Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Virusmaxi 10-10-2008 07:12

Nareszcie zaczęły się fajne odcinki w Soul Eaterze, te ostatnie trochę niezabardzo były ale teraz już dalej ma ten fajny poziom.
Teraz czekam tylko suby do 27 :P

btw. To już połowa serii minęła a tu jeszcze nie ma nowego openingu :<

..::QRAS::.. 10-10-2008 07:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virusmaxi (Post 2292300)
Nareszcie zaczęły się fajne odcinki w Soul Eaterze, te ostatnie trochę niezabardzo były ale teraz już dalej ma ten fajny poziom.

btw. To już połowa serii minęła a tu jeszcze nie ma nowego openingu :<

jak dla mnie soul eater troszke prze reklamowany z poczatku cos bylo lecz dalej kicha ...

Virusmaxi 10-10-2008 07:25

E tam pieprzysz :P

Ma ktoś może jakiś link do pierwszego odc. DMC koniecznie z Polskimi Subbami? Bo ten na Kreskowki.fani.pl usunięto : / (btw. to nie dla mnie tylko dla mojego kumpla takiego ćwoka co uważa że DBZ jest najlepsze i na wszystkie inne anime mówi że są głupie a DMC jest akurat dość mroczne, a że on po angielsku nie umi to polskie suby muszą być.

Grocix 10-10-2008 07:39

@QRAS
SE wlasnie teraz sie zrobilo ciekawe ;) Jak wychodzi ta mroczna strona ludzkiej psychiki.

@Virus
Nie jestem pewny, ale wydaje mi sie, ze teraz jest nowy OP. Wroce ze szkoly to sciagne 27 ep.

@Topic
Po n-tym odsluchaniu openingu Wolf's Rain, ma ktos calego OST?^^

DDoS 10-10-2008 07:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2292311)
@QRAS
@Topic
Po n-tym odsluchaniu openingu Wolf's Rain, ma ktos calego OST?^^

Dam Ci link z forum tylko dla osób po rejestracji :)

CD 1

http://www.megaupload.com/?d=U6KVQAKQ

CD 2

http://www.megaupload.com/?d=QXGP3KEC

Rayza 10-10-2008 12:48

D'OH!
już 3 ending jest a 2 opa niema :< ale 3 ending fajny jest :P mogli by dać go jako op, tylko pios. jakas dziwna....
ehhh...a w pon. do budy,koniec tygodniowej laby...
(spoiler)
Ukryty tekst:
no i znamy już z endingu ekipę Arachne czy jak jej tam..

Grocix 10-10-2008 14:45

@DDoS
!! Wielkie dzieki.

Virusmaxi 10-10-2008 15:06

TAK! NARESZCIE! SĄ SUBY (Tzn. dawno były ale takie suby to ja mam w dupie) DO 27 ep. SE!! :D

Gangrel 10-10-2008 17:59

@Grocix(?)

Dzięki za info o ef :) Torrent już leci. Jak obejrzę, to się wypowiem. Dziś też powinien być clannad af 2.

Nari 10-10-2008 18:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DDoS (Post 2292299)
Anime Claymore spierdzieli, że skończyli szybciej niż mangę, teraz jakby ktoś inny chciał zrobić kontynuację to mały problem bo anime nie zgadza się z mangą -spoil-
Ukryty tekst:
walka w Pieta inaczej się kończy tu i tam. Chyba że by zrobili remake wojny a potem timeskip :)
.

Tak więc fillery czasami bywają zbawienne ;o. Choć no cóż- skoro się ma limit odcinków. Choć mogli zatrzymać się w pewnym momencie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virusmaxi (Post 2292300)

To dobrze ; ). Bo ja obejrzałem do 13 włącznie i chyba dobrze zrobiłem, że czekałem.\

Btw. To się stało! Kontynuacja Vampire Knight. Grr mam suby tylko odcinka nie mogę znaleźć ;l.

