![]() |
Mam wielka ochote cie powiesic za uszy za napisanie słowo Harry przez "ch".
Btw. z tego co wiem 7 czesc bedzie sie zwała Harry Potter i Piramidy Czegośtam ale to niepotwierdzone. |
Cytuj:
Jak niepotwierdzone to znaczy, ze nieprawda. |
Książkę czyta się dobrze, ale nie jest lepsza od poprzednich części. Przez cały czas myślałem, że osobą, która zginie będzie Draco (po Sectumsempra). Kto jest księciem nie wiedziałem, a jak się dowiedziałem to myslałem, że Snape dednie :<
|
Podobno miało się nazywać "Harry Potter i Piramidy Furmata" (Czy tam Furmanta), ale nie przypominam sobie, żeby w HP było gdzieś wspominane o piramidach, a tym bardziej "Piramidach Furmata"(Furmanta, tak jak wyżej, nie jestem pewien :P). Mi się wydaje, że ktoś to sobie wymyślił, a plotki szybko się rozniosły.
|
Cytuj:
O piramidach wspomniane było, ale krótko i nie istotnie;p |
"Harry Potter & the Pyramids of Furmat"
Potwierdzone przez Rowling. Coś słyszałem ze te piramidy znajdują się pono za zakazanym lasem. |
@up: Potwierdzone jako tytuł roboczy.
Pożyjemy do 2007 - zobaczymy. Powiadasz, że znajdują się za tym lasem? Hmm to może być ciekawe, ilekroć o tym tytule myślałem kojarzył mi się jakiś Egipt albo temu podobne krajobrazy. @down: W Szkocji? Wątpie, ale u Rowling wszystko jest możliwe ;) |
A może gdzieś za lasem znajduje się jakaś pustynia, albo cusik takiego? :D
|
a ja obstawiam ze zmieni ten tytół tak na przekór wszystkim i jestem skłonny zalozyc sie ze będzie tytul z ,,pamiątkami'' voldemorta
|
Mi się zdaje że ten tytuł zostanie. A jeśli chodzi o położenie piramid to jest to prawdopodobne. W końcu zakazany las moze by ogromny a piramidy ukryte magicznie :-P
|
Może i jestem gorszy od Dumbledore'a, ale skoro Snape jest za Voldemortem, to czemu w 1. części próbował ocalić Harry'ego?? Żeby wyglądał jakoś przed Dumbledorem? Raczej nie, skoro jego mistrz zabijał Harry'ego..Żeby splacic dlug wobec Jamesa? To czemu potem nie dawał Quirellowi spokoju?;S
|
Cytuj:
|
Myślałem, że księciem półkrwi będzie Voldemort, a zginie ktoś z Weasleów.
Nic nie trafione :p |
Cytuj:
Ktoś tu pisał, że nie rozumiał postępowania Snape'a w pierwszym tomie... Jest to mniej więcej wyjaśnione na samym początku, kiedy SS rozmawia z Bellatriks i Narcyzą. Snape nie wierzył przez pewien czas do końca, czy Valdek powrócił, a działania przeciw niemu pozwoliły mu zostać na dobre wtyką w Hogwarcie. |
sory bejbe
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Ahh to sry ^^ nie czytałem wszystkich odpowiedzi od początku do końca |
@up
NO staaary, co ty nie powiesz...to wszystko wyjasnia.. A tak serio , to wiem ;)) Pisal o tym Ghost Nieudany oraz SuPeRMAN. ;) A żeby tak nie gdybać bez sensu - może ktoś ma jakieś sugestie kto napisal liścik znaleziony przez Harrego w "fałszywym" horkruksie (medalionie) ? |
Cytuj:
Pewnie będzie to jakiś potężny czarodziej, który będzie chciał pomóc Harremu. Edit. Moim zdaniem VII tom powinien się rozgrywać w Hogwarcie. |
Moim zdaniem R.A.B jest to Regulus Arcturus Black - wujek Syriusza. Rowling wspominała o nim w 3,4 lub 5 książcę. jak znajdę to przytoczę fragment. W liście było napisane "Jeżeli czytasz ten list, to pewnie już nie żyje" więc nie wiadomo czy R.A.B żyje, chociaż możę być to prawdopodobne.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:51. |