Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Tibia vs rodzice (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=18121)

Duke Dran 27-10-2007 23:31

Pamiętam jak jeszcze grałem w momencie kiedy ojciec albo matka wchodzili do pokoju ja byłem zawsze przygotowany żeby dać loga. Lepsze to jak jedno-godzinna gadka jaka to Tibia jest zła i mnie niszczy.

PS: Możliwe, że po zimowym update znowu zacznę to praktykować hehehe. Możliwe, że zainstaluje sobie jakiś monitoring przy wejściu do domu... widać wtedy przedpokój no i będę lepiej przygotowany : ).

Nioob 27-10-2007 23:52

Według mojej matki, Ja nie gram w tibię już 2 lata -.^
teraz jak wracam ze szkoły, koło 13:00 to tak : jem obiad, robię lekcje, i uczę sie jak jest coś więcej zadane ew. sprawdzian.
stara przychodzi o 20:00 to o 19:45 wyłączam kompa.

ps : teraz poszła do kochanka =p, już nie mogę robić nocek bo stara wyniosła kompa do swojego pokoju xD.

A na wakacjach byłem u ojca on mieszka w niemczech, to tak -
on o 6 rano do pracy a wraca o 19:00 =p cały dzień na kompie,cyfrowym polsacie albo odpala się torenta ( 16 mb/s ma neta w niemczech 0o ) i na baseny lecę. =]
na te wakacje też jadę.

@down : lol, co mu pomoże hasło jak mu np. odłączy modem ? -.^

Piotrek Marycha 27-10-2007 23:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heelii (Post 1715292)
Siemka all ja mam tez wiekszy problem z bratem niz z rodzicami ... pedał jak widzi ze szpilam sobie to albo mi odlacza neta lub kompa nie ma to jak miec brata 19-latka ktory jest starszy o 5 lat odemnie :|

jebnij hasło na kompa :)

janek@ 28-10-2007 01:39

Moi rodzice wiedza o szkodliwosci tibi i wiedza, ze w nia gram, ale nie zawracaja sobie tym glowy, bo wiedza co dla mnie najlepsze czyli tzn. samowola.

kuva5 28-10-2007 11:33

A moi to tak
Mama:który masz lvl?
Ja:86
Mama:O to chyba duży co?
Ja:no no duzy
Mama:to se graj dalej

Taką mam extra starą czasami pyta jakie mam skille
wie coto tibia i wogóle ale sie nie denerwuje

KatsuKnight 28-10-2007 12:06

Ja zaznaczylem odpowiedz 2, bo jak moi rodzice widza ze gram to wiedzą ze mi to nie szkodzi :) Dlatego że sie dobrze ucze i gdy odrabiam lekcje stawiam postać na afku i trenie co 10 minut przesuwając ją lub hotkeye na oślep wciskam :)

Paciorek_ms 28-10-2007 13:54

Jakoś nie mam problemów z rodzicami. Wiedzą o Tibii i wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Jeżeli macie problemy z rodzicami jest na to jedna metoda: Zacznijcie się uczyć! Jeżeli nie będziecie mieli problemów w szkole to gwarantuje wam rodzice nie będą mieli nic przeciwko.

Raveriu 28-10-2007 18:58

Ja to mam ruznie jak zobacza ze gram w tibie to nieraz w szpitalu wyloduje poniewaz ojciec z krzeslem wyjdzie i pomordzie a matka to z siekierka i po nogach :)
JOKE
Naserio to nic sienie dzieje poprostu jak zobacza ze gram w tibie to moj Ojciec czesto mowi:
Daj teraz ja se pogram w Wladca Pierscieni bitwa o srodziemie 2 bo trzeba kogos zgnebidz :)

roni_dark 28-10-2007 19:06

A ja mam looz na chacie. Starzy w ogóle nie podchodzą do kompa jak i m nie pozwolę. Czepiają się, że za długo przy nim siedzę. Ale nawet nie wiedzą co to tibia.

KrEmAs KAc 28-10-2007 19:07

Mogę grać 24h na dobę :D tylko nie chce wyglądać potem tak jak wy.
Stara nic nie mówi tylko od czasu do czasu muszę coś posprzątać i mam luz. Stary jak złapie kurficy to potrafi mi neta odłączyć bo myśli ,że gram w Tibię a ja na GG siedzę :D

cytsiu16 28-10-2007 19:09

Na początku jak zaczynalem grac w tibie to mialem male problemy z rodzicami ale teraz też tata podchwycił i jest wszystko OK :D mama czasem przyjdzie zapyta "a co to jest?" albo "co ty robisz z tymm..." popyta sie pogada i nic nie muwi żebym szedł się pouczyć. ale jak zadługo siedze to już się troche mamie nie podoba i muwi idź sie poucz moze troche. Ale raczej tata częściej mi muwi żebym szedł się pouczyć bo teraz On chce grać.:) Ale tak właśnie jak wszyscy muwią to całe akceptowanie tibi przez rodziców opiera się głównie na ocenach;) Ja na szczeście mam dobre :)

Leirdek 28-10-2007 19:18

U mnie nie ma problemów,stary nawet tego nie ume wypowiedzieć:DGram dużo,ale mam dobre oceny więc luzik malina:pA i bw.to dużo gram tylko w weekendy bo w tygodniu mam 2 reny udo i siłkę:)

