![]() |
Cytuj:
Jak najbardziej. Bez cienia wątpliwości. (wiadomość była za krótka) |
Obwinianie za obecny stan Polski wszystkie mniejszości to żenada. Niestety najwięcej złego w naszym kraju robią sami Polacy, przykre, taki wspaniały naród z tak bogatą historią faili sam się okrada <3
|
Cytuj:
|
Żydzi też przez większość historii nie mieli ojczyzny. A tradycję i kulturę Cyganie jak najbadziej mają.
|
Cytuj:
Cytuj:
"Wybiegło chyba 3 cyganów z chaty a byli taaaaaaacy wielcyyyy". ;) Cytuj:
|
Po co mialby klamac?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
ps. jesli by ktos zapytal moja babke o jej stosunek do cyganow, tez jej wypowiedz nie roznilaby sie od mojej za duzo, kiedys pamietam jak opowiadala jak to cygany wbijali na wioske i kradli kury czy inne shity ; d |
Co do cyganów, rok temu spędzałem wakacje we Włoszech. Ciotka zostawiła uchylone okno na noc i zgadnijcie co się stało. Kilku cyganów wpuściło gaz, weszli do środka, okradli dom z telefonów, kasy, ciuchów i jak gdyby nigdy nic sobie wyszli, podejrzewam że na następne łowy. Dlatego właśnie mam uprzedzenie co do cyganów.
|
to macie wala, ja w swoim miescie nie widzialem cygana od dobrych kilku lat*
*moglem nie zwrocic uwagi, ale to na jedno wychodzi |
Widzę Albertus, że wróciłeś. Napisz mi konkretnie, tak jak obiecałeś, co takiego wyrządzają nam Arabowie?
|
Cytuj:
Murzyni, Azjaci, Biali, Indianie etc > cyganie Mieszkałem do niedawna na osiedlu gdzie było sporo cygańskich rodzin- oni po prostu są niecywilizowani, niereformowalni i nieprzystosowani do życia wśród innych nacji, kultur. @down Nie raz budziły mnie krzyki w środku nocy, wyglądam przez okno i co widzę? "Hasmorekaro kurewko kandemur!!!"- pijany ciawar goni żonę z dzieckiem na rękach i napie**dala ją kapciami. Często wsiadają w tramwaj i wysyłają najmłodszego cyganka żeby zbierał drobne do kubeczka... Już nie mówiąc o niedzielnych porankach, kiedy łażą po osiedlach i rzępolą na tych swoich akordeonach, co aby im ktoś 2 zł przez okno rzucił ;< Takich przykładów jest mnóstwo. |
Widze, ze jestes z wrocka, ostatni rok wiekszosc czasu spedzalem we wrocku i tylko razy widzialem/przyciagneli moja uwage cyganow. Na rondzie Reagana stalo z 6-7 cyganek okolo 16-20 lat i kazda z akordeonem na plecach. Rozjebalo mnie to xD
|
Zauważcie, że większość tych żebraków (nie wiem, jak z tymi muzykantami, ale te kobiety z dziećmi na pewno) nie robi tego z własnej woli, tylko jest zmuszana do takiej pracy przez różne organizacje mafijne.
|
Cytuj:
@Litawor: niech zgadnę... cygańskie organizacje mafijne? |
Cytuj:
Cytuj:
|
@Lasooch
Owszem. Co nie zmienia faktu, że są ofiarami. |
pare miesiecy temu przekonalem sie wlasnie jak cygany wykorzystuja swoje mlode pokolenia do zarabiania. ;
siedzialem sobie w barze na zewnatrz pod parasolami kiedy przechodzil jakis 5latek(na oko) i zaczal prosic kolezanke o 'jalomuzne' doslownie rzucil sie jej do nog i zaczal calowac ; d kiedy nic nie otrzymal zaczal ja wyzywac(chyba) po 'cyganskiemu' i poszedl dalej sie prosic, a za nim te grube babo-cygany ubrane jak lumpy ktore patrzyly sie na nas jak na mordercow xd |
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:07. |