![]() |
W takim razie - okej. Daję za wygraną i uznaję zagadkę logiczną za nielogiczną :P
|
Cytuj:
http://www.joemonster.org/filmy/4169..._elektrycznosc Tu macie tą grę bez możliwości oszukiwania. Jeśli bardzo chcecie wiedzieć - tego się nie da rozwiązać zgodnie z tymi zasadami ;) |
|
@up
Bug flasha albo założenie autora. Prawy przycisk myszy, nic specjalnego @Ryba Jest możliwość oszukiwania. Snopeczek to zaprezentował :) |
@Ryba
Ja brałem pod uwagę czas potrzebny mojemu komputerowi do otworzenia painta, wklejenia obrazka i zapisania pliku ;p |
Cytuj:
Cytuj:
4*4=16 16+6=24 (1+3)*4+6 @Edit a 16+6 to 22 xDD Cytuj:
6/(1-3/4)=6/(-2/4)=6/-0.5=-12/ Nie wiem jak mogło wyjść 24 |
Cytuj:
6: (1 - 3/4) = 6 : 1/4 = 6*4 /1 = 24/1 = 24 :* @down Szybszy :D i co teraz? no no ? kozaku? :D |
Cytuj:
|
Cytuj:
W impossible quiz 32 lvl i mi się odechciało :P |
To teraz ja pozwolę sobie zarzucić zagadkę ;]
Na pewnej wyspie mieszkają tylko prawdomówni i kłamcy. Kłamcy zawsze kłamią, a prawdomówni zawsze mówią prawdę. 25 ludzi ustawiło się na tej wyspie w kolejkę. Wszyscy oprócz pierwszej osoby powiedzieli "osoba stojąca bezpośrednio przede mną to kłamca", zaś pierwsza osoba powiedziała 'wszyscy stojący za mną to kłamcy". Ile kłamców jest na tej wyspie? Powodzenia ... ;] |
13 klamcow
12 prawdomownych |
Dobrze ... ;D
|
Kod:
a=b |*a @down: dopsz. |
Nie mozna dzielic przez to rownanie jezeli nie jestes pewien, ze nie wynosi ono 0, a jezeli a=b,
to (a^2-ab) jest rowne 0 |
Cytuj:
|
Są różne gatunki ptaszków na gałęzi.
Wszystkie oprócz dwóch to wróble, wszystkie oprócz dwóch to sroki, wszystkie oprócz dwóch to kruki. Ile jest ptaków na gałęzi? Banalnie łatwe, nie wiem, czy było. I z kangura: uzupełnij ciąg liczb: 1/3 | x | 1/5 x = ? |
Cytuj:
2. Czy to jest przerobione zadanie, w którym trzeba było zaznaczyć na osi 1/4 ? ;d Jeśli nie to x=1/4. ;] To ja też zadanie z kangura ;D Iloczyn czterech różnych dodatnich liczb całkowitych jest równy 100. Ile wynosi suma tych liczb? ;D |
@up: zagadka z ptakami rozwiązana poprawnie :D
Cytuj:
spoil: Ukryty tekst:
Cytuj:
x1+x2+x3+x4=? x=1,x2=2,x3=5,x4=10 1*2*5*10=100 1+2+5+10=18 Dobrze? : D |
Double Post ;/
|
Dobrze ;p
A to rozwiązanie 1/4 właśnie zbyt proste mi się zdawało i wątpiłem, że to poprawna odpowiedź,bo tak jak mówiłeś ciągu liczb jeszcze nie miałem ;D |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:26. |