Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Ghernie 20-03-2010 22:26

Obejrzałem wszystkie 3 serie Zero no Tsukanima.
Milutkie anime, ładna kreska jak na 2006-08 rok, fabuła może być, postacie fajne.
Teraz mogę obejrzeć Ef'y lub dokończyć Kanona, o ile najdzie mnie chęć.

Irukuku...KONATA? :3

@Nari
Zdjęcia z google lepsze

@Edit
http://twinklebat.net/wp-content/gal...kaima1-018.jpg
Haha

Nari 20-03-2010 23:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghernie (Post 2744356)
Obejrzałem wszystkie 3 serie Zero no Tsukanima.
Milutkie anime, ładna kreska jak na 2006-08 rok, fabuła może być, postacie fajne.
Teraz mogę obejrzeć Ef'y lub dokończyć Kanona, o ile najdzie mnie chęć.

My chyba oglądaliśmy inne Tsukaimy ;-).

A Kanon mi się podobał. Fajne anime. Choć i tak nie pobije efków, zwłaszcza pierwszej części.

Teraz oglądam Becka. Może Nana to nie jest, ale na razie nie jest źle.

milano8 20-03-2010 23:38

dawac fotki z japonii, bo chce wiedziec czy kazda japonka jest slodka tak jak na kazdym zdjeciu z gugl

Koszyk 20-03-2010 23:51

Nie, nie każda :P

Rayza 21-03-2010 00:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2744352)
Nie. :<
W Akibie bylismy krotko, tylko w 1 sklepie, wiecej czasu bedzie za tydzien. W Shibuyi (sorry, meido) sa fajniejsze lachony. :< W kazdym razie, lot troche odespalismy, lecimy na sniadanie, bo o 8 (jest 6) mamy shinkansen.

JA CHCE LOLITKI! kurna! w krótkich szaro-białych spódnicach w białych koszulach z szarych bluzach!! *wyjmuje widły*

Nari 21-03-2010 01:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2744420)
JA CHCE LOLITKI! kurna! w krótkich szaro-białych spódnicach w białych koszulach z szarych bluzach!! *wyjmuje widły*

*od kiedy to Rayza ma widły- Nari zawsze myślał, że tentacle.*

Rayza 21-03-2010 01:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2744426)
*od kiedy to Rayza ma widły- Nari zawsze myślał, że tentacle.*

*tentacle nie podziałają,Tam w Japonii to jedzą all co sie rusza...*

Nari 21-03-2010 03:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2744427)
*tentacle nie podziałają,Tam w Japonii to jedzą all co sie rusza...*

*suuugoi- pomyślał Nari o multifunkcjonalności Rayzy*

@Beck
Stwierdzam, że to anime da się lubić. Naprawdę bardzo da się lubić.
http://img716.imageshack.us/i/beztytuuxz.jpg/http://img716.imageshack.us/img716/1245/beztytuuxz.jpg

Rayza 21-03-2010 11:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2744430)
*suuugoi- pomyślał Nari o multifunkcjonalności Rayzy*

4 wymiarowa kieszeń Rayzy!
Któż wie co w jej czeluściach się czai i mieści XD

@Anime
Ookami Kakushi:
całkiem ciekawe imo nieco oryginalne, jednak tylko "miasto" ma klimat podobny do Higurashi~~12 odc.~~

Tompior 21-03-2010 12:12

Co do urody Japonek - nie spodziewajcie sie cudow :D
Te co widzicie na cosplayach to sa wybitne jednostki =(

Yuri_Hyuga 21-03-2010 14:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2744469)
@Anime
Ookami Kakushi:
całkiem ciekawe imo nieco oryginalne, jednak tylko "miasto" ma klimat podobny do Higurashi~~12 odc.~~

Po jednym epie (co prawda po jednym epie się nie ocenia, ale...) widzę słabiznę. Setting jest conajmniej strasznie podobny do Higu, a postacie są...lipne. Może jak się rozwinie, to będzie wiadomo dlaczego ta leci jak szalona na tego, a druga to połączenie dresa z emo.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2744480)
Co do urody Japonek - nie spodziewajcie sie cudow :D
Te co widzicie na cosplayach to sa wybitne jednostki =(

A czy przypadkiem nie jest tak wszędzie? :D

(a srry, tylko w Niemczech wszystkie niemki są brzydkie ]:-> )

Rayza 21-03-2010 14:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yuri_Hyuga (Post 2744520)
Po jednym epie (co prawda po jednym epie się nie ocenia, ale...) widzę słabiznę. Setting jest conajmniej strasznie podobny do Higu, a postacie są...lipne. Może jak się rozwinie, to będzie wiadomo dlaczego ta leci jak szalona na tego, a druga to połączenie dresa z emo.

