Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Polski projekt MMORPG! Gate Online!!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=137200)

Raxev 15-07-2007 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Extermis (Post 1551129)
czyli np luk nie jest zaliczany do weapon's? d_b moze jednak zmiencie to Weapon na Male.

Pisz w j. polskim, jeśli nie umiesz angielskiego. Błagam..

Tak tak, niech zmienią z broni na płeć męską.

Fanotherpg 15-07-2007 23:44

Więc jutro założę temat o DS:E.. Której pierwsza grywalna wersja będzie pod koniec wakacji, a teraz odpowiedzi na zadane pytania:

Dlaczego Kucza się pyta innych? Bo sam nie wie jak to rozwiązać, gdyż GO w zamierzeniach miało być klonem Tibii, ale również nim nie być.. I dlatego chce zrobić aby mimo, bycia klonem udawać nie bycie nim.. Proste..

Sam mówiłeś na GG, że wkurza większośc klikowców, że taki początkujący jak ty zrobi grę MMO o której większość z nich śni, poza tym nie wydałeś, w ogóle żadnej pozycji.. Więc jesteś wg wielu początkujący.

Hmm, zachowanie wymienie te takie główniejsze: uważanie się za nie wiadomo kogo, uwagi wieloletnich klikowców mieszane z błotem bo ty wiesz najlepiej, spamowanie na forum (ostatnio twój temat został wyczyszczony jakieś 2-3 strony twojej dyskusji), ubliżanie innym klikowcom i ich rodzinom na gadu, cytatach i w wielu wypowiedziach.. Coś jeszcze?

Twoje doświadczenie może być wielkie, ale na pewno nie w dziedzinie tworzenia gier. Może w grania takie gry jak Tibia, których graczy szanuje, bo sam jestem fanem RPG'ów.

Pytam się, abyś nie zarzucał, że ci specjalnie robię konkurencję, i że odpowiadam na pytania dotyczące Ciebie i DS:E w twoim temacie.. Chyba logiczne..

Co do wypowiedzi Kuczy, jest to opisane powyżej.. A dość duże ograniczenie skilli jest spowodowane, uproszczeniem gry przez Kuc'a.

W mojej opinii system, ulepsz skille, kup lepszy pancerz o chociaż +1 za 300% ceny aby iść zabić silniejsze potworki, jest mało przyjemne dlatego osobiście za Tibią nie przepadam w Diablo nieco pograłem, ale to ze względu na dość ciekawą fabułę..

Ludzie nie czepiajcie się aż tak wypowiedzi :) Pewnie trenują pisanie bezwzrokowe na klawie i nie zwracają, uwagę na interpunkcję i ortografię :) A zawsze jest opcja edytuj post.. Więc do jutra..

Extermis 16-07-2007 00:59

@Raxev
oj chlopcze chlopcze.. ograniczenie tibia za duze? np hole to tez tylko dziura nie? bo w tibi nie ma czasu na zastosowanie znaczenia tarapaty? moze jak kiedys wyszczubisz nosa z tej gry i wlaczysz inne to zrozumiesz -_-
pozatym owszem powinno byc "male weapons" a nie samo "male" ale tak samo powinno byc z distance'm a nei jest wiec "weapons" skreslilem.
rozumiesz wyrazenie walka w zwarciu? otoz "male" rowniez uzywa sie odnosnie broni ktora sie w tak owej walce uzywa -_- i najpeirw sam sie do ch** pana naucz angielskiego a potem sobie mozesz blagac.
@Rebell
chodizlo mi raczej o to ze np w tibii skilami okresla sie umiejetnosci jak fishing, czy jakikolwiek fighting, a w innych grach mmo skile sa to specjalne ataki / umiejetnosci / bonusy.
i nie rozumiem w czym sama nazwa Ci daje 50% przyjemnosci? =P

Rebell 16-07-2007 13:12

@Up:
To ironia, skoro Kucza pisze że "Stawiamy na przyjemność, najważniejszy będzie exp" czy coś w tym stylu to ja nie wiem jak ta gra będzie wyglądać :D Counter Strike 2D? ;]

