Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Audycja o Tibii. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73846)

limenu 22-04-2006 14:58

Uzaleznic mozna sie od wszystkiego, a fakt jest faktem, ze tibia to chyba najlatwiej dostepny mmorpg (malo wazy, za free i jest prosty jak konstukcja cepa).
Taka gra wciaga bardziej niz inna, bo musisz wciaz w nia grac (teoretycznie nie ma ona konca). W dodatku, im wiecej grasz tym jestes lepszy, i nawet 12 latek ma szanse tyrac innych (pewnie odreagowanie z problemow swiata realnego :P)

Ale cos w tym musi byc ze siedzac w autobusie, idac ulica, w sklepie, slysze pelno ludzi w wieku 12-15 lat, gadajacych ciagle o tibi (omg, takim bylem Oo!). Czemu nie slysze czegos takiego o WOW, albo o Lineage? (chociaz szczerze miwoac, kilku fanatykow tych gier tez znam).

Artykul takze nie oznacza, ze wszyscy co graja w tibie sa psychicznymi morderacmi, agresywnymi i nadpobudliwymi.
Poprostu, moi drodzy 10-13 letni koledzy, musicie byc jeszcze kontrolowani przez swoich rodzicow i kiedy dostajecie taka zabawke, zatracacie sie w niej.

A jezeli jestescie starsi i macie takie problemy, to na waszym miejsci bym sie zastanowil nad ta sytuacja...

Teo 22-04-2006 15:12

Gram bo lubie

Wg. mnie wszystko jest dla ludzi, tylko ze z umiarem a z tym jest najtrudniej. W Tibie gram dlugo. Potrafie siedziec 5h przez 4 dni z rzedy by pozniej nie logowac przez tydzien. Wszystko zalezy od zajec jakie mam zrobic i od pogody.B)
Taki maly offtop:
Jestem ciekawy czy historyjka z leszczem co matke krzeslem potraktowal, jest prawdziwa. Pachnie mi ona raczej dziennikarska sciema..ale w swiecie tibijskich graczy wszystko sie moze zdarzyc
I jeszcze jeden off:
Smiesza mnie komentarze ludzi, ktorzy pisza ze zrobili 20lv i gra im sie znudzila...tak naprawde to oni nic nie wiedza o Tibii..jak to jest isc na hunta z kumplami, ustawic sie na typa, ktory cos zrobil "jednemu z naszych"..widzieli trolle pod ab wiec stfu plz

=Pekin= 22-04-2006 15:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez limenu
Uzaleznic mozna sie od wszystkiego, a fakt jest faktem, ze tibia to chyba najlatwiej dostepny mmorpg (malo wazy, za free i jest prosty jak konstukcja cepa).
Taka gra wciaga bardziej niz inna, bo musisz wciaz w nia grac (teoretycznie nie ma ona konca). W dodatku, im wiecej grasz tym jestes lepszy, i nawet 12 latek ma szanse tyrac innych (pewnie odreagowanie z problemow swiata realnego :P)

Ale cos w tym musi byc ze siedzac w autobusie, idac ulica, w sklepie, slysze pelno ludzi w wieku 12-15 lat, gadajacych ciagle o tibi (omg, takim bylem Oo!). Czemu nie slysze czegos takiego o WOW, albo o Lineage? (chociaz szczerze miwoac, kilku fanatykow tych gier tez znam).

Artykul takze nie oznacza, ze wszyscy co graja w tibie sa psychicznymi morderacmi, agresywnymi i nadpobudliwymi.
Poprostu, moi drodzy 10-13 letni koledzy, musicie byc jeszcze kontrolowani przez swoich rodzicow i kiedy dostajecie taka zabawke, zatracacie sie w niej.

A jezeli jestescie starsi i macie takie problemy, to na waszym miejsci bym sie zastanowil nad ta sytuacja...

Pewnie dlatego że polacy nie mają kasy wydać 200 zł na WoWa i płacic jeszcze tyle siana miesięcznie :P ( oczywiscie są prywatne serwy -.- ) ,
a Tibia jest darmowa :] dopiero potem jak jeden kumpel kupi sobie Pacc to jego kolega odrazu leci do matki "mamo moi koledzy tez mają pacca " ehh

Zenuś 22-04-2006 15:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez =Pekin=
Pewnie dlatego że polacy nie mają kasy wydać 200 zł na WoWa i płacic jeszcze tyle siana miesięcznie :P ( oczywiscie są prywatne serwy -.- ) ,
a Tibia jest darmowa :] dopiero potem jak jeden kumpel kupi sobie Pacc to jego kolega odrazu leci do matki "mamo moi koledzy tez mają pacca " ehh

Taa i krzesłem w łep :D haha
@ Ja tam lubie grac w tibie i mam wdupie co inni o tym mysla :p

kamperos55 22-04-2006 16:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Roxman
TIBIA TO GRA DLA LUDZI A NIE DEBILI-_-

może nie dla debili ale raczej nie dla parapetów - to ładniej brzmi
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Roxman
LUDZIE JAK JESTESCIE PSYCHICZNI TO NIE GRAJCIE W TIBIE TYLKO WYSKOCZCIE Z OKNA,RZUCZCIE SIE POD POCIĄG ALBO SIE POWIESZCIE...

