Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Demon Legs quest spoiler (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183158)

Elvenhunter 12-02-2009 17:06

To jak twoim zdaniem trzeba zrobić ten quest -.^?

Nunino 12-02-2009 17:55

Jakie tu durnie siedza to ja pier****.
Goscie ostatnio na candii robili.
Trzeba stanac na dane sqm.
I jakos nie wime jak tylko jedna osoba moze zabrac nagrode :/

Elvenhunter 12-02-2009 20:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nunino (Post 2461555)
Jakie tu durnie siedza to ja pier****.
Goscie ostatnio na candii robili.
Trzeba stanac na dane sqm.
I jakos nie wime jak tylko jedna osoba moze zabrac nagrode :/

1. ...
2.Robili, ale czy zrobili?
3.Dane sqm czyli jakie?
4.x.x Quest jest 1 osobowy czyli coś jak arena a nie dla wszystkich naraz.

kudzu1988 15-02-2009 23:16

Jak pisze gracz Gorak z Anticy,wg niego po zebranych informacjach można by było stawać na odpowiednich polach [kombinacja 120 się kłania] i by wyszedł odpowiedni ciąg słów wypowiedzianych przez Demon Oaka.Szansa jest nikła. Jednak gracze z Candii mówią,że szukali rozwiązania po 8 godz. dziennie. Link do strony z tematem poniżej.Można się przyłączyc.

http://forum.tibia.com/forum/?action...3&pagenumber=1

Fureyka 16-02-2009 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elvenhunter (Post 2461776)
2.Robili, ale czy zrobili?

Zrobili ;]

Lenny_Valentino 22-03-2009 23:46

Mozna jeszcze wziasc pod uwage czy druga wajcha to ta po prawej czy po lewej stronie... czy idziemy wq wskazowek zegara czy przeciw nim. To daje wiecej rozwiazan.

Wg mnie ten quest nie polega na farcie.

Soferim 04-04-2009 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fureyka (Post 2466216)
Zrobili ;]

Na Candii nikt nie zrobił tego questu...

Xzonixek 05-04-2009 09:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fureyka (Post 2466216)
Zrobili ;]

Chyba raczej nie...

jerrry 05-04-2009 17:52

Matadore hard core i demon legi? to był fake. tak jak news na hunted.pl

Elvenhunter 05-04-2009 21:12

To w końcu wiadomo czy nie wiadomo jak zrobić ten quest bo ja już nic nie wiem :x:

Krwiopalczasty 06-04-2009 01:31

wiadomo ale wiedza ta jest w posiadaniu zaledwie paru osob co robily tego questa i raczej spoilerem sie nie podziela :D

neopostman 06-04-2009 16:12

Sam od siebie dodam, że pokazanie spoilera nic nie pomoże, bo quest nawet z nim jest lekko mówiąc trudno wykonalny. Gdyby spoil ukazał światło dzienne, ten quest stałby się prawie nie do wykonania.
@ down
aha

JedrO 07-04-2009 15:06

Ja Już Tego Questa Wykonałem i Rozkład Drzwignij to
3,1,4,2 Są tylko 4 drzwignie ;)

D4n1 07-04-2009 18:00

up@
plx foteczki ale nie z ots ;/

Eloth' 08-04-2009 22:06

JedrO ja to tobie radze questa na ortografie wykonac

Xana 10-04-2009 10:50

albo na musk xD

Elvenhunter 13-05-2009 19:33

Czy to z tym 6 switchem jest pewne na 100%? bo niejestem pewiem czy ta technika z tibia.com jest właściwa. Coś mi sie zdaje, że to poprostu trzeba ulozyc te 7 napisów w dobrej kolejnosci czyli najpierw 5 potem odczekac 5min i następne 2.

Leik~ 14-05-2009 18:09

Watpie, ze trzeba po kolei ulozyc 7 napisow tak jak napisales gdyz skrypt resetuje sie po kilku minutach? Zakladajac, ze skrypt odpowiedzialny za te switche resetuje sie za kazdym razem gdy w zlej kolejnosci staniemy na odpowiednie pole to te wszystkie teorie mowiace, ze jest 120 czy iles tam kombinacji sa bledne bo nie da sie tego sprawdzic. Zakladajac, ze jest tylko 5 switchy to chodzac od 1 do 5 swticha po kolei kiedys w koncu trafi sie dobra kombinacja, wliczajac w to dodatkowe 6ste pole respawnujace sie w losowym miejscu w okolicach wtedy rozwiazanie jest niemalze niemozliwe.