@down, poradziłem sobie bez Ciebie ;P. I bez minovy. Zawsze zapominam o tej stronce, ale teraz już trafiła do zakładek i się nie wymiga.

DDoS 10-10-2008 18:45

@up - mininova to jedyny zbiór torrentów z którego korzystam :) Czasami jakiś prywatny FTP.

Słabo szukasz ja już widziałem :)

Wersja RAW

http://www.mininova.org/tor/1887289

Wersja z Ang Sub.

Avi - http://www.mininova.org/tor/1894917
Mp4 - http://www.mininova.org/tor/1894916
Mkv - http://www.mininova.org/tor/1893276

Gangrel 10-10-2008 20:56

Obiecane wyżej opinie

Clannad AF ep2 - Miło popatrzeć jak Sunohara znów dostaje bęcki, co więcej odcinek daje nadzieję na całkiem ciekawe rozwinięcie.

ef - tale of melody - po pierwszym epie wyraźnie widać że fabuła tutaj skupi się na przeszłości postacii dla pierwszej serii raczej drugoplanowych. Pewnie to i dobrze, ale jakoś polubiłem Miyako i chciałbym żeby wróciła na dłużej i w tej serii :)

Ditto 10-10-2008 21:14

http://www.pown.it/1245

Kto mi powie z czego to, dostanie nic.

DuskinessvsVision 10-10-2008 21:30

fmp fumoffu <reszta usunięta>

Serious Sam 10-10-2008 21:34

@up
No i co jeszcze powiesz?
@Ditto
Mnie się wczytuje tylko do 1/4 ; /

@topic
Przeczytałem 1 vol "Love Hina" - bardzo fajne oczywiście : P , teraz tylko w sobotę po 2vol, bo w piątek biblioteka zamknięta, pozdro.

Grocix 10-10-2008 21:51

@Ditto
Z Full Metal Panic: Fumoffu

@Edit
Moze mi ktos podsunac jakies anime typu School Days? Zeby wyzwalalo takie same emocje?^^

Gangrel 11-10-2008 02:13

@Grocix

Po twoim poście postanowiłem się ze school days zapoznać, właśnie skończyłem 6 ep, i szczerze powiedziawszy nie ma sie czym zachwycac. Moze jestem prosty niezyciowy, ale glowna postac to zwykly napaleniec, ktory nawet nie ma nic ciekawego do powiedzenia, a chwytalby sie tylko za tylki, nie zachwyca mnie.

Jutro dokoncze ogladanie, moze te 6 pozostalych epizodow mnie czyms zaskocza.

Grocix 11-10-2008 12:57

@Gangrel
Tak, przez wiekszosc serii. Jest natomiast dosc ciekawe zakonczenie, w stylu Hamleta. Zachwycac sie czym nie ma, byla to jedyna seria, w ktorej w jakimkolwiek stopniu nie polubilem bohaterow, i po masie anime z przynajmniej troche sympatycznymi bohaterami, chcialbym znowu zobaczyc cos takiego ;)

A poki co, jestem w polowie Seto no Hanayome.

Rayza 12-10-2008 00:18

będzie ktoś z was na trwającym 32 dni mokonie?

Serious Sam 12-10-2008 21:03

Widzę, że mało kto tu pisze, tak więc podsumowując dzisiejszy dzień:
-Love Hina Manga Vol3 skończony
-20 ep Higurashi No naku koro ni kai skończony, jestem w połowie 21.

Quezacoatl 12-10-2008 22:38

A w Bleach (manga) zaczyna sie prawdziwa akcja.

Gangrel 13-10-2008 22:08

Właśnie skończyłem oglądać School Days, i powiem szczerze, jak na początku czułem zniechecenie, tak pod koniec byłem juz zniesmaczony na całego.