Raveriu 28-10-2007 19:23

Ja to mam tak:
-Synku ile juz grasz? (mama)
-Z 10 min Mamusiu
-Co zes kur** powiedzial 10 min?
-Tak mamusiu
-To zlas ty kur** zaraz Ci tu dam tyle grac do nauki!!
Wyloczylem kompa poszlem sie uczyc a tu nagle tata krzyczy:
-Synku co robisz?
-Ucze sie
-Co zes kur** powiedzial?
-Ucze sie!
-Idz kurwa grac w tibie bo ja tu chce jutro na hunty isc!
-dobze tato
I tak w kulko:
-Z 10 min Mamusiu
-Tak mamusiu
-Synku co robisz?
-Ucze sie
-Ucze sie!
-dobze tato

[b]NAwet nie raz tak mam:
-Synku dz grac w pilke koledzy przyszli
-Wez ich kamieniami rzuc nie chce mi sie isc
-Dobze
-All kur** co za jebana matka tego ravera ja pierd*** ale mnie leb boli od kamienia(kumple ravera)
-Dzieki mamo (raver)

HEhehe fajna historyjka??:D
A teraz na serio jak gram w tibie to roznie jest ale ogolnie malo gram w tibie wole pobawic sie z kolegami w :
Podchody
Chowanego (zajebiscie jest w nocy tak od 19-21)
Berka (na rowerach supcio tez wieczorkiem)
a w rano czesto gramy w gale
W tibie gram hmm 3h mozna powiedziec dzienie a tak naprawde w tibi gram 24h/7 wiecie jak?
Bot Bot bot ciagle skiluje na bocie itp :PP
Skile mam na 14 lvl 67/65
:PP
POzdro

-Dzieki mamo (raver)

Raveriu 28-10-2007 19:25

Ja to mam tak:
-Z 10 min Mamusiu
-Tak mamusiu
-Synku co robisz?
-Ucze sie
-Ucze sie!
-dobze tato
I tak w kulko:
-Z 10 min Mamusiu
-Tak mamusiu
-Synku co robisz?
-Ucze sie
-Ucze sie!
-dobze tato

[b]NAwet nie raz tak mam:
-Synku dz grac w pilke koledzy przyszli
-Wez ich kamieniami rzuc nie chce mi sie isc
-Dobze
-All kur** co za jebana matka tego ravera ja pierd*** ale mnie leb boli od kamienia(kumple ravera)
-Dzieki mamo (raver)

HEhehe fajna historyjka??:D
A teraz na serio jak gram w tibie to roznie jest ale ogolnie malo gram w tibie wole pobawic sie z kolegami w :
Podchody
Chowanego (zajebiscie jest w nocy tak od 19-21)
Berka (na rowerach supcio tez wieczorkiem)
a w rano czesto gramy w gale
W tibie gram hmm 3h mozna powiedziec dzienie a tak naprawde w tibi gram 24h/7 wiecie jak?
Bot Bot bot ciagle skiluje na bocie itp :PP
Skile mam na 14 lvl 67/65
:PP
POzdro

coolxd 28-10-2007 19:31

ja wybrałem odpowiedź 3!!!
ale w ogóle to mam problemy jak "siedzę na kompie"

Popop 29-10-2007 01:00

niektórzy z was zamiast grać w tibie powinni pouczyć sie polskiego.

MR_DAVID 29-10-2007 02:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cytsiu16 (Post 1716883)
Na początku jak zaczynalem grac w tibie to mialem male problemy z rodzicami ale teraz też tata podchwycił i jest wszystko OK :D mama czasem przyjdzie zapyta "a co to jest?" albo "co ty robisz z tymm..." popyta sie pogada i nic nie muwi żebym szedł się pouczyć. ale jak zadługo siedze to już się troche mamie nie podoba i muwi idź sie poucz moze troche. Ale raczej tata częściej mi muwi żebym szedł się pouczyć bo teraz On chce grać.:) Ale tak właśnie jak wszyscy muwią to całe akceptowanie tibi przez rodziców opiera się głównie na ocenach;) Ja na szczeście mam dobre :)

Po twojej ortografii tego nie widać. Z resztą generalny poziom ortograficzny tego forum jest bardzo niski i imo modki powinny karac za kaleczenie języka Polskiego. Bo jak widze takie posty jak ten albo ten Raveriu czy jak mu tam, to mi sie puls podwyższa normalnie. Zamiast grać w Tibie naprawde idzcie sie pouczyć i nie obchodzi mnie że macie dyslekcje, dysortografie czy jakieś inne dysmózgowie. Jak masz problem to jest Mozilla ze słownikiem i juz problem znika.

--Cienius-- 29-10-2007 08:24

Synek shoc s kompa!
Czemó!!!!???
bo dostaues 1 z ortograjfi
nje bo 5
dopra to siec ja ide bic skille a ty dorup druidem mlvl

Tak wyglada dom w Polsce a poziom ortografii jest dobijajacy

br?

@down

Wlasnie :) Polskiego jako przymiotnik z malej ;]

ripper 29-10-2007 08:25

@MR DAVID
kaleczenie języka Polskiego mówisz? Wyjdź, boś jeszcze głupszy niż reszta.

Tvkg 29-10-2007 08:59

Moja mama gra druidem, a tata najtem. Mama aktualnie expi na poh'u, a tata skilluje...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:13.