Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Dindsuk 17-12-2007 22:17

@Patton
jaki masz nick na Kyrze moge pomoc w poszukiwaniach ;p

Zito 18-12-2007 01:50

< deleted >

Patton 18-12-2007 08:47

No wlasnie za duzo w tym niescislosci :( Co wam przeszkadza zeby ludzie go mieli? Gra na rooku stala by sie przyjemniesza szybciej by ie addony zdobywalo,mielibysmy wiecej kasy same plusy;) A tak to sie trzeba z katana mordowac;(

x_PrzemEK_x 18-12-2007 09:18

w ciula z wami leca ona go ma tylko chce zebyscie sie odczepili od niej
jak ja bym zdobyl mls i powiedzial o tym to tez bym probowal zataic to bo
miliony nobkow piszacyach do mnie jak jak jak jak .... bym dostal pierdolca

Dwimenor 18-12-2007 10:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patton (Post 1794108)
No wlasnie za duzo w tym niescislosci :( Co wam przeszkadza zeby ludzie go mieli? Gra na rooku stala by sie przyjemniesza szybciej by ie addony zdobywalo,mielibysmy wiecej kasy same plusy;) A tak to sie trzeba z katana mordowac;(

Jak jest łatwo, to nie ma zabawy. Cały myk z rookstayerami, szukaniem spike sworda, robieniem addonów etc polega na tym, że jest to relatywnie trudne/bardzo mało prawdopodobne.

Xe'on Rookstayer 18-12-2007 12:42

:(Cytat z Hunted.pl

"Slythia (była posiadaczka Spike Sworda) przyznała się, że sposób w jaki zdobyła miecz był wynikiem zabawy CM. W wywiadach dla innych stron przyznała, że pewnego dnia CM prze teleportował, ją na Main. Wzięła ona ze “stałego lądu” parę itemów takich jak: Brass Armor, Blue Robe i Spike Sword a CM znów ją prze teleportował tym razem z powrotem na Rookgaard. Slythia podkreśla, że dała go swojemu znajomemu (Potty on Harmonia), a on zaczął się tym chwalić, powiedziała także, iż miecz można było zdobyć ale quest jest zbugowany.
Pozostaje nam tylko myśleć, czy Slythia mówi prawdę i czy nie chce przypadkiem za tuszować tego, że ma SS, może mówi tak żeby inni dali jej spokój? Jeśli faktycznie teraz CM zabrał jej miecz, i już go nie ma to Ci co go widzieli mogą się jedynie cieszyć i dalej szukać, już prawdziwego rozwiązania. Nasuwa się także, jedno pytanie czy ludzie pracujący jako CM są dość odpowiedzialni aby pełnić taką funkcję."

A więc wszystko jasne :(. Szkoda bo myslalem ze quest naprawde istnieje. Ja nie wierze w questa na ss`a, poniewaz gdyby był napewno chociaz pare osób na świecie by go miało.

Potitek 18-12-2007 13:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xe'on Rookstayer (Post 1794197)
:(Cytat z Hunted.pl

"Slythia (była posiadaczka Spike Sworda) przyznała się, że sposób w jaki zdobyła miecz był wynikiem zabawy CM. W wywiadach dla innych stron przyznała, że pewnego dnia CM prze teleportował, ją na Main. Wzięła ona ze “stałego lądu” parę itemów takich jak: Brass Armor, Blue Robe i Spike Sword a CM znów ją prze teleportował tym razem z powrotem na Rookgaard. Slythia podkreśla, że dała go swojemu znajomemu (Potty on Harmonia), a on zaczął się tym chwalić, powiedziała także, iż miecz można było zdobyć ale quest jest zbugowany.
Pozostaje nam tylko myśleć, czy Slythia mówi prawdę i czy nie chce przypadkiem za tuszować tego, że ma SS, może mówi tak żeby inni dali jej spokój? Jeśli faktycznie teraz CM zabrał jej miecz, i już go nie ma to Ci co go widzieli mogą się jedynie cieszyć i dalej szukać, już prawdziwego rozwiązania. Nasuwa się także, jedno pytanie czy ludzie pracujący jako CM są dość odpowiedzialni aby pełnić taką funkcję."

