![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Niech mi ktoś powie że to nie są jawne jaja z narodu a jakaś pomyłka dziennikarska, źle zacytowana wypowiedź albo działanie nierzychylnych mediów. Jarek Kaczyński pochlebnie wypowiadający się o Oleksym oraz SLD? A gdzie dekomunizajca, lustracja, deubekizajca, deomoizajca, deormoizacja i dezomoicjacja (a także defekacja, defenestracja, defloracja, demagogia i demonstracja).
|
to nie pomyłka, on jest po prostu do tego stopnia bezczelny.
|
Teraz będzie musiał się wykwakać i publicznie przeprosić. :p
@down Takich tanich tekścików SLD nie kupi. ^^" |
Jarek powiedział, że to "dzięki" katastrofie pochlebnie wypowiada się na temat Sojuszu Lewicy Demokratycznej i ich członków. Proponuje także innym zmianę sposobu mówienia.
Sprytnie. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Co z tego, że Jarek zmienia język, skoro jego zaplecze tego nie robi? |
A od kiedy to nie można podważać wyroków sądowych? Prawo zobowiązuje jedynie do zastosowania się do nich, można je natomiast krytykować.
A co do łaszenia się Kaczyńskiego do lewicy - ja sam raczej myślę o Oleksym jako o postkomuniście niż polityku lewicowym :) |
Oczywiście głosowałem na JKMa bo to mój idol!!!!11 Ale zabawa się skończyła i po dłuższym przemyśleniu sprawy wybieram Kaczyńskiego...
A do tych piszących o obowiązku to po prostu nie ma słów. Jak można łapać takie populistyczne hasełka? A narzekać może każdy nawet jak nie głosował bo jesteśmy wolnymi ludźmi, a jak komuś źle bo jest okradany z podatków i finansowane są z tego same beznadziejne pomysły to niech nie siedzi z zaklejoną twarzą. Trzeba narzekać aby zmuszać ludzi odpowiedzialnych do poprawy kraju. Jeśli nie znacie się na polityce, a wiedzę na temat kandydatów czerpiecie tylko z kupionych mediów (telewizja, radio, prasa, ulotek, plakatów i innych śmieci wyborczych) to powinniście ruszyć głową i wybory sobie odpuścić. Jeśli już chcecie głosować to najlepiej sięgnąć do Internetu i poczytać również niezależne blogi jak i inne zaczerpnąć informacji z innych źródeł aniżeli oficjalne strony kandydatów którzy jak zwykle wiele obiecują, a nic nie zrobią. Należy także podchodzić z dystansem do znanych portali. Dla mnie głosowanie na pierwszego albo drugiego to porażka, ale wybieram o wiele mniejsze zło i nie chcę aby w stu procentach rządziło PO czyli partia która śmie się nazywać liberalną. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
I w tym wypadku krytyka "systemu" jest jak najbardziej uzasadniona, bo sąd nie jest instytucją przygotowaną do rozstrzygania tego typu spraw. Wyrokowi należy się podporządkować, ale można go krytykować.
|
Kaczynski przez 2 lata samodzielnych rzadow nie zrobil niczego dla dobra Polski, wrogosc prowadzona od samego poczatku przez braci K. spowodowalo ze mielismy tylko teczki, afery i klamstwa..., Kaczynski nie gwarantuje normalnego podejscia Niemiec i Rosjan do naszego kraju, za kazdym razem kompromituje siebie i nasz kraj, taki byl Lech i taki sam jest jego brat Jarek...
http://www.youtube.com/watch?v=1g_SsOotTC8 Tusk co prawda rzadzi ale wazniejsze ustawy blokowal Lech z rozkazu brata... Tuskowi udalo sie zniesc powszechna sluzbe wojskowa, zyskalismy profesjonalne wojsko z lepiej wyksztalconym personelem a nie jak bylo za starych czasow ze na strzelanie losowano kto bedzie odbywal to cwiczenie (nie bylo juz stac wojska na amunicje + jedzenie zalatwiali sobie sami poborowi) Reforme ta chcial wprowadzic kazdy ale zrobil to dopiero Tusk po prawie 20 latach bezczynnosci... Zeby nie bylo jestem z Gdanska i tutaj prowadzi Komorowski. Chyba nikt niema watpliwosci ze w przypadku wygrania Komorowskiego zostana pchniete do przodu reformy Tuska, w przypadku wygrania Kaczynskiego czeka nas wetowanie ustaw i czekanie do nastepych wyborow parlamentarnych... |
Cytuj:
|
Cytuj:
Wygrana Kaczora to najlepszy sposób na parę lat stagnacji i wzajemne wykończenie się PO i PiSu. Drugi scenariusz - Tusk na spółkę z Jarkiem doprowadzą do takiego obrzydzenia kultury politycznej w oczach Polaków, że skończy się to powtórką z Francji AD 1789, czego sobie i państwu życzę. |
Wczoraj oglądałem Szymona Majewskiego (gadał z gościem parodiującym Jarka) i rozbawił mnie ten tekst:
Szymon: Co zamierza pan zmienić w Polsce? Jarek: Zmieniać? Jak to zmieniać, nic nie zmieniam, po co zmieniać? Jak się nie podoba w Polsce to wypad do Izraela! Chwilę później uświadomiłem sobie, że to jest 100% prawda (no może oprócz Izraela). |
Cytuj:
|
Cytuj:
Wszystkie środki przekazu nie są obiektywne. Od telewizora po Internet. Kończąc na ludzkiej świadomości, która jest tak ustawiona, żeby przyjmować te wiadomości, które podświadomie słuchacz chciałby usłyszeć. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:07. |