Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Rosja grozi Polsce? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=188872)

xoz 13-08-2008 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sesef (Post 2227105)
Nie USA tylko G. W. Bush

nie g.w bush ale cala familia bush + oligarchowie amerykanscy (bankierzy etc)

Juzefek 13-08-2008 15:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 2227005)
Stany szukają tylko haka na Rosje, dlatego montuja Tarcze Antyrakietowe niedaleko tego mocarstwa. Wiadomo ze najbardziej rozwinietymi panstwami sa USA, Rosja, Japonia. A jak wiadomo Rosja ma duzo zasobow jak Ropa, Gaz ziemny, czego USA nie moze przebolec (tak jak bylo z Irakiem).

Pod jakim względem jest Rosja rozwinięta?

skuug 13-08-2008 16:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2227173)

militarnym chociażby

JestemZRoku2050 13-08-2008 16:28

Cytuj:

Nie USA tylko G. W. Bush

Czy ty nie widzisz, że Bush to idiota? Nim ktoś steruje on jest zwykłą marionetką - co widzę jego przemówienia to tylko ma głupi uśmieszek na twarzy, on jest za głupi aby cokolwiek samemu robić. Nie raz pokazano jego głupotę. Nie wierzę w to, że zawsze jest winny sam Bush.

Kondoliza Ryż też jest super.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2227173)

Militarnym. Trudno powiedzieć czy stany mają lepsze, bo mówić to dużo mogą, ale dla przykładu to ostatnio nowe samoloty lepiej się prezentowały od tych z usa. USA owszem może ma lepszy sprzęt (chociaż nie wiem) ale w wojnie nie wystarczy sam sprzęt tylko umiejętni ludzie, teraz w usa najwięcej to się łapie takich matołów/dresów z ulicy którzy nie pokończyli podstawowych szkół, a dużo żołnierzy którzy powrócili z Iraku oświadczyli, że jak będą mieli iść na kolejnę wojnę to wolą iść siedzieć.

Nari 13-08-2008 16:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JestemZRoku2050 (Post 2227199)
Czy ty nie widzisz, że Bush to idiota? Nim ktoś steruje on jest zwykłą marionetką - co widzę jego przemówienia to tylko ma głupi uśmieszek na twarzy, on jest za głupi aby cokolwiek samemu robić. Nie raz pokazano jego głupotę. Nie wierzę w to, że zawsze jest winny sam Bush.

Wątpię. IMHO to jest tak samo jakby powiedzieć, że doda jest głupia.

@down, od tego oni są, nie? Z tego co wiem Tuskowi też kiedyś jacyś psychologowie "pomagali" w tworzeniu przemów.

JestemZRoku2050 13-08-2008 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2227222)
Wątpię. IMHO to jest tak samo jakby powiedzieć, że doda jest głupia.

A ja wątpię czy doda jest głupia - ona wie jak zarabiać na głupim społeczeństwie. Tak jak T.R. dzięki radiu M.

Czy wy wiecie ile prezydent usa ma doradców? W ch** i to od wszystkiego.

spider-bialystok 13-08-2008 16:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zenuś (Post 2226946)
Po raz pierwszy popieram kaczyńskiego.
według mnie powinniśmy wysłać armie do gruzji, oczywiście nie do walki...
Jeśli choć jedneu naszemu żołnierzowi spadł by włos z głowy -konflikt otwarty i niech się dzieje co chce. ja pierwszy wstąpię do armii aby zniszczyć tych parszywych skur....ałych rosjan!

Po pierwsze Rosjanie (mowie o tych slowianskich) to w wiekszosci bardzo mili i inteligentni ludzie, chcialbym zeby Polacy czytali chociaz w polowie tyle ksiazek co oni. Po drugie to nie ich wina, ze obalono carat i wprowadzono komunizm (btw. najwiecej ofiar komunizmu to wlasnie Rosjanie).
Poza tym porownywanie sily Wojska Polskiego z armia Rosji jest bez sensu, bo to dwa rozne swiaty. Rosja to potega militarna z ktora moga sie rownac jedynie USA. Grozby Kaczynskiego to zdrada stanu i dzialanie na szkode Polski.
Posluchaj wspomnien weteranow IIWS czy chociazby wojny w wietnamie, moze zmadrzejesz.

