Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   'Dziewczęta' (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=222218)

Albertus 10-10-2009 22:26

co w tym dziwnego? Ja zawsze sprawdziany pisze szybko - Wszystkie. Bo nie siedzę i nie myślę godzinę po prostu Wiem to pisze , nie wiem to nie pisze albo jakaś głupotę walne żeby było śmieszniej ;D

Nie widzę w tym nic dziwnego... aa na biologii tez mi nie poszło ;D ale z gegry miałem chyba dużo pkt z tego co pamiętam.

--- Albertus dodał 4 minut i 4 sekund później ---

up. A nie zgodzisz się z tym?

każdy ma swoje cele jeden chce być prezydentem , drugi zarabiać full kasy a trzeciemu wystarczy miejsce do spania i winko w ręce...

Koszyk 10-10-2009 22:48

@Argen
mialem to samo wkleic ;)

@Albertus

Tu się zgodzę, każdy ma jakieś cele do których dąży i teoretycznie nie powinno nikogo kogo obchodzić co i jak.

btw. wg mnie 68 ptk to dużo ; ) sam miałem 60 i jestem zadowolony, a czemu miałbym nie być. Mam się zamartwiać tym, że mogłem napisać lepiej? Mogłem ale nie napisałem.

Gelt 10-10-2009 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2663913)
Teraz Gelt się myli, bo nie o to mi chodziło(moim zdaniem ukończenie testu gimnazjalnego w 20min z polskiego i 35 z matmy, przy czym nie poszło mu na zadaniach z matmy, fizyki i chemii na prawie 70pkt graniczy z cudem. Chyba że poziom testów gimnazjalnych, po moim opuszczeniu szkoły, spadł do takiego poziomu, iż można go napisać bezproblemowo w 1/4 czasu.) Sam miałem tyle samo pkt. i byłem z tego zadowolony.

Chłopak u mnie w szkole ze średnią 2.0 (słownie: Dwa kropka zero) miał 75 pkt. Więc jestem w stanie w to uwierzyć.

Otakuma 10-10-2009 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2663919)
co w tym dziwnego? Ja zawsze sprawdziany pisze szybko - Wszystkie. Bo nie siedzę i nie myślę godzinę po prostu Wiem to pisze , nie wiem to nie pisze albo jakaś głupotę walne żeby było śmieszniej ;D

Nie widzę w tym nic dziwnego... aa na biologii tez mi nie poszło ;D ale z gegry miałem chyba dużo pkt z tego co pamiętam.

Robię tak samo, matmę w 35min jeszcze mogę uznać, ale polski w 20, nawet jeśli pisałbyś ciągiem całą prace to nie wiem czy byś się zmieścił a gdzie czas na czytanie?

Cytuj:

tak , jestem zadowolony bo mam fajna prace , która wcale ciężka nie jest (no ale wielkie królewicze z forum każda prace fizyczna nazwa ciężka) Ja pracuje od małego i umiem poznać prace lekka i ciężka. Ludzie zrozumcie ze w życiu nie liczą się tylko pieniądze i wykształcenie... myśląc tak będziecie mieli dużo kasy , ale będziecie nikim. Lepiej być niż mieć
Ty ty się swoimi pro elo doświadczeniami nie popisuj, bo powiem ci tyle. Nie wiem czy to prawda czy nie i nie wiele mnie to obchodzi, zapewne wielu innych także. Ale wygląda to hmmm...żałośnie. Jak to mówią im mniejszy pies tym więcej robi hałasu. Podobnie jest z ludźmi, którzy opowiadają o baśniach 1001 nocy z ich życia.

Albertus 10-10-2009 23:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2663958)
Robię tak samo, matmę w 35min jeszcze mogę uznać, ale polski w 20, nawet jeśli pisałbyś ciągiem całą prace to nie wiem czy byś się zmieścił a gdzie czas na czytanie?

ja czytam szybko i szybko pisze. Możesz nie wieżyc , mi na tym nie zależy ew. Zapraszam to zapytasz nauczycieli z komisji.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2663958)
Ty ty się swoimi pro elo doświadczeniami nie popisuj, bo powiem ci tyle. Nie wiem czy to prawda czy nie i nie wiele mnie to obchodzi, zapewne wielu innych także. Ale wygląda to hmmm...żałośnie. Jak to mówią im mniejszy pies tym więcej robi hałasu. Podobnie jest z ludźmi, którzy opowiadają o baśniach 1001 nocy z ich życia.

nie popisuje się , po prostu mam dość ciekawe życie to mam rożne doświadczenia , ze ty masz jednolite to już twój problem. Ja próbuje się wszędzie załapać i wszystko zobaczyć wiec wspomnienia zostają... I dla takich wspomnień i doświadczeń się żyję bo na starość usiądę w fotelu i będę myślał co to ja kiedyś robiłem a ty będziesz tylko pamiętał ze chodziłeś do szkoły i się uczyłeś a później miałeś lekka i dobrze płatna prace... nic więcej.

Otakuma 10-10-2009 23:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2663967)
nie popisuje się , po prostu mam dość ciekawe życie to mam rożne doświadczenia , ze ty masz jednolite to już twój problem. Ja próbuje się wszędzie załapać i wszystko zobaczyć wiec wspomnienia zostają... I dla takich wspomnień i doświadczeń się żyję bo na starość usiądę w fotelu i będę myślał co to ja kiedyś robiłem a ty będziesz tylko pamiętał ze chodziłeś do szkoły i się uczyłeś a później miałeś lekka i dobrze płatna prace... nic więcej.

A co ty o mnie wiesz chłopcze? Co ty o mnie wiesz?

