Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Obsidia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=190)
-   -   Obsidia .... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=80574)

Czepez 02-01-2007 13:40

Oby bylo lepiej, ale boje sie zeby nie powtorzyla sie sytuacja z Nebuli.
Tam tez najpierw polacy wykurzyli z serva szwedow, a teraz polacy na siebie walcza.

@Konzbi

Co ty gadasz ze Shandow Ridixx konczy grac. Gadalem z nim i zapewniam ze nie odchodzi :)

Pozdro B)

Kiroy 02-01-2007 14:02

Axelku narazie nie chce nikogo chwalic ale wiesz szpiedzy sa wsrod nas i co wymienie naszych dobroczyncow a Ng ich wybiej noobcharowi spokojnie dam yarde jeszcze o naszych dobroczyncach ludzie uslysza !!

Maqon 02-01-2007 14:17

Peero tu sie mylisz. Narazie wszyscy z ET maja jeden cel. Wywalic szwedow z Obsidi. Ale zobaczymy gdy juz to sie uda i czy dalej bedzie taki spokoj bo mi sie wydaje ze nie;p

Jezeli chodzi o Strach to ja bede gral w wiekszym strachu gdy Et wygra. Bo teraz wiem przynajmniej ze Mentor siedzi w Pz;p

Fin'er 02-01-2007 14:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kiroy (Post 1168839)
Axelku narazie nie chce nikogo chwalic ale wiesz szpiedzy sa wsrod nas i co wymienie naszych dobroczyncow a Ng ich wybiej noobcharowi spokojnie dam yarde jeszcze o naszych dobroczyncach ludzie uslysza !!

Święte słowa :) Po co ich ujawniać ;)

Bald Drah 02-01-2007 14:36

oj nie wiem??

oj nie wiem czy poradzicie sobie z ng ale jak narazie to widze ze jednak szanse sa wyrownane acz kolwiek szczerze mowiac zmienilem z zdanie do ng

jak pod spodem napisal gosciu mial racje chca wypedzic polakow a powinno sie szwedow:P

pzdr :P

^Awolver^ 02-01-2007 14:37

Et chce wywalic ng z obsidii a nie szwedow >.< jak zwykle utozsamiaja ludzie te wojne z wojna pl vs swe >.<

^Awolver^ 02-01-2007 14:42

aha p.s. torche mnie to wqrza ... wojna was niedotyczy badz dotyczy w malym stopniu , ale od rauz mowie - za to kiroy was po wygranej wonie protectorowac nie bedzie... ja tam nie wierze w "protectorow" bo trza meic kumpli ktorzy zawsze pomoga, chyba ze ewentualnie zostaniecie kumplami :P

A do tych ktorych wojna dotyczy w malym badz niewielkim stopniu jak na przyklad axel czyli z levelem jak tyo powiedzial konzbi medium. Otoz jesli et wygra to na pewno odzyskacie swoje pieniadze :) z reszta qrde ja juz tu chyba nie zawitam ;d w tibie nie gram od pol roku a na forum sie ciagle udzielam :d

Konzbi 02-01-2007 15:05

Powiem wam tylko, że wojnę będzie bardzo ciężko wygrać. A już cholernie ciężko będzie wygonić NG z servera. Polacy, po tylu przegranych wojnach nie posprzedawali charów (nie w 100%, ale szacunek dla tych, którzy tego nie zrobili), nie usunęli Tibii z kompa i nie olali całkowicie sytuacji na serverze. Co więcej - wciąż walczą i póki co z naprawdę niezłym skutkiem. Członkowie NG na pewno nie porzucą swoich charów, w które włożyli mnóstwo pracy. Poza tym przewaga liczebna jest po stronie NG. Oczywiście, liczą się umiejętności w walce PvP, jednak ilość graczy też ma duże znacznie. Nie wiem jakie ET ma plany, jeśli uda się wygrać wojnę. Być może ma zamiar rozliczyć się z wszystkimi, z którymi ma na pieńku. Nie wnikam. Jednak myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby zjednoczyć się. Świetnie byłoby po wygranej wojnie zapomnieć o niewyjaśnionej sprawie bohów, o tym, że ktoś kiedyś próbował zająć expowisko, a zamiast tego WSPóLNIE walczyć o swoje. Oczywiście najpierw trzeba wygrać wojnę, co, jak już powiedziałem, będzie niezwykle trudne.