Xordek90 04-06-2009 12:23

bum

Jest wiele hipotez;]

Podpowiedzią może być dla was wywiad z Chayenne!

Kończąc wywiad proponuję, żebyśmy zagrali w grę skojarzeń. Ja podaję słowo, a Ty mowisz pierwszą myśl. Gotowa? Start!

- ulubiona profesja
- sorcerer

- ulubione tibijskie miasto
- Ab'Dendriel (z powodów osobistych)

- dobry film
- Stardust

- dobra muzyka
- disturbed

- ulubiony sport
- Yoga, Taekwondo, jeździectwo konne

- instrumenty na których grasz
- pianino, violan, gitara "Guitar Hero" xD

-rozwiązanie zagadki Demon Oak
- 42!

-znane przez Ciebie języki
- niemiecki, angielski, francuski, częściowo japoński, szwedzki, orkijski, chakoya'ski

- miejsce na wymarzone wakacje
- wyspa tropikalna z pustą plażą brzmi całkiem dobrze!

- ulubiona emotka
- xD ^^;

- data wydania Fiction Fighters
- kiedy będzie gotowa emotka Nieustalona jeszcze.

To był naprawde imponujący wywiad, Chayenne. Dziękujemy za pokazanie świata z Twojej perspektywy.

42- >> w świecie programistów oznacza "Life, the Universe and Everything". Czyli potocznie odpowiedź na wszystko.

Ja przypuszczam ze liczba 42 oznacza ilosc grobow na pohu;] 'lub ilosc przekladni/dzwigien w Tibi? Bodajze na kilku grobach jest podana name "Npc" Z kazdym npc trzeba pogadac, ale co pisac?:P

To tylko moja hipoteza /\ POwodzenia;)

Diego_Zszywacz 19-06-2009 23:41

Hmm no ciekawa hipoteza ale malo prawdopodobna moim zdaniem:

-zwykly smiertelnik "nie programujacy" nie wie o liczbie 42 wiec to byl by quest z ulatwieniem dla programistow? o.O (Cipsy lubia znajomych po fachu? ;p)

-tez zajmuje sie programowaniem i nie wpadl bym na to ze liczba 42 moze byc jak kolwiek zwiazana z rozwiazaniem nawet gdybym o niej szlyszal ;p

-jak dla mnie z wszystkich proponowanych rozwiazan najbardziej realne sa 2:
albo w danym dniu ustalona jest kombinacja dajmy na to 1,2,3,4,5 i czeba jechac za koleja wszystkie mozliwe kombinacje by trafic ta odpowiednia
albo za kazdym razem kombinacja zmienia sie na inna i najlepiej za kazdym razem wklepywac ta sama i moze wkoncu sie trafi :)

Co do polaczenia losowosci 6-tego switcha i prawdopodobienstwa trafienia odpowiedniej kombinacji - quest bylby teoretycznie niewykonalny bo jesli juz nawet zrespi sie ten 6-ty switch to mamy z nim ponad 700 kombinacji jak to ktos juz pisal, kazka kombinacja co 5 min to jest jakies 58 godzin lazenia wkolo drzewka. Gdyby kombinacja byla z gory ustalona i wystarczylo wklepac jedna z 720 mozliwych zakladajac ze switch zrespil by sie odrazu po ss gracz mial by 50% szans ze po calej dobie przed kompem trafi odpowiednia kombinacje.
Jesli za kazdym razem kombinacja jest inna to 50% szans spada prawie do zera :)

Quest zaraz po update byl dziecinnie prosty wiec watpie ze CipSoft nagle zmienil zdanie na prawie nie wykonalne wiec teoria z 6-tym switchem wydaje mi sie bledna zas najprawdopodobniejsza jest ta gdzie za kazdym razem kombinacja jest inna - nie za latwo nie za trudno w sam raz jak na demon legi :)

Takie jest moje zdanie na temat dostania sie do demon oaka ale nie twierdze ze mam racje w tej sprawie :) (moze jedak CipSoft jest nie normalny i quest nagle stal sie w praktyce niewykonalny)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:59.