Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Bols 05-01-2008 16:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 1827298)

moze i jest dobry, ale po chuj on do realu? co jak co, ale pomoc real ma bardzo dobra.

Articuno 05-01-2008 17:16

Brawo Tomasz Sikora! W końcu wszystko mu zgrało :)

Arfyd 05-01-2008 18:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bols (Post 1827819)
moze i jest dobry, ale po chuj on do realu? co jak co, ale pomoc real ma bardzo dobra.

Przecież napisał:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul
Wielkie marzenie Cesca. ;]

Że to jego marzenie, a nie, że od razu przechodzi.

Yoh Asakura 05-01-2008 18:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arfyd (Post 1828012)

Czyje marzenie ? Chyba kibiców Realu :P

Arfyd 05-01-2008 18:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1828015)
Czyje marzenie ? Chyba kibiców Realu :P

Interpretuje to co napisał Raul.

Doom Terror 05-01-2008 18:54

ja tam hiszpanskich pilkarzy dziele na tych co marza o Barcy,Realu i Baskow.

Bols 05-01-2008 18:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arfyd (Post 1828012)
Przecież napisał:

no niby tak, ale skoro to jego marzenie, to pewnie dzialacze realu nim nie pogardza i jakas propozycje zloza- po raz kolejny w realu bedzie nadmiar gwiazd, co odbije sie na zgraniu.

Sza'hel 05-01-2008 21:09

Kanada 1-0 Szwecja w MŚ w hokeju na lodzie do lat 20 ;)
Go go Canadian's

Hellraiser 06-01-2008 02:16

@Up.

Szkoda, przez cały turniej liczyłem na "Sverigasów" mecz zakończył się 2-3 dla Kanady po dogrywce. Btw, a nie "Canadiens" jeśli chodzi Ci o liczbę mnogą czyli Kanadyjczyków, ale oczywiście Ja też mogę się mylić :P

gyagen 06-01-2008 02:28

Espanyol vs Villareal-świetne spotkanie
Fantastyczna czwórka rzeczywiście gra zajebiście!Ale w Espanyolu!.Tamudo,De La Pena,Luis Garcia,Riera.W meczu z Villareal pierwsza połowa to zdecydowane ataki Espanyolu.Po pierwszym poważnym błędzie defensywy ma miejsce pierwsza trójkowa akcja De la Pena do Luisa ten do Tamudo-wychodz sam na sam i pierwszy gol charyzmatycznego kapitana z Espanyolu.Drugi gol-Garcia wykonuje rzut wolny piłka odbija się od poprzeczki i Valdo w dosyć dziwny i ładny pakuje piłkę do siatki.Trzeci gol pada z rzutu rożnego-Luis Garcia wrzuca-ktoś przedłuża piłkę i Tamudo z najbliższej odległości pakuje piłkę głową do siatki.Lepiej być nie mogło-pierwsza połowa to koncert gry Espanyolu.Dla widowiska lepiej jednak by było gdyby ekipa gości też coś ustrzeliła-jednak tak się nie stało.
Druga połowa była już mniej ciekawa niż pierwsza-bo Villareal jakoś tragicznie uprawiał grę pozycyjną.Kameni aby poprawić widowisko(bramkarz Espanyolu gdyby ktoś nie wiedział)oszukuje jakiegoś zawodnika Villareal mijając go "zwodem"na zamach ;) .Raul Tamudo ustrzelił w tym meczu Hat-tricka jednak sędzia go nie uznał.Sędzia uznał,że obrońca wybijał piłkę sprzed lini bramkowej-jednak jak się potem okazało było wręcz przeciwnie.Jednak dodam,że do momentu zobaczenia powtórki też myślałem,tak jak sędzia.Valverde-ściąga pojedyńczo kluczowych graczy swojego zespołu-aby ich oszczędzać-ale rządni gry rezerwowi starają się trzymać dobry poziom.
Mecz zasłużenie wygrała drużyna Ernesto Valverde-byli o dwie klasy lepsi niż Villareal.Z pktu widzenia kibica Barcelony możnaby dodać,że Villareal miał swoją okazję-ale postąpił niczym Henry i trafił w słupek bramki strzeżonej przez Kameniego.

Kubon 06-01-2008 19:36

Adam Małysz po konkursie w Bischofshofen zajal 6 miejsce. Jego drugi skok na odleglosc 132m byl jednym z najlepszych skokow dzisiejszych zawodow. Mam nadzieje, ze juz wkrotce powroci do formy z konca poprzedniego sezonu ;p

Turniej Czterech Skoczni wygral Janne Ahonen (juz 5 raz!), drugi byl Thomas Morgenstern, Małysz zajal 4. miejsce.

Donpeyot 08-01-2008 19:31

Po wczorajszej porażce 2:3 z Hiszpanią w Izimirze, wydawało się ,że już po ptakach. Tymczasem Polacy rozjechali dzisiaj Włochów 3:0 i wciąż mają duże szanse na awans z grupy - zostaje tylko pokonać słabiutką Holandię. Ewentualna porażka Hiszpanów z Włochami nie powinna wpłynąć na nasz awans. Przy okazji, hierarchia w siatkówce europejskiej stanęła chyba na głowie.

