Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Matura 2010 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=230072)

Lasooch 07-05-2010 17:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2757086)
Łasuch jaki kujon =\

Bzdura, nie pamiętam, kiedy się ostatni raz uczyłem (poza fizą, którą klepałem na większości lekcji niebędących matmą, i matmą, której się przez tydzień uczyłem przygotowując się do matury, potem mi się odechciało).

@down: no właśnie nie : /

CytrynowySorbet 07-05-2010 17:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2757174)
Bzdura, nie pamiętam, kiedy się ostatni raz uczyłem (poza fizą, którą klepałem na większości lekcji niebędących matmą, i matmą, której się przez tydzień uczyłem przygotowując się do matury, potem mi się odechciało).

Kłamiesz.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 2757169)
Mam takie pytanie, bo dzisiaj sobie mysle za zamiast słowa organizer (organizator) w rozprawce uzywałem słowa organisator 0o nie wiem czemu,byc moze mi sie porąbało przez to ze na samym poczatku uzyłem gdzies tam słowa organisations i pozniej tak mi juz zostało co do organizatora. W całej rozprawce uzyłem tego słowa z 3-5x i teraz moje pytanie, czy walna mi 0 za cała rozprawke bo stwierdza ze nie wiedzieli o czym pisze czy odejma mi punkty za poprawnosc bądz tez bogactwo językowe?

Raczej to się będzie liczyło jako błąd (nie wiem czy ortograficzny czy jaki). No i bez względu na to ile razy dany błąd popełniłeś (chodzi o jedno słowo) liczy się to tylko jako 1 błąd, o ile dobrze pamiętam.

Hovvner 08-05-2010 19:03

Miazga temat materiału na ustnym rozszerzonym z anglika - kultura i tożsamość narodowa

Zastanówcie się 2 razy zanim weźmiecie pierwszą kopertę z brzegu ;)

Mazur199 08-05-2010 19:14

Juz macie ustna? ja mam chyba ustny podst ang 19 maja, ustny pol 23 i rozsz ang 28 maja,w ostatni dzien matur -.-

Tasior 08-05-2010 19:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hovvner (Post 2757465)
Miazga temat materiału na ustnym rozszerzonym z anglika - kultura i tożsamość narodowa

Zastanówcie się 2 razy zanim weźmiecie pierwszą kopertę z brzegu ;)

Czemu wybrałeś rozszerzoną ustną z anglika? Nam nawet nauczycielka powiedziała, że nie warto, że nigdzie jej nie biorą pod uwagę.

Ashlon 08-05-2010 19:38

Albo bral dla prestizu, albo dlatego, ze mu sie gdzies to liczy (a sa takie kierunki).

CytrynowySorbet 08-05-2010 20:04

Jak się bierze rozszerzony angielski, to trzeba robić i pisemny i rozszerzony. Tak nam mówiła dyrektorka w lutym (pół klasy musiało na ostatnią chwilę wypełniać deklarację ostateczną, bo trzeba było zmienić ustny z podst na rozszerzony).

Hovvner 08-05-2010 20:16

Rozszerzony 4fun wzięłem, i tak mam swoje 2 certyfikaty, które dadzą mi trochę punktów przy rekrutacji + duże prawdopodobieństwo dostania się na erasmusa.

Z ustnych to jeszcze polak za 2 dni (dobrze że chociaż 1/3 umiem) i banalnie prosta podstawowa z anglika za 3 dni. W sumie lepiej teraz niż czekać do końca maja :)

edit: 75% z polskiego w najgorszej komisji (babka, która należy do fanklubu lalki), yay! :D

Tasior 10-05-2010 23:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2757480)
Jak się bierze rozszerzony angielski, to trzeba robić i pisemny i rozszerzony. Tak nam mówiła dyrektorka w lutym (pół klasy musiało na ostatnią chwilę wypełniać deklarację ostateczną, bo trzeba było zmienić ustny z podst na rozszerzony).

To musiały się przepisy w tym roku zmienić, albo niedoinformowana.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon
Albo bral dla prestizu, albo dlatego, ze mu sie gdzies to liczy (a sa takie kierunki).

Nawet na filologii angielskiej się nie liczy. Prestiż, pff...
@up
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Robert Zimmerman
Oh get born, keep warm, short pants, romance
Learn to dance, get dressed, get blessed, try to be a success
Please her, please him, buy gifts, don't steal, don't lift
Twenty years of schoolin' and they put you on the day shift

]:->

CytrynowySorbet 10-05-2010 23:42

Hmm w czw polski ustny. Jedyne co mam to cytaty, plan ramowy i materialy pomocnicze... mam nadzieje, ze bede w stanie gadac przez 15 min :|

Lasooch 11-05-2010 00:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2758011)
Hmm w czw polski ustny. Jedyne co mam to cytaty, plan ramowy i materialy pomocnicze... mam nadzieje, ze bede w stanie gadac przez 15 min :|

Ja mam w poniedziałek. Nawet nie zacząłem się przygotowywać.

