

Kolego mój drogi, nie chcę by ogarnęło cie rozczarowanie, jednakże jeśli myślisz, że jesteś zabawny, to spójrz proszę w lustro...

@Arashel
A więc czekam :)

Muszkiet 12-11-2009 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drakon (Post 2685961)
Kolego mój drogi, nie chcę by ogarnęło cie rozczarowanie, jednakże jeśli myślisz, że jesteś zabawny, to spójrz proszę w lustro...

Ależ ja nie próbuję być zabawny, jedynie wyrażam swoje zdanie na temat tych waszych "eksperymentów", no ale widzę że jakoś do was nie trafiam, więc zmuszony jestem zaniechać dalszej dyskusji.
Miłej zabawy:)

P.S: W lustro już spojrzałem, ale zdania nie zmieniłem, coś chyba nie działa :/

Arashel 12-11-2009 16:30

Poczekacie do weekendu, teraz mam sporo do zrobienia...

GargoinX 14-11-2009 10:57

Czekamy z niecierpliwością Arashelu. ;)

Drakon 14-11-2009 11:08

http://img23.imageshack.us/img23/5388/xxxku.png
Tak co byście nie myśleli, że zapomniałem i by było co oglądać na tym forum jeszcze ;p

Avios 23-11-2009 17:25

Dawno mnie tu nie było...
http://img407.imageshack.us/img407/2108/finald.png
Wiem, że światło ssie, nie pamiętałem jak odcień się odpowiedni robiło...
Ciekawe czy wyszedłem z wprawy ^^

GargoinX 23-11-2009 17:30

@Drakon:
Piękne efekciory i w ogóle.
@Avios:
Holy shit... piękne. Oo

Arashel 23-11-2009 19:30

@Drakon
Tradycyjnie prO...

@Affiozz
Światło za bardzo pomarańczowe...
Brudne, zaśmiecone kanały rozumiem, ale górna cześć powinna być bardziej czysta...
Ładny efekt wody odbijającej się od brzegów, belki, choć powinna być czasem na różnej wysokości a jest ciągle na tym samym poziomie...
Na granicy kafelków i drogi powinna być wg. mnie czarna kreska aby nieco odróżnić drogę od chodnika.
Aha! Brak tego klimatu...<joke>

Avios 23-11-2009 19:40

Cytuj:

Światło za bardzo pomarańczowe...
- już o tym mówiłem,
Cytuj:

Brudne, zaśmiecone kanały rozumiem, ale górna cześć powinna być bardziej czysta...
- czy ty widziałeś kiedykolwiek średniowieczne miasto?
Cytuj:

Ładny efekt wody odbijającej się od brzegów, belki, choć powinna być czasem na różnej wysokości a jest ciągle na tym samym poziomie...
- tego nie zrozumiałem, xD
Cytuj:

Na granicy kafelków i drogi powinna być wg. mnie czarna kreska aby nieco odróżnić drogę od chodnika.
- jest, ale jak się okazuje, za jasna,

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:39.