Albo zgłoście się do psychologa/psychiatry 8o i nie grajcie w tibie bo to odstrasza innych i stawia mnie w dziwnym świetle ....takim.....czerwonym.....:confused:

Matthew-Style 22-04-2006 17:01

-.-

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragon of Piorun
Ci kretyni z radia i TV to naprawde, tylko sensacji szukają, już było mówione w tym temacie, że akurat do Tibii się przyczepili, a nie do jakiś innych gier. Ten typ co zabił swoją matkę to był poprostu nienormalnyc i tyle, a wogule to o uzależnieniu to pieprzenie, ja gram w Tibie bo mi się podoba i lubie i tyle poprostu play 4fun.Media po zatym, że nie lubią Tibii nie lubią też HIP-HOPu i wicewersa ja nie lubie mediów.

TY KRETYNIE CZYTAŁ BYŚ UWAŻNIE TYP NIE ZABIŁ SWOJEJ MATKI, IDIOTO TYLKO (A MOŻE AŻ ;P) POBIŁ. NIE KOMENTUJE DALEJ.......

paior 22-04-2006 17:07

Moze to ktos nagrac bo ja w tym czasie ebde na meczu ;(

Thimburd 22-04-2006 17:08

@Wszyscy którzy chcą link do tej audycji.
W poniedziałek mój starszy skompresuje tą audycję do mp3 (bo oni tam przechowywają to w jakimś specjalnym formacie) i da mi. Ja to shostuje na jakimś serverze (a najlepiej na kilku, bo pewnie przeciążycie je wszystkie :P) i będziecie mogli sobie to ściągnąć. Ale to dopiero w poniedziałek (lub wtorek jak nie będzie w pon.).
Więc cierpliwości. ;)

chaos greed 22-04-2006 17:08

A w mojej szkle...

nasza szanowna Pani Dyrektor wydala pismo zakazujące gry w TibieX(
LOL?!

Thimburd 22-04-2006 17:19

Hahaha, to już jest wogóle chore. Powinno się raczej wydać pismo zakazujące chodzenia na mecze albo noszenia bluz z kapturem... Hahaha, widać tutaj w jaki sposób media potrafią wpłynąć na głupią osobę która nie mając pojęcia o niektórych sprawach wydaje takie dziwaczne oświadczenia. Przecież to jest chore... No, a jak ta pani dyrektor sprawdzi czy ktoś gra w Tibię? Hahaha, już zaraz do tego dojdzie, że policja będzie nam wchodziła do mieszkań i sprawdzała czy na HDD znajduje się Tibia... Albo wogóle wszyscy dostawcy Internetu zablokują wszystkie strony z Tibią i wogóle samą Tibię (mój dostawca osiedlowy sam gra w Tibię, więc czuję się bezpieczny :P). Nie no, to jest naprawdę bezsensu. Tacy ludzie powinni pomyśleć trochę zanim podejmą jakieś działania... Ehhh, chory świat. Chora polska... Szkoda ludzi.

[edit]
A teraz patrzcie:
http://img190.imageshack.us/img190/1848/6661jj.png

Już wkrótce media będą gadać, że "Tibia to gra satanistyczna która namawia bezbronne dzieci do wynawania SZATANA. Tibia to ZŁA gra która jest owocem działań satanistów z Niemiec."
Chyba wyślę to do Polskich mediów. :x

Kompus 22-04-2006 18:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez chaos greed
nasza szanowna Pani Dyrektor wydala pismo zakazujące gry w TibieX(

A jak niby takie coś egzekwować? Co, będą wchodzić do mieszkań i sprawdzać?

ambele 22-04-2006 18:15

@Thimburd
heheheheh :D wiesz, jak moja Matka wczoraj usłyszała o moim deadzie, to wszystkie taborety pochowała xDD to chore jest...

andys112 22-04-2006 18:47

mhm powiemm szczeze trochemi zajelo pzreczytanie 14tu stron :P ale warto bylo

LUŹNA GUMA...

ja mam ten 85 lvl a gram 2razy w tyg po max 3h ... zreszta czestotliwosc mojej gry zalezy od mojego sasiada :p ktorego pozdrawiam :D

niemoge i niechce grac nawet dluzej poniewaz to chore co do siasiada :p to zalezy to od niego w takim stopniu ze sie scigamy w lvlu tylko :D zreszta wlasnie dlatego mamy 80+ ... :D pozdro for all mam nadzieje ze moje dzieci mnie nigdy niepobija krzeslem ... :P

