Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Co chcecie w nowym update? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=114757)

mazgier 24-04-2007 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vardesaavre (Post 1386370)
W nowym uploadzie tibi chciałbym jakąś nową ruszczke dla sorcka naprzykład od 50lvla i co strzela obrazeniami fizycznimi jej atak około 1008o

Pozwól, że zadedykuję Ci te oto słowa Winstona Churchilla: "Lepiej milczeć i sprawiać wrażenie idioty niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"...

PLague 28-04-2007 16:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wendaren (Post 1386663)
Coś dla palków żeby łatwiej się skilowało. (niewiem co wymyślić)

To nie pisz.

Ja osobiście powitałbym radośnie jakąś opcję, która pozwalałaby uczynić skillowanie palka/knighta o wiele przyjemniejsze, bo teraz to po prostu skandal, bo zanim zacznie się normalnie grać, trzeba sobei wyskillować minimum coś około 50/50 knightem. A to "troszkę" zajmuje. Ktoś tu wspominał o jakiejś opcji, dzięki której skillowałoby się 10x szybciej, ale żadnego loot ani exp z moba, a po wyłączeniu tejh opcji wszystko wraca do normy. To jest to! :]

Problemaker 28-04-2007 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PLague (Post 1393697)
To nie pisz.

Ja osobiście powitałbym radośnie jakąś opcję, która pozwalałaby uczynić skillowanie palka/knighta o wiele przyjemniejsze, bo teraz to po prostu skandal, bo zanim zacznie się normalnie grać, trzeba sobei wyskillować minimum coś około 50/50 knightem. A to "troszkę" zajmuje. Ktoś tu wspominał o jakiejś opcji, dzięki której skillowałoby się 10x szybciej, ale żadnego loot ani exp z moba, a po wyłączeniu tejh opcji wszystko wraca do normy. To jest to! :]

Hehe :D Racja, niezła myśl, tylko jeszcze żeby sorcom zrobili to samo z shieldingiem :)

Arminuss 28-04-2007 18:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PLague (Post 1393697)
To nie pisz.

Jestem za:) ale znając życie nie wprowadzą tego...:(

Bols 28-04-2007 18:37

Zeby na poczatku, wybierac sobie 2 swiaty. Jeden pvp, drugi non pvp. Wtedy mozna by sobie podrozowac pomiedzy swiatami, oczywiscie za nieskromna oplata. I zeby ne bylo tak, ze ktos se robie 8 lvl noob chara na non pvp, tylko granica to 50, 60 lvl.

Niedozwolony 28-04-2007 20:58

a ja zrobie zamieszanie i rozpetam haos.

Gram teraz druidem a nie najtem jak zawsze:pp

I zeby dali coś dla druidow np.....EB albo....SD a dla knightow skile 60 na początek i niech im sie skiluje 10 razy wolniej:PP
<lolek>Tak jak na tym fajnym otsie:PP:D 8o

Misiuuu 28-04-2007 20:59

A ja chciałbym żeby przywrócili tibie 7.5 i taki klimat wakacji 2005 :PPP

H.L 28-04-2007 22:21

Wieksze prawa dla gamemasterow, oraz ostrzejsze kary

Shor'tugal 28-04-2007 22:33

Ja bym proponował ( myśle ze to będzie bardzo realne ): Wprowadzenie nowego expowiska dla knighta, wprowadzenie questa dla knighta :D ( np knightem za 200 many robimy "rapier ring" , a później u jakiegoś npc wymieniamy naprzykład 20 rapier ringow na ice rapiera :D ). Następna sprawa: Za uzywanie czarów powinny sie pojawiać krzyzyki, battle. Skoro knighci niemoga skillowac na bocie i wylogowac sie jak ktos przyjdzie to dlaczego sorc trenia mlvl moze tak zrobic? 8o .

Chciałbym również, aby powstał antynoob-system. Skoro jest anyluring system to dlaczego niemoże powstać anynoob-system. Przy tworzeniu konta byłby taki czujnik no i.... ten czujnik...

Rozpierdolil all noobow xD

Thoundoom 28-04-2007 22:40

Zwiększenie atk spear do 35 i zmiejszanie tego co jeden rzut ( gdy spear ma 0 to sie łamie ), to samo tyczy się innych broni rzucanych. Cena speara w sklepie zmniejszona do 6,7 gp. Wg. mnie fajne.

Hythe 28-04-2007 22:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez H.L (Post 1394340)
Wieksze prawa dla gamemasterow, oraz ostrzejsze kary

POPIERAM!!! na 13 stron tematu znalazla sie jedna jedyna normalna osoba - co sie z tymi polackami dzieje?