jestem po 10/12 i mi sie tam podoba,po 1 epie to wiele można~~

eerion 21-03-2010 15:39

Jest dosc sporo dajacych rade japonek. Pieknych faktycznie niewiele.
Ja sie dzisiaj wkurzylem. Spotkalismy grupe japonek w kimonach, zaltwilismy sobie zdjecia. Ja jako fotograf trzasnalem kilka zdjec, ale to na ktore ledwo wbiglem pod koniec sesji wyglada tragicznie (bo tam jestem tak bezczelnie na doczepke - jak zreszta bylo - po prostu wbieglem w kadr xD)
No, ale przynajmniej zdjecia sa. Mam ich dosc sporo juz.
Lokali Pachinko nie mozna fotografowac. Przez to mam niestety tylko 4 sredniej jakosci zdjecia.
Do tego widzialem automat z kotami do wylowienia z natsume yuujinchou. Niestety tuz obok byla obsluga i zrobienie zdjecia nie wchodzilo w rachube.

Poza tym... Tokyo Tower jest fajne, Osaka bardzo przyjemna, pocky na razie znalezlismy tylko 2 rodzaje, ale niedlugo znajdziemy jakis supermarket.
Kupilismy dzisiaj weekly shounen jumpa. Kosztowal (sic!) 250 yenow czyli ok... 8 zlotych. Masakra. Ja chce cos takiego u nas.
Niedlugo kupimy nowego i bedziemy wam spoilowac :D
Cos jeszcze?
A! Ogolnie jest genialnie :P
Zwiedzalismy swiatynie buddyjska. Niestety shrine maidenek nie bylo/nie spotkalimy co niestety mnie nie ucieszylo. Do tego bylo troche zabawy bo to tradycyjne miejsce, wiec nie jest przystosowane dla osob na wozku. No, a ja mam tendencje do podswiadomego wyczuwania naglych obnizen sufitu, przez co gro zaliczyl raz belke pod sufitem :P
Ale poza tym jest dobrze. Zdjecia moze jakies pozniej zgram.
Jak nie to fotorelacje wrzuce na stronke jedna i wam dam linka po powrocie.

milano8 21-03-2010 16:57

akurat te japonki co widzialem na filmikach dla doroslych byly fajne, ale dolna dzungla mnie zniechecala troche...
Odwiedzcie te miasto z higurashi bo slyszalem ze jest takie miasto tylko pod inna nazwa xD

eerion 21-03-2010 23:50

Cytuj:

akurat te japonki co widzialem na filmikach dla doroslych byly fajne, ale dolna dzungla mnie zniechecala troche...
Prawdziwy mezczyzna dziczy sie nie zleknie.
Cytuj:

Odwiedzcie te miasto z higurashi bo slyszalem ze jest takie miasto tylko pod inna nazwa xD
Ni ma czasu na pierdoly.
Wlasnie wstalismy, sniadanie, a pote Kyoto

Nari 22-03-2010 00:11

O, nie wiedziałem, że będzie film z Triguna w tym roku:
http://www.youtube.com/watch?v=Y3N8Lrz8F_w

Zapowiada się średnio, ale przecież Trigun to Trigun ;-).

Pacz_knight 22-03-2010 15:48

Naruto - manga
Ukryty tekst:
Ja pitole... No już miałem tą nadzieję że wreszcie dojdzie do jakiegoś poważniejszego starcia między Saske i Naruto. ;/
No i coś czego w ogóle bym się nie spodziewał, czyli czterooki Kabuto na końcu chaptera. Ciekawe co ten idiota planuje zrobić w przeciągu kilku kolejnych chapterów. ;p

@Shakugan no Shana
Wowowowo! Ładnie się prezentuje całość jak na pierwsze trzy epy. Jak tak dalej pójdzie, to zamówię sobie full boxa na DVD. ;p

@Nari
A mnie tam ZnT się podobał.
Nigdy nie zapomnę tego anime, ze względu na to, iż oglądałem je gdy miałem niezłego doła w historii mojego żywotu, a seria wyrwała mnie z tamtejszej opresji, dzięki swojemu humorowi. ;p
Ciekawe czy w końcu wyjdzie ten czwarty sezon. ;/

Koszyk 22-03-2010 16:06

@Pacz

Oby nie, trzeci to już było za dużo... chociaż pewnie jakby wyszedł czwarty to obejrzę...

Pacz_knight 22-03-2010 16:23

@up
No fakt, trzecia była lekko masakryczna, nie mówiąc o drugiej serii, takim przeciętniaczku.
Niech wyjdzie... Może autor chce przez kolejną odsłonę prosić fanów o rozgrzeszenie, za grzech którym była trzecia część? :p

@topic
Ma ktoś rozpiskę anime, które mają wyjść na światło dzienne na wiosenny sezon? Bo z tego co wiem ukazać się ma K-ON! 2 i Black Rock Shoters, na które czekam z niecierpliwością. ;)

Grycan 23-03-2010 08:18

Dopiero dzisiaj zobaczyłem 11 odcinek Chobits. Ale taki dziwny, nie pasujący (wg. mnie) do reszty serii (jak na razie).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:07.