Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   DRAG co i jak? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=12795)

bombek 29-06-2006 19:51

co do DL'i to mozna bloczyc nawet na 30lvl niewiezycie??

http://rapidshare.de/files/20327170/..._i_ja.rec.html
tibia 7.6 i jazda

loocik slaby ubite pare dragów 1 DL ja knight moj kuzyn sorc

slammer 29-06-2006 23:25

a ja zsolowalem DLa na 46 lvl ze skillami bodajze 73/71 nie pamietam ile uhow poszlo (1 albo 2 bp). no i co z tego? nie krecilem filmiku bo co to kogo obchodzi. tak jak i mnie nie obchodzi czy ktos uwierzy.

ps. najsmieszniejsze, ze nigdy dla nie blokowalem :P tylko raz zsolowalem xD

lobek bobek 30-06-2006 00:08

a ja jak bylem moim 103 palem. nazywa sie trishien to mnie tak zajeeeeeeeeeeeeeeeeeepsał dragon ze sie nie pozbierałęm normalnie sluchajcie wy mnie. to nie jest opowiastka zadnej baby jagi tylko moja i tylko moja i moja jest mojsza od twojszej i on mnie zajepsał za około tysiocpecsetstodzeiwiecset i skonczylko sie to tragincznie i deduem bo jakze by inaczej. od tej pory i od pory kiedy oszukali mnie na paca moja dewiza to tibia to guwno

lobek bobek 30-06-2006 00:10

a teraz ide spac bo ten smrut tibijski guwniany mnie usypia

Maxis1 30-06-2006 13:52

http://www.streetofrace.com/start.ph...ob&user=191338
Wejdzbardzo mi pomoesz. plz.:( Sorcem na jakim lvl solo DL>>??<<

Kalisiok Knight 30-06-2006 23:00

Hah, a wy lole jesteście że tak powiem :D Ja wziołem Draga na Solo na 7 lvlu!!! a wy na 40 lvlu sie pytacie czy dacie sobie rade! Naprawde musze stwierdzić że nie umiecie grać!

Arnlam 02-07-2006 15:18

Powiedzcie mi jedno. Czy mogę iść bloknąć draga kumplowi na 20 lvlu ze skillami 55/55 knight armor,plate legs,fire sword,warior helmet,scarf,dragon shield,i ih'ami? Kumpel to druid na 20lvl'u i 19 m lvl'i.

Marek Tibioman 02-07-2006 19:02

Ogólnie spoko poradnik dla low leveli, ale dodałbym jeszcze, że jesli idziemy na dragon hunt z jakas wieksza ekipa (np. bloker, 2 palow, 2 magicznych) i jesteśmy blokerem to najlepiej atakować jako trzeci. Dlaczego? Bo potwor normalnie może odbierać ataki 2 przeciwników, a każdy kolejny atakujący, będzie mu zabierał więcej hp, tak samo jest z resztą z Hydrami :p

ssjgt 04-07-2006 10:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Externus
3. Sorc lub Druid

a) solowanie: dla sportu można z 20 lvlem, 25mlvl, uderzać z sdków (polecam metode up&down)...

No nie zgodze sie.. dla sportu jak Ty to mówisz to można od 15 lvl czasami nawet... i to jeszcze teraz gdy mana sie tak szybko regeneruje... a nawet i od 14 lvl bo wlasnie od tego lvl jest mana shield... ale jest to NIE OPLACALNE... chyba ze chcecie komus cos udowodnic...

Andrealfus 06-07-2006 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bombek
co do DL'i to mozna bloczyc nawet na 30lvl niewiezycie??

http://rapidshare.de/files/20327170/..._i_ja.rec.html
tibia 7.6 i jazda

loocik slaby ubite pare dragów 1 DL ja knight moj kuzyn sorc

Mozna ublokowac racja ale jakis lag albo niefortunne zdarrzenie i?? :p

Andrealfus 06-07-2006 20:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Barber
Fajnie wszystko napisane ja byłem na ragu na 20lvl i miałem 50 distans i tylko 2 uh'y poszły nawet niebyło tak groźnie :P:P

No widzisz :) tez tak tego dokonalem ale mi zeszlo 3 uhy i jakiegos nooba ztracilem dragiem jak bieglem xD

Sorry za double posta ale ja wpierw cytuje potem czytam :P

Mastermind Toothy 06-07-2006 22:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrealfus
@up

a co do tego 300+ moze przesadzilem ale w okolicy 300 sypnol ;D

Ciekawe :P Mojemu z wave'a walnął równiutkie 400 :baby:
Troszkę się zdygaliśmy ale udało się.
Poradniki od początku troszkę słaby dla mnie był ale brak aktualizacji to lekka przesada, skoro jest to w poradnikach to autor powinien iść z duchem czasu.
Pozdro ;]

Ludwik Mati 06-07-2006 22:26

Można by było walnąć jakiś obrazeczek co do tego draga

Mati66 09-07-2006 05:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kalisiok Knight
Hah, a wy lole jesteście że tak powiem :D Ja wziołem Draga na Solo na 7 lvlu!!! a wy na 40 lvlu sie pytacie czy dacie sobie rade! Naprawde musze stwierdzić że nie umiecie grać!

