Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Nari 15-10-2008 15:52

Niemożliwe! Do Empiku w moim mieście dali mangi! Sam fakt tego wydarzenia jest świetny- minusem jest to, że dali bodajże Naruto.

Grocix 15-10-2008 16:01

@Up
U mnie jest FMA i Hellsing! Mwhahaha!

@Tompior
Ha, tez obejrze, juz mialem chrapke jakis czas temu.

Ditto 15-10-2008 16:10

Oglądałem Death Note, Hellsing, FullMetal Alchemist, Love Hina, Elfen Lied, Bleach, Slayers + parę innych, które mniej mi się podobały... Te tutaj wypisane są także w nieprzypadkowej kolejności. Szukam czegoś w stylu tych pierwszych. Wolałbym, żeby było to dość krótkie (mniej niż 100 odcinków).

@Down

O właśnie, Soul Eatera zapomniałem wymienić :P Vampire Knight mnie nie ciągnie...

@2 Down

Ciebie nie słucham, jesteś ciota :/

Nari 15-10-2008 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2298389)
Oglądałem Death Note, Hellsing, FullMetal Alchemist, Love Hina, Elfen Lied, Bleach, Slayers + parę innych, które mniej mi się podobały... Te tutaj wypisane są także w nieprzypadkowej kolejności. Szukam czegoś w stylu tych pierwszych. Wolałbym, żeby było to dość krótkie (mniej niż 100 odcinków).

Soul Eater przede wszystkim. Higurashi no Naku Koro ni za DN. I jeszcze Vampire Knight jeśli lubisz wysokie stężenie super przystojnych mężczyzn, oraz ekstra pięknych kobiet.

Rayza 15-10-2008 17:10

@DiTtO
Pale cocon Code Geass [podobne do DN] ef a tales of memories , Najlepiej w tej kolejności ^^
-
a ja wasz wszystkich pobije xD a u mnie jest komiks landia xD [sklep z mangami dla nie kumatych]

Serious Sam 15-10-2008 18:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2298126)
Czy oglądał ktoś może "Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan" ? :>
Dobry OP :D http://pl.youtube.com/watch?v=kL3remBDiy0

O ja ! ale to słodkie x) muszę obejrzeć.

Czegochcesz 15-10-2008 18:38

Cytuj:

Death Note - Code Geass
Hellsing - Vampire Hunter D ?
Fullmetal Alchemist - Duzo osob co lubi FMA poleca rowniez Darker than Black
Love Hina - Amaenaideyo!!
Elfen Lied - i nie wiem, dupa, Kite Liberator moze?

Grocix 15-10-2008 19:12

Cytuj:

Ciebie nie słucham, jesteś ciota :/

Ale za to moja!!!!!!!!!!

Co do anime, ktore obejrzales, jest jeszcze masa innych wartych uwagi rodzajow ;)

@Up
Czy ja wiem czy Amenaideyo jest podobne do LH... Moze raczej Lovely Complex? Amenaide~ jest jednak typowym ecchi.

Rayza 15-10-2008 20:06

Grocix chroni mnie przed innymi etc.....szkoda ze nie jesteś dziewczyną Gro,bo tak to wygląda dziwnie :< ...
Niezła ta gra od Hazumy wciąga, mam już 10lv wizarda i masę obejrzanych "filmików dalszej historii" naprawdę animowo to wygląda xD

..::QRAS::.. 15-10-2008 20:57

Tales of the Abyss ogladam obecnie i powiem ze zaczyna sie ciekawie ; ]

Czegochcesz 15-10-2008 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2298702)
@Up
Czy ja wiem czy Amenaideyo jest podobne do LH... Moze raczej Lovely Complex? Amenaide~ jest jednak typowym ecchi.

LH to tez ecchi, o ile sie nie myle to w Amaenaideyo!! facet tez dostawal becki ; d

Ditto 15-10-2008 21:06

Rayza, ty też wyglądasz dziwnie, a ja wcale się z ciebie nie smieję xD

A jest może coś jakby mhm... Połączenie kilku z wcześniej wymienionych?

Hazuma 15-10-2008 21:27

A no właśnie Hazu nie pomyślał o swoich dawnych post kompanach mianowicie wyszło nowe mmorpg w stylu anime rozpisywać sie nie będę bo wszystko jest na stronce.

http://lunia.ijji.com/

Ray - sry nie mam gg korzystam tylko z venta ale niedługo specjalnie założę ;p

Users & Admins Probować grac dawać nicki i tworzymy alliance ;p pzdr

---------------
żeby nie było ze to off top gra jest w stylu animowanym ;p

Nari 15-10-2008 21:36

No skoro ijji to muszę zobaczyc- niezaprzeczalnie kojarzy się z Gunz.

Rayza 15-10-2008 22:58

11lv wizard Deidd ; D jeden quest i 12lv. a i jade na ogniu i ziemi...
gg specjalnie dla mnie ;D?

DDoS 16-10-2008 07:17

@Ditto.

Prócz tych co inni wymienili to jeszcze: Eureka 7, Heroic Age, Darker than Black, Chrno Crusade.

