Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Wojna i wydarzenia z serwera (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=71199)

Cors Ent 14-06-2006 10:33

Niekonsekwencja w wspolpracy CIP - GM
skoro to jest "bug" zdaniem gm nich cip zrobia opcje zeby usowac pota czy kwiatka - desintegracja np.
a nie wywalaja bany za to ze ktos tak zrobi

tak samo jak z UH trapami kiedys bylo - banowali za to az huczalo- a trwalo ponad POLTORA ROKU zanim CIP rozwiazal ten problem

tutaj tworcy tibia sa po prostu smieszni- w kazdej innej grze jesli jakis trick da sie zrobic - to jest to prostu elemt gru tudziez pomyslowosc goscia co go stosuje a nie "bug za ktory nalezy sie ban".

Przeciez to smiech - placi sie gre po to zeby dostac bana za to goscie ktorzy ja tworza to lenie smierdzace i zaledwie raz na 8 miesiecy mysla o jakis updatach, do tego czesc zmian jest wogle wyssanych z palca bo im sie nei chce zainteresowac co sie dzieje na serwerach

co innego jak by gosc znalazł bug dzieki któremu moze np kopiowac sobie bohy czy cos takiego - ale stawianie za siebie parcelka? przeciez to kpina

Anonimek 14-06-2006 12:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cors Ent
Walczyłem poki walczył Xajaki i Kan
a z u boku dofem nie da sie walczyc - bys tak pare razy posiedział z nimi na ventrilo i posłuchał tego pieprzenia to rece opadaja. zamiast cos zrobic to ci wiecznie planuja, kombinuja, ustalaja, po 5 mass logow dziennie ustawiaja a potem i tak nie walcza bo " wanted moze byc na noobach "
to sie walka nie nazywa

i sprostowanie - jameha i pollbull wzieli pieniadze i dof pozwolił drazowi grac- ja wtedy juz od dawna nie byłem w dofie i sie pod tym nie podpisałem -byłem z kanem w deathmetal, a potem w vision i cały czas bez zmian pralismy sie z wanted

a ze teraz odszedłem? co to zmienia? nie mam juz i tak pacca wiec nie powalcze - a nawet jak bym chciał walczyc to z kim u boku? z vision juz nikt nie walczy (sprzedali chary albo nie graja) a dof zanim sie zbierze do wyjscia z depo to zakwitnac mozna było na ventrilo

to nie jest srodek wojny - jak byl srodek wojny i hegowi podsuwalismy z xajakim propozycje to on wiecznie " ja mam czas moge czekac " - az swe i wszyscy odeszli, a dof nadal " ma czas "
co ja mam solo chodzic wanted zabijac? taki dobry nie jestem...

teraz mi wytlumaczyles i przyznaje ci racje tylo powidzx mi jedno....
nie da sie jeszcze kilka tzn. chociaz z 10 osob namowic? niech jeszcze troszke powalcza bo to jeszcze nie koniec...moim zdaniem...Pozdro dla Corsa ...jako jedyny nikomu nie jedzie ani nie obraza,,....

Mioduch 14-06-2006 14:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matibu
Dyskutowalbym tutaj w sumie bo to jest tylko przykład. Swojego czasu było prawdziwe zatrzęsienie akcji z Gmami logującymi sie w czasie wojny i pilnującymi żeby trapowali sie f bombami a nie kwiatkami czy potami. Chodzi o to, że pot czy kwiatek ustawiony za osobą jest nieusuwalny dla osoby zablokowanej przez "kwiatek/pot usera" a nie było to założenie twórcówz tego powodu jest to Nadużywanie błędu w programowaniu. Tak ja to widzę, jestem otwarty na dyskusję .

skąd gm by wiedział kiedy bedzie mass log ?;o
z tymi kwiatkami to glupia sprawa bo mnie nimi kiedys trapnieto ale cudem wyszedlem z trapu :)

Long-range Missile 14-06-2006 14:45

--->Nosso

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DetiVo
Boże człowieku nie zarzucam Ci niskiego lvla ale mimo to że kiedyś miałes level wiekszy niz 20 to i tak zostajesz noobem po tym co powiedziales. Czemu?
Slyszales o zasadzie "Nie wiesz, nie pie***l"?

