Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Harry Potter i Książe pół - krwi (spoiling!) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=43293)

Rabanbar 02-02-2006 11:45

Mam wielka ochote cie powiesic za uszy za napisanie słowo Harry przez "ch".

Btw. z tego co wiem 7 czesc bedzie sie zwała Harry Potter i Piramidy Czegośtam ale to niepotwierdzone.

Shinjix 02-02-2006 11:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rabanbar
Mam wielka ochote cie powiesic za uszy za napisanie słowo Harry przez "ch".

Btw. z tego co wiem 7 czesc bedzie sie zwała Harry Potter i Piramidy Czegośtam ale to niepotwierdzone.

Przypomniales mi ile tytułów i plotek wymyslali do 6-tej czesci. :D
Jak niepotwierdzone to znaczy, ze nieprawda.

Movill 02-02-2006 12:00

Książkę czyta się dobrze, ale nie jest lepsza od poprzednich części. Przez cały czas myślałem, że osobą, która zginie będzie Draco (po Sectumsempra). Kto jest księciem nie wiedziałem, a jak się dowiedziałem to myslałem, że Snape dednie :<

Radek 666 02-02-2006 12:06

Podobno miało się nazywać "Harry Potter i Piramidy Furmata" (Czy tam Furmanta), ale nie przypominam sobie, żeby w HP było gdzieś wspominane o piramidach, a tym bardziej "Piramidach Furmata"(Furmanta, tak jak wyżej, nie jestem pewien :P). Mi się wydaje, że ktoś to sobie wymyślił, a plotki szybko się rozniosły.

morwi 02-02-2006 12:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radek 666
Podobno miało się nazywać "Harry Potter i Piramidy Furmata" (Czy tam Furmanta), ale nie przypominam sobie, żeby w HP było gdzieś wspominane o piramidach, a tym bardziej "Piramidach Furmata"(Furmanta, tak jak wyżej, nie jestem pewien :P). Mi się wydaje, że ktoś to sobie wymyślił, a plotki szybko się rozniosły.

O piramidach wspomniane było, ale krótko i nie istotnie;p

pawel The Magician 02-02-2006 12:41

"Harry Potter & the Pyramids of Furmat"
Potwierdzone przez Rowling.
Coś słyszałem ze te piramidy znajdują się pono za zakazanym lasem.

Ryłek 02-02-2006 12:56

@up: Potwierdzone jako tytuł roboczy.
Pożyjemy do 2007 - zobaczymy.
Powiadasz, że znajdują się za tym lasem? Hmm to może być ciekawe, ilekroć o tym tytule myślałem kojarzył mi się jakiś Egipt albo temu podobne krajobrazy.

@down: W Szkocji? Wątpie, ale u Rowling wszystko jest możliwe ;)

Radek 666 02-02-2006 13:03

A może gdzieś za lasem znajduje się jakaś pustynia, albo cusik takiego? :D

kołbaś 02-02-2006 13:07

a ja obstawiam ze zmieni ten tytół tak na przekór wszystkim i jestem skłonny zalozyc sie ze będzie tytul z ,,pamiątkami'' voldemorta

pawel The Magician 02-02-2006 13:11

Mi się zdaje że ten tytuł zostanie. A jeśli chodzi o położenie piramid to jest to prawdopodobne. W końcu zakazany las moze by ogromny a piramidy ukryte magicznie :-P

MATI9630 02-02-2006 18:05

Może i jestem gorszy od Dumbledore'a, ale skoro Snape jest za Voldemortem, to czemu w 1. części próbował ocalić Harry'ego?? Żeby wyglądał jakoś przed Dumbledorem? Raczej nie, skoro jego mistrz zabijał Harry'ego..Żeby splacic dlug wobec Jamesa? To czemu potem nie dawał Quirellowi spokoju?;S

]v[ichal 02-02-2006 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
Gdybys podał stronkę, było by łatwiej

Teraz Ci nie podam, bo książkę pożyczyłem koleżance. Potem Ci napisze.

Ognisty Drutek 02-02-2006 20:24

Myślałem, że księciem półkrwi będzie Voldemort, a zginie ktoś z Weasleów.
Nic nie trafione :p

Ghost Nieudany 02-02-2006 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ]v[ichal
Wytłumaczy mi ktoś znaczenie zdania wypowiedzianego przez Slughorna: " -Brawo! Zapewne poznałaś ją po przypominającym lśniącą macicę zapachu?". Zupelnie nie wiem w jakim kontekscie to odbierać :D

Tu nie chodziło o zapach, ale kolor macicy jakiejś istoty. :]

Ktoś tu pisał, że nie rozumiał postępowania Snape'a w pierwszym tomie...
Jest to mniej więcej wyjaśnione na samym początku, kiedy SS rozmawia z Bellatriks i Narcyzą. Snape nie wierzył przez pewien czas do końca, czy Valdek powrócił, a działania przeciw niemu pozwoliły mu zostać na dobre wtyką w Hogwarcie.

Bambuko 02-02-2006 20:58

sory bejbe

]v[ichal 02-02-2006 21:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Tu nie chodziło o zapach, ale kolor macicy jakiejś istoty. :]

No może coś pokręciłem. Kolor czy zapach, dla mnie tak czy inaczej to pozostaje dwuznaczne :baby:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ognisty Drutek
Myślałem, że księciem półkrwi będzie Voldemort

Na pierwszy rzut oka tez mi się tak wydawało, ale logika podpowiadala mi, że to by bylo zbyt proste ;-)

morwi 02-02-2006 21:05

Cytuj:

No może coś pokręciłem. Kolor czy zapach, dla mnie tak czy inaczej to pozostaje dwuznaczne :baby:

Ahh to sry ^^ nie czytałem wszystkich odpowiedzi od początku do końca

]v[ichal 02-02-2006 21:14

@up
NO staaary, co ty nie powiesz...to wszystko wyjasnia.. A tak serio , to wiem ;)) Pisal o tym Ghost Nieudany oraz SuPeRMAN. ;)
A żeby tak nie gdybać bez sensu - może ktoś ma jakieś sugestie kto napisal liścik znaleziony przez Harrego w "fałszywym" horkruksie (medalionie) ?

Ognisty Drutek 02-02-2006 22:04

Cytuj:

A żeby tak nie gdybać bez sensu - może ktoś ma jakieś sugestie kto napisal liścik znaleziony przez Harrego w "fałszywym" horkruksie (medalionie) ?

W książce ten wątek nie był zbytnio rozwinięty(pewnie będzie w VII tomie).
Pewnie będzie to jakiś potężny czarodziej, który będzie chciał pomóc Harremu.
Edit. Moim zdaniem VII tom powinien się rozgrywać w Hogwarcie.

Parys 02-02-2006 22:22

Moim zdaniem R.A.B jest to Regulus Arcturus Black - wujek Syriusza. Rowling wspominała o nim w 3,4 lub 5 książcę. jak znajdę to przytoczę fragment. W liście było napisane "Jeżeli czytasz ten list, to pewnie już nie żyje" więc nie wiadomo czy R.A.B żyje, chociaż możę być to prawdopodobne.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:51.