Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Pacc karta platnicza (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26661)

Ashlon 22-06-2005 10:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sunozi
to co to jest ten Scurity Code ???

A czytac ze zrozumieniem to nie laska? Otworz 1 strone tego poradnika i przeczytaj kilka zdan od tylu. Albo ci pomoge :

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ja
W skrocie : jest to 3-4 cyfrowy kod napisany na karcie kredytowej :)Jesli nie ma takiego kodu - sprobujcie zostawic to pole puste, nieraz pomaga :)

Juz? Przeczytaj jeszcze raz. I jeszcze. I jeszcze. Zrozumiales? Masz kod PIN napisany na karcie?

-calmerian- 25-06-2005 11:45

yo, mam takie jedno pytanie jeszcze czy tak jak musze miesto wpisać i moje miasto to Białystok to mam tam nazwe wpisać z "Ł" czy Bialystok. i czy w innych rubrykach jak jest polski znak to pisać go czy nie? prosze o szybka odpowiedz plx ;)

Ashlon 25-06-2005 12:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -calmerian-
yo, mam takie jedno pytanie jeszcze czy tak jak musze miesto wpisać i moje miasto to Białystok to mam tam nazwe wpisać z "Ł" czy Bialystok. i czy w innych rubrykach jak jest polski znak to pisać go czy nie? prosze o szybka odpowiedz plx ;)

Napisz "bialystok". I nie uzywaj literek z ogonkami - w ogolnym formularzu wyjda ci jakies krzaczki.

@Edit : tak, bo sam pisalem "Wroclaw" a nie "Wrocław" ;)

-calmerian- 25-06-2005 12:30

no ja raczej nei amma zadnych literek z ogonkami :P ale jestes tego pewien ze "bialystok"?a nie "białystok"?

Niq 02-07-2005 01:07

Ja mam takie jedno pytanie, bo nie jestem pewien. A mianowicie: Czy jak kupuje pacca karta kredytowa po place jakies dodatkowe oplaty ? czy tylko to ile kosztuje pacc 19.95 euro. i jak sa jakies dodatkow oplaty to moze ktos mi powiedziec ile wynasza zamawiajac karta Visa Elektra ( czy jakos tak :P )

-calmerian- 02-07-2005 09:04

Visa Electron* :D Nie nie ma żadnych dodatkowych opłat.Mi przynajmniej nic nie liczyli...

Matsu 03-07-2005 13:46

Mój tata ma karte ,lecz powiedzial mi ze on nie ma karty kredytowej tylko debetową.
Czy taka kartą moge kupic pacca ?

pinio 04-07-2005 14:05

Może mi ktoś powiedzieć gdzie dostane security code karty MasterCard.
Proszę o szybką odpowiedź.

Virvicus 05-07-2005 08:52

sorka moze zle przeczytalem ale ile placimy za te wszystkie tranzakcje?? no bo placimy te 20 euro za pacc a ile bierze bank za tranzakje miedzy nami a cipsoftem?? prosze o odp jezeli juz to bylo to przepraszam... :D

Ashlon 05-07-2005 14:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virvicus
sorka moze zle przeczytalem ale ile placimy za te wszystkie tranzakcje?? no bo placimy te 20 euro za pacc a ile bierze bank za tranzakje miedzy nami a cipsoftem?? prosze o odp jezeli juz to bylo to przepraszam... :D

Bylo, i to z 5 razy. Bank nie bierze nic. Tylko pobieraja ci te ~20 euro.

@pionio : wlacz pierwsza strone. I poczytaj. Wiesz juz, skad? Mala podpowiedz : na samym koncu masz to napisane, jak i zilustrowane obrazkiem.

Virvicus 06-07-2005 11:54

dzieki i soorka za 5 powtorke :p teraz to juz sam sobie bede kupowal pacca bo to sie oplaca... pozdro i cya in tibia...

exodus style 06-07-2005 18:46

naprawde nie mozna zamowic PACCA karta platnicza? moja mama ma mastercard, ale platnicza. nie da sie??

Ashlon 06-07-2005 20:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez exodus style
naprawde nie mozna zamowic PACCA karta platnicza? moja mama ma mastercard, ale platnicza. nie da sie??

Zawsze mozna sprobowac. Co ci szkodzi? ;) A bylbym bardzo wdzieczny, gdybys sprawdzil - moglbym umiescic informacje, czy mozna kupowac platnicza mastercarda, czy nie.

exodus style 07-07-2005 08:22

dostalem taki e-mail
Dear Customer,

Your order for "Tibia Premium Account for 3 months (90 days)" (order number
*******) has been received and is being verified by our team. Your order
will most likely be processed within the next 4 hours, but in no case will
it take more than 24 hours.

In order to avoid multiple charges to your credit card, please do not
resubmit your order.
potem dostalem ze sie cos tam nie powiodlo wiec zamowilem jeszcze raz i znowu dostalem ten 1 e-mail czy cos jest z karta? czy po prostu kazdy tak ma(moja mama ma kredytowa MasterCard)

Ashlon 07-07-2005 08:27

1-wszy mail swiadczy o tym, ze chec zakupu trafila do Element5. Drugi prawdopodobnie swiadczy o tym, ze wpisales zle dane (swoje/ posiadacza karty). 3 mail jest dokladnie tym pierwszym, wiec teraz zostaje tylko czekac. Moglbys wkleic zawartosc drugiego maila?

exodus style 07-07-2005 08:36

Dear Customer,

element 5 processes orders and collects payments on behalf of CipSoft GmbH.

Unfortunately, we were unable to charge your Credit Card for the order
listed above. Please contact MasterCard to clarify this situation.

If your inquiry to MasterCard was unsuccessful, you can contact our
customer service team to change your payment information:

Customer Service Germany: +49 221 31088-30
Languages: German, English, French, Italian, Spanish, Portuguese
Customer Service USA: 1-800-406-4966
Language: English

You may choose from the following payment options for your order:
Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, JCB
Solo, Switch/Maestro (only if issued in UK)
Bank transfer
Check
Cash

-calmerian- 14-07-2005 18:59

Powiem jedno zastosolwalem sie do tego poradnika i na pacca czekalem ok ~5 sekund wiec naprawde polecam . !! GZ Nekromanta świetny poradnik :cup:

Matsu 17-07-2005 16:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matsu
Mój tata ma karte ,lecz powiedzial mi ze on nie ma karty kredytowej tylko debetową.
Czy taka kartą moge kupic pacca ?

odpowie mi ktos na to pytanie ?................

demon xad 18-07-2005 10:20

a jest jakis sposób by kupic karta platnicza? bo ja ma mkarte visa electron graffiti z pko i jakos mi nie wychodzi to kupienie
:(

svsv 02-08-2005 21:31

Mam pytanie, a mianowicie czy jest jakaś dodatkowa opłata czy po prostu bank ściąga mi z konta tyle ile kosztuje pacc (oni to przeliczają z PLN na Euro w/g kursu bankowego). Czyli np. 19,95 euro to ja płace coś tam ponad 80 zł?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:05.