@down: na mś grali na prawde dobrze, to me im nie wyszły zupełnie. Do starej czołówki Serbia, Rosja, Włochy doszły Bułgaria, Hiszpania no i chyba Polska.

Capality 08-01-2008 22:58

Co się z tą siatkówka robi, mam dziwne wrażenie, że wicemistrzostwo Polaków to przypadek

Colo_2006 09-01-2008 10:30

Jeżeli się nie mylę to dzisiaj o 19.30 gramy z pomarańczowymi. Mam nadzieje, że zagramy z nimi na miarę v-ce mistrzów.

Doom Terror 09-01-2008 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Intermediolan.com (Post 1833769)
Ranking najlepszych klubów 2007r.

Międzynarodowa Federacja Historii i Statystyk Piłkarskich (IFFHS) ogłosiła dziesiątkę najlepszych klubów na świecie w 2007r.

Inter Mediolan zajmuje 7. pozycje na tej liście. Wśród tych dziesięciu klubów jest 7 drużyn europejskich, dwa z Ameryki Północnej i jeden z Ameryki Południowej.

1. Sevilla 306
2. Manchester United 281
3. AC Milan 280
4. Chelsea 277
5. Santos 254
6. Boca Juniors 252
7. Inter 236
8. Liverpool 231
9. Roma 229
10. América 222.5

dla porownania podam,ze ta sama organizacja wybrala premiership najlepsza liga.

Articuno 09-01-2008 21:33

No to teraz niech mi ktoś powie co w tym rankingu robi Sevilla na 1 miejscu?

Mumin121 09-01-2008 22:23

@up

Może jakieś uprzedzenia? :O

Wiem, że ona tam nie powinna się w ogóle znaleźć :P

Yoh Asakura 09-01-2008 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Doom Terror (Post 1834673)
dla porownania podam,ze ta sama organizacja wybrala premiership najlepsza liga.

Akurat z tym mieli racje.

Bols 09-01-2008 22:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1834920)
Akurat z tym mieli racje.

chyba musze ci przyznac racje...

Capality 09-01-2008 22:37

Mimo iż mam wrodzoną niechęć do AC Milan to sądzę, że to oni powinni wygrać
-Wygrana LM
-Super Puchar Europy
-Wygrana w KMŚ
-Kaka piłkarzem roku

A Sevilla? Tyle co Puchar Uefa drugi raz z rzędu...

Meryba 09-01-2008 23:06

Holandia 3-2 Polska ...

Donpeyot 09-01-2008 23:13

oni są niepoważni :/ 12:9 w tie breaku a i tak w plecy. Najlepsze jest to że jeśli Hiszpania wygra z Holandią to awansujemy

Colo_2006 10-01-2008 00:20

zobaczymy, bo jak nie wygrają to beunos aires xD

Bols 10-01-2008 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Colo_2006 (Post 1835195)
zobaczymy, bo jak nie wygrają to beunos aires xD

buenos aires to stolica argentyny, kolku.

Articuno 10-01-2008 20:09

Phi, "wicemistrzowie świata", młode piczki...

Donpeyot 10-01-2008 22:11

Ehh jeszcze turniej interkontynentalny został, kibicowałem jak zdobywali wicemistrza i kibicuję im dalej. Ale kopa bym wypłacił im na rozpęd.

@edit: tia, a jak zdobyli wicemistrzostwo to wszyscy ich koffali. Wierzę do końca, tym bardziej, że w interkontynentalnym sami kelnerzy i my :|. No i w izimirze brakowało 3 zawodników z 1 szóstki.

Hellraiser 11-01-2008 16:55

@IFFHS czy jak oni mieli.

Sorry ale ta organizacja we wszystkim ma rację, to nie jest ranking robiony od tak żeby tylko zarobić flotę i sprzedawać go jako nius.

Wczoraj w nSport dzwonili i pytali jakie to ma zasady etc, i w ogóle czemu jesteśmy tak nisko,..

1. Każda LM w na każdym kontynencie ma tą sama wartość 7 pkt za wygraną i 4 za remis, i każdy Puchar II kategorii tez ma swoją wartość jka np, w Europie P.UEFA 6 pkt i 3 pkt.

2. W tym roku z każdej ligi brano pierwsze 5 klubów i patrzano na nie w rozgrywkach pucharowym i krajowych.

3. Wpółczynnik Ligi Polskiej wynosi 2 na 4, a np, Libanu, Iranu czy Uzbeków którzy nas wyprzedzili 1.

4. Kluby tych krajów byli kopciuszkami w LM Afrykańskiej i Azjatyckiej a doszli do finału, czy półfinałów.

5. A gdzie kluby z Ligi Polskiej?, nawet nie wiem z kim odpadały ale chyba wlasnie z jakimiś janami co są wyżej chyba z klubami Armenii, Gruzji, Macedonii, Mołdawii licząc ten rok oczywiście a nie jeden sezon.

6. Ranking dodaje bonusy w postaci iluś punktów z powodu ilości klubów w 350. na świecie np, klub co wykopał Lech w UI. Cup na ryj z Mołdawii, to ten kraj ma aż 3 kluby w 350. My tylko 1.