Raxev 16-07-2007 16:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Extermis (Post 1551691)
@Raxev
oj chlopcze chlopcze.. ograniczenie tibia za duze? np hole to tez tylko dziura nie? bo w tibi nie ma czasu na zastosowanie znaczenia tarapaty? moze jak kiedys wyszczubisz nosa z tej gry i wlaczysz inne to zrozumiesz -_-
pozatym owszem powinno byc "male weapons" a nie samo "male" ale tak samo powinno byc z distance'm a nei jest wiec "weapons" skreslilem.
rozumiesz wyrazenie walka w zwarciu? otoz "male" rowniez uzywa sie odnosnie broni ktora sie w tak owej walce uzywa -_- i najpeirw sam sie do ch** pana naucz angielskiego a potem sobie mozesz blagac.
@Rebell
chodizlo mi raczej o to ze np w tibii skilami okresla sie umiejetnosci jak fishing, czy jakikolwiek fighting, a w innych grach mmo skile sa to specjalne ataki / umiejetnosci / bonusy.
i nie rozumiem w czym sama nazwa Ci daje 50% przyjemnosci? =P

Rozumiem iż się nie poprawiłeś i wytykasz mi różne rzeczy. Zapewne domyślam się, że chodzi Ci o melee weapons, pisze się melee, a nie male. A jeśli już chcesz dawać rady (pisząc błędnie po angielsku), to pisz w polskim języku. Kucza napewno poradzi sobie z tłumaczeniem lepiej niż ty.
W Tibie nie gram, bo po 3 latach gra może sie znudzić, a jeśli chodzi o moje doświadczenie w innych MMORPGach to nie musisz się martwić, grałem w wystarczająco gier, żeby Cie poprawiać, jeśli o to Ci naprawdę chodzi.

A jeśli chodzi o doKUCZAnie Ci, to pisz z uwzględnieniem interpunkcji, chociaż tyle, jeśli już nie piszesz polskich znaków lub poprostu zignoruje Twoje wypowiedzi i przypuszczam, że nie będe na tym przegrany.

Fanotherpg 16-07-2007 18:16

Więc, zainteresowanych konkurencją GO i tym co sobą reprezentuje zapraszam do tematu http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=139755 ... Nieco więcej informacji i bardziej konkretnie.. Poza tym jesteśmy otwarci na wasze propozycje i sugestie, oraz wszelkie pytania i uwagi.

OnlyShadow 17-07-2007 22:05

Widzę, że nawet czcionka prawie taka jak w tibii. Zółta z obwódką.

Marchewki 17-07-2007 23:04

Shadow a ty nie robiłeś w rp online i czepiasz sie jak wy mieliscie taka sama ;>
@down N/C koleś nie rób sobie off topica

Pan i Wladca 18-07-2007 00:10

U nas jest biała bucu...

OnlyShadow 18-07-2007 12:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 1555147)
U nas jest biała bucu...

Jest czy była? Jak w końcu ma się sprawa RP online?

Drakon 18-07-2007 12:53

@up
Trudno powiedzieć, z tego co ja sie orjętuje to Kawior sie opierdziela, ale Van chyba nad czymś pracuje. Chwilowo wygląda to na zastój, ale podobno ostatnio coś sie ruszyło, tylko co? ;p
@topic
Juz dawno mówiłęm Kuczy że puki co nie zrobił nic szczególnego, a sie podnieca jak by stworzył ósmy cud świata. DO tego jak zawsze zachowuje sie jak dzieciak, żebyście wy jeszcze wiedzieli co on wyprawiał na forum RP (zainteresowanych prosze o pisanie do mnie na PW a podam adres xD)
A co do gry, jak już mówiłem: nic szczególnego, ale grafika to mnie poprostu dobija xD

Kucza 18-07-2007 14:28

Cytuj:

żebyście wy jeszcze wiedzieli co on wyprawiał na forum RP (zainteresowanych prosze o pisanie do mnie na PW a podam adres xD)
http://rponline.pun.pl/viewtopic.php?id=65
Aha i dałem jeszcze na forum pomysł żeby zmienili nazwę na "Tibian", ale chyba im się nie spodobał, bo tematu nie ma.

Ogółem: Nie mają za grosz poczucia humoru.

