Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Koszyk 13-02-2010 16:00

Arczi napisal ze wrzuci na orga WSSII w swoim czasie :p

Smuggy 13-02-2010 17:31

Cześć Aniu. Tu Wojtek. Też mam 12 lat. Chętnie Cię poznam.

No generalnie całkiem fajnie wyszło, ale jak premiera leciała
to tłum był niemiłosierny >.>

Ahh no i Bzentysikjewicz <3 :D

eerion 13-02-2010 17:53

Oby nie.
Naprawdę nie było tak wiele fajnych/zjadliwych klipów =f. A część była niestety albo trochę źle skoordynowana, albo brakowało jej jakiegoś dopaku/efektu, który wzmocni efekt. Bo np. ten motyw ze strusiem pędziwiatrem byłby dobry, gdyby coś zostało do tego dodane, filmik trochę lepiej zmontowany no i albo mi się wydawało, albo tam się dźwięk trochę rozszedł z obrazem.
Czy o ile motyw z znalezienie wirusa z TTGL mi się całkiem spodobał, to jego kontynuacja... bleh. Odgrzewany kotlet nie smakuje tak samo. Czy motyw zrobienia fragmentu, ponieważ jeden motyw się zgadzał (pokemon-kaczka dziwaczka, itp).
No i mimo gdy dodadzą napisy po angielsku - to nie to samo. Masa podkładu zostanie zrozumiana tylko przez polaków.
Ja to bym wywalił jeszcze 1/3-1/2 scenek :P

Otakuma 13-02-2010 18:42

A co powiecie na to AMV?
http://www.youtube.com/watch?v=sJLLUKnplPg

Ghernie 13-02-2010 20:22

@Up
Niezłe. Połowę anime poznałem, po resztę musiałem sięgnąć do "więcej informacji".

@Topic
Clannad za mną!
Moja ocena:
Ukryty tekst:
Dość dobry harem i na dodatek ma 2 część. Kreska niezła, fabuła może być, postacie nawet dobre (na początku można się pogubić), tylko to w dzisiejszych czasach wystarczy, by uznać je za świetne. Clannad byłby właśnie takim niewyróżniającym się haremem, gdyby nie specyficzne roztrzepanie postaci (bo samo "roztrzepanie" pojawia się przy każdym haremie) i humorystyczne wstawki. Taka odrobinka humoru uratowała to anime od bycia średniakiem. Jeszcze nie widziałem, by w anime pokazał się licznik kopnięć czy osiągnięcia, podobne do starszych gier-bijatyk, a scena w schowku wf-owym (?) mnie powaliła. Clannad wyróżnia się także spośród innych anime tego typu tym, że tutaj już na samym początku wiemy, w kim się zakocha bohater. Na szczęście on także to wie i cała kwestia "wyboru" między przyjaciółkami została ominięta. Niestety są też wady. Po raz kolejny spotykamy się z chłopakiem, który pomaga wszystkim dookoła. To już się zaczyna robić nudne, czy producenci anime nie umieją wymyśleć niczego oryginalniejszego? Przeszkadza mi też trochę, że postacie mimo tak wielkiego roztrzepania, umieją stać się poważne w mgnieniu oka. Byłoby to do przyjęcia, gdyby nie fakt, że dotyczy to każdej postaci z Clannada. Nie było też fragmentów smutniejszych i wzruszających. Intro (nie jestem pewien jak to się nazywa. Chodzi mi o taki filmik z creditsami przed każdym anime ;p) było strasznie irytujące. O ile sam filmik im się udał, to muzyka była nudna. Outro było... inne? Z początku można było wysłuchać ale po kilku odcinkach nadawało się tylko do przełączenia. Wpieniały też fragmenty sztuki teatralnej Nagisy. Rozumiem, że autorzy chcieli zbudować klimat ale to było tak cholernie nudne, że szkoda słów.

Ogółem, Clannad jest anime łączącym prawie wszystkie cechy haremu po trochu. Mi się podobał, lecz jeśli liczysz na romansidło, to nie radzę się za niego brać.

Zabieram się za Clannada AF, spodziewam się czegoś lepszego od 1 części (co wcale nie znaczy, że mi się nie podobała).

Nari 13-02-2010 20:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2732260)

Fajne ale za krótkie.

Smuggy 13-02-2010 20:58

#eerion
Zgadzam się całkowicie co do napisów angielskich. Gagi, które zrozumieliby obcokrajowcy można wyliczyć na palcach rąk prawie że + część z nich do wyrzucenia

Jak już przy AMV siedzimy.
http://www.youtube.com/watch?v=j8dngugtKEA

Corgar Frizz 13-02-2010 22:24

@Smuggy
Tenacious D + DMC + K-On! = EPIC!