@down
Nie chyba, a na pewno :)

Shanhaevel 13-08-2008 17:28

@2050
Ronald Reagan też był uważany za człowieka o wąskich horyzontach intelektualnych, a był on chyba jednym z najlepszych prezydentów USA w tamtym stuleciu.

@up
No tak. : P

Erhion 13-08-2008 20:12

A ja jeszcze raz na piszę wam o wojnie nuklearnej.

Jeśli jakiś kraj zacznie przegrywać, będzie mu groźić upadek a szefom rządu śmierć za zbrodnie wojenne to co podda się według was? NIE. Pierdolnie bombe tu i tam.

poldek_p 13-08-2008 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2227246)
Po pierwsze Rosjanie (mowie o tych slowianskich) to w wiekszosci bardzo mili i inteligentni ludzie, chcialbym zeby Polacy czytali chociaz w polowie tyle ksiazek co oni. Po drugie to nie ich wina, ze obalono carat i wprowadzono komunizm (btw. najwiecej ofiar komunizmu to wlasnie Rosjanie).
Poza tym porownywanie sily Wojska Polskiego z armia Rosji jest bez sensu, bo to dwa rozne swiaty. Rosja to potega militarna z ktora moga sie rownac jedynie USA. Grozby Kaczynskiego to zdrada stanu i dzialanie na szkode Polski.
Posluchaj wspomnien weteranow IIWS czy chociazby wojny w wietnamie, moze zmadrzejesz.

@down
Nie chyba, a na pewno :)

Wiesz parenascie lat temu przyznal bym ci racje natomiast teraz rosyjska armia to prawdziwy kolos na glinianych nogach. Bardzo duża częśc rosyjskiej armi to juz bardzo zasluzony sprzet. Porownywanie armii amerykanskiej do rosyjskiej jest conajmniej smieszne. Nie mowie ze ruscy nei maja dobrego sprzetu bo niektore jednostki sa jednymi z najnowoczesniejszych i najleprzych na swiecie poprostu odnosze sie do calej armii , ktora wcale nie jest taka potezna.

poreda 13-08-2008 21:28

Cytuj:

Nie USA tylko G. W. Bush

USA, bo Bush nia "steruje".

Niezbawiony 13-08-2008 21:39

Po prostu chca podpic tereny graniczne takie jak gruzja.

Nari 13-08-2008 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Niezbawiony (Post 2227630)
Po prostu chca podpic tereny graniczne takie jak gruzja.

podbić*? ; P.

Po rozmowie z nowym "szefem" obrony, Sarkozym, Rusja zdecydowała się na zawieszenie broni. Czyżbyśmy mieli jutro obudzić się bez gazu i ropy? o.O

Erhion 13-08-2008 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2227717)
podbić*? ; P.

Po rozmowie z nowym "szefem" obrony, Sarkozym, Rusja zdecydowała się na zawieszenie broni. Czyżbyśmy mieli jutro obudzić się bez gazu i ropy? o.O

Nie. Obudzimy się i dowiemy, że rosyjskie wojska dalej jezdzą po Gruzji, plądrują itp. Oczywiście Rosja wszystkiemu zaprzeczy - nawet relacji kilkunastu reporterów.

poreda 14-08-2008 00:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2227761)
Nie. Obudzimy się i dowiemy, że rosyjskie wojska dalej jezdzą po Gruzji, plądrują itp. Oczywiście Rosja wszystkiemu zaprzeczy - nawet relacji kilkunastu reporterów.

Znajac Rosje, zapewne zawiesieli bron tylko na chwile i wystarczy malutki pretekst (chociazby wymyslony, typu Gruzinskie odrzutowce nad Rosja), i wroca do walki.