CytrynowySorbet 10-10-2009 23:21

Cytuj:

Kładź się spać.

Prorokiem jesteś czy debilem?

Corgar Frizz 10-10-2009 23:27

Cytuj:

a ty będziesz tylko pamiętał ze chodziłeś do szkoły i się uczyłeś a później miałeś lekka i dobrze płatna prace... nic więcej.
Odliczając lekką i dobrze płatną prace, oraz sen zostaje jakieś 7-8h wolnego czasu dziennie. Do tego wolne weekendy.
Chyba nie wziąłeś tego pod uwagę :)

Corgar Frizz

Dark Sven 11-10-2009 00:00

Czy każdy temat na tym forum musi skończyć się na Albertus vs reszta forum? Albertus, wy*******aj.

@down
Gdzie nie zacznie się temat ciekawszy niż 'co lubisz jeść podczas sieedzenia przy kompie', tam Albertus musi chwalić się jakiej to on nie ma patologii. No i w pizdu i wylądował...

Lechista 11-10-2009 00:03

Mając lekka i łatwą prace mamy dużo więcej czasu dla siebie niż gdy ciężko pracujemy..
@Up
o co ci chodzi?

Tharion 11-10-2009 00:39

Cytuj:

akurat te zadania zamkniete sie robi w 5 min, rozprawka przy wprawie(albo i bez) z 15

Argen 11-10-2009 00:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tharion (Post 2664075)
akurat te zadania zamkniete sie robi w 5 min, rozprawka przy wprawie(albo i bez) z 15

Jeśli jest 20 zadań zamkniętych, to na jedno przypadało by ci 15 sekund, nie licząc czytania tekstów. W 5 minut to sobie postrzelać na 'Ojcze nasz' możesz.

Albertus 11-10-2009 10:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tharion (Post 2664075)

ja bardziej na odwrót , rozprawkę napisałem szybko a te zamknięte więcej czasu mi zajęły.

Lechista 11-10-2009 14:32

skoro masz 2h nie wiem jaki sens ma sciganie sie na czas i pisanie calego testu w 35minut? Kompletna glupota i jak dla mnie jest to nie wykonalne. No chyba ze lubisz sobie strzelac

Albertus 11-10-2009 15:38

podam ci parę powodów dlaczego szybko napisałem.

1. Szybko czytam i pisze , nie muszę się zastanawiać tylko odrazu mam odpowiedz przed oczami jak wiem o co chodzi , a jak nie wiem wtedy strzelam. (większość zamkniętych wiedziałem)

2. Musiałem szybko pisać żeby się na wychowawczynie nie natknąć która powiedziała ze jak zobaczy mnie w dresach to wygoni ;D (bylem w krótkich ;D )

3. Tak jak wspominałem wszystkie sprawdziany i testy pisze szybko.

np. W tym roku na geografii napisałem 2 grupy i zdążyłem podpowiadać kolegom. A na angielskim po 25 minutowym spóźnieniu z powody pooranego czasu spędzonego na redtube napisałem sprawdzian pierwszy z klasy.

4. Czekała na mnie smaczna flaszka ;D i balem się ze nic mi nie zostanie bo kolega wypije...

Zresztą to już offtop powstał , proponuje wrócić do tematu albo go skończyć.

Corgar Frizz 11-10-2009 15:55

Cytuj:

skoro masz 2h nie wiem jaki sens ma sciganie sie na czas i pisanie calego testu w 35minut? Kompletna glupota i jak dla mnie jest to nie wykonalne. No chyba ze lubisz sobie strzelac
Nikt nie mówi o ściganiu, każdy pisze swoim tempem.

Na przykładzie mojej matury z angielskiego.
Zajęła mi jakieś 30 min + czas na listeningi. Przez te 30 minut zdążyłem zrobić wszystkie pozostałe zadanie, sprawdzić je dwukrotnie i wysiedzieć jeszcze kilka minut, bo stwierdziłem że głupio tak szybko wyjść.

Napisałem na 93%

Corgar Frizz

Albertus 11-10-2009 15:59

up.

właśnie o to mi chodzi ze każdy ma swoje tempo i wcale nie znaczy ze jak ktoś pisze dłużej ma więcej pkt.

Lechista 11-10-2009 16:05

ale 35 minut? O.o : >

Corgar Frizz 11-10-2009 16:20

Kto wie, może Albertus dysponuje wysoką inteligencją, a jedynie brakuje mu wiedzy. Znam trochę takich ludzi, którzy mimo słabych ocen, fatalnie napisanej matury, mają aurę inteligentnych ludzi.

Corgar Frizz

Kenixia 11-10-2009 20:47

Cytuj:

Chłopie, ogarnij się na prawdę. To, że ktoś, nie za*******a po mieście bijąc młodszych, albo strasząc ich "żeby mieć respekt" i nie pracuje w piekarni, to wcale nie znaczy, że jego życie jest nudne, czy jak ty to mówisz - jednolite. Na prawdę gratuluje Ci, bo na prawdę będziesz miał świetne wspomnienia - byłem chłopakiem, biegającym po szkole i straszącym młodszych, potem pracowałem w piekarni, ale wiecie, miałem szacun na osiedlu! - po prostu bajka, na prawdę. To ja już chyba wole mieć mniej wspomnień, ale bardziej wartościowych, niż to co Ty opowiadasz tutaj.

P.S I wcale nie uważam, że praca w piekarni czy coś tam jest złe, bo żadna praca nie hańbi. Ale jak widzę twoje podejście do życia to aż mi niedobrze. Bo jednak warto mieć ambicje i marzenia.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38.