Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Lodowe wyspy(Folda, Senja, Vega) - co, gdzie, jak? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=32963)

mientusek 12-04-2006 12:48

:baby: :baby: :baby: nie ma :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:

Miko 12-04-2006 12:56

Szkoda że (szczególnie) Folda jest jednym z najlepszych miejsc dla PK

Todix Dain 13-04-2006 09:46

przydatny poradnik dla nowych graczy. bardzo fajny!

Szympeq 23-04-2006 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nyksus
@up

a ja znalazłem coś bardzo ciekawego na Vedze :confused: Sprobujcie to znaleśc...

Co ty tam znalazłeś? Ja szukałem pół godziny i nic. Zero.;(

krzysiek1992 03-05-2006 06:51

Arcania...

Arcania na lodowych wyspach nie ma Depotu ale i tak jak by bylo nie masz gdzie uciec jezeli grasz na pvp poniewaz jaksie na ciebie ostro napala to cie w grupce rozjebią :/:baby: :evul: :confused:

Knight mathoff 07-05-2006 22:09

Witam. Mam duuży problem, i chciałbym prosić was o pomoc w jego rozwiązaniu. Do 17 maja muszę znać drogę PODZIEMNĄ z Foldy na Vegę. Jest możliwe, że taka droga w ogóle nieistnieje, niemniej ta możliwość to jakieś 10%... Chciałbym prosić o dokładne odpowiedzi doświadczonych graczy. Chciałbym jednocześnie podkreślić, że zależy mi na poważnych odpowiedziach, a nie "jarek mówił, że adrian mu powiedział, że on tam był, ale nie ma mapy..." czy też "słyszałem że istnieje, ale nigdy nie byłem na foldzie".

Mile byłaby widziana mapka z nakreślonym dojściem. Z góry wszystkim dziękuję.
Mathoff.

Ps: poradnik łądnie napisany, aczkolwiek brauje w nim co najmniej 1 miejsca... gdzie trzeba zniszczyć fire fielda i wykopać dziórę kilofem.

Mathoff~~

Luke Firemaster 10-05-2006 21:52

NIE MA takiej drogi. Po prostu jaskinia Winter Wolf`ów na Vedze jest blisko kompleksu jaskiń Foldy. Za to można przejść z Foldy na Senję... ale to niezbyt łatwe ;)

Moje pytanie: gdzie jest klucz do drzwi na poziomie -1, za którymi są minotaury i mino archer? Na tej] mapce jest to pomiędzy literami G, H i E. Tam gdzie mino archer. Nie da się tam wejść bez klucza...

Knight mathoff 11-05-2006 09:01

ta droge niestety istnieje... przynajmniej na te 90%. To, że na Vedze jest tylko 1 tunel, a raczej podziemna jaskinia, nic nie znaczy. Można po prostu na przykład wyjść w jakiejś części mapy. Dojście z foldy na senje jest stosunkowo łątwe. Klucz ten można chyba zdobyć z questy właśnie na Senji...

zostało mi 6 dni...

Luke Firemaster 11-05-2006 11:14

Spójrz na ta mapę. NIE MA innego wyjścia z wyskokości Vegi niż to z literką D. A ta jaskinia nie styka się z kompleksem jaskiń z Foldy.

Knight mathoff 11-05-2006 19:23

Ech... a może gdzieś jest wejście do podziemi, i teleport?
wielu starych graczy z Antici mi mówiło, że ta droga jest.
Znaleźć ją muszę, bo próbóję się dostać do najstarszej polskiej guildii General Levy of Sarmats. Z wielu, zostało mi już tylko to zadanie do wykonania... więc po prostu MUSZĘ znaleźć tą drogę... B)

Luke Firemaster 11-05-2006 21:17

Nie wiem. Spójrz na mapę w poradniku i popróbuj pokopać kilofem w okolicy Vegi... sam nie wiem.

Powtórzę swoje pytanie:

Moje pytanie: gdzie jest klucz do drzwi na poziomie -1, za którymi są minotaury i mino archer? Na tej mapce jest to pomiędzy literami G, H i E. Tam gdzie mino archer. Nie da się tam wejść bez klucza...

Knight mathoff 12-05-2006 13:57

Znajdziesz go przeszukując skrzynki na Senji...

LaM4 12-05-2006 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luke Firemaster
Moje pytanie: gdzie jest klucz do drzwi na poziomie -1, za którymi są minotaury i mino archer? Na tej mapce jest to pomiędzy literami G, H i E. Tam gdzie mino archer. Nie da się tam wejść bez klucza...

Powiem Ci tylko że jest to jest klucz numer 4503 i jest niedaleko :) (będą potrzebne destroy fieldy)

Mero Wojtek Pall 12-05-2006 16:40

Thx fajnie na foldzie.Tylko yeti spodkalem.:/ z 10 HP ucieklem.Ale niezle z cegly mi walnął.

Knight mathoff 12-05-2006 17:07

10% to zawsze jest 10%...
A tego leadera to trzeba pistolnońć zasztrzelcem... albocóś...
Nie ma takiej drogi B) Sorry za kłopot i głupie pytanie... ale paru graczy mi mówiło, że jest...

Knight Mathoff has been invited.

Hrhr.

Luke Firemaster 19-05-2006 12:16

W zamku na Senji (wyjście z -3), za fieldami, są cztery magic walle. Jak je usunąć?

LaM4 19-05-2006 12:23

Pod jednym z fire fieldów w pewnym z pokojów (tym co jest ich cala masa) jest przełącznik.
Jeżeli piszesz o tych wallach co myśle to przełączenie go wyłączy je, a dalej to już qs :P

Dodam ze są 2 drogi do tego questa, ja wybralem trudniejszą i imo ciekawszą (prawie całe podziemia foldy trzeba obiegać i wiążą się z walką - mino magi, mino guardy itd...)

Luke Firemaster 19-05-2006 13:01

Idę tą dłuższą i trudniejszą drogą. Czy od tamtej strony można te ściany wyłączyć?

LaM4 19-05-2006 13:06

Nie, bo idąc dłuższą drogą wchodzisz do quest roomu od innej strony, nie przez teleport na senji.

Luke Firemaster 19-05-2006 13:41

To jak wraca się, gdy się idzie drogą przez podziemia od Foldy?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:51.