Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Grafiki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=37)
-   -   nowe grafiki do tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=28888)

slimaczek 08-08-2005 21:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Loxi
Slimak mam pytanie czy da sie zmienic cos jak sie JUZ ZASTAPILO GRAFIKI?!?!?! bo wydawalo mi sie ze wiem o co chodzi..i zastapilem...PLS HELP ME !!!!:(:(:(:( ;(

Pozostaje zainstalować tibię.. Ale jak nie chcesz zastąpić innych plików, to poprostu zainstaluj ją gdzieś indziej i skopiuj do swojej tibii tylko tibia.spr

Premm 09-08-2005 23:35

ok... juz uptade, ale jak myslicie kiedy nadejdzie nowy tibia sprite?
Przydalo by misie zedytowac postacie z facc na pacc...

Jak myslicie kiedy go bedzie mozna sciagnac?

slimaczek 10-08-2005 14:36

W tym tygodniu go powinienmz robic ;P

Ice Paladyn 10-08-2005 14:44

Ślimaczek jesteś poprostu spox :D .Fajne grafy itp... :D

slimaczek 10-08-2005 21:28

Ok, Już są tibia.spr do wersji 7.5 :) Możecie ściągać ( i używać :P). Do tego dodałem pare rzeczy:
- Wygląd jednej książki
- Skullstaff
- Demon shield
- Leather boots

Wolek 10-08-2005 21:45

Zrob jak naszybciej, bo twoj spr jest elegancki.
Troche sie spoznilem :D
Dodaj jeszcze ze trzeba zmniec nazwe pliku na tibia.spr

Blade Elf 10-08-2005 22:28

A co zrobić aby był sam wygląd otoczenia/okna bez eq (itemków)?? Życia, ramka no i... bez eq... ;) :confused:

slimaczek 10-08-2005 23:21

@up
Nie da sie, jak juz mozna nacisnac nat aki przycisk, wtedy ten pasek z eq sie znacznie zmniejszy.

fajny palladynek 12-08-2005 22:20

:(

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slimaczek
Szukałem dużo grafik nowych do tibii, prawie wszystkie są z forum tibia.de, ale pare jeszcze jest z forum tibia.pl i ze strony wolves on prey. Razem znalazłem znalazłem coś koło 400 grafik, a plików bmp w rozmiarach 32x32 do tibii jest około 700! Dobra koniec tego wstępu.

GRAFIKI NIE SĄ MOJE, JA JE TYLKO ZŁOŻYŁEM DO JEDNEGO PLIKU TIBIA.SPR I UMIEŚCIŁEM TUTAJ DO ŚCIĄGNIĘCIA!!!

Poniżej macie link ze screenami i plikami. Umieściłem tam plik z podmienionymi outfitami (zamiast strojów facc są stroje pacc), plik z podmienionymi outfitami facc na nowe, oraz plik bez podmienionych outfitów. Wystarczy to rozpakować i skopiować do katalogu z tibią. Do tego jeżeli ktoś chce się pobawić i usunąć\dodać swoje grafiki umieściłem programy do edytowania pliku spr, dwie wersje. Jeżeli chcesz się pobawić, to rozpakuj programem z wersją 1.3 beta, przenieś gdzieś powstały katalog sprites, następnie rozpakuj programem z wersją 1.1, i skopiuj zawartość katalogu sprites do tego drugiego którego przed chwilą gdzieś przeniosłeś, ale żadnego pliku nie zastępuj. Teraz zmień grafiki i spakuj je do pliku spr programem z wersją 1.1

tibia_spr_new_outfit***** - grafiki z nowymi outfitami zamiast facca
tibia_spr_pacc_outfit***** - grafiki z outfitami pacca zamiast facca
tibia_spr_orginalne_outfit***** - grafiki z niepodmienionymi outfitami

Pozatym umieściłem też screeny, żeby było wiadomo co się ściąga. Robiłem je swoją postacią i podczas oglądania paru filmów. Jednak one są z najstarszej wersji, dlatego jeżeli chcecie oglądać screeny z bieżącego tibia.spr, radzę oglądnać moje screeny (na tej stronie) A teraz linki:

Screeny z nowego spr (27)
Tutaj są wszystkie pliki

-- UPDATE 27.IV.05 --

Do plików dodałem plik spr, w którym zamiast outfitow facc sa outfity pacc.