A więc wszystko jasne :(. Szkoda bo myslalem ze quest naprawde istnieje. Ja nie wierze w questa na ss`a, poniewaz gdyby był napewno chociaz pare osób na świecie by go miało.

Nie mozliwe poniewaz na ss`ach z maina nie pisze "Sword of fury"

Slythia 18-12-2007 13:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Potitek (Post 1794204)
Nie mozliwe poniewaz na ss`ach z maina nie pisze "Sword of fury"

I, co widac na zdjeciach, na tym mieczu nie bylo tego napisu.

nairdan1994 18-12-2007 13:29

Ej no ale Slythia gra na Dolerze a Potty na Harmoni.....
Więc jak mogła dać go komuś z innego serva?

Slythia 18-12-2007 14:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nairdan1994 (Post 1794216)

Slythia to moj glowny nick po prostu ;). Sprawdz moje account, mam tam chara na harmoni na 4 lvl ;P.

- Prodigy - 18-12-2007 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zito (Post 1794046)
Odnosnie tego co mogi uslyszec odemnie wszyscy przez te 2 dni..
Chce przeprosic kazdego kto czuje sie teraz oszukany/nabrany/moze toche wykorzystany (...) Od poczatku wiedzialem wiecej niz zwykly stojkowy-rynkowy, wiec zadecydowalem, ze lepsze od tego co wiem bedzie poopowiadanie troche bajek... mniej lub bardziej prawdziwych.
Mysle ze nikt tak naprawde nie szukal Spike, kazdy logicznie myslacy wiedzial o co moze chodzic... jednak byla to jedyna okazaja by w cos uwierzyc... bo byl jeden 'namacalny' dowod...

Sądze, że za to, za co Ty przepraszasz, niektórzy (np. ja) mogliby nawet podziękować, bo nie wiem jak innym, ale mi strasznie się podobało całe to zamieszanie, i tu pozwolę sobie zacytować naszego drogiego Austina: "Gratuluję. A smutasom polecam kubeł zimnej wody."

Pan Klocek 18-12-2007 14:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez - Prodigy - (Post 1794254)
Sądze, że za to, za co Ty przepraszasz, niektórzy (np. ja) mogliby nawet podziękować, bo nie wiem jak innym, ale mi strasznie się podobało całe to zamieszanie, i tu pozwolę sobie zacytować naszego drogiego Austina: "Gratuluję. A smutasom polecam kubeł zimnej wody."

Podpisuje się po tym. Dziękuje Ci Lesiu i to bardzo. Myślę, że część osób grających na Rookgaardzie zmieni sposób gry po tym incydencie. Może zrozumieją, że levele to nie wszystko, rzucą karierę Rookstayerów/Rookslayerów a zaczną Rookgaardianów?

Morderff 18-12-2007 15:09

Zatkało mnie.

Athelas 18-12-2007 17:24

Po co?

@Pan Klocek nie wiem czy na pewno, ale chyba jesli na respie potwora jest box/parcel, to respi sie kratke dalej. wiec te gobliny zrespily sie poza ta ,,wysepką".

@topic Po co? pytam się po co marnowalismy czas na szukanie rozwiazania, podniecajac sie/cieszac zdobycza Slythii? niecaly tydzien... obwód rookgardu, dobry pomysl.

Moja teza (na jaja): moze lepiej policzyc ile rookgard ma sqm? i ta liczba, ktora w polaczeniu z obwodem i dlugoscia wyspy dadza wspolzedne, na na kturej to kratce trzeba ropowac/shovelowac/pickowac po tyle razy, ile wyniesie iloczyn z wspolzednych tego punktu, i jak to zrobimy dostaniemy nie tylko SSa, ale mpa, stonecutter axe, blessed shield, DSL, Golden botsy/BoHy golden helmet. a co dziennie dostajemy 10 bronze amuletów, 100 axe ringow i Spike sworda na sell. w ten sposub bedziemy brac na hita minosa i rota i ze sella SSa dostaniemy 100K/dzień:p ponioslo mnie

sry za brak polskich znaków, ale shift sie zaciol.

