Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

Rybzor 20-07-2010 14:06

Problem w tym, że ta gra MMO jest zdominowana przez GS. Takich gildii, które wezmą cię w ciemno bo robisz 8k DPS mając 5.2k GS i wiesz jak bić można na palcach jednej ręki policzyć;)

btw zapodaj linka do armory tibijczyk? Domyślam się, że musisz być hajtem, skoro wiesz takie mądrości :P

CytrynowySorbet 20-07-2010 14:09

Rofl jak się na niego rzucili.

Po pierwsze upgrade to upgrade. Jeśli ja jako holy palek miałbym jakiś crap item level 200 i poleciało by coś na toc 25 nawet ze spiritem, to bym to wziął, bo to mimo wszystko duży upgrade. Nie mówiąc o trinketach, które są itemami które najtrudniej jest wymienić.

Co do gemów - gdyby Ryba się nie wkopał, to bym po prostu powiedział, że eksperymentuje z pvp, bo jak levelował to coś o tym napominał. Ale cóż...

Co do gildii - najpierw trzeba ją znaleźć. Teraz naprawdę trzeba mieć sporego farta, żeby szybko zacząć robić coś konkretnego. To nie czasu naxxa, kiedy brali cię z itemami z questów.

Rybzor 20-07-2010 14:13

Ja się nie wkopałem, tylko napisałem jak było i nie widzę w tym nic złego, że ktoś na pewnym etapie gry nie wie pewnych informacji o niej. Dla mnie to jest zupełnie normalne :P

Tibijczyk222 20-07-2010 14:45

Ale chodzi o fakt ,że on kupił to za frosty podczas gdy mógł kupić coś z t10 co jest o wiele większym upgradem :P Na nikogo się nie rzucam spoczi loczi.

Cytuj:

btw zapodaj linka do armory tibijczyk? Domyślam się, że musisz być hajtem, skoro wiesz takie mądrości
Nie jestem żadnym hajtem :( Sam mam jakieś bracki do pvp w pve secie no ale wolę to niż bracki z cyanigosy heroic które miałem wcześniej ;D
http://eu.wowarmory.com/character-sh...ade&cn=Klooher

Ogólnie w magu wkurza mnie to z iloma ludźmi trzeba dzielić loot. Lockowie, shadow priest , boomkin, czasem ele sham lub holy pal.

CytrynowySorbet 20-07-2010 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 2772895)
Ogólnie w magu wkurza mnie to z iloma ludźmi trzeba dzielić loot. Lockowie, shadow priest , boomkin, czasem ele sham lub holy pal.

Ale ty masz pierwszeństwo. Ja na buty bisowe, które są cloth czekam już 2 miesiące.

Rybzor 20-07-2010 16:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 2772895)
Ale chodzi o fakt ,że on kupił to za frosty podczas gdy mógł kupić coś z t10 co jest o wiele większym upgradem :P Na nikogo się nie rzucam spoczi loczi.

Właśnie chodzi o to, że to gówno prawda, wcale nie są lepszym upgradem. Wymiana trinketa na tamten dała mi +100 GS, a jakbym kupił armor, hełm itp za frosty, to nie dość że musiałbym ich mieć więcej, to bym miał +30-70 GS.

Tibijczyk222 20-07-2010 16:47

Mówiąc upgrade mialem na mysli dps a nie gs. O tym samym mowił sorbet.

@sorbet
Tak ale jesli chodzi o wszelkie necki ,backi,ringi,trinkety i przede wszystkim bron , to nie ma zadnego pierwszenstwa :( Uwazam ,ze coś z tym powinni zrobic. Klasy takie jak hunter raczej nie dziela loota z duża iloscia osob. Tez tak chcę.

Rybzor 20-07-2010 16:58

Lol no to trinket mi daje 180 spell power (+10%), to nie jest przełożone na pure DPS? Założe się, że jakbym upgrejdnął armora/legi, lub coś z w tym stylu i dostał +10 SP, +5 crit i +10 haste to by z tego wcale nic większego nie wyszło, no i nie mówię już o tym, że gówno by mi dał taki upgrejd, skoro nie miałbym co bić mając za niski GS.

ponczus 20-07-2010 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2772925)
Lol no to trinket mi daje 180 spell power (+10%), to nie jest przełożone na pure DPS? Założe się, że jakbym upgrejdnął armora/legi, lub coś z w tym stylu i dostał +10 SP, +5 crit i +10 haste to by z tego wcale nic większego nie wyszło, no i nie mówię już o tym, że gówno by mi dał taki upgrejd, skoro nie miałbym co bić mając za niski GS.

