![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
cyganow tez nie lbuie , kiedys obok ich domu przechodzilem z kolega i jakis cygan drze ryja chodz tu , podszedlem a on mowi ze jego brat chce sie bic ze mna , brat gdzies w moim wieku moze mlodszy o rok. to ja dawaj go , jeb jeb jeb dostal pare razy zaczelem go kopac po ryju i wybieglo chyba z 3 cyganow z chaty , na szczescie byl ze mna kolega ktory przy wzroscie 175 cm warzy 90 kg , uderzyl jednego a reszta zwatpila. Mysleli ze beda kozaki a tu H.... hahahah ;D Cytuj:
|
Oj, Albertusie, żebyś Ty wiedział, jaką plagą za granicą są Polacy!
|
Cytuj:
@down: ja mieszkam w miejscu, gdzie Cyganów nie brakuje i _nie spotkałem_ normalnego. |
@Lasooch
Ej, trochę zwątpiłem. : s Myślałem, że nie masz takich śmiechowych uprzedzeń :< Racja, sporo cyganów to mendy, ale to nie jest tak, że każdy jest nie wart niczego itd. Żeby nie było, sam mieszkam w miejscu, gdzie cyganów nie brakuje i nie raz spotkałem się z ich "kulturą", ale są też normalni. |
Cytuj:
i opisz tu, co oni takiego wyrabiają;] |
Cytuj:
@Lasooch itd Tacy z was oswieceni ludzie, jedziecie Albertusa od rasistow, a sami nimi jestescie w stosunku do cyganow. Szczyt hipokryzji lol |
Cytuj:
Ktoś kiedyś powiedział (chyba z bash.org) coś w deseń 'if were to name two things which I hate, it'd be racists and niggers' ; ) |
Co mają doświadczenia z jednostkami do opinii o całym narodzie?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Osobiście nigdy nie spotkałem w porządku Cygana, chociaż słyszałem, że tacy rzeczywiście gdzieś są. Nie lubię ich, a mimo to nie łudzę się, że jestem w stanie z moimi upośledzonymi kolegami ogrodzić ich piętnastometrowym murem. 15 to zdecydowanie za dużo. |
Mieszkam w miejscu gdzie Cyganów dużo nie ma, spotykam ich tylko w drodze do szkoły gdy grają na akordeonach w tramwajach... Nic do nich nie mam, ale mogli by znaleźc inny sposób na zarabianie pieniędzy bo gdy się wraca zmęczonym o 18-19 te ich brzdąkanie potrafi naprawdę w*****c. Gdyby to jeszcze było melodyjne i się kupy trzymało...
|
Cytuj:
Cytuj:
@ozahalski: bo oni wszyscy to żebracy/złodzieje/oszuści. To znaczy z tych, których spotkałem. |
Tak samo jak rasistowsko nastawiony Albertus może mówić żeby wygonił te mniejszości narodowe które mu nie pasują i które w jego mniemaniu rzekomo okradają Polskę, tak teraz dowolna osoba na ulicy może chcieć mu spuścić łomot ponieważ nie zgadza się z jego jakby nie było chorymi i ograniczonymi poglądami.
I jeden przykład i drugi jest tak samo niedorzeczny, z tego powodu że mamy wolność słowa (akurat w tym przypadku- niestety) i Albertus może sobie mieć tak posrany światopogląd jaki sobie tylko wymarzy... Identycznie możemy gadać wygonić i zamknąć za wysokim murem, osoby z jego poglądami i podejściem do życia. Pobudki tego są tak samo idiotyczne. |
Cytuj:
Widzisz Lasooch , mówiłem ze jak się ma z nimi kontakt to się jest rasista... gdybyś widział arabów itp. tez pewnie miałbyś podobne zdanie jak ja i tak samo większość z was. a żydzi działają w ukryciu wiec ciężko jest zobaczyć co robią... i jak spotkasz powiedzmy 100 cyganow a jeden bedzie normalny to i tak te 99 wyrobi w tobie inne zdanie... |
Nie ma normalnych cyganów. Nie wiem po co oni noszą te wszystkie czapki/chusty, po co żują non-stop wykałaczki... Przecież to jest chore! To jest jakbym na śniadanie jadł pastę do zębów!
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jeśli zaś chodzi o turków/arabów i problemy państw UE z emigrantami, to wina leży w nieudolnym planowaniu i kompletnie błędnej polityce tych państw. Jeżeli ktoś ci daje coś na co normalnie mógłbyś zapracować to po co pracować? A z takiego założenia wyszło większość państw UE (w końcu samo UE to prawie jak socjalizm). Na przykład w takiej Australii problem emigrantów (na wiele większą skalę niż w całej Europie) rozwiązano w sposób znacznie bardziej efektywny. Postawiono na asymilację w obrębie małych społeczności a nie tworzenie enklaw tak jak to ma miejsce chociażby we Włoszech, Francji czy Niemczech. Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Co do tych Turków w Niemczech, Cyganów itp. być może masz rację. Tylko co z tego? To nie jest kwestia narodowości. Polacy się nierzadko tak samo zachowują, i to nawet we własnym kraju... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:35. |