Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Teaser (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=176018)

Virusso 24-05-2008 14:45

Update

Uważam, że pomysł z pm do Npc nie jest głupi. Jak już ktoś powiedział "okaże się po upie". Mam nadzieję, że przynajmniej nic w tym upie nie zepsują. I będzie gitB)

Unholy_Elder 24-05-2008 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duke Dran (Post 2074505)
No to teraz nie będziesz musiał czekać tych 2 min i popychać kogoś aby dostać się do NPC.

Serio? Czytales/as calego mojego posta? Pisalem ze wcale mi to nie przeszkadza i nowy system moze byc ale moze go tez nie byc...

Szymi_11 24-05-2008 15:24

Pomozcie, dzisiaj o godzinie 15.19 hce się zalogować a tu Dowlanding New program Version a potem Downlanding new objest graphics. Czy to uptade? Pomożcie!

Duke Dran 24-05-2008 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Unholy_Elder (Post 2074570)
Serio? Czytales/as calego mojego posta? Pisalem ze wcale mi to nie przeszkadza i nowy system moze byc ale moze go tez nie byc...

Spoko : ) tylko uświadamiam dodatkowo.

Maelion 24-05-2008 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nonex (Post 2073918)
Opcja spoko ale i tak ten update sux same pierdoły bedą zmieniać roka i kazz żal. mogliby dać nowe wyspy lub jakieś inne tereny a nie idą na łatwizne.

Zgadzam sie z tobą lecz po cześci, poniewaz nie znamy dalszych planów zwiazanych z letnim Update'm. Ale musze sie zogodzic z toba, ze jesli nie dodadza nowych terenow watpie zeby to zachecilo ludzi do kupna pacc jak to bylo rok temu. Juz teraz widac mase ludzi na terenach pacccowych, a co bedzie po UPie...? jeszcze wieksza masa ludzi chcacych zdobyc expa, zeby moc wykonac questa. Byc moze stworza nowe serwery, bo kazdy wie jak jest. Jak juz mowilem samymi questami ludzi nie przyciagna, a jak wiadomo czesto powtarzające sie słowo majace na celu zachecenie do kupna pacc to m.in. "odkrywaj" i tym samym przyzwyczaili ludzi do tego. No wlasnie dla graczy z wyższymi lvlami to wlasnie jest frajda, aby moc odkrywac niezbadane dotad tereny.

Szymi_11 24-05-2008 15:53

Pomóżcie, cały czas jest infomacja o pobieraniu elementów graficznych o co tutaj chodzi?

DrakuSeQ 24-05-2008 16:00

Pomysł fajny, ale zobaczymy po upie jak to będzie wyglądało.

@up
Pewnie masz starą wersję Tibii i ci ją aktualizuje do najnowszej.

Szymi_11 24-05-2008 16:05

@up
Nie mam starej wersji bo jeszcze przedwczoraj grałem normalnie.

Drangir 24-05-2008 16:12

@up
Ściągnij najnowszą wersję i nie płacz ;)
@top
Pomysł trafiony. Nie neguję, po miesiącu każdy się przyzwyczai i przestanie zauważać :)

Pewnie zasięg będzie miało "normalny" tj. kilka kratek.

Edit: co do tych trawek na krzaczkach: wzieli zrobili szybko akademię do teasera, dokleili drzewka i zrzucili skrina, możecie być pewni że zabraknie ich po update ;)

@down
Raczej wątpie, zasięg kilka kratek... znaczy pisać będziesz mógł ale nie dostaniesz odpowiedzi xD

Mystlich 24-05-2008 16:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szymi_11 (Post 2074669)
@up
Nie mam starej wersji bo jeszcze przedwczoraj grałem normalnie.

Dziwne że jak robiłem teraz filmik do mojego poradnika wszystko było ok....;)

@topic
Pomysł fajny , podoba mi się i naprawdę Clipsoft się postarał.+ dla clipsoft-u
P.S. To znaczy że będe mógł z expowiska pisać do NCP ?

Virusso 24-05-2008 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystlich (Post 2074693)
Pomysł fajny , podoba mi się i naprawdę Clipsoft się postarał.+ dla clipsoft-u
P.S. To znaczy że będe mógł z expowiska pisać do NCP ?

@up
Wydaje mi się że nie. Po prostu po pedejściu do Npc otworzy Ci sie "priv" do niego. Jednak nie jestem do końca pewien czy mam rację.

@topic
Wielki + dla Cip.

kelvin19 24-05-2008 18:22

Chyba się nie otworzy okno, gdy podejdziemy, gdyż wywołało by to problemy, gdyby w jednym miejscu było kilka NPC.

To będzie tak, że normalnie mówi Hi, i się okno otworzy.

I to oczywiste, że nie będzie można gadać z nim na odległość, po odejściu od niego okienko zniknie. Tylko to jest pewne:)

A, i ogólnie, pomysł się podoba. Skończą się kolejki szczególnie na rookgard.
Tam wpłacałem i wypłacałem kase praktycznie tylko w godzinach 6-12 bo inaczej bym musiał żyć bez banku:p

Aevolana 24-05-2008 18:24

Coraz więcej jest głosów czy będzie można z expowiska czy nie... otóż na 1000000% nie, muszą coś zrobić bo tak to z rooka bym handlował z tymi z maina i bym se kupił np plate armor ;]

Kicek 24-05-2008 18:48

Czy dla was kazdy update to nowe tereny? Zaloze sie, ze 3/4 z was nie bylo w wiekszosci miejscach...

Zajmuja sie pierdolami? Kazzo i rook dawno mialy jakies zaminy... Zaloze sie, ze kazzo zrobia swietne, zapewne nowe sprity scian + jakies swietne rozmieszczenie wszystkiego + w kazzo moze dojdzie jakies expowisko ;>

Zamiast plakac czekajcie do upa

Sidavar 24-05-2008 19:35

Nie zachwycajcie sie tak tym updatem...
Może i te rozmowy z Npc sa dobrym pomysłem , ale pewnie coś z balansacją z**bia na 99% ;)

Wicky 24-05-2008 19:36

Duży + dla Cipsoftu. Pierwszy raz zrobili coś pożytecznego, nie licząc terenów;] B)

Sert 24-05-2008 20:40

Jak dla mnie sprawa zajebista ;] Według mnie to polepszy trochę życie Tibijczykom, teraz wystarczy poczekać na to co je pogorszy ;]

Garegz 24-05-2008 20:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Union_Aqua (Post 2072904)
Lol mam pytanie. Jak ide na OF, zwastuje all shp itp. Moge pogadac z npc w Veno i sprzedac 10 halberd a potem kupic potiony ? LOL

Cos mi sie podoba xD

Okienko rozmowy zapewne będzie się zamykało po odejściu od npcB)

Wylansowany 24-05-2008 20:56

Ale i tak znajdą się przeciwnicy, bo jest w końcu brak realizmu ;(
Jednak + dla Cip-ów

Knight Simon Dark lord 24-05-2008 21:43

Ludzie narzekają na brak realizmu...a w jakiej grze komputerowej (oprócz simsów i to też nie całkiem)macie realizm??Teraz będzie tak jak w większości MMO że duża grupa ludzi będzie mogła pogadać z jednym npc,a zasięg będzie taki co normalnej rozmowy teraz...tak mi się wydaje.Więc nie płaczcie że ludzie będą z d-laira czy jednego expowiska kupować poty na exp.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:45.