Maciexx 22-04-2006 19:03

Co do audycji

Ja tam uważam że w pewnym sensie to oni racje mieli.
Ja nie gram w to całe dnie, bo jestem typowym noob'em, jak przegram to juz mi sie grać nie chce. Jednak tibio-maniacy trochę przesadzają, oni mysla tylko o tym i o niczym innym. Wiem, że wszyscy zbesztacie ta wypowiedz, ale to jest moje zdania

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nie ważne kim jesteś, ważne, że jesteś.:]

Pirko 22-04-2006 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Suzorewu
Buahahahaah ja niemoge z tych de**** ktorzy probuja znalesc jakis temat do rozglosu tylko dla tego ze ich wiejska gazetka/radio ma za maly dochod...Dlaczego niby mamy przestawac grac bo ktos tam zmarl w Azji?? I to dziewczynka PYTAM gdzie byli jej rodzice?? TOZ TO NIE jest zjawisko powszechne!! Nikt nie ginie z przegrania! Jesli juz o sa jednostki !! Ciekaw jestem czy tak samo by bluzgali naukę gdyby zmarł ktos z PRZEUCZENIA sie! Nie jadl, nie pil tylko sie uczyl =.= Przepraszam za ortografie ale to mnie tak wpienia ze szok....POZDRO wszystkim i BACZNIE sledzcie co wasi STARZY sluchaja/ogladaja/czytaja -.-....

trzeba pilnować swoich rodziców, bo im się w głowach w końcu poprzestawia od tego wszystkiego...!!

Thorin-Debowa Tarcza 22-04-2006 19:13

@Dark knight
Na początku miała cieszyc oko, z czasem kiedy cip soft urusł w siłę utworzyli prawdziwą firmę i zaczeli zarabiać.

@Aureański newbie
Debilizm nie zalezy od narodowosci, a tak swoją drogą wg mnie najgorsi są polacy.

@To All
Nie należy graczy (większosc dzieci) odciągać od tibii, one same muszą zrozumieć i odejsc.

@Teo
Nic nie twierdzę, ale za swoich czasów także mówiłem "gram bo lubie";)

@Thimburd
Wszyscy z niecierpliwością czekamy :)

@Chaos Greed
No i? na infie nie bedziesz grał, ale w domu? Aczkolwiek jesli powie na zebraniach, ze jest zakaz to rodzice mogą ingerowac w dobieraniu gier.

@Maciexx
A ja twojemu postowi, jak i zarówno postowi w gazecie zaprzecze jednym zdaniem:
"To ze jeden, to nie znaczy ze wszyscy" Proste ;)

@Ambele
Jesli grasz w tibie, to jestes potęcjalnym "psychopatą" dla doroslych którzy przeczytali artykół.

@Do wszystkich
Co sie przejmujecie? piszą co piszą, muszą cos pisac. A firma cipsoft i tak nie skończy działąlnosci, wybronią sie w sądzie to raz, a dwa kto by miał stanąc im na drodze? Radio łódz? :p

A i jeszcze jedno, zauwazyliscie ze cholernie zmalała ilosc graczy? wg mnie to po tym updacie na 7.5

Maciexx 22-04-2006 19:23

@Maciexx

No dobrze, ale jeden jest zapowiedzia następnych. Nie twierdze że 100% tibijczyków będzie psychopatami, ale zagrożenie dla 1% istnieje dośc poważne

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nie ważne jaki jesteś, ważne, że jesteś:]

Thorin-Debowa Tarcza 22-04-2006 19:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maciexx
@Maciexx

No dobrze, ale jeden jest zapowiedzia następnych. Nie twierdze że 100% tibijczyków będą psychopatami, ale zagrożenie dla 1% istnieje dośc poważne

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

First, cytacik nie wyszedl? :D
Ok.. Ale patrz:
Ty, Ja i wiele forumowiczów, a raczej tibijczyków wie o tym, ale rodzice, media itp. o tym nie wiedzą. "Jesli on pobil, to ty tez mozesz, i twoi przyjaciele tez" Taką teze przyjmują dorosli, co jest głupie.

Maciexx 22-04-2006 19:38

No dobra, to jak zrobic cytat??
Bo dorosli sa przewrazliwieni, ale to wcale nie musi byc zła cecha.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Thorin-Debowa Tarcza 22-04-2006 19:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maciexx
No dobra, to jak zrobic cytat??
Bo dorosli sa przewrazliwieni, ale to wcale nie musi byc zła cecha.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Naciskasz cytuj, albo po wybraniu opci "napisz posta" wciskasz
"Umieśc zaznaczony tekst w znaczniku QUOTE" i piszesz. ;)

A co do tego, ze to moze byc good cecha? !
Czy dobrą cechą nazwiesz to, ze musze wysłuchiwac kazania jak wychodze o 20:00 z domu, o gejach, mordercach, złodziejach, huliganach. Czy to dobrze? --.--
Rozumiem, ze matka prubuje sie troszczyc, ale bez przesady.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:59.