Mimo że Hikaru No Go nie w typie anime, które normalnie oglądam, muszę powiedzieć że bardzo ciekawe, wciągnęło mnie 57 odc w ciągu 3 dni, pewnie dzisiaj nie dam rady pozostałych 18 ep. obejrzeć, a w piątek po pracy czas na studia, więc dopiero w niedziele wieczorem dokończę <cry>.

Naruto manga też ciekawie wygląda, mimo że widziałem RAW z osobnym tłumaczeniem.
Ukryty tekst:
Decyzja Tsunade o powrocie Naruto zaskakuje, ale idzie zrozumieć ją. Ale dlaczego Danzou powstrzymał ją! Jego rozumienia nadal nie czaje, szkoda żabki, która zabił - Naruto mu za to dokopie!!!!

Czekam na RAW Bleach teraz, bo nie mam zamiaru znowu czekać do niedzieli jak wrócę na scany.

Rayza 16-10-2008 12:50

Ah, czytałeś to na Manga Helpers? :p
to ja już ściągam rawa nowego ch. xD a potem napie..... w Lunie xD

Hazuma 16-10-2008 14:05

Orientuje sie ktos czy wyszedl 13 odcinek ikkitousen ?? z tego co widzę po torrentach na 12 sie kończy

offtop

Dzis w luni przypadkiem natrafiłem na rayze ;p i tu takie pytanko czy ktoś prócz naszej dwójki rozpoczęli grę w tego świetnego mmorpg ?? ;p zapewniam ze jest unikalny.

Dla przykładu jest to cos w stylu diablo w świecie anime z przerywnikami rodem z mangi tylko niej est to zwykły hacn n slash. Tu kombosy wykonujesz za pomocą klawiatury na przykład a,a,a,s,a,s1,>> i takie tam w zależności od profesji

DDoS 16-10-2008 14:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hazuma (Post 2299343)
Orientuje sie ktos czy wyszedl 13 odcinek ikkitousen ?? z tego co widzę po torrentach na 12 sie kończy

Trzecia seria kończy się na 12 odcinkach. Polecam stronę www.anidb.net do sprawdzania anime.

Serious Sam 16-10-2008 14:26

Uff, wreszcie skończyłem Higurashi No Naku Koro Ni Kai - ogólnie ujmując,to świetne, zakończenie też mi się bardzo spodobało.Teraz Lucky Star, albo Melancholia Haruhi Suzumiyi.

Grocix 16-10-2008 15:31

@Sam
Melancholia ;)

Nari 16-10-2008 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hazuma (Post 2299343)

offtop

Dzis w luni przypadkiem natrafiłem na rayze ;p i tu takie pytanko czy ktoś prócz naszej dwójki rozpoczęli grę w tego świetnego mmorpg ?? ;p zapewniam ze jest unikalny.

Dla przykładu jest to cos w stylu diablo w świecie anime z przerywnikami rodem z mangi tylko niej est to zwykły hacn n slash. Tu kombosy wykonujesz za pomocą klawiatury na przykład a,a,a,s,a,s1,>> i takie tam w zależności od profesji

W trakcie ściągania. Jeszcze znając życie Juzia będzie grac, bo lubi byc trendy ; P.

Rayza 16-10-2008 16:56

to nicki podawajcie..
@sam
Lucky star wpierw według mnie

Virusmaxi 16-10-2008 18:22

Zna ktoś może jakąś fajną stronkę z avkami (i jeszcze z sygami najlepiej) z Soul Eatera? Miałem taką fajną ale ją wcięło :/

Już mam nvm xd

Grocix 16-10-2008 19:17

@Rayza
Nie znasz sie, to w LSie sa motywy z Melancholii, a nie na odwrot ;)

Pacz_knight 16-10-2008 19:20

Emmm, strasznie mnie gryzie ten FMA 2. Wie ktos moze juz nieco wiecej? Jakies szczegulowe informacje czy cus? Jak macie jakas stronke z upublikowanymi informacjami na temat drugiej odslony FMA to dajcie znac. Ja szukalem i nic nie znalazlem wiec zwracam sie do was ;)

Rayza 16-10-2008 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2299730)
@Rayza
Nie znasz sie, to w LSie sa motywy z Melancholii, a nie na odwrot ;)

ta,masz racje Gro zapomniałem o tym epie :s

Serious Sam 16-10-2008 19:54

W czasie ściągania ~Melancholi, postanowiłem z ciekawości obejrzeć 1ep Lucky Stara, anime okazało się trochę nudne, nie ma wątku głównego, a akcja się toczy, tak jakoś "bez celu".Jak mówiliście, najpierw obejrzę ~Melancholię, a później zobaczymy, czy wyłapię "te motywy" ;-)

Tompior 16-10-2008 20:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2299797)
W czasie ściągania ~Melancholi, postanowiłem z ciekawości obejrzeć 1ep Lucky Stara, anime okazało się trochę nudne, nie ma wątku głównego, a akcja się toczy, tak jakoś "bez calu".Jak mówiliście, najpierw obejrzę ~Melancholię, a później zobaczymy, czy wyłapię "te motywy" ;-)

Pamietaj tylko, ze Melancholie trzeba ogladac w troche innej kolejnosci ;>
A co do Lucky Stara - mam takie same odczucia po obejrzeniu 2ep ;)

@down: lunia.ijji.com - najlepszy mirror to chyba filefront.