7. Ostatnio powód jaki pamiętam czemu Polska tak nisko, korupcja w Lidze Polskiej moze kupic mecz tak jak to zrobilo wielu np, nasz Mistrz Zagłębie a w europejskich pucharach tego sie nie da zrobic i sie odpada z Steauą która grała zalosnie, no ale nasi jeszcze żałośniej.

8. I chyba jedno z wazniejszych czemu Sevilla pierwsza,..

- Obrona P.UEFA nie zdarza się to często jak w ogóle, Superpuchar Europy, 3 miejsce w lidze, udział w LM jako kopciuszek i awans do dalszych gier. Ktoś pytał czemu Milan nie jest 1?, przepraszam ale on był zamieszany w korupcję już na minusie ileś tam punktów, kluby z Włoch niezbyt często witają Półfinalu LM i innych pucharów kiedy ostatnio jakis Włoski zespół był chociaz w Półfinale P.UEFA dlatego jest tak nisko.

To co zapamiętałem i jakoś fast napisałem tutaj, może komuś to pomoże rozwiązac parę problemów.

@Eliminacje IO.

W co wy wierzycie Polska nawet w następnym turnieju chyba nie da rady, a tam to już będa sami najgorsi, no i my kozacy wicemistrzowie Świta nie prawda ; >

Najszybciej awans na IO będą mieli hokeiści na trawie, bo to jedynie oni po Piłkarzach graja najbardziej zespołowo.

Yoh Asakura 11-01-2008 17:07

Nicolas Anelka podpisał kontrakt z...Chelsea Londyn. Powodzenia Nicolas, a żeby ci się tam poszczęściło.

Hellraiser 11-01-2008 17:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1837208)
Nicolas Anelka podpisał kontrakt z...Chelsea Londyn. Powodzenia Nicolas, a żeby ci się tam poszczęściło.

No proszę Yoh?! ; o

Articuno 11-01-2008 17:32

Hellraiser, masz rację, ale zapomniałeś o najważniejszej rzeczy - statystyki kłamią ;)

Hellraiser 12-01-2008 01:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 1837236)
Hellraiser, masz rację, ale zapomniałeś o najważniejszej rzeczy - statystyki kłamią ;)

Mnie nigdy :P

@hokej.

Aleksander Owieczkin podpisał kontrakt wart 124 mln $ z Washington Capitals. To się nazywa dobry dochód w sporcie. :D

Thomisson 12-01-2008 09:19

Dobry transfer Chelsea, ale teraz mam nadzieję, że już Berbatov do MU przejdzie ;P

Hellraiser 12-01-2008 16:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 1838207)
Dobry transfer Chelsea, ale teraz mam nadzieję, że już Berbatov do MU przejdzie ;P

Nie sądzę nie kupili Teveza żeby teraz siedział na rezerwie, no i jeszcze Rooney, Saha kogoś pominełem ; > sam by sie wpakował w niezbyt dobry los bo myślę że wtedy byłoby na napadzie tzw, "rotacja Beniteza"
Lepiej dla ManU chyab i dla niego zeby go nie kupili.

Bols 12-01-2008 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 1838207)

ee tam, hellraiser ma racje, po chuj on do manu? ;s
tevez > berbatov
saha = berbatov

Yoh Asakura 12-01-2008 16:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bols (Post 1838958)
tevez > berbatov

Nie byłbym taki pewien.

Thomisson 12-01-2008 21:10

Hoho! MU - Newcastle 6:0! Hattrick Ronaldo, 2 bramki Teveza i gol Ferdinanda! Wszystko wraca do normy, miejmy nadzieję, że na dobre.

Yoh Asakura 12-01-2008 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 1839537)
Hoho! MU - Newcastle 6:0! Hattrick Ronaldo, 2 bramki Teveza i gol Ferdinanda! Wszystko wraca do normy, miejmy nadzieję, że na dobre.

IMO gdyby nie ten spalony z kapelusza w 1-wszej połowie, to mecz potoczyłby się zupełnie inaczej. No ale cóż - i tak Arsenal zdobędzie mistrza, więc czym tu się martwić ?

Bols 12-01-2008 21:18

2 chelsea - 0 totenham.

jak dla mnie, piekny gol belettiego, a wright-filips tez niezle uderzyl.

Slay 12-01-2008 21:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1839557)
No ale cóż - i tak Arsenal zdobędzie mistrza, więc czym tu się martwić ?

Ano, Yoh ma - niestety - racje. Arsenal dzis zagral swietny mecz - w koncu urwali punkt nie byle komu, bo samemu Birmingham! Oby tak dalej, a mistrzostwo Anglii trafi w sluszne rece.

Thomisson 12-01-2008 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1839557)
IMO gdyby nie ten spalony z kapelusza w 1-wszej połowie, to mecz potoczyłby się zupełnie inaczej.

No tak, 6 bramek to wpadło przez sędziego, symulację Ronaldo, nie dostosowanie się Newcastle do stadionu w Manchesterze i przez niekorzystny układ planet oraz plam na słońcu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:33.