Abus_LoLo 28-04-2007 22:55

z checia zobaczyl bym w update dodatkowa opcje skillowanie z summonem na non-pvp . Chodzi o to zeby mozna bylo atakowac potworka tylko na party ale potworek ciebie nie mogl :p B) Przydalo by sie to najta i palla na non-pvp

PLague 29-04-2007 14:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hythe (Post 1394395)
POPIERAM!!! na 13 stron tematu znalazla sie jedna jedyna normalna osoba - co sie z tymi polackami dzieje?

Tak, to byłoby najważniejsze. Niech będzie jakiś system "ostrzeżeń" jak na forach. Po 5 ostach permanentny BAN na IP bez odwołania. Ooooo, marzenia...

Draggy_Slayer 29-04-2007 17:27

@up
a ktos z neo rozlacyz neostrade i zalozy nowego chara:)
i bedzie gral dlugo i szczesliwie
a cale osielde odetna od tibii bo jeden idiota dostanie bana (zakladajac ze maja jedno ip:) )
gratz pomyslu:)

Lord Dreathan 29-04-2007 18:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Draggy_Slayer (Post 1395838)
@up
a ktos z neo rozlacyz neostrade i zalozy nowego chara:)
i bedzie gral dlugo i szczesliwie
a cale osielde odetna od tibii bo jeden idiota dostanie bana (zakladajac ze maja jedno ip:) )
gratz pomyslu:)

Kazdy klient neo ma 5 ip, wiec za ktoryms razem by zaczelo dzialac:]
A co do pomyslu to nie popieram go( a bynajmniej to na jakich zasadach mialby byc)

H.L 29-04-2007 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 1395966)
Kazdy klient neo ma 5 ip, wiec za ktoryms razem by zaczelo dzialac:]
A co do pomyslu to nie popieram go( a bynajmniej to na jakich zasadach mialby byc)

Bardziej mi chodzi o kary typu (cavebot - delete) albo 30 dniowy ban z ostrzezeniem usuniecia konta za macro

Powinno byc tez prawo dawania kar na podstawie filmikow (nie screenow)

PLague 29-04-2007 19:51

Z tymi ostami mam na myśli to, że jak na przykład do GMa dojdzie raport z tekstami na trade tyu "Free itemz! www.xxxxx.pl!"; za masowe zabijanie lub za spamienie tekstami typu "Spamspam (...) spamspam" non-stop lub "Giw friii itamz!" dostaje się osta. Z tymi zmiennymi IP na neo... No, jak powiedział Lord Dreathan, za którymś razem by podziałało. A jak ktoś ma osiedlowe łącze i zbanują... Jeszcze bardziej ucierpi od sąsiadów ( :kat: <- to właśnie reakcja sąsiada na informację o banie )
Jak widzicie, same plusy tego pomysłu xD

btw. Ja bym chętnie powitał więcej (mnóstwo!) nowych rodzajów pancerzy/broni/w ogóle przedmiotów, gdyż pod tym względem Tibia to bida z nydzą. No i w końcu ceny byłyby bardziej dynamiczne (zmieniałyby się częściej), gdyż byłaby konkurencja wśród przedmiotów.

Edit. Albo zmienić ten chory interfejs, bo ten sidebar, na którym ma się pomieścić otwarte okienko "battle", "skills", "eq", mapa oraz multum backpacków to chyba mało... Ja bym powitał coś w stylu WoWa (oczywiście nie skerowany).

Panicz 29-04-2007 21:16

nowe update

Moze w koncu by wpadl ktos na pomysl zeby za atak na summona pojawial sie white skull ?
Chyba kazdy ma dosc noobow z 10 lvl co bezkarnie atakuja summony .......

PLague 29-04-2007 22:14

Up. Niezłe.

Przed chwiląmiałem olśnienie! Nirvana normalnie! Żeby Cipy wprowadziły... Oraniczenie wiekowe! Żeby można było grać w ogóle od 15 roku zycia. Każde z istniejąych kont, którgo właściciel ma poniżej 15 lat, byłoby kasowane. A jak ktoś chciałby poszukać, to sprawdzałoby się, jakie informacje ma na meilu, etc.

Shor'tugal 29-04-2007 23:49

A dlaczego od 15 lat? Pewnie dlatego ze ty sie akurat ledwo co miesczisz >.<, -.- . Bez sens... A jak niby ma sprawdzac ile kto ma lat? Moze po tym co noobek wpisze w formularzu :D ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:28.