@WSSII
Za długie, wiele kawałków spokojnie można wywalić. Ale też trafiło się kilka cholernie dobrych, jak Hellsing + Chrześcijanin tańczy, czy Death Note + Grzegorz Brzęczyszczykiewicz.

@Eerion
Na ogół kotlety mi lepiej smakują na drugi dzień, zwłaszcza te mielone.

A jeśli chodzi o avasta, to fragment był autorstwa Dera który zwykle prowadzi karaoke na konwentach. Sytuacja z B-conu, gdzie przy każdym podłączeniu pendrive'a uruchamiał się charakterystyczny windowsowy dzwięk. I tak kilkanaście razy, za każdym razem ryk na sali.
Weź też pod uwagę że WSS2 miał premierę na Paconie, a jak wiadomo w większej grupie wszystko jest śmieszniejsze. Wtedy takie powtarzające się fragmenty nabierają ogromnej mocy, a śmiech na sali wzrasta w niemal wykładniczym tempie.

Nippah~!
Corgar Frizz

Smuggy 13-02-2010 22:29

Epic, epic. Ahh Krauser-sama ! :D

Otakuma 13-02-2010 23:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2732284)
Fajne ale za krótkie.

Fakt krótkie, ale imo lepiej, że zostawia coś w stylu "szkoda że już się skończyło", niż przeciąganie i spieprzenie na koniec

Koszyk 13-02-2010 23:17

http://www.youtube.com/watch?v=ky2ZUdDndr4

Ale obczajcie w HD :D

@WSSII

NARUTOOO!!!
SASUKEEE!!!
NARUTOOO!!!
SASUKEEE!!! :D

Rayza 14-02-2010 00:53

@Amv od smuggiego
ritsu+yui+pick of destiny+krauzer-sama=OVER 9K WINS!
ost. fajnego hentaia z ritsu widziałem,nawet jej brat z OVA był...

@amv
to zobaczcie ^^
http://www.youtube.com/watch?v=Lc9RyX8yP28

milano8 14-02-2010 01:54

mam riklesta o anime z mechami, romansem (wazne zeby byl to taki watek poboczny, zeby cala akcja nie opierala sie na milosci) i zeby nie dzialo sie w kosmosie...
Nie wyrzucac tutaj z ttgl evangelionem i fmp
Czyli cos istnieje takiego zeby spelnialo te warunki... Licze na corgara bo on taki mechefan

Nari 14-02-2010 11:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milano8 (Post 2732419)
mam riklesta o anime z mechami, romansem (wazne zeby byl to taki watek poboczny, zeby cala akcja nie opierala sie na milosci) i zeby nie dzialo sie w kosmosie...
Nie wyrzucac tutaj z ttgl evangelionem i fmp
Czyli cos istnieje takiego zeby spelnialo te warunki... Licze na corgara bo on taki mechefan

Zobacz sobie Bounen no Xam'd. Może nie ma tam mechów, ale te Xam'dy z upływem odcinków coraz bardziej je przypominają ;p.

Corgar Frizz 14-02-2010 11:50

Tak jak napisał Nari, Xam'd. Ewentualnie jeśli ścierpisz kosmos, to Macross Frontier.

Nippah~!
Corgar Frizz

Grycan 14-02-2010 17:18

@AMV(edit)

HA! To z K-On'em rządzi. Świetnie zmontowane. Dźwięk też. Normalnie EPIC WIN. ;)

@Ergo

Zaczyna się robić coraz bardziej dziwniejsze. I coraz bardziej mi się podoba. :)

Rayza 14-02-2010 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Illya_von_Einzbern (Post 2245217)

Btw niewiesz że pierw się czyta cały temat a potem dopiero posty pisze!? ;(

trzeba by to dodać to regulaminu xD
have a nice day..

Nari 14-02-2010 21:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2732689)
trzeba by to dodać to regulaminu xD
have a nice day..

A ci skąd się wzięło na illyowanie nam?

Grycan 14-02-2010 21:17

@up

Rayzusiowi się nudzi i chyba cały temat od pierwszej strony jedzie. Bo ten tekst co on wygrzebał znajduje się na 101 stronie. :)

@Ergo

Te anime jest świetne i już po 9 epach stwierdzam, że to anime jest obowiązkowe dla każdego. :)

Rayza 14-02-2010 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grycan (Post 2732697)
@up

Rayzusiowi się nudzi i chyba cały temat od pierwszej strony jedzie. Bo ten tekst co on wygrzebał znajduje się na 101 stronie. :)

nieee taaaam XD wziąłem losową strone tak dla funu i sie trafił tamten post zem jak chciał go tu dać kamracie...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:34.