Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Wasze pomysły na letni update 2008 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=170821)

Askaral 13-05-2008 13:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ptakuba (Post 2054698)
Powiedziałbym raczej, że nie potrafi przyznać się do błędu...

Jaki tam blad, nadal przecietny knajt uzywa sobie tylko exurki na expie co jest po prostu smieszne, i wychodzi na tym niejednokrotnie z mniejszym waste i lepszym expem niz ms/ed. Przyklad? Frosty na Okolnir.

HAIL POTIONY

Na temat:
Ja bym chcial nowe questy, najlepiej takie w stylu postmana albo explorera bo takie uwielbiam a takie w stylu "Oplac cleanera,zabijcie potwora, wez nagrode" sa mniej ciekawe.

Aevolana 15-05-2008 11:15

mam pytane nei do końca z tematem związane, ale nowego nei chce zakładać:
czy ktoś wie co będzie w tym update? bo podobno już coś cipy mówiły ale ja tego nie wychwyciłem

Dizzy_Adventurer 15-05-2008 17:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sehrman (Post 2038883)
-wiecej summonów dla sorka lub czary ofensywne od smierci
- WoI zmieniłbym na rożdżke walaca z energii
- 3 z trójcy terroru bo jest głupio jak sa 2 potwory z nich a nie 3
- no iiii dla mega high levelów głeboko pod PoH w PoI dałbym Ruthless Seven - byłoby ciekawie jak 70 ludzi z 200 levelem idzie na questa z nimi

może brzmi głupio to 2 ostatnie ale ja nikogo nie zmuszam żeby to zrobił a jak ktoś by niechciał iść to nie

A może frytki do tego?
Ok, to był kiepski żart (będą lepsze jak mi postawicie PACC a co :p)

Czerwony DSM i tą rękę (już nie pamiętam jak się to nazywa) draga.
I jeszcze parę szczegółów, np. żeby knight miał jakieś exori słabe nawet (więcej pomysłów poźniej, jakoś mi teraz z głowy wyleciały) aha, i żeby sorcowi różdżka mniej many jechała...

Donatz 18-05-2008 20:17

Wkurza mnie jak ktos pisze ze np. knight moglby miec wiecej czarow a sorcowi powinno leciec mniej many za wanda.X(

Kazda postac ma swoje zalety i wady i trzeba bylo sie wczesniej zastanowic nad profesją a nie teraz narzekac.

Kubarek 18-05-2008 21:12

@up

MS i tak już ma najlepiej a jakby dali 7hp, cap, nowe wandy i sety to wogóle mogliby usunąć inne profesje.

wg mnie powinni wreszcie przestać z tą balansacją profesji i zostawić tak jak jest bo wszystko zepsują ale nowe potworki by sie przydały.

Brtek00 18-05-2008 22:24

Moim zdaniem powinni zrobic tak aby wszystkie shieldy,armory,helmety itp byly od lvla bylo by mniej hackerow i 10 latkow na non pvp 10 lvle z full setem :P bo lubią hackowac ..

...Kikeli... 19-05-2008 08:39

@twój pomysł też nie jest najlepszy bo jakby zrobili armory od lvl
to co plate armor od 10 knight armor od 30(czyli męczysz sie 20lvl z p setem) bo na 20lvl niektórym jest ciężko uzbierać a po za tym wszyscy by byli ubrani tak samo a w tibi musi być różnorodność bo co gadasz z typem i chwalisz sie że masz g arma, blue legsy, a tak ej a ja mam p armora-ja też Oooooo

@topic u knightów/palladynów mogli by zrobić coś w stylu minimalnego hitu że przy skillach 100 nie możesz walnąć mniej niż 25 albo 50(chyba ze max def weźmiesz bo ludzie posiadający mniej więcej 90 skill SOV/SCA/AVE często mają hity bardzo małe co jest wkurzające

olimpijski 19-05-2008 19:08

Mi by wystarczyło, żeby Pirate Dolle dało się sellac u NPC, nawet za 1k :D

Kareiss 19-05-2008 20:02

Mam nową sugestie dotyczącą domków. Zauważyłem tą opcję na jednym z OTSów B). Mianowicie nie można wrzucać do domków "śmieci". Ile to razy marnujemy swój czas bo jakieś n00by nawrzucały nam parceli do domku na nasze MPA? Do domku mogą wrzucać rzeczy tylko osoby posiadające inva.

Tomciu 20-05-2008 08:58

@UP,a OKna to na cholere są ?Te nielizne domki z balkonami zawsze są zasmiecone,a jesli jest porzadny wlascicile to 2 min i po sprawie,a jak zobaczysz nooba który wrzuca to zabijesz ...

