Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   poradnik dla knighta (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=5928)

Vebroter 03-04-2005 22:23

Ja tam mam swoj 59 lvl (niedlugo 60 ^.-) skille takie jakie mam (przecietne jak na lvl) i chodze najczesciej na Dwrf guardy. Czasami Draggi 4 fun. co do poradnika to znam 3 dobre sposoby trenienia:
1. 2 Roty. Trenimy na full atack (trzeba miec dobra tarcze i knife/axe)
2. 2-5 dwarfy. Trenimy na full attack/balance (zaleznie od skilli)
3. 1 ghoul + 7 szczurow (moja ulubiona wersja)

Shinigami 23-04-2005 00:16

Poradnik jest spoko, troche się z niego dowiedziałemna temat potrzebnych skilli do danego potwora chociaż to nie jest żadną regółą ani zasadą, gdyż moża pokonać niektóre z tych stworów z podobnym rezultatem z niższymi skillami

gorgi 26-04-2005 07:36

zacząłem grać knightem (sorc sie znudzil :P) mam już 20 lvl i skille 60\60 ale jest jedno ale, one rosna zawaliscie wolno, używam swordów, mam knife'a i wooden shield a one i tak wolniutko a trafiam raz na 30 uderzeń, może to wina mojego stuffu? Może trzeba nosić leather set? Mógłby ktoś być łaskaw i m odpowiedzieć?

Adek 29-04-2005 13:32

RATUNKu

Ja zabilam masowo orki i elfy i mam 10lev a wlasnie goniom mnie jacys durnie i zabierajom mi fire sworda.Jeszcze go nie majom ale tera robie se druida

orgizz 29-04-2005 15:08

Mam wrazenie ze to jest Przetłumaczony poradnik z tibianlibrary :P
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gorgi
zacząłem grać knightem (sorc sie znudzil :P) mam już 20 lvl i skille 60\60 ale jest jedno ale, one rosna zawaliscie wolno, używam swordów, mam knife'a i wooden shield a one i tak wolniutko a trafiam raz na 30 uderzeń, może to wina mojego stuffu? Może trzeba nosić leather set? Mógłby ktoś być łaskaw i m odpowiedzieć?

co do tego to chyba wiesz ze skille rosna coraz wolniej :P
do skilla 70 od twojego brakuje okolo 55 godzin treningu :P a dalej to juz nie mowie

Elmdor 26-05-2005 10:46

Poradnik dla Knighta hmm...

Ludzie co wy mówicie piszecie pordnik moim zdaniem zeby fajnie pograć to po pierwsze trzeba wyjsc z rooka a potem wybrać profesję knight-a wziąć ze sobo z 2 parcele zalezy jaki rodzaj broni wybierasz i spadac na rotki i walic skille aż do 80/80 owszem jest to czas bardzo długi :( ale potem jaką satysfakcję masz z grania :D moje proponowane itemki do wzięcia na skillenie:

miecze:tak z 15-30 na rapierze a na stepnie biezesz dagger 31-70 a potem jak masz ochote to knife i jedziemy do 80 :D

axe:hmm.... z tym wiekszy kłopot mało waliłem axami ale teraz ostatnio sie bawie i mysle ze od 15-31 na hatchecie mozna potem juz hand axe w lape a następnie sickle i mamy miech z glowy :P

cluby:taak jak poprzednio bieżemy na początku 15-31 studded club następnie club i znowu siedzimy na rotach dwarfach i minosach.

Wbijasz skille po 80/80 potem juz masz exp zgłowy i jazde na maxa tylko itemki skolowac a kasy dostanie się troche za skillowanie poniewaz z rotów wypada kasa mozna loot baga robic z mace albo można z mino są plate shield-y. Cóz jest to tylko moje zdanie ale nikt nie musi sie zemną zgodzić

lao cze 29-05-2005 19:23

A ja mam problem, bo nie wiem gdzie expić :( Moja postać to 48 ek 6mlvl 80/79 eq. c-set,rh,demon shield, f-axe/d-lance . Wiem że wszyscy będą mówić guardy, guardy, guardy, ale guardy jeszcze za mocno mnie biją :(

Marcin wymiatacz 30-05-2005 21:02

Nie rozumiem jak mozna ludzi namawiać na atakowanie zerka 2 ręczną bronią. Nic dziwnego ze przez to sie traci dużo hp. Według mnie powinno sie atakować berserkera bronią jedno reczną. Ja czesto je zabijam i z bronią dwu ręczną czasem musze sie uhac ,a z jedno reczną często nie trace ani hp. Oprucz tego zauważyłem dużo innych taktyk kture są dla mnie dziwne i nie logiczne. X(

japa21 30-05-2005 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin wymiatacz
Nie rozumiem jak mozna ludzi namawiać na atakowanie zerka 2 ręczną bronią. Nic dziwnego ze przez to sie traci dużo hp. Według mnie powinno sie atakować berserkera bronią jedno reczną. Ja czesto je zabijam i z bronią dwu ręczną czasem musze sie uhac ,a z jedno reczną często nie trace ani hp. Oprucz tego zauważyłem dużo innych taktyk kture są dla mnie dziwne i nie logiczne. X(

Offtopic>Słownik ortograficzny w łapę i nadrabiać braki.
Z bronią jednoreczną nie tracisz "ani hp". .. ? Dziwne ...