Ziooom a nie lepiej było wziąć tego z hitem? Co ma SP odpalane jako cd? Btw. marudzisz z tym trinketem, to nie jest twój prawie BiS (tak jak dla mnie herkul war totem), dla ciebie o wiele ważniejsze jest tierowe wdzianko. Szczególnie jeśli będziesz pisał podanie do rozsądnej gildii to pierrwsze pytanie będzie co masz z tierów? A jak spojrzą i zobaczą że zamiast 2xt10 najtańszych (bo w voa to nigdy nie dropnie) masz trinket to wiesz...

Zresztą chill bo i tak gemy musisz pozmieniać :P

Żeby nie było link do mojej postaci:
http://eu.wowarmory.com/character-sh...gus&cn=Bahzell

Nie śmiać się, trinket z sindry 25 nie dropnął ani razu, tak samo rękawiczki z rotface a buty z marowgara widziałem dwa razy (pierwszy raz jak dropły to je dostałem).

Rybzor 20-07-2010 17:40

Ponczuś nie gadam z roguami bo to noby :cup:

xD

Aha i nie lepiej było wziąć tego z hitem, bo już teraz mam go za dużo i muszę zdejmować trinket który mi daje HR w środku rajdu (jak nikt nie patrzy) i zamieniać na trinketa który ma 70 GS mniej =P. Ogólnie czasami mam tak, że zakładam sobie EQ pod GS jak piszę "INV ME BLZ BLZ", a potem jak już się bijemy to zmieniam itemki na takie, które dają mi więcej statsów a mają mniej GS... np tego z hit ratingiem zdejmuje który jest w zasadzie bezużyteczny i zakładam z crit+chance na 590 SP na 10 sec.

Tibijczyk222 20-07-2010 17:48

Zmieniając twoje shouldery na te t10(tyle samo frostow) dostajesz 63haste(hit cap) 12crita , 7sp,4 inta i stamy , no i do tego bardzo dobry set bonus jak dostaniesz jeszcze 1 czesc. A kupujac trinket ,nie dostajesz 180sp, bo napewno miales jakis inny. No ale skonczmy tą, jakze nudna dyskusje. Radze ci poprostu poszukac gildii z ludzmi ktorzy sie znaja na rzeczy. Btw. Ile bossow ubijaja pugi u was na servie? U mnie nadal 4-6 mimo buffa 25 procent.
Co do tego trinketa z hitem i haste, mozesz kupic tego co ma 128int i 600sp na iles tam sec.

Rybzor 20-07-2010 17:59

No wiem zastanawiałem się nad tym, a ten shoulder to żadna rewelacja imho : P, ale i tak pewnie kupie w następnej kolejności.

@down
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor
no i nie mówię już o tym, że gówno by mi dał taki upgrejd, skoro nie miałbym co bić mając za niski GS.

Swoją drogą mój trinket robi furorę. Muszę wam powrzucać moje EQ z wszystkich tibijskich postaci to będziecie mieli tematów do rozmowy na długie miesiące :D

CytrynowySorbet 20-07-2010 18:03

Ehh Ryba Ryba, zawsze na samym początku się dąży do tierówek, bo bonusy od nich dają ci więcej dpsa niż upgrade trinketa 200 -> 264 :(

Co do pugów. Zdefiniuj pug. Bo pugiem mogę nazwać mieszanka osób z najlepszych gildii i zrobią 11/12 HC.

Tibijczyk222 20-07-2010 18:17

Coś w stylu
LFM ICC10 5,3gs min. /w me for inv , chodzi o takie co najczęściej się pojawiają. Owszem są tacy co wymagają np. 8/12 achi ale taki pug jest znacznie ciężej zebrać.

ponczus 20-07-2010 18:20

4/12 u mnie na serwerze w porywach do 6/12. Natomiast są jeszcze alt runy i na przykład moja stara gildia była w stanie zrobić 9/12 wtedy. Ale 3x tank z gildii, 4x healer z gildii, 10 x dps z gildii, reszta krewni i znajomi królika (np. ludzie z gildii pvp) i wszyscy na vencie. Wtedy to jest rozmowa.

Rybzor 20-07-2010 20:20

Rotfl zrobiłem właśnie Puga 25 ICC, miałem 2 rolle 25 i 50 i gówno ofc, ale co zrobił lider to głowa mała. Po 4tym bossie zabrał 3 itemki (trinket 155 armor pene i 2 mark's of sanci~ i wyszedł z party ._.

Potem coś takiego na general:
http://img121.imageshack.us/img121/4080/lolurh.jpg

:D

Aversin 20-07-2010 20:36

Szkoda, że gracie aliantami, nie wiem czy dam radę się przełamać i porzucić hordę.
Również przeraża mnie całe to gadanie o GS. Jak jeszcze grałem to nie było z tym problemów i liczyło się to jak ktoś gra a nie jaki ma sprzęt. Ja nie wiem i nigdy nie wiedziałem jaki miałem GS.

