Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

kamil35s 17-10-2005 17:04

Mam pytanko gdzie moge expić knightem lvl 19, skille 42/37 dark helmet, plate set, buty ;) dragon hammer i dvarfen shield? I co powinienem zmienić w swoich skllach X( i eq?

Xan Arcanist 17-10-2005 17:13

@Kamil~: Jak nie chcesz trenić to folda... Ale lepiej potreń... Przynajmniej do 4 mlv... ;)

CinekMarcin 17-10-2005 18:14

siema mam 42 knighta z skillami 73/71 (wiem ze zle ale nie chce mi sie trenic) i mam takie pytanie gdzie expic ?

PS. nie mam pacc... Moje eq to g-arm c-legs, gs, bs vampir shield boh crused helmet

Z gory dziex

Xan Arcanist 17-10-2005 18:25

@Cinek~: Guardy...

CinekMarcin 17-10-2005 18:48

a z dwu reczna ? nie bedzie to za duze waste ?? ciezko kupic uhy ;/ niekiedy bede mogl walnac z explo bo mam 6 mlvl ;]

Pozdro

Dominikk 17-10-2005 19:26

Domminiikk Knight 11 lvel
serwer Honera non PVP
gram od 3 dni
skile 37 :sword: 36 schielding(ciagle rosnie)
miasto Carlin

i nie wiem gdzie skilowac a gdize expic :D please help :D

Xan Arcanist 17-10-2005 19:37

@Dominik: Exp na rotach w MoTLS lub na EB (elvanbane[zamek koło AB]) a treń na trollach/ rotach w MoTLS

@Cinek~:Z 2ręczną to jakiś duży resp beholderów i jedziesz... Lub duży resp slimów i jedziesz :) ... Ale guardy to lepiej z 1ręczną (i jedziesz :D )...

Sir Marilion 17-10-2005 19:42

A ja opiszę moich pare postaci:
Pall lvl 12 39.35 eq scale arm brass legs dwarven shield steel helmet. gdzie xpic - jak skillowac i gdzie.
Knajciu lvl 14 40.34 p-arm brass legs soldier helm dwarven shield i longsword. To samo co poprzednio.
Knajciu lvl 10 40.39 scale armor steel helmet orcish axe dwarven shield. Gdzie expic, jak trenic bo trolle padaja dosc szybko a rotwormow wole nie ryzykowac. Dwarfow raczej bym chyba nie hitowal.

CinekMarcin 17-10-2005 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xan Arcanist
@Cinek~:Z 2ręczną to jakiś duży resp beholderów i jedziesz... Lub duży resp slimów i jedziesz :) ... Ale guardy to lepiej z 1ręczną (i jedziesz :D )...

a znasz taki wiekszy resp beho albo slimow dla facc ?

Xan Arcanist 17-10-2005 19:55

@Cinek~: W katedrze jest dziura z ~11 slimami i 1 beho (nie zaraz ;) ) i pokój z 3-4 slimami :) ... W oczekiwaniu na resp morzesz se trenić na rotach w dziurze obok... lub tłuc tarantulle... lub tłuc ww, bandyty i smugglery... lub oganiać noobów chcących się wbić na Twój resp :evul:

@Sir Mari~:
Pall: exp i train na trollach...
1 knight: exp na rotach a train na trollach (kup scimitar ;) )
2:knight: kup barbarian axe... i treń na rotach...

Paladyn-Tony 17-10-2005 20:03

Na co chodzić??

Mam pala 21 lvl, 10 mlvl, skille 52 w dist, 47 w shield i 34 w sword :p No i kompletnie nie wiem na co chodzić... Cyce mają wolny respawn. Demon skeleton to chyba w marzeniach... Hunter tak samo... Skille no to nie pogadasz... Trenie, trenie i mysle zeby zrobic do 65w discie i potem pojde na... No właśnie? Na co ja wtedy będę chodzić? Hehe w swordzie 34 bo nie wiedzialem na poczatku w tibi ze pal to z broni dystansowych :D Od 19lvl dopiero zaczalem z luku napierdzielac... Ale jeste lol, nie?