Markerr 02-06-2005 13:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lao cze
A ja mam problem, bo nie wiem gdzie expić :( Moja postać to 48 ek 6mlvl 80/79 eq. c-set,rh,demon shield, f-axe/d-lance . Wiem że wszyscy będą mówić guardy, guardy, guardy, ale guardy jeszcze za mocno mnie biją :(

Guardy za mocno biją cię z takim eq i skilami? Raczej nie sądze, pozatym na twoim lvlu chyba masz troche uhow więc na guardy powinno starczyć. Ale jak nie chcesz expic na guardach to polecam cyclopolis jeżeli masz pacc, a jak nie to mozesz spróbować swoich sił w mintwilin czy na orc landzie.

Princess Rosaa 08-06-2005 14:55

ja mam knighta 40 lvl mlvl 7 skille 88.88 i bez problemu dle blokuje :> wogole postac jest wypas :)) a raczej byla (hack)

poradnik jest bardzo dobry :))

Domin 09-06-2005 18:40

Może pomoże ktoś knightowi z wyborem expowiska B) Skills 81/81 (na razie 75/75 ale trenie do 81/81) eq: W Helmet , V Shield , Crown Armor , Platinum Amulet , Knight Legs , Bright Sword.LVL 36 Chciałbym wiedzieć co oprócz guardów i soldów i gdzie.

magister 12-06-2005 04:00

lol sry ww ;/

Filip Helikopter 12-06-2005 16:53

Moja Opinia

Dobre te wasze metody :) . Ja mam slabe skile 64/61 hehehehehehe :baby:

L-fan 15-06-2005 11:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Domin
Może pomoże ktoś knightowi z wyborem expowiska B) Skills 81/81 (na razie 75/75 ale trenie do 81/81) eq: W Helmet , V Shield , Crown Armor , Platinum Amulet , Knight Legs , Bright Sword.LVL 36 Chciałbym wiedzieć co oprócz guardów i soldów i gdzie.

Heh, mam ten sam lvl co ty, skile dokladnie takie do ktorych chcesz trenic i eq prawie takie samo (z malymi roznicami :P) wiec moge ci doradzic :)

Jak nie masz PACC to oprocz guardow w zasadzie nie masz gdzie expic. Ja osobiscie expie tylko na guardach. Na tych skilach (z giant swordem oczywiscie) bp uhow spokojnie wystarcza no godzine hunta, jak masz farta to na poltorej, a kasa za uhy zwraca sie zawsze. Wystarczy zbierac szajs typu battle shield, battle hammer, steel helmet itp. i kiedy skonczy ci sie cap idziesz do miasta (najlepiej Kazo) i sprzedajesz, ewentualnie przed wejsciem do kopalni pakujesz w lootbaga i wracasz na expowisko. W godzine zrobisz ~20k expa i zarobisz 3k, przy farcie nawet do 5k w kasie. Guardy to praktycznie najlepszy sposob na zarabianie i expienie na tym lvlu i skilach.

Jesli nie chcesz expic na guardach a masz PACC to mozesz sprobowac scaraby lub cyclopolis. Ja jeszcze nie probowalem ale widze ze wielu knightow expi w tych miejscach wiec jak tylko bede mial PACC to sie wybiore :D

Lucyper 21-06-2005 18:06

Barts jesteś genialny! 8o

Ashlon 21-06-2005 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez L-fan
Jak nie masz PACC to oprocz guardow w zasadzie nie masz gdzie expic. Ja osobiscie expie tylko na guardach.

E, no co ty. A co powiesz na orc land (przed forteca) - nie jest tam tak trudno, szczegolnie przy takich skillach. Exp raczej porownywalny (kilka liderow, kilkanascie zerkow i masa warriorow, riderow itp), loot tez mozna ciekawy wyciagnac. Elf fortress - tam praktycznie NIKT nie chodzi, exp jest calkiem ciekawy, gorzej troszke z lootem. A mino tower kolo kazzo? Loot ciekawy, exp raczej tez zadowalajacy. Na ghostlandzie i HG tez mozna posmigac. Moze to nie to samo co guardy, ale jest to mila i ciekawa odmiana od nich.

Zildjian_Pheonix 22-06-2005 17:31

Bardzo Dobry poradnik podoba mi sie ide skillowac!!!Bardzo mi pomogl!!! :)

Vedom 24-06-2005 14:40

Ja Tam Mam Knighta na 22 lvl ze skilami 71/71 ale trnei do 80/80 =) itemki takie sobie : Crown Armor .Crown Legs . Bohy. Crosaded Helmet . PLatinum Amulet . Dragon Lance a w bp Medusa Shield (loot z pk :D 8o ) i fire axe =) a i bez 4 bp uh i bp hmm 2 desrto fieldow i 2 fire fieldow sie nie ruszam =) hehe a mam zamiar po 80/80 nabic fast lvl na dwarf guardach =) apropo coool poradnik =)

Jojo Ninja 24-06-2005 17:43

btw. to taaaaaaa napewno długi bedzie huncik z 4 uhami tak tak ...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:11.