Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Poradnik dla magów (i druidow). (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4075)

Taumer 30-10-2004 16:31

venore

dla low lv magow z venore mam takie porady:

B. dobrym miejsem jest resp swamp trolli. jak ktos sie boi to moze kupic atnidotum ale tak naprawde i tak go nie zyje. Dobre miejce do robienia run bo ma sie kupe zarcia (rybki). Kolo venore jest ez resp rotow ( n a zacho)a jak ktos sie bi to zawsze mozwe pokiowac snake'i na bagnach ;) (szybko padaja i nie robia zadnych obazen )

Sokochłap 30-10-2004 22:05

mam problem,bo nie wiem na czym ekspic. Jestem sorcem 15 lvl i 23 magic lvl... mam plate armor,steelhelmet,brass legs,broad sword,i zwykle buty.
Narazie biore mieczem valkirie,mino,na mino guardy i cyce uzywam hmm.
Jednak malo lootu,kasy na lekarstwo ;) Na co moge chodzic? Beholdery? Help!

Ps. Nie mowcie o rotach ;)

Eleander 03-11-2004 20:35

Scout elf

W wielu poradnikach pisze że scout jest do zabicia przez maga , otóż jest pod warunkiem że jest jeden albo dwóch, ostrzegam przed chodzeniem do elf fortess bo zaliczylem tam zgona :(
Szedłem jak burza i było rulez aż do momentu jak wlazłem w grupę ok 6-8 scoutów taaa, maja niemiłą właściwość rozbiegania sie tak że gfb słabo włazi ech jeszcze było ciemno i pomylilem klawisze z UH :(

M@RI@N 04-11-2004 20:21

Jak dla mnie poradnik jest zaje***** pisze w nim co i jak na jakim lvl i wogule super 8o

Hallabard 04-11-2004 20:31

Moje pytanko :)

Mam druida 9lvl 9mlvl eq-scale armor, brass legsy, soldier helmet, zwykle buty, dwarfen shield (double axe ew. co byscie polecili zamiast bo double axe wypadl mi po spotkaniu z pk). Chodzilem na trolle bilem z double axe na 2/3 shoty (bilem pod Ab) byl dosc szybki resp ale za wolno sie expilo... co byscie polecili ? Dam rade z rowormem ?

Afinor 10-11-2004 19:39

Dobra, teraz post za mojego qmpla: mam 20lvl i 25mlvl - gdzie moge expic oprocz rotow i dwarfow? Potrzebuje szybkiego expa do 27lva

Gietol 10-11-2004 20:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Afinor
Dobra, teraz post za mojego qmpla: mam 20lvl i 25mlvl - gdzie moge expic oprocz rotow i dwarfow? Potrzebuje szybkiego expa do 27lva

no niestety tez 2 potworki sa najlepsze do expienia na tym lv ....
tylko sie nie wystrasz bo pomiedzy 20-30lv jest najwiecej dedow ;p

Tibijski sorc 11-11-2004 12:48

ja chodze na trolle i na roty gdyz jest tam dosyc bezpiecznie ( chodzi o pk ) ale raz mnie zabil pk na trolach mialem 9 lvl a on 13 lvl zaatakowal mnie zablokowal wejscie na gore i w boki zabilbym, go ale sie uzyl uh i zginalem bo ja nie mialem

Giert 11-11-2004 21:46

HEHE spox

Spoko opis !!! :)

wooferpower 14-11-2004 09:12

desy

ale jak ja poszlem z dsami czyli dwarfisz szildami to nie rzylem :(

n00bster 15-11-2004 18:58

Jeszcze po wyjsciu z rooka mozna sie na sheletach bawic. Duzy exp a banalne do zabicia. i jeszcze loot

wooferpower 18-11-2004 11:37

o osah

jak poszlem na osy to kucze weszlem i jósz nie wyszlem :(

Basiak/Inferna 20-11-2004 04:47

hehe jestem n00b i mam 2 pytania :p:
1.Jest lista serwów.Co oznacza serwer bez napisu z prawej-non-pvp,pvp-enforced(i jeszcze 1 ale nie pamietam)??
2.gdzie znajde Wild Warriory w Deadlandzie X( ;(

Wilq 20-11-2004 09:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Basiak/Inferna
1.Jest lista serwów.Co oznacza serwer bez napisu z prawej-non-pvp,pvp-enforced(i jeszcze 1 ale nie pamietam)??

Bez napisu oznacza, ze zwykly pvp, a co to jest deadland?

Tibiańczyk 23-11-2004 21:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Basiak/Inferna

1.non pvp - nie mozesz atakowac ludzi a oni ciebie
2.pvp - atakujesz ludzi a oni ciebie
3.pvp encorfed - cos jak test server

2.W Deadlandzie nie wiem gdzie.:)

Nie oceniaj siebie że jestes od razu n00b, poprostu jestes poczatkujacym graczem który zaczyna grac w tibie.:)

Mr LaMeR 23-11-2004 21:24

@ RE UP & UPUP & UPUPUP & UPUPUPUP i UPUPUPUPUPUPUP

CO TO MA QDWA MAC DO TEMATU??? CO MAJA REFLEXJE NA TEMAT "DEADLANDU" I SERWERACH PVP DO PORADNIKA DLA SORCOW??

Inaczej mówiąc, soczysty OFF TOPIC!!

Sir Szczypiorek 29-11-2004 20:19

Mam tylko jedno pytanie czemu wszyscy piszą ze sorcecrer wali z burst arrows?? Ja jestem Sorcerer i wale z war hammera!! :mag:

Berials 03-12-2004 14:26

re: UP

Burst Arrows, to strzały których siła rażenia zależy od mlvl. Sorcowie i Drudzi mają zregóły największe mlvl więc, strzelają czasem z burst arrows.

Amanthas 14-12-2004 15:36

gdzie znaleźć resp?

Hej
Gram master sorkiem 37lvl 43 mlvl
Moze ktoś poradzi gdzie teraz najlepiej expic(oprocz guardow)

Podobaloby mi sie expowisko z bardzo duzym respem slimow, ghouli lub ghostow(bo duzo expa w porownaniu do zycia i latwo sie zabija)

chyba ze cos innego na szybki exp

najlepiej zeby tego masa wychodzila i z GFB bylo mozna siac, a nie bawic sie hmm'ami

Tomislav Kiep 15-12-2004 16:32

Roty są słabe.

X( Ludzie. Ja mam 13 lvl maga i jakos wale po 4 roty naraz samym mieczem bez wiekszych strat. Ewentualnie mam w rezerwie fireballe i hmm na wszelki wypadek. Ale nie bójcie się rotów. :cup:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:38.