Pan i Wladca 18-07-2007 17:56

Dziecinne zachowanie nie żart.... a i do wszystkich nie mowmy tu o Rp poco zasmiecac mu temat tej znakomitej gry opisami naszej =)

bombek 19-07-2007 22:53

do Kuczy

mianowicie, ściągając klient gry mogę ją uruchomić tzn włączyć gre (czyli tak jakby zalogować się:D)
Bo ja próbowałem i poza wyglądem menu nic innego nie mogę zobaczyć :baby:

Midarth 19-07-2007 23:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kucza (Post 1555942)
http://rponline.pun.pl/viewtopic.php?id=65 http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
Aha i dałem jeszcze na forum pomysł żeby zmienili nazwę na "Tibian", ale chyba im się nie spodobał, bo tematu nie ma.

Ogółem: Nie mają za grosz poczucia humoru.

Wybitnie zajebiste poczucie humoru, tylko pozazdrościć.

Raxev 20-07-2007 14:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Midarth (Post 1558748)
Wybitnie zajebiste poczucie humoru, tylko pozazdrościć.

Wybitna odpowiedź Pana ToniX, który nie może się opanować i używa niecenzuralnych słów względem żartu.

Diablczek 22-07-2007 19:51

Jak wyjdzie ta gra to zagram w nią.

Takeo 26-07-2007 18:29

Chciałbym przytoczyć parę niemiłych spraw związanych z grą nie dość, że tworzy on grę na pirackiej wersji edytora MMF2 to zachowuje się chamsko w Internecie spamuje wyzywa ludzi pokazując najniższe instynkty

Dowody? Banowany jest na wielu forach
http://images29.fotosik.pl/38/d904e7289168d93f.jpg
Sprawa zakończy się najprawdopodobniej w prokuraturze za korzystanie z pirackiego oprogramowania i próby stworzenia plagiatu tibii oraz za chamskie zachowanie nie wiem ile dzieciak ma lat, ale najwyżej dostanie opiekę kuratora

Mam przez niego tak szargane nerwy że z chęcią pójdę zawiadomić prokuratora o tym że jego stara nie potrafi upilnować dziecka tak być nie może że dzieci robią w sieci syf z którego sprawy sobie nie zdają

Fanotherpg 27-07-2007 12:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Takeo (Post 1570687)
Chciałbym przytoczyć parę niemiłych spraw związanych z grą nie dość, że tworzy on grę na pirackiej wersji edytora MMF2 to zachowuje się chamsko w Internecie spamuje wyzywa ludzi pokazując najniższe instynkty

Dowody? Banowany jest na wielu forach
http://images29.fotosik.pl/38/d904e7289168d93f.jpg
Sprawa zakończy się najprawdopodobniej w prokuraturze za korzystanie z pirackiego oprogramowania i próby stworzenia plagiatu tibii oraz za chamskie zachowanie nie wiem ile dzieciak ma lat, ale najwyżej dostanie opiekę kuratora

Mam przez niego tak szargane nerwy że z chęcią pójdę zawiadomić prokuratora o tym że jego stara nie potrafi upilnować dziecka tak być nie może że dzieci robią w sieci syf z którego sprawy sobie nie zdają

Co do pirackiej wersji, to jakbyś Takeo nie zauważył większość oprogramowania w Polsce jest nielegalna i musiałbyś dość sporo osób podać do prokuratury, jednak większość z nich nie chce zarabiać na nich pieniędzy (jak to planował kuc) lecz poprostu lubić to co robią. A że nie mają pieniędzy na oprogramowanie (MMF 2 z możliwością sprzedaży gier kosztuje około 1200 zł..) to muszą na pirackim oprogramowaniu siedzieć, niestety takie warunki są polskie na wszystkich scenach czy do klikowych, GM'a, czy 3D (3d studio max..), że większość użytkowników ma piraty.. No, ale może to się zmieni..

A co do zachowania, wielu ludzi myśli, że w internecie jest bezkarna i problemy z środowiska i domu rozładowuje w internecie.. Nie zwracając uwagi, że inni użytkownicy to też ludzie a nie maszyny..

Taeguki 27-07-2007 12:48

Jedyne co mogę napisać to to, że Kuc w internecie zachowuje się skandalicznie. Wydaje mu się, że jak jest w internecie to mu wszystko wolno. = Przykład typowego dzieciaka, który dostał zabawkę. Trzy ostrzeżenia otrzymał ode mnie, więc nie dziwcie się dlaczego tak za nim nie przepadam =P.

Co do samego projektu? Może wyjdzie, ale daje mu raczej małe szansę na wybicie się :).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:25.