JestemZRoku2050 14-08-2008 00:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2227503)
A ja jeszcze raz na piszę wam o wojnie nuklearnej.

Jeśli jakiś kraj zacznie przegrywać, będzie mu groźić upadek a szefom rządu śmierć za zbrodnie wojenne to co podda się według was? NIE. Pierdolnie bombe tu i tam.

Tak nie do końca na temat ale gdyby nie ten człowiek to może byśmy tutaj teraz nie rozmawiali http://pl.wikipedia.org/wiki/Stanisław_Pietrow

Tak mi się przypomniało i dałem, oby było więcej takich ludzi na świecie.

A jak ktoś chce zobaczyć zdjęcia z byłej rosyjskiej bazy łodzi podwodnych z bronią nuklearną na pokładzie to podaję link. Aż wolę nie myśleć co mają teraz.

http://englishrussia.com/?p=1794#more-1794

Cytuj:

Miasto Balaklava, 10km od Sevastopolu położone przy brzegach morza Czarnego. Do 1991 baza 10 rosyjskich łodzi podwodnych klasy KILO. Broń nuklearna na pokładzie. Ok.1300 metrów wykutych w skale i gigantyczne stalowe wrota, dawały szanse funkcjonowania bazy nawet po bezpośrednim trafieniu nuklearnym.

Erhion 14-08-2008 08:50

Chętnie bym odwiedził te baze. :D

poldek_p 14-08-2008 11:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JestemZRoku2050 (Post 2227909)
Tak nie do końca na temat ale gdyby nie ten człowiek to może byśmy tutaj teraz nie rozmawiali http://pl.wikipedia.org/wiki/Stanisław_Pietrow

Tak mi się przypomniało i dałem, oby było więcej takich ludzi na świecie.

A jak ktoś chce zobaczyć zdjęcia z byłej rosyjskiej bazy łodzi podwodnych z bronią nuklearną na pokładzie to podaję link. Aż wolę nie myśleć co mają teraz.

http://englishrussia.com/?p=1794#more-1794

Ciekawe bo ja slyszalem o podobn ej sytuacji ale w usa. Komputer wykryl setki pociskow lecacych na usa ale radary nic nie podawaly , na szczescie usa nie zareagowalo. Stalo sie tak bo ktos pozostawil symulacje ze szkolenia , ktore przedstawialo zmasowany atak na stany

Erhion 14-08-2008 13:13

Ogólnie sprawa wygląda tak:

Mała wojna - wiele problemów na świecie. Styraliśmy Rosje, a ona nam odpłaci. G8 wyrzuciło Rosje. xD Pewnie się wkurzą. Rosja niemiło odpowiada USA. Polska gotowa wysłać wojska do Gruzji. Rosja kłamie jak z nut, że wycofali wojska. UE we wrześniu zadecyduje co będzie robić w stosunkach z Rosją. Ogólnie to uważam, że do większej wojny już tylko kilka lat zostało.

Nari 14-08-2008 13:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2228376)
Ogólnie sprawa wygląda tak:

Mała wojna - wiele problemów na świecie. Styraliśmy Rosje, a ona nam odpłaci. G8 wyrzuciło Rosje. xD Pewnie się wkurzą. Rosja niemiło odpowiada USA. Polska gotowa wysłać wojska do Gruzji. Rosja kłamie jak z nut, że wycofali wojska. UE we wrześniu zadecyduje co będzie robić w stosunkach z Rosją. Ogólnie to uważam, że do większej wojny już tylko kilka lat zostało.

Co nasz zjeba*y prezydent może przyspieszyć. Co on tam wyprawia? Albo jest opłacony, albo próbuje z siebie robić męczennika wielkiego. Jak tak dalej pójdzie to zacznę się tytułować niemieckim emigrantem, bo aż mi wstyd. Ok. 80% ludności świata nie wie gdzie leży Polska, a za to 99,9% uważa za jej trademark prezydenta-debila.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:01.