@Marcin(z liczba)Wracaj na forum szał się skończył

nosane 18-12-2007 19:41

Osobiście chciałbym, żeby ów Spike Sword okazał się prawdziwym, a z drugiej - cieszę się, że to jednak czyjś wybryk. Ciężko mi to tłumaczyć, myślę, że każdy kto spędził trochę czasu na tej wysepce, mniej-więcej rozumie, o co mi chodzi.

A wszystkim innym 'Islanderom' życzę odkrycia tej zagadki, jednak, z drugiej strony - mam nadzieję, że Wam się to nie uda ;).

A co do teleportacji gracza z Rookgaardu na Mainland... Zakładając, że jest to prawda - choć moim zdaniem jakaś taka strasznie naciągana - to Cipsoft wybiera na CMów strasznie nieodpowiedzialnych ludzi.

Ale mimo wszystko, wielkie dzięki za to całe wydarzenie, wreszcie coś się działo na tej małej - przez wielu uważanej za straszliwie nudną - wysepce!

Potworny DestruktorDolera 18-12-2007 20:15

Ehh ludzie prawda jest taka ze trzeba miec magiczna wedke od tajnego npca, i wylowic go. Sorry slythia za spoila ;/ i tak nie znajda npca :D

Potworny DestruktorDolera 18-12-2007 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nairdan1994 (Post 1794216)

Gram na dolerze, nie gram na harmoni ,,i,,

Jeez tak boli pomyslec?

Dobra jedyne co lubie w tibia.pl to filmiki cichego i szczerze nie mam tyle cierpliwosci co slythia wiec wyjasnie wszystko w jednym poscie:

Moj acc:

-potty on harmonia
- moj char na dolerze
- potty on antica

i jestem facetem w rl.

Jej acc:

-...
-....
-....

jasne? Slythia nie jest potty'm on harmonia, ja nie jestem slythia. Spike był jej a nie moj.

Zegnam tibie.pl (ozieble w domysle -.-)

Duke Dran 18-12-2007 20:35

Omg walić tego spajka.

Morderff 18-12-2007 20:39

Ok ok skończmy temat Slythi, nie ważne czy to ściema z CM czy prawda szukajmy dalej i dalej myślmy nad 11x5 -.^ Pozdro MvD ;]

Knight Patryk 18-12-2007 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nosane (Post 1794685)
Cipsoft wybiera na CMów strasznie nieodpowiedzialnych ludzi.

tylko ze CM to jest Pracownik tej firmy a nie cos w stylu GM'a ze sie nie znaja(oczywiscie CM ma niektore funkcje GM'a a nawet wiecej)To tak samo jakbys poszedl po prace jako sprzatacz i by musieli ci ufac czy nie zabierzesz kluczy:|

Hassanoo 19-12-2007 00:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia.pl support
Za pozwoleniem Slythi:

Przez ostatnie 2 dni na Rookgaardzie na świecie Harmonia był Spike Sword.
Był on w posiadaniu supporterki Slythi.

Gdzie tkwi haczyk? Nie była żadnego questa, buga prezentów od GMów. Kilka dni temu CM Iscen przed server save zapytała kto chce się popluskać w basenie na Darashi. Na swoje nieszczęście, nie sprawdzała jaki poziom mają teleportowane osoby.
Dalej nie trudno się domyślić co się działo: dzielni tutorzy z mainlandu obdarowali naszą bohaterkę przedmiotami. Nie tylko spikiem, ale też Dragon Slayerem, Goldem Ringiem i paroma innymi.
Po kolejnym server save system automatycznie teleportował ją na Rook, razem z zawartością plecaka.

Oficjalna wersja CMów:
Nikt nic nie zrobił złego, szukajcie questa dalej (naiwniacy)
Przedmioty zostały skasowane

Proszę, nie mówicie ludziom z TR co się wydarzyło naprawdę...niech żyją w błogiej nieświadomości. I tak za miesiąc czy dwa wszystko wyjdzie na ja(parę osób widziało co CM napisał na tutor channel), a tak...cyrk kręci się nadal.
xXx:
Tibia.pl support

Jeszcze bardziej szcegółowa wersja, z forum dla ekipy supportu.