No co ty!na 7lvl NIE da sie zabic draga!Masz mało hp,jedno kombo,i dead!
Piszesz bzdury :p
Poradnik spokoB) tylko sam jestem druidem i na draga można iść z Explozion rune o ile nie wiesz nie czeba hmm:)

kamil35s 09-07-2006 09:13

@up I tu się mylisz. Oglądałem film jak 6 lvl solował draga, fajnie to wyglądało leczył sie lfami i nawalał go z hmmów (to było przed uptade i hmmy były od 1 mlvl)

Mati66 10-07-2006 09:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamil35s
@up I tu się mylisz. Oglądałem film jak 6 lvl solował draga, fajnie to wyglądało leczył sie lfami i nawalał go z hmmów (to było przed uptade i hmmy były od 1 mlvl)

Troche nie wieże,ale jak możesz daj link na ten filmik:p bo jak muwisz prawde to bedzie ciekawy:)

Talron 12-07-2006 07:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Externus

2. Knight

a) solowanie: lvl 35 skille 70/70 i można bić. bright sword / skull staff / fire axe + tarcza to bicie nieopłacalne. Używanie dwuręcznej broni to bardzo dobre posuniecie. Można powiedzieć ze bicie draga solo knightem robi się opłacalne tylko z dwuręczna bronią a i bez DUŻEJ dawki szczęścia się za uhy nie zwróci. No ale cóż Knight to nie postać do solowania dragów.

Chodziło ci chyba o low leveli?Bo knight powiedziałbym nawet że jest stworzony do expienia na dragach a na wyższych levelach loot się prawie zawsze zwraca..

A co do techniki do góry i na dół sorcem to chyba też chodziło o low levele

Nevir 12-07-2006 22:39

lol

Moim zdaniem jestes bardzo smieszny:baby: i masz male doswiadczenie jako knight, jako bloker i w zabijaniu smokow. Po 1 to zabijanie smokow knightem jest oplacalne, moze nie bardzo ale oplacalne:) oczywiscie na wiekszych levelach, hunty na dragi z knightem sa wogole nie oplacalne tak samo jak na Gsy. Poradnik bardziej przypomina bajke. "Vita lub uh jak nasz pasek energii spadnie poniżej ~200 hp."ja dopisze swoj ciąg dalszy... wtedy dostajemy f wave i combo z gfb i padamy :)... "Opłacalne solowanie w zasadzie jedynie z summonami." tak tak..... :D Drag oplacalny jest od 40-50 lvlu(sorcem) tylko ze pozniej od 60(sorcem) juz nie.... dlaczego? bo bez mana shielda stoisz + summony, a dlatego nie oplacalny bo za malo expa no i ten loot to do dupy jest. Poradnik 2/10. 0 profesjonalizmu.... to byl raczej poradnik dla srednio zaawansowanych bo newbi nie wie gdzie sa dragi itd... ;( sory za bledy ale wali mnie to. :)

MInDeK 14-07-2006 09:03

No nie

Poco no poco sie nooby wypowiadaja o dragach ktore Nigdy go nie widzialy.
Ja gralem Palem 85 rp tera gram knightem 66ek i moge sie wypowiedziec o tych 2 profesjach co lepiej na dragach i od ktorego lvlu.

Palek-Mozna expic od 40 lvlu [mozna i wczensiej wiadomo ale nie opalcalne i niebezpieczne].D-lair od 50+ i lepiej chyba ze dajesz rade czasem z 4 dragami na wejscie to i od mneijszego Ale tak naprawdę na 50 okolo polecam vampy a dragi na 60+ bo wtedy sie często zwraca,nizely exp i mozna juz Miare bezpeicznei expic.Pisze tak oniewaz wiele osob na nizszych lvlach mysli ze jak kto ma np 50 lvl to on juz jest niepokonany a to bzdura bo tak naprawde 100 lvl nie jest duzy i latwo zginac wystarczy dluzszy lag i zgon.
LooT jest poje bany z dragow poniewaz czasem malo co wyelci ze jest sie ze tak powiem w dupe Np.mi na 80lvlu sie czasem i nei zwrocilo zrobilem 150k expa a wypadl mi dragon hamme-.-. A czasem posiedze 2 godiznki i wypadnie np.d shield, 3 wandy [leca czesciej niz d hammer czy serpent-prznajmniej mi]

Knight-Prawie nigdy sie nie opalca solowac.Mozna oczywiscie zsolowac draga i na 20 ale poco to robic jak sie nei opalca i jest sie w dupe chyba ze jacys idioci aby sie tylko chwalic ze expia na dragach na 20 lvlu [nooby].
Na 60+ lvlu sie zwraca czasem ale glownie jest sie w dupe.
Ktos mi pewnei zaraz wyjedzie z tesketm ze on to ma 50 lvl i mu sie zwrocilo z dragow...
Osttanio siedizalem na dragch knightem przez pareg dozin i bylem sporo w dupe bo sie nei zwrocilo wypadl mi chyba d shield .
A raz mi wyapdlo w 30 minutek d shield i 3 wandy. [bardzo zadko tak wypada]
Knightem oplaca sie blokwoac dragi [lepiej gsem jesli chchemy tez troche expa] ale jak idziemy glownei po loot o bs + df.Knight jak umie blokowac i nei dostawac fire wawow to nic nei tarci a jak ma druia w tamie to mzoe go leczyc exura sio.
Jesli chdozi o loot to idzie sie wiadmo na fuksa ale lepiej ma knight na wyzszym blokwoac bo nic prawie nei traci juz wiecej wteyd palek traci a loot czasem podpieprza knight jak nieuczciwy bloker a wiec lepiej z knightem palom nei chdozic chyba e kumpel zaufany.

Z gory za błędy przepraszam jak zawsze :p

Cvonio 14-07-2006 14:14

ja mam 20 knight skile 58/57 i giant sworda moge solowac dragi i oczywiscie 4 magiczny
musze wytrenowac bo padlem ale juz mialem

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:46.