Dominikk 17-10-2005 20:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Marilion
A ja opiszę moich pare postaci:
Pall lvl 12 39.35 eq scale arm brass legs dwarven shield steel helmet. gdzie xpic - jak skillowac i gdzie.
Knajciu lvl 14 40.34 p-arm brass legs soldier helm dwarven shield i longsword. To samo co poprzednio.
Knajciu lvl 10 40.39 scale armor steel helmet orcish axe dwarven shield. Gdzie expic, jak trenic bo trolle padaja dosc szybko a rotwormow wole nie ryzykowac. Dwarfow raczej bym chyba nie hitowal.

ja mam maly level ale powiem ci ze Rotwormow nie trzeba sie bac :D no chyba ze na roku lejesz je spokojnie a skill leci jak trzeba tylmo nie powiem ci gdzie hest fajne miejsce bo sam szukam :D

MMS 17-10-2005 21:41

Na co można chodzić sorcem (eq: d-hammer, drag shield, p-set, dark helm; skile 18/22) tak żeby exp sypal sie niezle a do loota to mi nie zalezy... MAM PACC (przez tibia.pl ofcorz)
btw. jakby ktos nie widzial mam 19 lvl :P

Xziom 18-10-2005 08:49

Prosze o odp.

Moj problem jest nastepujacy:
Mam Knighta, swiat Aldora, level 14 skille 34/31 moje eq: Dragon Hamer, plate armor, plate legs, zwykle buty, dwarven shield oraz dark helmet. Niestety cierpie na brak jakiejkolwiek kasy, po prostu nie wiem gdzie mam expic. Prosze o podanie miejsc w ktorych moglbym expic. Przyjme wszelka krytyke dotyczaca mojej postaci lecz chcialbym zaznaczyc ze jest to moja pierwsza.
Mam jeszcze Sorca lv11, ten sam swiat, skille 17/18, 10 mlv, Eq: dragon hamer, brass armor, brass legs, dwarven shield, dark helmet, zwykle buty. Do tej postaci takze chcialbym abyscie znalezli miejsca do expienia sie lecz na tej mam wiecej pieniedzy poniewaz jest ona Sorcem i robie hmmy. Z gory dziekuje za odpowiedz.

Xan Arcanist 18-10-2005 12:57

@Xziom: Swamp trolle koło veno... (knight) i kopalnie koło kazzo (dla sorca)

@MMS: Larvy w ankh...

@Paladyn~: Jak dobijesz to 65 dysta to guardy... Lub cyce (na mount sertum)... :)

Wielo 18-10-2005 12:58

na cyclopolis www.wielo.abc24.pl

Dominikk 19-10-2005 14:57

znowu ja ale inna postacia :D
nick Pank Jawor
serwer Junera
profesja Knight
level 29 jutro 30
skile 70sworda 70 schielda zginolem i mam dwarven schiled :( crown mi wypadl :( mam takze Knight set i FS zbieram na BS ale musze sobie tarcze kupic gidze moge niezle kase zarobic i jak tam dojsc ;D

GERY 19-10-2005 20:21

:)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dominikk
znowu ja ale inna postacia :D
nick Pank Jawor
serwer Junera
profesja Knight
level 29 jutro 30
skile 70sworda 70 schielda zginolem i mam dwarven schiled :( crown mi wypadl :( mam takze Knight set i FS zbieram na BS ale musze sobie tarcze kupic gidze moge niezle kase zarobic i jak tam dojsc ;D

Idz na dwarf guardy z takimi skilami i lvl nie powinieneś mieć żadnych problemów a loot jest z******** ;)

Dominikk 20-10-2005 14:26

a gdize je znajde :D tak zeby byly po 2 1 i nie tracic Uh :D

Xan Arcanist 20-10-2005 15:19

@Dom~: Eee?... Może... Pomyślmy... Krasnoludy... Hmm... Gdzie one mogą być... Zaraz... Obiła mi się o uszy nazwa miasta... Chyba Kazzo czy jakoś tak... I tam gdzieś obok krasnale coś mają... Jakieś fabryki czy co... O! Wiem! Kopalnie tam mają... I chyba trochę ich tam jest... :D :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:53.