Andain 19-12-2007 00:36

Jeżeli to prawda, to cała prawda wyszla na jaw :)

Nikt nie ma ss'a i dobrze ;] a Potty moze sie schowac ; PP

Rookstayerek26 19-12-2007 09:52

mam pewna wskazowke dla poszukiwaczy spike sworda, trzeba miec pacc, kto ma ten zna pewnie znak "maze of fury", trzeba stanac kratke w lewo i w dol od tego znaku, az pojawia takie babelki, jak przy robieniu run na mainie. dalej myslcie sami (to nie jest poczatkek questa), ...zapomnialem dodac ze to dziala chyba tylko raz po savie serwera

vns.rlz 19-12-2007 10:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rookstayerek26 (Post 1795347)
mam pewna wskazowke dla poszukiwaczy spike sworda, trzeba miec pacc, kto ma ten zna pewnie znak "maze of fury", trzeba stanac kratke w lewo i w dol od tego znaku, az pojawia takie babelki, jak przy robieniu run na mainie. dalej myslcie sami (to nie jest poczatkek questa)

"Maze of fury" stary sekretny tunel do thais, obecnie nie działajacy~

Maxpixel 19-12-2007 10:14

o tak! Dokładniej jeśli zaczniesz od 3 części czyli zniknięcie SS z wyspy to będzie bug questa i już się nie da na reset. To właśnie błąd jaki pozostawia Cip ;(

Kasiek123321123 19-12-2007 23:14

ja powiem tak. Mi to si wyę wydaje w każdym bądź razie bardzo dziwne. Gdy potty stala na rynku i mowila ze juz niema spike to pozniej razem z kilkoma osobami pytalismy sie na osobnosci zeby dala/al spoila...on on/ona powiedział/a że nieda bo zara nobki bedą z najlepszym mieczem chodzić. A prędzej przecież GM byl który do niej napisal : "GZ" więęęęcccc:?!

Patton 19-12-2007 23:29

No otoz to : Bajeczke sobie na poczekaniu wymyslili o CM i TP na maina :blazen: No i jak ma byc dobrze w tibii?!

JanasMaster 19-12-2007 23:41

Cytuj:

Wzięła ona ze “stałego lądu” parę itemów takich jak: Brass Armor, Blue Robe i Spike Sword
kto wie co ona jeszcze mogla na rooka przeniesc i zachowac dla siebie :p

Slythia 20-12-2007 01:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JanasMaster (Post 1796470)
kto wie co ona jeszcze mogla na rooka przeniesc i zachowac dla siebie :p

Przenioslam duzo, nic nie zachowalam.

Salarigoth 20-12-2007 09:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1796648)
Przenioslam duzo, nic nie zachowalam.

droga pani sylthio nie chcialo mi sie takich bzdur komentowac bo "dobra pompa nie jest zla" masz tego sofa nie chcesz zeby ci dupe zawracali i tyle . Z kad sie wszyscy dowiedzieli ze quest jest zbugowny? z dupy?

Slythia 20-12-2007 11:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1796747)
droga pani sylthio nie chcialo mi sie takich bzdur komentowac bo "dobra pompa nie jest zla" masz tego sofa nie chcesz zeby ci dupe zawracali i tyle . Z kad sie wszyscy dowiedzieli ze quest jest zbugowny? z dupy?

Ode mnie, tak slyszalam... Lecz w sumie nawet nie wiem, jak go zaczac. Poza tym... Nawet nie gram na harmoni ;)

Patton 20-12-2007 15:34

Dawac ten spoiler bo to jest juz szczyt chamstwa i za to nalezy sie :ban: bo to jest utrudnianie dostepu do questa!X(

@down Ale to niekoniecznie tutaj

Scross'Rooker 20-12-2007 15:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patton (Post 1797048)
Dawac ten spoiler bo to jest juz szczyt chamstwa i za to nalezy sie :ban: bo to jest utrudnianie dostepu do questa!X(

Spoilery są zabronione, więc za to należy się ban.

zabunia 20-12-2007 18:11

X(X(taaa, eche bo uwieze, ze cip zamknal tego qeusta przeciez tyle osob go ma na rooko, wykasowali by im te sof'y a nie kurde, ten dostal a inni nie bo to nooby i nie dostanom sof'a bo takX(X(

