Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ: Inne (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35952)

Raul 07-11-2005 16:34

@up
Dobrze Ci się wydaje.

Irdhil 10-12-2005 10:48

Zabity po "logout"

Your last visit in Tibia: 09. Dec 2005 22:37:28 CET.

Dec 10 2005, 00:14:45 CET Killed at Level 18 by a witch

Zabili mnie po tym jak sie wylogowalem :/ stracilem plecak ale to tam kit bo nic wartosciowego nie bylo ale poszedl mi poziom i duzo doswiadczenia :/ a przeciez po logoucie nie moga mnie zabic :/ do kogo sie mam zglosic ?? Do GM'a jakiegos moda czy kit wie kogo i jak mam sie z nimi skontaktowac zeby mi przywrocili przynajmniej exp ??

Rabanbar 10-12-2005 21:31

Pierwsza data to nie data wylogowania tylko ostatniego zalogowania...

Drakon Pierwszy 11-12-2005 07:51

a z kąd ty wiesz na sto % że sie wylogowałeś może wyłączyłeś klijęta tibi bez wylogowania i zdechłeś (jak to sie ludziom często zdarza) a teraz nam trujesz ze to niby jakis bug w tibi

Skrabs 14-12-2005 10:04

Czy można kupić gildhouse nie mając gildi ??
Niema fajnych domków w mieście i chciałbym kupić gildhouse do użytku własnego.

Jest taka możliwość ???

Dwimenor 14-12-2005 13:46

Nie można. Tylko lider gildi może kupić gh

Drakon Pierwszy 14-12-2005 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skrabs
Czy można kupić gildhouse nie mając gildi ??
Niema fajnych domków w mieście i chciałbym kupić gildhouse do użytku własnego.

Jest taka możliwość ???

GH nie ale możesz kupić mały domek jak masz PACC i wystarczającą ilość kasy

Marek Tibioman 17-12-2005 11:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Irdhil
Your last visit in Tibia: 09. Dec 2005 22:37:28 CET.

Dec 10 2005, 00:14:45 CET Killed at Level 18 by a witch

Zabili mnie po tym jak sie wylogowalem :/ stracilem plecak ale to tam kit bo nic wartosciowego nie bylo ale poszedl mi poziom i duzo doswiadczenia :/ a przeciez po logoucie nie moga mnie zabic :/ do kogo sie mam zglosic ?? Do GM'a jakiegos moda czy kit wie kogo i jak mam sie z nimi skontaktowac zeby mi przywrocili przynajmniej exp ??

Pewnie wylaczyles tibie krzyzykiem w prawym gornym rogu ekranu :P Jak padles na 18lvlu to straciles bardzo malo expa i mozesz to odrobic w 1 max 2 dni.

winamalka 27-12-2005 19:46

Problem z robieniem run

Hej wszystkim :)
Jestem magiem i mam pewien problem z runami. Kiedy próbuję je zrobić, pojawia mi się komunikat, że mój poziom jest za niski. Zaczęłam grać w Tibię na wakacjach i nie raz robiłam runy, ale w przeciągu ostatnich miesięcy rzadko włączałam grę i pomyślałam, że mój problem może być związany właśnie z tym rzadkim graniem. Udało mi się zdobyć wyższy level (normalny i magiczny), ale nadal pojawia się ten sam komunikat :-/
Ym... To tyle. Byłabym wdzięczna za pomoc :)
Pozdrawiam.

Dwimenor 28-12-2005 09:57

clikc!
Niedługo także na tibia.pl.

winamalka 28-12-2005 15:12

o__O
Ech, szkoda :-/ Trudno... Dzięki za pomoc :)

VENAEN 03-01-2006 09:23

DOM bez PACC ??

Mam takie troche dziwne pytanie ! Czy jeżeli Pacc kupi dom to moge zamieszkać z nim mimo iż nie mam Pacc! JEŻELI TAK TO Czy jest możliwe ,że Pacc kupuje dla mnie dom ,zamieszkam razem z nim , on sie wyprowadza a mi zostaje dom i mieszkam w nim sam ?? Czy da sie tak zrobić ???

Dwimenor 03-01-2006 16:28

Nie da się tak zrobić. Osoba bez pacca nie może być formalnym właścicielem domku(czyli być wpisanym jako właściciel na www.tibia.com)
Osoba z paccem może cię zaprosić, dać ci przywileje sub-ownera domku, ale to ona będzie właścicielem i w każdej chwili będzie mogła zabrać wszystko z domku, sprzedać go itp.
Także, jako facc nie będziesz mógł spać w łóżkach.

A$ zbrodni 04-01-2006 10:07

pomocy

;( ;( X( ;( Czy jest inny sposób wyjscia z dzióry bez rope a niema tam drabiny. X( ;(
(jestem facc niemam czaru rope) ;( ;( ;( X( ;(

Dwimenor 04-01-2006 15:59

Tak, stajesz na rope place(tam gdzie używasz liny) i ktoś na górze używa liny na dziurze. W ten sposób podciąga cię do góry (tzw: ropanie kogoś.). Innego sposobu nie ma.

A$ zbrodni 05-01-2006 11:19

Eh..

;( To wiedzialem. ;(

Kruk ZwiadowcA 05-01-2006 18:09

Mam pytanie nie jestem początkujący lecz 1 raz z czymś takim się spotkałem,czemu w kopalniach dwarfów na 5 poziomie expienia na dwarf guardach normalnie bez problemu sobie przed nimi uciekałem na strzałkach i na nich expiłem,a kieyd przyszedłem do Kazzordoon poszedęłm na dwarf guardy obok imperatora Kruzaka,te guardy były zdecydowanie szybsze o jakieś 2 razy,może mi ktoś wytłumaczyć czemu się tak dzieje?

Dwimenor 05-01-2006 18:14

A nie zauważyłeś, że ty też szybciej się poruszałeś?
Otóż postacie poruszają się z różną prędkością na różnych podłożach. Najszybciej na deskach, chodnikach, ulicach itp. Trawa, błoto, ziemia i cała reszta spowalniają postać. To samo tyczy się potworów.

Shinjix 05-01-2006 18:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kruk ZwiadowcA
Mam pytanie nie jestem początkujący lecz 1 raz z czymś takim się spotkałem,czemu w kopalniach dwarfów na 5 poziomie expienia na dwarf guardach normalnie bez problemu sobie przed nimi uciekałem na strzałkach i na nich expiłem,a kieyd przyszedłem do Kazzordoon poszedęłm na dwarf guardy obok imperatora Kruzaka,te guardy były zdecydowanie szybsze o jakieś 2 razy,może mi ktoś wytłumaczyć czemu się tak dzieje?

Widac, ze kupiles postac. Potwory (jak i ty) chodzą z różną szybkością po różnych powierzchniach. O ile w kopalniach jest ziemia, po ktorej chodzi sie wolno, to obok imperatora jest posadzka, po której zasówa sie jak wyścigówka :P

Kruk ZwiadowcA 05-01-2006 18:18

Napisalem że nie jestem początkujący,i nie kupiłem postaci a co do posadzek to pierwszy raz słyszę,dzięki za odpowiedź.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:00.