Rybzor 11-05-2010 02:24

Ja koło 20stego, też jeszcze nie zacząłem. Po ang ustnym (w środę) mam w planach : d

CytrynowySorbet 11-05-2010 11:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2758017)
Ja mam w poniedziałek. Nawet nie zacząłem się przygotowywać.

A to zależy też kto jaki ma temat. Współczuję osobom, które mają coś z literatury i muszę czytać książki i inne badziewia. Ja wybrałem chyba najprostszy z możliwych.

@up: Też masz jutro ang? :P

Rybzor 11-05-2010 12:07

Tia, ciekawe ile wyciągnę z fristajla zupełnie się nie przygotowując ; d

Btw ja mam właśnie z literatury i nie uważam żebym miał jakoś trudno. Temat: Odwieczne wędrowanie człowieka w poszukiwaniu sensu życia. Przedstaw problem, odwołując się do wybranych bohaterów literackich.

No i muszę przeczytać Małego Księcia, Kordiana i Odyseje i nie uważam żeby był to jakiś problem : P

CytrynowySorbet 11-05-2010 12:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2758062)

Btw ja mam właśnie z literatury i nie uważam żebym miał jakoś trudno. Temat: Odwieczne wędrowanie człowieka w poszukiwaniu sensu życia. Przedstaw problem, odwołując się do wybranych bohaterów literackich.

No i muszę przeczytać Małego Księcia, Kordiana i Odyseje i nie uważam żeby był to jakiś problem : P

Mimo wszystko coś myśleć trzeba. A moje?

"Analizując wybrane przykłady, scharakteryzuj słownictwo internautów i SMS-owców."

FTW \o/

Lasooch 11-05-2010 12:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2758062)

A niby jak chciałbyś się przygotować do ustnej z angielskiego?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2758064)
Mimo wszystko coś myśleć trzeba. A moje?

"Analizując wybrane przykłady, scharakteryzuj słownictwo internautów i SMS-owców."

FTW \o/

Zazdroszczę. Ja mam analizę i interpretacje tekstów wybranego artysty (Perfekt). Jutro zamierzam zacząć i mam nadzieję, że trzy piosenki starczą mi na 15 minut :/

Rybzor 11-05-2010 14:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2758066)
A niby jak chciałbyś się przygotować do ustnej z angielskiego?

Wydawało mi się to oczywiste - powtarzając najczęstsze zwroty, słówka itp. Spora część osób przystępujących do ustnej nawet nie potrafi w prawidłowy sposób zapytać "ile to kosztuje?"

Cytuj:

Fajny temat. U mnie ogólnie mało było takich współczesnych i bardziej na luzie, jedyny, który był troszeczkę zbliżony to coś w stylu "wskaż błędy językowe stylistyczne itp itd w mediach", ale jednak zrezygnowałem bo za mało fajny był : P

Lasooch 11-05-2010 15:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2758089)
Wydawało mi się to oczywiste - powtarzając najczęstsze zwroty, słówka itp. Spora część osób przystępujących do ustnej nawet nie potrafi w prawidłowy sposób zapytać "ile to kosztuje?"

Jeśli używasz angielskiego na codzień, jak ja, nie potrzebujesz takiej powtórki. Jeśli nie - to powtórka niewiele da.

Rybzor 11-05-2010 15:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2758091)
Jeśli używasz angielskiego na codzień, jak ja, nie potrzebujesz takiej powtórki. Jeśli nie - to powtórka niewiele da.

No wiem, lol. Pewnie dlatego jej nie robiłem? : o

Diablo91 11-05-2010 19:07

Uff, dziś po ustnym polskim ! :D Przyznam z ręką na sercu że po matmie to egzamin jakiego bałem się najbardziej...
Lekko się zdziwiłem wynikiem. Dostało mi się 100%, chyba jako jedynemu w klasie ;D
Ale żebyście mnie widzieli przy ogłaszaniu wyników (albo raczej słyszeli) haha :D

To teraz tylko język angielski (podstawowy) w poniedziałek i koniec ! Nie boje się w w ogóle, mam nadzieje że się to na mnie nie zemści :)

Ps. Wierzcie albo nie ale całą gotową prace miałem dopiero od niedzieli (hail moje kochane lenistwo <3). Z czego uczyłem się jej z 3h, a i tak wszystko powiedziałem swoimi słowami :D.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:16.