Dindsuk 20-12-2007 18:27

@Patton
ale ty mnie wkurzasz, ALE TY MNIE WKURZASZ!!!!!! Twoj debilizm przewyzsza nawet inteligencje Pana Stolc....Klocka, no tak przeciez to logiczne ze zaraz po odkryciu questa trzeba dac gotowego spoila. Pewnie jak grales na pegazusie to tez prosiles kolegow zeby ci powiedzieli jak przejsc contre bo przeciez sam byc sie w zyciu nie zczail. Przez ciebie odechcialo mi sie grac na Kyrze bo z tego co wiem to tam grasz.
PS. Kurde wez mi podaj swoj nick plz. Chce cie zaprosic na mino hell...
Edit: jak bedziecie mieli spoila to go nie dawajcie bo
Cytuj:

to jest juz szczyt chamstwa i za to nalezy sie BAN

jizzy13 20-12-2007 20:10

Znam odpowiedz na questa!!!!!!

Słuchajcie znam odpowiedzi trzeba nabić dokładnie 31 lvl idziemy do dixi a potem do tego goscia któremu ukradziono spike sworda dixi mowimy znam prawde a temu gosciowi ze to ten typek(wiecie który) zabrał mu spike sworda idziecie do hyacynta z dednietym CAVE RATEM(lub zrulowanym)on ci daje takie coś
wy idziecie z tym do the oracle i klikacie tym czyms na oracle use
on daje wam taką runę(z narysowanym na niej kluczem) ta rune uzywacie na drzwiach do mm(Uwaga wtedy na mino hell jest o wiele wiecej minosow a czasami nawet orci) wchodzicie tylko na pierwszą błyskawice potem znajdujecie sie przed mm oko w oko on zadaje wam pare pytan(które cały czas tu wałkowaliśmy czyli o tym uwiezieniu amber itp.)UWAGA nie można ruszyc się w zadna strone dlatego wtedy nie dalo rzucic sie monety jak ktos tam pisal jesli odpowiecie dobrze mino mag sie zapali i zginie bedzie w nim klucz(Jesli odpowiecie zle na conajmniej jedno pytani on was zaatakuje)idzieci wyznaczona sciezka(bez zadnego zlego ruchu)sciezka wyznaczona jest takimi kolorowymi kamyczkami az dojdziecie do drzwi otwieracie je kluczem ktory automatycznie tracicie gdy wejdziece przez drzwi ktore sie zamykaja zaraz po wejsciu następnie bierzecie serpent sworda i wchodzicie w teleport i znajdujedzie sie w pomieszczeniu gdzie jest kto??? nas stary przyjaciel(ten co ukradl serpent sworda)ubrany na czarno rozmawiacie z nim a pozniej on prosi zebyscie nic nie mowili i oferuje 1k jesli sie zgodzicie nie bedziecie mogli odkryć wielu tajemnic tibii... jesli sie nie zgodzicie on zniknie a wy przeniesiecie sie do oracle idziecie do tetgo goscia ktoremu ukradziono ss i mowicie mu ze chcecie mu go odda(hi serpent sword czy jakos tak) onsie pyta czy tak wy mowicie yes albo no Jak no to on bedzie smutny i zostawicie sobie serpent sworda jesli yes to on kaze zostawic wam seroent sworda i da wam pelen present box i mowi ze rozporawi sie z tym kolesiem pozniej .... piszcie na gg to dowiecie się wszystkiego od typka ktory zdobyl serpent sworda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moje gg to 9663123 Ni kłamie ale nie powiedziałem wszystkiego aby dowiedziec się wiecej to napiszcie

Dindsuk 20-12-2007 20:26

Lol nie dziala [CHAR]Alcioo[/CHAR] namowilem nooba ale Dixi nic nie mowi xD

Morderff 20-12-2007 20:27

@up
ee? 10.9.8.7.6.5.4.3.2.1.

Dindsuk 20-12-2007 20:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morderff (Post 1797549)
10.9.8.7.6.5.4.3.2.1.

0. GOGOGOGOGOGO
looz ;p

Morderff 20-12-2007 20:34

To było do jizzy13 ;] a to 10.9...1 to 10 znaków.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:57.