Suhayl 16-10-2008 20:12

Lunie ściągam jutro, nick będzie najprawdopodobniej Suhayl lub SuhaylPL

Czy ściągalieście clienta ze strony podanej przez autora tematu na forum?

Rayza 16-10-2008 21:25

ja buziolem z gameshell serwera ruskiego ; o bo miał limit szybkości na 400KB/s ^^

Argen 16-10-2008 22:45

190 ep. B(l)icza wymiata, nareszcie koniec fillerów! Zapowiada się ciekawie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2299797)
W czasie ściągania ~Melancholi, postanowiłem z ciekawości obejrzeć 1ep Lucky Stara, anime okazało się trochę nudne, nie ma wątku głównego, a akcja się toczy, tak jakoś "bez celu".Jak mówiliście, najpierw obejrzę ~Melancholię, a później zobaczymy, czy wyłapię "te motywy" ;-)

Ja dałem radę obejżeć 3 odc. i rzuciłem to w ch.. Wymiękłem (nie wiem czy to przez 'nie mój' humor, czy może przez koszmarne napisy).

Serious Sam 16-10-2008 23:00

Cytuj:

Ja dałem radę obejżeć 3 odc. i rzuciłem to w ch.. Wymiękłem (nie wiem czy to przez 'nie mój' humor, czy może przez koszmarne napisy).
Humor...Ogólnie to anime składało się ze scenek, jednych śmiesznych, drugich nie - przeważały te drugie.Na dłuższą metę, to się robi nudne, jak mówiłem.Napisy... tak, koszmarne.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2299815)
Pamietaj tylko, ze Melancholie trzeba ogladac w troche innej kolejnosci ;>
.

Kolejności?Jakiej kolejności? Lepiej mi powiedz, co wiesz, bo nie chcę popełnić błędu, fabuła jest dla mnie b. ważna ;>

PS Prawdopodobnie mieliśmy taki sam opis, piru piru ?

Tompior 16-10-2008 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2300210)
Kolejności?Jakiej kolejności? Lepiej mi powiedz, co wiesz, bo nie chcę popełnić błędu, fabuła jest dla mnie b. ważna ;>

PS Prawdopodobnie mieliśmy taki sam opis, piru piru ?

Pipiru piru pipiru pi! :>

A co do kolejnosci, to sa 2.
1. Kolejnosc, w ktorej odcinki byly pokazywane w telewizji - bledna.
2. Kolejnosc, ktora podaje bohater anime na koncu kazdego ep - chronologiczna.

Tu masz kolejnosc:
http://pl.wikipedia.org/wiki/The_Mel...aruhi_Suzumiya

DDoS 16-10-2008 23:19

Hah, a jednak udało się obejrzeć do końca Hikaru No Go. No cóż nie takiego zakończenia się spodziewałem, po tak udanych i wciągających epach, kilka końcowych zawiodło na całej linii.
Ukryty tekst:
Przydałoby się jakiś time skip i druga seria gdy już mają jakieś tytuły

Zabieram się za Darker than Black teraz :).

Quezacoatl 17-10-2008 00:10

Cytuj:

Humor...Ogólnie to anime składało się ze scenek, jednych śmiesznych, drugich nie - przeważały te drugie.Na dłuższą metę, to się robi nudne, jak mówiłem.Napisy... tak, koszmarne.
Lucky Star jest dobry tylko w wersji hentai. Zwłaszcza w wersji /l/...

Grocix 17-10-2008 00:28

A ja powiem, ze mi sie LS podobal, w calosci. Poza tym, obejrzalem go jako jedno z pierwszych anime, wiec nie bylem w stanie wylapac niektorych smaczkow. Ogolnie, odprezajacy.

Skonczylem Seto no Hanayome, calkiem calkiem, momentami wrecz rozbrajajace. Obejrzalem tez 28 ep SE, fajnie sie oglada.

To by bylo na tyle,

Oyasuminasai

Serious Sam 17-10-2008 09:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2300280)
Lucky Star jest dobry tylko w wersji hentai. Zwłaszcza w wersji /l/...

Co? Przecież to dzieci ;<

Rayza 17-10-2008 11:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2300284)
A ja powiem, ze mi sie LS podobal, w calosci. Poza tym, obejrzalem go jako jedno z pierwszych anime, wiec nie bylem w stanie wylapac niektorych smaczkow. Ogolnie, odprezajacy.

SIGNED!
no widzisz znowu coś wspólnego xD
@quezacoalt
tym razem jestem przeciw :< ,nie gustuje w loli

Quezacoatl 17-10-2008 13:50

Cytuj:

@quezacoalt
tym razem jestem przeciw :< ,nie gustuje w loli
http://cdimg1.crunchyroll.com/i/spir...7a090_full.jpg

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:37.