Tompior 13-10-2008 22:23

A ja się przemogłem i zacząłem oglądac wybielacz (Bleach).
70 pierwszych odcinków ok, ale potem, jak już (uwaga spoiler)
Ukryty tekst:
uratowali Rukię i zaczęli walczyć z Bountou (czy jak się to tam pisze :P ) powiało nudą

Nadal polecam Seirei no Moribito. Jestem na 17/26 epie. Jeżeli ktoś lubi klimaty typu adventure, to anime jest dla niego ;>

A jak już skończę Seireia, dotrę do końca Higurashi no naku koro ni, to chyba obejrzę sobie GTO (Great teacher onizuka).

Argen 13-10-2008 22:52

Dla mnie gto zbyt schematyczne. A w Bleach`u powiało nudą, bo te odcinki to już fillery (prawda?)...

A od siebie, dla fanów klimatów ninja (trochę z humorem, trochę na poważnie [przeważa to pierwsze]) polecam Nabari No Ou. Wbrew pozorom to niedokońca klon Naruciaka, a główny bohater (też dzieciak) jest od Naruto różny o dokładne 360 stopni.

Rayza 13-10-2008 22:52

@Tom~Pior
saga bounto? to sie w tasiemca nazywa filler ; D czyli saga zrobiona przez animatorów nie oryginalna z manga czyli można sobie odpuscic ją bounto
przechodź do sagi arrnacarów...

Quezacoatl 13-10-2008 23:02

Dlatego właśnie polecam mangę zamiast lamerskich anime. Wybielacz anime to 50% fillery i nuda. W Bleach mandze czegoś takiego nie ma.

Tompior 13-10-2008 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2296598)
@Tom~Pior
saga bounto? to sie w tasiemca nazywa filler ; D czyli saga zrobiona przez animatorów nie oryginalna z manga czyli można sobie odpuscic ją bounto
przechodź do sagi arrnacarów...

No sorry, nie czytalem mangi wybielacza :P Ale nawet jesli to filler, to w naruto juz lepsze byly :)
(btw. Rayza, wiem co to filler :P )

Grocix 13-10-2008 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2296540)
Właśnie skończyłem oglądać School Days, i powiem szczerze, jak na początku czułem zniechecenie, tak pod koniec byłem juz zniesmaczony na całego.

Hrhrhr, no nie?:D Zeby nie bylo - ja nie polecalem!

Gangrel 14-10-2008 00:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2296647)
Hrhrhr, no nie?:D Zeby nie bylo - ja nie polecalem!

Nie mówię że polecałeś. Napisałeś, postanowiłem przetestować. Innym odradzam. Z tego mogą się rodzić patologie.

@about Bleach

Serie wapirków na B można spokojnie pominąć, reszta trzyma się mangi dość wiernie.

@Quezacoatl

Daj sobie spokój z mangą. Owszem, fajnie jest poczytać od czasu do czasu, ale nie daje takie wrazenia uczestnictwa jak animacja.

Grocix 14-10-2008 10:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2296713)
Nie mówię że polecałeś. Napisałeś, postanowiłem przetestować. Innym odradzam. Z tego mogą się rodzić patologie.

Chyba nawet byl taki incydent w Kraju Kwitnacej Wisni, ze w czasie jak emitowane byly Higurashi Kai i School Days, jakas siedemnastolatka zabila siekiera swojego ojca policjanta. Ach, piekny kraj! :D

Quezacoatl 14-10-2008 12:22

Cytuj:

@Quezacoatl

Daj sobie spokój z mangą. Owszem, fajnie jest poczytać od czasu do czasu, ale nie daje takie wrazenia uczestnictwa jak animacja.
Nie znasz sie... :p
Ihmo komiks (manga) > animacja. Chodzi tu o porównanie ilości tekstu pisanego do obrazków. To tak jak mówić, że książki są kiepskie bo nie ma w nich animacji. A według mnie dobra książka daje lepszego kopa niż dobry film. W przypadku mangi należy docenić fakt, że autor musi przenieść wszystko to czego nie może dodać w słowach (brak stałej narracji występującej w książkach) na pojedyncze obrazy. Tutaj te obrazy robią za narrację (przedstawianie świata, postaci, oraz oddawanie ich emocji). Komiks to niemalże książka z obrazkami, ułatwiającymi autorowi oddanie świata przedstawionego. Tego mi często w książkach trochę braknie.
Tak jak w książce chodzi o tego "kopa" i wciągnięcie się w jej świat. Tak jak w mandze można próbować tego samego. Tak w anime szukać można głównie akcji i ruchów, podczas gdy wiele innych aspektów pozostaje na drugim planie.