Nie słyszałem o tej zasadzie drogi Nosso, prędzej o takiej: "Nie wiesz, nie wypowiadaj się", bo chyba oto Ci chodziło. Niestety, tak to już jest, że bez przekleństwa niektórzy ludzie nie potrafią zbudować zdania. Gdybyś Ty czasem zechciał się zastosować do tej zasady, a przy okazji do paru innych, to byłoby naprawdę fajnie. Oto parę moich uwag: Po pierwsze szanuj swojego rozmówcę, bo tylko wtedy on będzie szanował Ciebie. Po drugie, jak się z czymś nie zgadzasz to można powiedzieć to normalnie, a nie od razu atakować przeciwnika. Dalsza rozmowa z Tobą nie ma sensu. Przykro mi. Żegnam.

Cors Ent 14-06-2006 15:17

@Anonimek
dało by sie znalesc, albo i nie dało
teraz nie mam pacc, wakacje sie zaczynaja - i nie bardzo mi sie usmiecha 90zl na pacc rzucic i zamiast cieszyc sie pogada i sloncem albo ogladac mundial przesiadywac na tibia B)

pozatym nie mam motywacji zadnej zeby bic wanted

@Mioduch
pare razy juz sie zdarzalo ze w czasie przed / po bitwie wpadał gm :)
ale raczej nigdy nie w celu "doszukiwania" sie nielegalnych trapow etc, raczej krotka pogaducha ze chcial sobie popatrzec jak sie naparzamy ;)

Citek 14-06-2006 17:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anonimek
aha i ja nie mam 15 lvl to ze Ventar Sigon ma skiilla nice to nie znaczy ze umie grac a swiadczy o tym jego ded od Hega(pochwal sie ze byles afk)
hehe jaki wysoki lvl afkuje a szczegulnie knight ktory jest bez utamo? no poprostu jestes noobem a Sandra jak by chciala to by was all pozabijala ..a jesli Ventar jestes taki cwaniacze to moze w poznaniu sie umowimy?np.na meczu jakims Lecha poznan..? nie boisz sie ? zaplace ci za bilet nawet bo widze ze jestes biednty

hmm...ja bylem afk? skad masz te wiesci synu :D
poza tym skoro ty masz jakis problem to ty przyjedz do plocka no ta?
ja nawet nie wiem kim ty jestes koles ;D btw.trudno zeby knight biegal na manashieldzie nawet z energy ringiem to glupota. Bac sie nie mam czego, a za Lechem nie przepadam wole Wisle P. lub Legie lub Korone z polskich klubow, no i Jagę.

edit:
Nawet gdybym był afk i padl przez to co jest wyssane z palca to przeciez moja postac, moj czas poswiecony na robie lvl/skilli, moja kasa na pacc, wiec nie wiem czemu masz z tego powodu kompleksy, maly forum-krzykaczu?
Pozdro dla Ciebie

btw. hmm...no Cors twoja postawa w porowaniu do Nossa~ jest naprawde fantastyczna.
Pozdro! :)

Matibu 14-06-2006 17:37

Cytuj:

Niekonsekwencja w wspolpracy CIP - GM
skoro to jest "bug" zdaniem gm nich cip zrobia opcje zeby usowac pota czy kwiatka - desintegracja np.
a nie wywalaja bany za to ze ktos tak zrobi

tak samo jak z UH trapami kiedys bylo - banowali za to az huczalo- a trwalo ponad POLTORA ROKU zanim CIP rozwiazal ten problem

tutaj tworcy tibia sa po prostu smieszni- w kazdej innej grze jesli jakis trick da sie zrobic - to jest to prostu elemt gru tudziez pomyslowosc goscia co go stosuje a nie "bug za ktory nalezy sie ban".

Oni każde rozwiązanie znajdujące sie w grze którego nie przewidzieli nazywają bugiem , dlatego trapowanie sie ze znajomymi potami, może prowadzić do bana np.

