![]() |
Ja jestem po pisemnych, w sumie już mam wakacje. xD
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ej, rozumiem zeby ten wiersz Tetmajera to byl jakis dziwny i niezrozumialy i wtedy mozna miec jakies wątpliwosci . Ale ten byl naprawde przystepny i nie potrzebowal az tak glebokiej interpretacji jak "Oda do mlodosci". Teraz wszyscy szukaja dziury w calym. Mam nadzieje, ze nie bedzie drugiej matury z polaka, bo ta "byla za trudna". To absurd...jak ktos mial napisac o Lalce to napisal. Nie robilo mu roznicy czy ona snila czy marzyla na jawie.
Fragment fragmentu ;P :"Już mrok ogarnął ziemię... Panna Izabela jest znowu sama w swoim gabinecie; upadła na szezlong i obu rękami zasłoniła oczy.[...]" szezlong - kanapa z jednym oparciem. Mi tu nawet pasuje, ze mogla zasnac, w ogole nie wiem o co tyle szumu. Moze rozgoryczeni rodzice maczali w tym palce? Wszystko jest mozliwe. |
@Tovob Lard
Klasyczne pierdolenie, które posłuży jako wymówka dla matołów - "Źle napisałem maturę, bo w temacie był błąd!". Czy to było marzenie senne, czy zwykłe nie jest istotą tematu (czytałem i całość i fragment, jak ktoś potrafi TAK marzyć na jawie to pozazdrościć, nie trzeba ćwiczyć LD)... Ja się tylko dziwiłem z kolegą, jak oni z tego tyle punktów wyciągną. Temat był raczej łatwy i zbyt wiele nie można było tam napisać - najwyżej przetrawić tekst dodając komentarze i odwołać się parę razy całości. |
@up
Wiesz nie zdzwiłybym się, po 30 czerwca, zasypem cke petycjami, ludzi którzy niezdali owego egzaminu, domagając się powtórki. :) |
Cytuj:
|
Cytuj:
PS: Mmm, anal. |
Czy w jakimkolwiek szkolnym podreczniku od historii zawarto miedzywojenna historie Wegier :|? O ile dzisiejszy test byl stosunkowo prosty, to tematy wypracowan - absurdalne.
|
Tak jak juz ktos zauwazyl, w tym roku matury humanistyczne sa trudne, a przedmioty, po ktorych wybieramy sie na uczelnie techniczne, latwiejsze.
Tym oto sposobem, polski byl trudny, wos, historia itp. Biologia byla prosta i jutro zobaczymy, czy matma, a pojutrze fizyka, takze takie beda ;) |
No i jestem po.
Nigdy jakis wybitny z matmy nie bylem, ale ta matura (rozszerzona) wydala mi sie trudna. Nie mam co liczyc na zaden dobry wynik. Ide na UW :D |
No matma wcale nie byla taka trudna, 4 zadania sprawily mi trudnosc z czego 3 nie zrobilem do konca ;P W pewnym momencie wydawalo mi sie, ze ona byla robiona pod katem takim, zeby wszyscy zdali ;D Ale zobaczy sie o 15 czy dobrze myslalem ;]
no sprawdzilem to tak 60%, jestem zadowolony aczkolwiek moglo byc lepiej. Jedno zadanie skopalem a moglem dobrze zrobic. |
Spodziewałem się trudniejszej matmy rozsz. Wcale nie było tak źle :)
|
Cytuj:
|
Omg, jak tak patrze sobie na egzamin maturalny z historii, ten podstawowy, to się zastanawiam czy bym go w ogóle zdał na 30% o.0. Historii na maturce mówimy niet :f
|
A ja matme kompletnie zawalilem. Popelnlem kilka bledow, wynikajacych z nieuwaznego przeczytania polecen itd. Po maturze myslalem ze lajt i bedzie z 50+%. Teraz sprawdzam z rozwiazaniami i jak zdam to bedzie dobrze. Najlepsze jest to, ze z tego co licze to mam 14 pkt, mam nadzieje ze urwalem jeszcze gdzies jakis punkcik, chociaz 1. :/
|
Naszczescie wzialem matme jako przedmiot dodatkowy :)
Ide na gospodarke przestrzenna na UW, gdzie wymagaja tylko gegry i angola :) |
No ja nie narzekam ale poczekam na wyniki aby nei zapeszyc ;)
|
Ja z matmy liczę na 60% gdzieś 4,5 zadania nie zrobiłem w tym jedno praktycznie z winy arkusza :/, no a jednokładności to ja nawet w szkole nie miałem zal.pl.
Mam takie pytanie czy idzie się odwołać po fakcie, że miało się źle wydrukowany arkusz?? W pierwszym zadaniu ten wykres wielomianu przechodził mi tylko przez 1 z 3 punktów zamiast przez wszystkie, przez to po jakiś 15 minutach rozmyśleń doszedłem do wniosku że z 1 miejscem zerowym i f(0) = 90 nie jestem w stanie zrobić tego zadania (znaczy doszedłem do wniosku że nie potrafię) dopiero jak wyszedłem to dowiedziałem się od kumpli jak zadanie było banalne jeżeli wykres przechodził przez wszystkie m.zerowe 5 linijek roboty i miałbym 8% do przodu. Co do matury moim odczuciu te próbne były trudniejsze co prawda nie zrobiłem jednokladnosci, tego z odległościami w funkcji kwadratowej, reszty prócz dziedziny w logarytmach, pkt b w geo przestrzennej, pierwszego zadania. Dzisiaj fizyka pewnie będzie prosta :) |
Jeżeli miałeś źle wydrukowany arkusz to jak najbardziej masz prawo się odwołać do CKE, pogadaj z dyrekcją twojej szkoły, powinni Ci w tym pomóc...
p.s. 40-55% :/ |
nie zgloszenie komisji uszkodzonego arkusza jest jednoznaczne z uznaniem go za odpowiedni do pracy z nim : ] teraz reklamacji napewno juz nikt ci nie przyjmie. Przeciez gdy by tak bylo, uszkodzony arkusz byl by prawdziwym losem na loteri, przegladam, widze ze za trudne, i decyduje nie zglaszac komisji uszkodzenia w nadzieji na przyjecie reklamacji w nadzieji na to ze przyjma moja reklamacje pozniej : ]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:24. |