D4n1 20-05-2008 12:20

ale wy macie pomysły jak tak marzycie to ja chce outa Hollow Ichigo albo Grimmjow Jeagerjaques przy hichigo chce umiec bankai 0.0 plx cipsoft

Evil Maul 20-05-2008 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2040032)
no i poczekasz sobie jeszcze z 3 lata zanim zrobi sie odpowiednia ilosc 200+ zeby wogole tam wejsc, i zanim pojawi sie wiecej knightow na 300+ levelu zeby takiego np Infernatila ( ktory uwierz mi, bije mocno ) moc zablokowac.

Już widze tych 300ek jak zginaja się w pół od Infernatila xdddd a co z resztą "Bezlitosnej siódemki" ?. Infernatil zadaje combo 6kk ;>

Asextor 23-05-2008 12:08

Za Przeproszeniem...
Masz Zdrowo Najebane W Głowie :D

Skończ z tą grą bo ona cię zniszczy.... może jakiś odwyk..

Wilkołaki.. ? 8o

Asextor 23-05-2008 12:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kareiss (Post 2065366)
Mam nową sugestie dotyczącą domków. Zauważyłem tą opcję na jednym z OTSów B). Mianowicie nie można wrzucać do domków "śmieci". Ile to razy marnujemy swój czas bo jakieś n00by nawrzucały nam parceli do domku na nasze MPA? Do domku mogą wrzucać rzeczy tylko osoby posiadające inva.

Totalna zwała, widać już że jesteś fanem serverów non-pvp, tylko popatrz na to z tej strony... mam domek na ankrahmun, a także odbyła się tam Open battle (mam nadzieję że wiesz co to jest) miałem zapisane na kartce 1 frag, pewnego razu wbiłem drugi lecz nie zapisałem, w trakcie bitwy wbiłem rs'a MAM RARE EQ? I CO TERAZ JAK NIE MOGE WRZUCAĆ SWOICH ITEMÓW

albo jeśli osoba która ma inva może wrzucać, albo mój kolega który nie ma inva, co ma zrobić paść i stracić, czy WYJEBAĆ DO WODY? totalny nonsens jesli się nie podoba TO KURWA ZAMYKAJ OKNA!!!! X(

Anoj 23-05-2008 14:44

Moja propozycja:

- nowe wędki
- nowe przynęty
- nowe ryby
- płatne stawy do połowów
- kutr rybacki do połowu krabów z morza

D4n1 23-05-2008 18:06

ta moze frytki do tego ja bym proponowal jeszcze mc'donalds i kasjerem by byl ghaz co wy na to

Rafals from hell 25-05-2008 10:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anoj (Post 2072387)
Moja propozycja:

- nowe wędki
- nowe przynęty
- nowe ryby
- płatne stawy do połowów
- kutr rybacki do połowu krabów z morza

O k***a... ty koleś to w tym temacie to już przegiąłeś :D hahahahahahaha :D
Skoro jesteś takim fanem wędkowania to idź na ryby w realnym życiu, a nie w grze szukasz zabawy... Nie róbmy z tibii, gry o całkiem innym powołaniu. Dodam tylko jeszcze, że łowienie ryb to tylko dodatek i z reguły używane jest w ostateczności, gdy już nie mamy skąd wytelepać fooda. No i nie można zapomnieć o armii boterów jedzących w ten sposób :D

SepterraCore 27-05-2008 08:56

-Wyjmowanie strzał/boltów ze zwłok(żeby strzały po wystrzeleniu z łuku sie nie niszczyły kompletnie, a żeby była szansa na to, że zostaną w zwłokach)
-Bronie z Atakiem mniejszym niż 5(np atk:2)(ja knifem 20 bije na defie)(zawsze będzie można potrenować na jakichś bugach albo wolfach ;))
-To z tym wędkarstwem to dobry pomysł
-Areny do walki na non-pvp xD
-Ośmiomiejscowe depo na rookgardzie
-Wprowadzenie na rookgardzie potworów: Dwarf, Orc Warrior, Elf, Swamp Troll, Smuggler, Amazon

kaxiorek 27-05-2008 12:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evil Maul (Post 2066864)
Już widze tych 300ek jak zginaja się w pół od Infernatila xdddd a co z resztą "Bezlitosnej siódemki" ?. Infernatil zadaje combo 6kk ;>

Tak a w tej bajce były smoki w jaki sposób może zadawać combo 6kk ? No chyba ci chodziło o 6k to sie zgodzę

Btw. uwielbiam polska wiki :
"Taktyki: Bardzo szybki, więc lepiej samemu być szybkim, najlepiej uciekać i atakować z run Sudden death albo z kuszy."
o wyżej wymienionym członku ruthless 7

Vil 27-05-2008 12:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SepterraCore (Post 2079665)
-Wyjmowanie strzał/boltów ze zwłok

juz jest, ze zwlok np elfow.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SepterraCore (Post 2079665)
-Bronie z Atakiem mniejszym niż 5(np atk:2)

powtarzacie to jak papugi a nawet nie zastanawiacie sie czy taka bronia bedzie sie udawalo trafiac w cokolwiek.

Cytuj:

Infernatil zadaje combo 6kk
w granicach 7k.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:08.