Anonimek 14-06-2006 18:04

Cytuj:

jakiego polla czy jamehy? polla to ja na oczy nie chce ogladac a co do bolka - hmm dsm temu kto widzial kiedys bola w bitwie.
sam mam walczyc? ja + kan = eval pk team na wanted academy w srodku nocy?
to sie mija z celem - wiecej straty czasu i sil niz efektu
kan nie stracił zordana tylko mu go odebrali bo nie chciał sie podporzadkowac decyzjom dof- wolnosci dla draza

zawsze uwazalem ze jak celowac to w srodek tarczy, jak jest walka to bic od razu: "draz, mina, urb" w tej wlasnie kolejnosci - inne fragi nie maja znaczenia

no i to co drazowi nie raz mowilem " jak odchodzic to z hukiem "
tym razem nie byl to az taki huk jak np GS bridge - ale tak czy siak dalsza walka nie ma juz sensu- strata czasu po prostu bo 170 lvle draza i urba to juz za duza przepasc

a na pohu jak Grimma ubijali? :) Razem ze Sandrą UE siekneli :P

Raul de Azura 14-06-2006 18:14

@up

to raczej nie byla bitwa ;]
raczej PK

Cors Ent 14-06-2006 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cors
hmm dsm temu kto widzial kiedys bola w bitwie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anonimek
a na pohu jak Grimma ubijali? :) Razem ze Sandrą UE siekneli :P

a kiedy to było?
i podkreślam ze Bola - a nie Przema na Jameha

Mioduch 14-06-2006 23:24

@Cors
to szkoda ,ze sie niewbił jak mnie trapowali ;P

Wąski 14-06-2006 23:49

Ci to tylko Tibia zyją

offtop- Lepiej byscie kutwa mecz ogladali X(

Anonimek 15-06-2006 00:34

heh, a co ja chodze do Bola i patrze czy on gra? bez jaj -.- a bitwy to może były dwie trzy ;/ Więć DSM poprosze :D

PeeS: wANTED se pricelista zrobiło ;/ Myślą że już rządzą na serwie ! To jest śmieszne !!! Zmieniam ten pojebany świat!

Cors Ent 15-06-2006 01:36

powiedziałem ze BOLO a nie JAMEHA
drobna roznica -
a kazdy z "swiadka dofowego" wie kto gra na czyich charach i jak sprawa wyglada

bosiak 15-06-2006 09:49

wogole sakd oni wzieli te ceny??!!??? b robe 30k -.- <chodzi po 12-15> heh
http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=28837
tu macie link do normalnej <wg mnie> listy :P

Matibu 15-06-2006 12:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drazharm
tak to doskonaly przyklad na to, ze blokowanie sie parcelami jest dozwolone jako ze cala akcja byla `nadzorowana` przez 2-3 GMow.
+ osobicie sie konsultowalem z czlonkiem customer support odnosnie interpretacji tego przepisu.
bana za to nie ma bo to nie parcel blokuje a character ktorego mozna zabic zeby sie przedostac. mozna zamiast parcela druga osobe postawic i nadal nie bedzie to sprzeczne z zasadami

Ale to by znaczylo ze od wprowadzenia Upa z rozwalaniem potow/mebli ~ zasada ta jest jakoby martwa, bo nie ma rzeczy nieusuwalnych na ten moment. Tak?

bosiak 15-06-2006 12:59

@Draz~
chodzi o to ze przesadzono z podniesiieniem cen. takei ceny to sa na nowych serwerach np. na Xerenie ;p

Fax 15-06-2006 13:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drazharm
nie pasuje to nie graj, kto nie bedzie naszel listy przestrzegal ten bedzie ginal

az dostaniecie red sqle.. bany.. delety i azura bedzie wolna ^^

Cors Ent 15-06-2006 13:51

Draz ile razy przerabialismy price list?
ludzie beda z 8lvli sprzedawac i tyle - i gon takich potem

pricelist na azurze tak jak na kazdym serwerze gdzei sa juz w miare wysokie lvle ustala dzin - i nie ma opcji

Citek 15-06-2006 14:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosiak
@Draz~
chodzi o to ze przesadzono z podniesiieniem cen. takei ceny to sa na nowych serwerach np. na Xerenie ;p

nie pasuje Ci? Idz na inny server :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:54.