CytrynowySorbet 20-07-2010 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2772942)
4/12 u mnie na serwerze w porywach do 6/12.

U nas podobnie, co mnie nie dziwi. O ile fester i rotface to facerolle, to na valithrii albo princach trzeba troszke pomyśleć.

Choć dużo częściej jest 4/12 z prostej przyczyny - RL kończy raid po Saurfangu.

ponczus 21-07-2010 18:50

Się nie dziwię że zninjował DBW. Ten trinket jest absolutnie najbardziej zajebistym bisem dla rogali/warków/hunerów. Jak go wygrałem na rogalu to proponowano mi 30k złota za niego od ręki.

@Ryba FU kartoflu :P

@Cytrynowy yup. Ja bym chciał zobaczyć co wyprawiają pugi na BPC :D

Rybzor 22-07-2010 15:13

Omfg bylem se na toc10 i spadł taki fajny trinket

http://www.wowhead.com/item=47726/ta...volatile-power

i zrobiłem rolla 1

: ((((((

Tibijczyk222 22-07-2010 15:41

A ja jestem w mojej gildi 4 tygodnie i poluje na głupi dislodged foreign object i nie da rady zdobyć. Chętnych jest za dużo :(

eerion 22-07-2010 16:02

Fetish jest najgorszym trinketem jaki mógłbyś wybrać. Już lepszy jest abyssal rune

CytrynowySorbet 22-07-2010 17:50

A co ja mam powiedzieć? Czemu cloak z valitrhii jest bisem dla... 12 SPECÓW (liczę te, którymi ludzie raidują)?? A jako że w mojej gildii jest zasada, że healer nie czerpie z upgrade tak dużo jak dps, to czekam na to gówno (które swoją drogą dropnie raz na 3 tygodnie)... no długo.

cheeroke 22-07-2010 19:00

Pozdro dla twojej gildi xD

Tibijczyk222 22-07-2010 19:44

Jak usłyszałem w mojej gildi ,że http://www.wowhead.com/item=50664 jest bardziej dla heala niż caster dps to się wkurzyłem. Na szczęście nie byłem wtedy na tym raidzie.

cheeroke 22-07-2010 20:03

W szczegolnosci ze to jest bis dla prawie kazdego castera ale ok xD

CytrynowySorbet 22-07-2010 22:51

Ja tam wolę ring z marrowgara, który leci nigdy.

ponczus 23-07-2010 08:29

OH z Lootshipa HC poleciał RAZ (25 man) a neck z sindry (absolutny bis dla mnie) ani razu.

CytrynowySorbet 23-07-2010 11:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2773416)
OH z Lootshipa HC poleciał RAZ (25 man) a neck z sindry (absolutny bis dla mnie) ani razu.

Haha, u nas ten neck leci za każdym razem :D Ahh to RNG

ponczus 23-07-2010 16:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2773454)
Haha, u nas ten neck leci za każdym razem :D Ahh to RNG

Weź mnie nawet nie denerwuj z neckiem. Każda sindra to było 5 osób śliniących się na tego necka i uj. O takich cudach jak buty z marrowgara czy bracery z Saurfanga to nawet nie wspominam. Standardem był natomiast mail który leciał zawsze i wszędzie.

ruszek 23-07-2010 20:03

Dobry. Tera jestem na wakacjach, we wtorek bynda w doma i jakos nie mam checi do gry w WoWa :-\ Kto mnie zacheci ? Nie mam jeszcze prepaida kupionego.

cheeroke 23-07-2010 21:37

Gdyby nie to ze jestem w hardcore raiding guildi to pewnie sam bym nie oplacal konta do czasu wyjscia cata bo tak naprawde to nie ma co robic...ofc mowie to jako osoba ktora juz wszystko w wotlku zrobila.. jak ktos jeszcze lk albo haliona na hardzie nie zrobil to zawsze mozna probowac.. szczegolnie ze teraz wyszedl 30% buff.No ale jednak nadal trzeba miec do tego guildie grajaca przynajmniej na przecietnym poziomie.

CytrynowySorbet 23-07-2010 23:09

Ja cię nie zachęcę, nawet na raidy mi się nie chce chodzić, ani dokańczać Loremastera :\ A tu jeszcze z 3 miesiące minimum... o RS nie wspomnę. Kompletny fail, nikt tam nie chodzi nawet.

ponczus 24-07-2010 00:22

Hmm a mi się RS bardzo podobał. Naprawdę fajna miejscówka.

CytrynowySorbet 24-07-2010 11:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2773587)
Hmm a mi się RS bardzo podobał. Naprawdę fajna miejscówka.