Czekam na kolejne fragi. :cup: Ale pamiętajcie - nic na siłę.
Pozdro.

Dalanther 02-01-2007 15:14

Pepsi, jak Mr Mannow dotknie ziemii to stawiam flaszke. xD!

zielaq 02-01-2007 15:21

przypomne Ci to :D

Dodi Brae 02-01-2007 16:06

Panowie

Nie chce dzielic skory na niedzwiedziu, ale mam nadzieje ze po ewentualnej ( powtarzam ewentualnej) wygranej przez poslkich HL nie bedzie mialo miejsca kolesiostwo i bronienie swoich kolegow z klasy za wszelka cene, tylko sprawiedliwe rozpatrywanie wszelkich spraw odnosnie pa, pk i wymuszen.

Jak juz mowilem Olkowi powtorze to na forum:
Rzadko sie zdarza ogladac Dorpaza czy Azareda z czacha, i nie zdarza sie Apitow bez czachy. I niechcial bym i pewnie wiekszosc graczy z polski by nie chciala zeby Hl ktorzy wygraja (ewentualnie) z NG zamienili sie w niszczycieli siejacych chaos i postrach na Obsidii.

Z powazaniem i sympatia bo wieli naszych HL jest milymi i sympatycznymi choc mlodymi ludzmi :P

Jestem w nieco niezrecznej sytuacji bo bardzo lubie Vanego, Trevliga, Fox, Kage i Dorpaza ale lubie tez polakow chociaz nie bede moich sympati tu wymienial ;)
Jest to nieco tak jakby sie pobil Booka z Olkiem albo Gara z Wiki i mam zajac stanowisko. Oczywiscie pozycja Manowa jako poprzeczki nie do przeskoczenia jest niedopuszczalna ( i czasem zastanawiam sie czy Mannow naprawde istnieje czy jest tylko charem kontrolowanym przez np 3 lub 5 ciu graczy) i jest on tylko po to zeby pewni gracze mogli polowac a inni nie mogli.

No nic rozgadalem sie i zupelnie nie na temat a chodzilo mi tylko o to zeby po zmianie wladzy nie nastapil okres anarchii gdzie tylko jedna grupa ludzi np koledzy z klasy noooo powiedzmy Fin'era stanowili prawo na swererze i mogli tepic kogo sobie tylko zechca.
Z calym szacunkiem do naszego milego Fin'er :P

Piotrek

^Awolver^ 02-01-2007 16:30

tak p.s.
http://img295.imageshack.us/img295/4315/lolst4.jpg

Ptak~ 02-01-2007 17:15

ja z kiroyem oraz yunichim nie dopuscimy do powstania kolejnej furory. znam ich na tyle zeby wiedziec, ze pkowanie 15 lvli na party w ab (pozdro Ima~) nie jest w ich stylu. chociaz jak narazie nie wygrali ;) kiroy wyslalbym Ci cos ale priorytetem jest dla mnie archin w tej chwili. mam nadzieje ze inni rodacy wspieraja :p

Piotrek, takich sytuacji napewno nie bedzie, znam kiroya, rybe i pepiego dostatecznie dobrze by uwazac, ze dawno dorosli do wladzy ;) oraz wiem, ze jesli jakis mentor zacznie prowadzic znowu swoje akcje zostanie ukarany, jesli nie przez nich to przeze mnie.

trzymam strone archina a on moja, jesli ktokolwiek z ng bedzie mial ze mna problem wiem, ze moge na niego liczyc. rowniez waldorio zadelkarowal ze przeciwko mnie walczyl nie bedzie. jedno jest pewne - ja niczego nie mam zamiaru zaczynac. zyjemy w zgodzie i nam z tym dobrze. watpie zeby archin byl aktywny w wojnie z powodu hacka, zajmujemy sie wspolnie odrabianiem kasy kiedy tylko mamy oboje czas. (demona)

btw.
awo, jak zes to zrobil ?:D

Ghost111 02-01-2007 17:24

A moze bys sie tak na cos przydal Suv? Np wizalbys wystawil Archina w demoni zeby go ET ubilo, co ty na to? Za poprzednia wojne nalezy mu sie nauczka :p

Konzbi 02-01-2007 17:59

Anga, ty to masz pomysly. :evul:

Bajcik 02-01-2007 18:16

Witam Wszystkich!
Jestem mile zaskoczony z powodu panującej wojny z NG :) (która to już z kolei :D ) Do tej pory Obsidie ustawiała "grupa trzymająca władzę" czyli jednym słowem NG. Bardzo wierze i mam taką nadzieję iż wojna skończy się dla Nas pozytywnie ;) Wiele szczęścia i udanych frago-trapów życzę naszym Rodakom!:cup:

@Konzbi!
Kóńńik co ty tutaj robisz? =* Wracaj i wbijaj lvl! Co do Twojego pytania to wojna może troszke potrwać, ale równie dobrze może się skończyć bardzo szybko. Nie będę tutaj bawił się w proroka.

^Awolver^ 02-01-2007 18:16

Jak dla mnie bedzie trwała 2 metry max 2,5

p.s. suv wlasnie qrcze nie mam pojecia ;d pewnie mam jakies wewnetrzne psie ;s

Fin'er 02-01-2007 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dalanther (Post 1168981)
Pepsi, jak Mr Mannow dotknie ziemii to stawiam flaszke. xD!

Weź Ty mi tu nie przypominaj o flaszcze... :confused:

@ Dodi

Muahaha jeżeli ET wygra wojne to możesz mnie nazywać Sir Parkaz 2 :D :D :D

@ Ghost111

No to by było cholernie po świńsku.... ;/. Ja tam myśle, że :cup: Olek:cup: ma większe umiejętności niż "tylko" wystawienie Archina na Demonii...

^Awolver^ 02-01-2007 18:45

i brdzo w stylu waldoria to jest :P

przypomne "historie obsidii" waldorio i fosils bbro rozpcozela sie wojna i obaj sa w ng (fosils to polak) dzialo sie to pod koniec jakies tam wojny ale jeszcze przed powstaniem Boom . W ng byli wtedy rowniez z Polakow vixi,kiroy,szikaka KATMAI I YUNICHI.

Pierwszy battle fosils wbil rsa na jakims noobie i fragujac kogos, nastepnego dnia przychodzi do neigo mannow i mowi "boh or die" fosils bohy oddal i padl (mial 80+ lvl podczas gdy mannow rowniez byl cos kolo tego p.s. suv mial chyba 20 ;d). jaka byla przyczyna ? "brak udzialu w wojnie". I potem na dniach zostali wyrzuceni papuzki nierozlaczki na demonach katmai i yunichi (p.s. ng team nie mial farta a katmai z yunkiem wrecz na odwrot). I pewnego razu keidy sobie siedzieli na demcach wpadły NyGusy i yunek padl , katmai o dziwo przezyl :P. Najlepsze jest to ze kazdy z wyzej wymienionych byl wowczas w ng ;p

Ghost111 02-01-2007 19:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ^Awolver^ (Post 1169593)
i brdzo w stylu waldoria to jest :P

przypomne "historie obsidii" waldorio i fosils bbro rozpcozela sie wojna i obaj sa w ng (fosils to polak) dzialo sie to pod koniec jakies tam wojny ale jeszcze przed powstaniem Boom . W ng byli wtedy rowniez z Polakow vixi,kiroy,szikaka KATMAI I YUNICHI.

Pierwszy battle fosils wbil rsa na jakims noobie i fragujac kogos, nastepnego dnia przychodzi do neigo mannow i mowi "boh or die" fosils bohy oddal i padl (mial 80+ lvl podczas gdy mannow rowniez byl cos kolo tego p.s. suv mial chyba 20 ;d). jaka byla przyczyna ? "brak udzialu w wojnie". I potem na dniach zostali wyrzuceni papuzki nierozlaczki na demonach katmai i yunichi (p.s. ng team nie mial farta a katmai z yunkiem wrecz na odwrot). I pewnego razu keidy sobie siedzieli na demcach wpadły NyGusy i yunek padl , katmai o dziwo przezyl :P. Najlepsze jest to ze kazdy z wyzej wymienionych byl wowczas w ng ;p

Hehe Widze Awo ze bawisz sie w nauczyciela historii, choc owa historia doskonale znana starym graczom z Obisidi.
Mysle ze to moze posluzyc jako znak dla Suva ze ta ich przyjazn z Archinem moze sie tak samo szybko zakonczyc jak sie rozpoczela, no ale jak zwykle w takich przypadkach czas pokaze..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:10.