Serious Sam 14-10-2008 13:12

up
Piwo dla tego Pana.

Zanim jeszcze nie czytalem mangi, ogladalem tylko anime, myslalem wtedy, ze 'ksiazka z obrazkami' nie moze oddac tego, co w anime, jednak to nie prawda, manga tez daje tego kopa.Mysle, ze anime i manga, sa sobie rowne.

Rayza 14-10-2008 13:29

no i szybko sie ją czyta ; D w sensie z np: 1 tom mangi przeczytasz w 1h gdzie ten 1 tom to będzie np: 5 odc. anime czyli 2h ; D...i nie wszystkie mangi mają przekład na anime...

Serious Sam 14-10-2008 23:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2297099)
no i szybko sie ją czyta ; D w sensie z np: 1 tom mangi przeczytasz w 1h gdzie ten 1 tom to będzie np: 5 odc. anime czyli 2h ; D...i nie wszystkie mangi mają przekład na anime...

1h, może nie, jakieś 4h, albo może ja czytam więcej stron ; P

Anyway,w bibliotece mamy "Love Hina" cz.1 ,3 i 9, przeczytałem 1 i 3, natomiast nie chcę 9 , bo trochę za daleko i mi się wszystko "poplącze", niedługo i tak zamierzam przylecieć do Polski, a tam mam namierzony sklep, gdzie kupię sobie wszystkie tomy !<szatański śmiech>

Rayza 14-10-2008 23:14

shut this evil laught up ... czy ten namierzony sklep to ten o którym ci gadałem czy inny?

Ściągam EF 3-12 torrentem w HD ^^ czy innej wysokiej jakości...[9h until finish]

Gangrel 14-10-2008 23:33

Między książką a mangą jest znaczna różnica: Książka operuje tylko słowem, i tylko przez to medium tworzy obraz świata i uczuć. Zmusza do działania wyobraźni. Manga o tyle się różni, że oddaje to samo, tylko w skróconej formie: jest na pewno biedniejsza w warstwie tekstowej(wiadomo, to defakto komiks), i daje mniejsze pole do popisu wyobraźni niż książka. Dlatego OSOBIŚCIE wolę anime, ponieważ robi to samo, a ma na to więcej czasu.

Anyway, masz prawo uważać jak uważasz, manga jest na pewno bardziej treściwa i to można pewnie w wielu przypadkach zaliczyć na plus.Co kto lubi i co jak realizuje :)

Grocix 15-10-2008 00:18

@Up
Czytasz mi w myslach? ;) Signed!

Tompior 15-10-2008 10:09

Czy oglądał ktoś może "Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan" ? :>
Dobry OP :D http://pl.youtube.com/watch?v=kL3remBDiy0

Chyba dzisiaj po zajeciach sie za to zabiore :P

@down: ale smieszne ;) Na nudny wieczor w sam raz ^^

Rayza 15-10-2008 11:44

Dziwneeee.... dziewczynka z wielką śmiercionośną maczugą ktora lubi zabijac a potem w krzesać tych których zabiła..dziwne,Jeszce ten op. kojarzy mi sie z Nano desu..gdzieś już to widziałem..
widział już ktoś nowy opening i ending Bleacha? czy tylko ja uważam ze są zaje.... xD? najlepszy tasiemcowy op./end. jaki widziałem ^^
@up
to nie miało byc smieszne

Zalgadis 15-10-2008 15:35

Tompior@
Mi się tam bleach podobał to sagi "Bałnto".
Reszta nudy.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:03.