Nie. RS to największy fail wotlka zaraz po ToCu. Takie filler raidy to jest najgorsze, co może Blizzard wymyślić. Po cholere się tak spieszyli z tym ICC, mogli najpierw zrobić raid z trollami albo kvaldirami, a ICC wstawić gdzies w lutym, marcu...

Niestety, ostatni raid opisuje cały dodatek. LK jest nieważny, ważniejszy jest jakiś wcześniej nieznany smok :cup:

Tibijczyk222 24-07-2010 11:28

A ja uważam ,że Azjol'nerub i ogólnie neruby to powinien być raid a nie jakiś 5 man dungeon. Anub'arak w tocu to jakieś nieporozumienie.

A tak btw. Widzieliście filmiki gościa o nicku Raegwyn? Dk który wysolował sarthariona 10m , heroic FoS,PoS,HoR i nawet rotface bił tak długo aż doszło do enrage.

ruszek 24-07-2010 11:32

To chyba tego prepaida nie kupuje :p

cheeroke 24-07-2010 12:01

Nie do konca rozumiem co to znaczy ze tam nikt nie chodzi xD No raczej chodza tam wszyscy bo leci tam w chooj end game itemow.Zreszta LK jest najwanziejszy w dodatku. To ze RS wyszedl po ICC jest zwiazane scisle z lorem i nie moglo byc inaczej.To tak jakby powiedziec ze inwazja nieumarlych w TBC byla wazniejsza od Sunwella.RS jest instancja scisle zwiazana z nadjesciem deathwinga wedlug lora.Co do toca no to moze faktycznie nie byl to jakis super raid ale prawde mowiac on tez byl robiony pod lora.Zreszta walka z anubem byla bardzo fajna szczegolnie podczas robienia tribute to immortality xD.

CytrynowySorbet 24-07-2010 12:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cheeroke (Post 2773647)
Nie do konca rozumiem co to znaczy ze tam nikt nie chodzi xD No raczej chodza tam wszyscy bo leci tam w chooj end game itemow.Zreszta LK jest najwanziejszy w dodatku. To ze RS wyszedl po ICC jest zwiazane scisle z lorem i nie moglo byc inaczej.To tak jakby powiedziec ze inwazja nieumarlych w TBC byla wazniejsza od Sunwella.RS jest instancja scisle zwiazana z nadjesciem deathwinga wedlug lora.Co do toca no to moze faktycznie nie byl to jakis super raid ale prawde mowiac on tez byl robiony pod lora.Zreszta walka z anubem byla bardzo fajna szczegolnie podczas robienia tribute to immortality xD.

Stek bzdur.
Po pierwsze: lepsze itemy lecą z ICC25hc (ofc lepsze od normala), które jest o niebo łatwiejsze od RS25hc (a po co w ogóle się męczyć nad tym shitem?).
Jak już mówiłem, ostatni boss świadczy o dodatku. O TBC nie świadczy Illidan, tylko Kil'Jaeden. O ile jeszcze Sunwell miało malutkie nawiązanie do TBC, o tyle RS do Lich Kinga ma się kompletnie nijak. Że niby nawiązanie do PRZYSZŁEGO dodatku? To może od razu zróbmy instancję z Sargerasem, bo przecież kiedyś będzie o nim dodatek.
RS nie jest związane w ogóle z lorem wotlka.
Inwazja nieumarłych to nie był raid tylko event wprowadzający do wotlka. To można porównać jedynie do eventu, który niedługo się pojawi.

ToC i lore to dwa przeciwieństwa. Po pierwsze masa nieścisłości, jak np. wielki cyrk na podwórku Lich Kinga, wybijanie siebie nawzajem, LK pojawiający się i znikający jak Filip z konopii, Anub'arak - gimme a break. A oliwy do ognia dolał fakt, że był to content po Ulduarze, który był i jest najlepszym raidem dodatku, z ICC depczącym mu po piętach. Nie mówiąc już o tym, że ToC nijak ma się do definicji dungeona, do tego brak trashy - po prostu pogadaj ze mną a ja ci zespawnuję bossa.

cheeroke 24-07-2010 13:21

No jest komus sie nie chce pomeczyc nad instancja z ktorej leca end gamowe itemy to sorry.Jestesmy chyba w troche innych gildiach i z tad ta roznica.
A co do RS to ja nie widze nic zlego w dawaniu raidu ktory naziwazuje do nowego dodatku(w sumie jest jakby wprowadzeniem), jest roznica miedzy nawiazaniem do dodatku ktory wychodzi za 2-3 miesiace a tym przykladem ktory ty podales.Tak samo Illidian mial byc ostatni w TBC a byl KJ i nikt nie narzekal.
Co do toca no to ja akurat nie widze nic przyjemnego w trashu bo najchetniej poszedlbym na nim afk wiec moze dlatego toc mi sie podobal.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:52.