Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Poradnik dla Paladyna od 1 do 100 by Escoo. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=167297)

ziki 19-07-2008 17:33

Świetny poradnik ! Mi się bardzo przyda.
Gratulację dla Ciebie, że chciało Ci się tyle pisać. Rób więcej poradników :p

Tibiojczyk 19-07-2008 17:37

NIech Ktos napisze poradnik jak dojsć na frost dragony, jak na nich expic itd <plz>

Savierus 19-07-2008 19:02

poszukaj sobie frosty i sprobuj na nich poexpic, a pozniej sie z nami podziel przezyciami, a nastepny raz bedziesz korzystal z funkcji szukaj :D

up4, badz 5 , to nie jest odpowiedz na moje pytanie , ale pewnie polega to na tym ze jakies silnego potworka zamkniesz szkrzyniami a dwa slabsze cie leja, tamten do ciebie nie dochodzi a ma za mocny shield by pasc na 3 strzaly jak trolle :D

nie no jest pare sposobow, ale jak sie robi tabelke, to trzbe ata tabelke opisac czyz nie ?

nUUBBa 20-07-2008 13:31

Jedna sprawa.

W JAKI SPOSÓB 8 LVL MOŻE MIEĆ80 DISTA ?
ZANIM WBIŁBYŚ 70 MIAŁBYŚ JUŻ MINIMUM 10 LVL NAWET SKILLUJĄC NA RATACH DAJĄCYCH WRĘCZ SYMBOLICZNE EXPO, A POLECASZ TROLLE NA KTÓRYCH SKILLUJĄC WBIJASZ 10 LVL ZANIM OSIĄGASZ SKILLE 55 W DISTANCE...

Bossu 20-07-2008 16:26

On skillił na zsummonowanym monku... więc expa nie otrzymywał :D A spidery lub raty byly potrzebne żeby shielding wbijać.

Xvoork 23-07-2008 16:48

Poradnika esco nie będę komentował, ale podrzucę coś dla paladynów, którzy nie chcą tracić hp na slimach (dobry sposób nawet dla 8lvl z 10distem)

Po prostu lurujemy slima z okolicy do pomieszczenia, zamykamy go w środku, ustawiamy się tak jak na zdjęciu i rzucamy spearami lub kamykami (oczywiście nie w matkę, tylko w klony)
Do tego można zlurować w okolicy 2 snake, roty lub poison spidery aby shielding rósł.

http://img155.imageshack.us/img155/5078/treningvq0.png
http://img155.imageshack.us/img155/5...7ee605d259.jpg

kuszczak1 24-07-2008 13:11

TO JEST 1 WIELKI OSZUST JAK MOZNA MIEC MAGIC LEVEL 13 NA 8 LEVELU CO MOZE Z UTEVO LUX SKILOWAŁEŚ I 80 DSITA TO CO WYŁONCZYŁEŚ LEVEL CZY COŚ W TYM STYLU BO JAK SKILOWAŁEŚ TO LEVEL CI TEZ SZEDŁ :cup: NAPRWDE ZŁY PORADNIK NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sestor 24-07-2008 13:53

@up
dziecko co 1 raz wlonczylo tibie?? tak mlvl robil lightem a co do skilli to jest takie cos jak swiat PvP << tam da sie bic summony i druga rzecz jest takie cos kumpel (albo MC:P) ktory moze byc Sorcem/druidem i zsumonnowac Monka na ktorym mozna skillowac nie expiac takie trudne?? TROCHE WYOBRAZNII/ROZUMU

Escoo 25-07-2008 21:05

Dzięki za komentarze te pozytywne i te nie. Jak tylko znajdę chwilkę czasu to postaram się coś dodać. Jak macie jakieś sugestie to na pw.
Pozdrawiam Esco.

hes 26-07-2008 15:51

mi sie wydaje ze skillowanie wylacznie paladynem do duzych skill jest totalna glupota.. , starac sie wbic skill typu 45 i mozna spokojnie zaczac expic na odpowiednich potworach typu ghoul, rotworm, a skill na loozie sam podelci dlaczego odradzam surowo skillowania np do 65-80 na malym levelu? bo nigdy nie wiesz kiedy ciebie czeka zgon.. a strata bedzie odczuwalna, znam z doswiadczenia to.. mialem pare paladynow i tylko jednym obeszlem sie bez skillowania no i dzieki temu nie zniechecalem sie po zgonie i gralem dalej, doszedlem calkiem daleko (91 lvl), lecz jak kazda gra wkoncu sie nudzi :P
Ogolnie dopowiem ze tylko expiac wbilem 87 dystans, no a zgona nie jednego zaliczylem z powodu mojego internetu..

Viallix 26-07-2008 18:55

e jestescie zjebani czy coX(:confused:
ja mam royal paladin livel 239 expie se na demodrasah i czasami orshabal z moim kolegom livel 100 etile kngiht.:evul:
no i to jest dobry eksp juz mam domek thundr hameruw i pare grat shielduw.8o;):):):p:cup:
a nie jakies trole po co skilowac destience fihting ja nie skiluje a mam 119 :cup:X(
poradnik do dupy podetrszyj se nim twasz;/;/;/:(

angelofspears 26-07-2008 20:04

Nie piszcie nic na temat dzieciaka wyżej.
To będzie tylko spam tak jak to co widzimy wyżej.
Przecież to oczywiste że myśli że fajny jak ser pożartuje -.-
Niestety na świecie przeżyło wiele takich gnojków.

hrdvhu 30-07-2008 17:40

Jedną z najlepszych expówek dla Pallków jest Nargor :)
Juz od 20 lvla można expic na 1 poziomie , na 2 ,3 od 40 polecam
Kasa Zwraca sie po 15min za royalki
Najlepsza expówka dla palków , a co najlepsze zawsze wolna;p

Aruna 30-07-2008 19:38

Poradnik spoko
btw. zmień

Cytuj:

Przypominam że jest to mój pierwszy poradnik więc prosze o wyrozumiałość. Postaram się w miare upływu czasu aktualizować go.
Jeśli zaóważycie(zmień na u ;) ) jakieś niezgodności prosze o pw. Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania.

Bonaqera 09-08-2008 22:16

Poradnik spox pewnie nie 1 osobie sie przyda ;p

Garren 12-08-2008 16:32

..

Może, ja jestem jaki tępy, ale jak na Boga na 8 lvl mo.zna mieć 80dist i 5mlvl? Jak mi to wytłumaczy ktoś, to kupie mu Nobla.

Itaro 14-08-2008 13:56

@up

Normalnie. Kupił se duuuuuzo kamyków i light/find person, a kolega/drugi char postawił mu monka i on na nim skillował a 2 potwory (spidery/wolfy) to do shieldingu były potrzebne.

Gelt 14-08-2008 14:39

@up

Monka.? Lol'n'roll. Chyba zaczyna się od czegoś, co da się zranić np. Ghoul.. Potem monk.

jedrolek 14-08-2008 22:30

Świetny Poradnik!! Przyda mi się bo chce zrobić pożądnego palla ( Opcja "szukaj" jednak jest dobra ;]).

egg 16-08-2008 20:07

Slime training places for pacc

Dzięki za odpowiedź ale sporo osób też odwiedza te miejsca - szczególnie mnóstwo low lvl facc ktore zabijają slima 'bo oni teraz chcą'.

Ktoś może zna jakieś ciekawe miejsce do treningu ze slimami które znajduje się na premium area?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:06.