-- UPDATE 28.IV.05 --

Do screenów dodałem dwa screeny z nowymi outfitami. A czy takie będą w spr - to już wasza decyzja.

-- UPDATE 30.V.05 --
Do plików dodałem plik spr z nowymi outfitami. podmienione są outfity dla facca. I do tego dodałem jakiś czas z temu 2 grafiki z tymi grafikami. Usunąłem plik zip z podmienionymi grafikami, ponieważ nie był już updatowany (ponieważ dwa razy zapomniałem podczas updatu skopiować tam podmienione grafiki). Pozatym spr z pacc outfitami miał popsute grafiki i w niektórych miejscach "krzaczki" ale jest już to naprawione.

-- UPDATE 19.VII.05 --
Dodane grafiki beara, scarab shielda, guardian shielda, skały i mostu. Nowe grafiki prawdopodobnie będą tuż po update tibii z dżunglą.

-- UPDATE 10.VIII.05 --
Od teraz po update tibia.spr jest już do wersji 7.5, przez co można grać dalej z grafikami. Do tego dodałem 4 grafiki:
- Wygląd jednej książki
- Skullstaff
- Demon shield
- Leather boots

Kur*a X(
czemu mi to jakos nie dziala ;(
wziolem sciagnolem potem rozpakowalem i skopiowalem do katalogu z tibią i co i gów** X(
prosze pomózcie ;(

Soggro 22-08-2005 17:56

Oki

Kurcze niedziala mi outhit pacca czemu odpowiedz mi chce outhita ;(

Thimburd 23-08-2005 17:41

Niektóre rzeczy są fajne, niektóre niestety okropne, dlatego nie będę raczej tego używał :) Ale gratz za zebranie grafik :)

Lord Graffiti 23-08-2005 21:18

ale..

ale skad masz te stroje co trzeba zrobic bo jak wchodze w set outfit to kurde niemam tych oufoow plzzka help :]

MetiuII 25-08-2005 15:24

Fajne,Fajne ale, te leather booty mi sie nie podobaja :P I mam prosbe czy moglbys zrobic spr. z samymi ouftitami pacc ??o_O

Elemental 27-08-2005 11:33

mam prośbe zrób plik spr z outfiu samymi pacc bo te twoje graficzki są ładne ale nie wszystkie i jakoś nie mogę się do nich przyzwyczajic ;/

Dino Krisis 27-08-2005 13:32

Ślimaczek zrób *.spr zeby byly tylko pozamieniane facc>>>pacc
Plx i tak chyba bedzie dobrze dla wszystkich bo jakos nie moge sie do tych nowych przyzwyczaic ;) plx o linka :D

Elemental 27-08-2005 15:09

popieram przedmówce juz mam takie grafiki robione przez kogo innego ale tam są
jakieś czerwone kropki i inne bugi plx zrób to

slimaczek 04-09-2005 21:03

No dobra, zrobiłem to co chcieliscie (bez podmienionych grafik a ytlko zmienione outfity z facc na pacc), jest to pod tym linkiem: (link do tematu)
http://tibia.pl/forum/showthread.php?p=519301

slimaczek 14-09-2005 11:38

Lycos skasował mi konto za to że umieszczałem tam pliki zamiast strony :/ Więc musiałem stworzyć nowe konto i od nowa wszystko umieszczać, ale już wszystko jest naprawione :) Przy okazji dodałem pare nowych rzeczy:
- Studded armor,legs,helmet,shield
- Crossbow
- Horned helmet
- Knight legs (oceniajcie czy są lepsze od wcześniejszych)

@do modków
Wiem że to jest double post, ale chciałem odswieżyć ten temat, bo nikt nie pisze grr

I jak sciagniecie to wyrazcie opinie albo zglaszajcie bugi..

dap-galothij 14-09-2005 17:09

tych obrazków nie widzę.

Korek 14-09-2005 21:55

zajefajne:)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:26.